Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131270 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #3555 dnia: Lutego 11, 2013, 19:10:39 »
    Mod naprawdę fajny. Nie przemyślałem sobie tylko doboru towarzyszy, ponieważ "Missi Floris" kłóci się z Alayenem i wygląda na to, że 20000 poszło w błoto...
    I źle zrobiłem dołączając do podupadającej Swadii. Mamy 2 zamki i król od 100 dni nie robi wojny. Chyba się od niego odłączę, bo samo wojsko zżera 4500, chociaż nie jest mi potrzebne.
    Z ciekawości spytam, bo w zakładce "all items" widziałem kurę, jelenia... Po co są w grze (jeździć się na tym chyba nie da, bo wymagają 11 jazdy konnej)?

Offline Men31

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #3556 dnia: Lutego 11, 2013, 21:54:33 »
    Jak wbić jednostkę na X7? Np. C7 baron albo I7 Aethling? Odkąd zacząłem grać powyżej X6 nie mogę wyjść. Bug? Mam florisa 2.50

Offline Inkaska

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3557 dnia: Lutego 11, 2013, 23:36:51 »
    Nie. Po prostu jednostki 7-mego poziomu są potężne i mają wysoki poziom, więc na ich wyszkolenie potrzeba bardzo dużo czasu, który oczywiście zależy też od umiejętności "szkolenie" naszej postaci i NPC w oddziale. Walcz dużo jednostkami 6-tego poziomu, a wkrótce powinny awansować.

Offline TheJoakim

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3558 dnia: Lutego 12, 2013, 11:04:25 »
    Cześć, witam !
    Lubię grać w Florisa, ale ostatnio pojawia mi się problem. Chodzi o to, że podczas bitwy czasami pojawiają mi się 2 klatki i przeskakują 1 na 2 i od nowa.
    Wiem, że może nic z tego nie zrozumieliście, ale ten filmik chciałem pokazać:
    http://www.youtube.com/watch?v=bIKIN7IK4hI&feature=youtu.be
    Do 10 sek, bo potem mi się w ogóle zacięło.
    Wiecie może jak pomóc?

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #3559 dnia: Lutego 12, 2013, 11:39:15 »
    Mod naprawdę fajny. Nie przemyślałem sobie tylko doboru towarzyszy, ponieważ "Missi Floris" kłóci się z Alayenem i wygląda na to, że 20000 poszło w błoto...
    I źle zrobiłem dołączając do podupadającej Swadii. Mamy 2 zamki i król od 100 dni nie robi wojny. Chyba się od niego odłączę, bo samo wojsko zżera 4500, chociaż nie jest mi potrzebne.
    Z ciekawości spytam, bo w zakładce "all items" widziałem kurę, jelenia... Po co są w grze (jeździć się na tym chyba nie da, bo wymagają 11 jazdy konnej)?
    Ja bym zostawił Florisa bo Alayen to nadęty paniczyk ;)
    Odłączyć się zawsze można ale albo traci się wszystkie posiadłości albo ma się wojnę z byłym władcą. Jeśli bardzo jest Ci potrzebna wojna to popytaj wśród lordów o zadania to może któryś będzie miał takie które prowadzi do wojny.
    Co do tych przedmiotów to chyba są tak tylko dla pooglądania :)

Cześć, witam !
    Lubię grać w Florisa, ale ostatnio pojawia mi się problem. Chodzi o to, że podczas bitwy czasami pojawiają mi się 2 klatki i przeskakują 1 na 2 i od nowa.
    Wiem, że może nic z tego nie zrozumieliście, ale ten filmik chciałem pokazać:
    http://www.youtube.com/watch?v=bIKIN7IK4hI&feature=youtu.be
    Do 10 sek, bo potem mi się w ogóle zacięło.
    Wiecie może jak pomóc?
    Tak na to klatkowanie tymczasowym rozwiązaniem jest wciśnięcie ctrl+alt+delete i powrót do gry ale to nie usuwa problemu i może on wystąpić znowu za chwilę.
    Jeśli chcesz się go pozbyć to przeczytaj FAQ (link w moim podpisie) szczególnie punkt pierwszy powinien pomóc.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline TheJoakim

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3560 dnia: Lutego 12, 2013, 12:07:49 »
    Teraz to nie chce mi się w ogóle odpalić :(
    Najpierw pisze:
    Warning : Nothing will be rendered
    The reference rendering device was selected, but your
    computer only has a reduced-functionality reference device
    installed. Install the DirectX SDK to get the full reference device.

