Ja bym zostawił Florisa bo Alayen to nadęty paniczyk ;)
Będę przekupywał Florisa, by został tak długo jak się da. Alayena nie bardzo chcę wywalać, bo ma już wysoki lvl, ale pomyślę ;]
Skomplikowałem sobie też sprawę na linii Jeremus - Artimenner. Przed ruszeniem moda dawno nie grałem w grę i zapomniałem, że mając w składzie Lezalita Artimenner będzie miał + do morale. Niestety komunikat o sporze musiał pojawić się przed tym o pochwale drugiego kompana i zamiast rozstrzygnąć sprzeczkę na korzyść Jeremusa dałem pół na pół. Artimennerowi morale nie spada ze względu na Lezalita, a chirurga muszę przekupywać, by został.
Odłączyć się zawsze można ale albo traci się wszystkie posiadłości albo ma się wojnę z byłym władcą. Jeśli bardzo jest Ci potrzebna wojna to popytaj wśród lordów o zadania to może któryś będzie miał takie które prowadzi do wojny.
Nie miałem posiadłości :] Dobytek Swadii na tamtą chwilę (i obecną, btw.) wynosił 2 zamki i 2 wioski
Dołączyłem już do Vaegirów. Mam 3 wojny i jestem zadowolony :] Dodatkowo sojusz ze Swadią daje mi z nimi relacje na spory +, więc jest dobrze.
Co do tych przedmiotów to chyba są tak tylko dla pooglądania :)
LOL. Kurczak ma więcej ataku, niż niektóre z koni, a jeleń ma 2000 PŻ. Więcej niż słoń xD