A po tym :
    Generic application error. Enable
    debug output for detailed information.

This application will now exit.

Offline Inkaska

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3561 dnia: Lutego 13, 2013, 19:06:50 »
    Ja bym zostawił Florisa bo Alayen to nadęty paniczyk ;)
    Będę przekupywał Florisa, by został tak długo jak się da. Alayena nie bardzo chcę wywalać, bo ma już wysoki lvl, ale pomyślę ;]
    Skomplikowałem sobie też sprawę na linii Jeremus - Artimenner. Przed ruszeniem moda dawno nie grałem w grę i zapomniałem, że mając w składzie Lezalita Artimenner będzie miał + do morale. Niestety komunikat o sporze musiał pojawić się przed tym o pochwale drugiego kompana i zamiast rozstrzygnąć sprzeczkę na korzyść Jeremusa dałem pół na pół. Artimennerowi morale nie spada ze względu na Lezalita, a chirurga muszę przekupywać, by został.
    Odłączyć się zawsze można ale albo traci się wszystkie posiadłości albo ma się wojnę z byłym władcą. Jeśli bardzo jest Ci potrzebna wojna to popytaj wśród lordów o zadania to może któryś będzie miał takie które prowadzi do wojny.
    Nie miałem posiadłości :] Dobytek Swadii na tamtą chwilę (i obecną, btw.) wynosił 2 zamki i 2 wioski
    Dołączyłem już do Vaegirów. Mam 3 wojny i jestem zadowolony :] Dodatkowo sojusz ze Swadią daje mi z nimi relacje na spory +, więc jest dobrze.
    Co do tych przedmiotów to chyba są tak tylko dla pooglądania :)
    LOL. Kurczak ma więcej ataku, niż niektóre z koni, a jeleń ma 2000 PŻ. Więcej niż słoń xD

Offline TheJoakim

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3562 dnia: Lutego 15, 2013, 11:16:08 »
    Zmieniłem system i już nie zacina, ale pojawił się nowy problem.
    Co jakiś czas wyłącza mi się gra i jest napisane:
    "Mount&Blade Warband" przestał działać.
    Proszę pomóżcie, bo wyśmienicie mi się gra w ten mod :)

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3563 dnia: Lutego 15, 2013, 11:30:16 »
    Będę przekupywał Florisa, by został tak długo jak się da. Alayena nie bardzo chcę wywalać, bo ma już wysoki lvl, ale pomyślę ;]
    Skomplikowałem sobie też sprawę na linii Jeremus - Artimenner. Przed ruszeniem moda dawno nie grałem w grę i zapomniałem, że mając w składzie Lezalita Artimenner będzie miał + do morale. Niestety komunikat o sporze musiał pojawić się przed tym o pochwale drugiego kompana i zamiast rozstrzygnąć sprzeczkę na korzyść Jeremusa dałem pół na pół. Artimennerowi morale nie spada ze względu na Lezalita, a chirurga muszę przekupywać, by został.
    Mi wystarczyły odpowiedni dobór towarzystwa i siła charakteru xD

Nie miałem posiadłości :] Dobytek Swadii na tamtą chwilę (i obecną, btw.) wynosił 2 zamki i 2 wioski
    Dołączyłem już do Vaegirów. Mam 3 wojny i jestem zadowolony :] Dodatkowo sojusz ze Swadią daje mi z nimi relacje na spory +, więc jest dobrze.
    Ja miałem sytuację w której Swadia posiadała tylko jeden zamek i 3 wojny na karku. Po kilku akcjach dywersyjnych i udanym kontrataku odbiliśmy 3/4 dawnego terytorium a ja dorobiłem się miasta, zamku i 2 wiosek :)

LOL. Kurczak ma więcej ataku, niż niektóre z koni, a jeleń ma 2000 PŻ. Więcej niż słoń xD
    Wiesz jak taki kurczak dziobnie to już po ptokach ;)

Zmieniłem system i już nie zacina, ale pojawił się nowy problem.
    Co jakiś czas wyłącza mi się gra i jest napisane:
    "Mount&Blade Warband" przestał działać.
    Proszę pomóżcie, bo wyśmienicie mi się gra w ten mod :)
    A kiedy cię wywala? W jakichś konkretnych sytuacjach czy tak losowo?
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline TheJoakim

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3564 dnia: Lutego 15, 2013, 11:55:00 »
    A kiedy cię wywala? W jakichś konkretnych sytuacjach czy tak losowo?

Czasami podczas bitwy, czasami kiedy chcę nacisnąć "Zapisz jako", lub kiedy chcę iść na rynek.

Offline valmar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3565 dnia: Lutego 15, 2013, 19:59:51 »
    Witam. Gram ostatnio w M&B Warband z tym modem. Mam jednak jeden problem i nie wiem jak sobie z nim poradzić. Utworzyłem swoją frakcję, i niby wszystko jest ok, ale nie mogę zmienić nazwy królestwa. W Native wchodziło się w opcje obozu i tam była możliwość zmiany nazwy. We Florisie tego nie ma. Jakim sposobem mogę zmienić tą nazwę, bo "Sarrind należy do rebeliantów" nie brzmi zbyt królewsko.

Offline TheJoakim

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3566 dnia: Lutego 16, 2013, 11:29:05 »
    Myślicie, że zmiana z Extended na Gameplay pomoże?

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3567 dnia: Lutego 16, 2013, 13:08:17 »
    Witam. Gram ostatnio w M&B Warband z tym modem. Mam jednak jeden problem i nie wiem jak sobie z nim poradzić. Utworzyłem swoją frakcję, i niby wszystko jest ok, ale nie mogę zmienić nazwy królestwa. W Native wchodziło się w opcje obozu i tam była możliwość zmiany nazwy. We Florisie tego nie ma. Jakim sposobem mogę zmienić tą nazwę, bo "Sarrind należy do rebeliantów" nie brzmi zbyt królewsko.
    No co ty gadasz :) Musi być opcja zmiany nazwy królestwa, we Florisie to nawet można było zmienić tytuły swoim lordom, poszukaj dokładniej w zakładce "obóz" tam jest poro tych opcji i można coś przeoczyć.

Myślicie, że zmiana z Extended na Gameplay pomoże?
    Zdecydowanie tak, Expanded jest bardzo rozbudowane i z doświadczenia wiem że może robić problemy nawet na dobrym sprzęcie.

Offline valmar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3568 dnia: Lutego 16, 2013, 22:31:34 »
    No co ty gadasz :) Musi być opcja zmiany nazwy królestwa, we Florisie to nawet można było zmienić tytuły swoim lordom, poszukaj dokładniej w zakładce "obóz" tam jest poro tych opcji i można coś przeoczyć.

Nie wiem dlaczego ale nie mam tych opcji. Mogę zmienić sztandar i kolor frakcji. W menu obozu mam tylko to:
    http://imageshack.us/photo/my-images/716/mb3qp.jpg/
    http://imageshack.us/photo/my-images/832/mb4xh.jpg/

na dowód, że naprawdę jestem królem:
    http://imageshack.us/photo/my-images/585/mb5g.jpg/

Da się coś z tym zrobic?

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3569 dnia: Lutego 17, 2013, 15:13:59 »
    Wiesz co, może w opcjach moda zaznacz "debug mode' to wtedy pojawi się trochę dodatkowych opcji (potem można je znowu odznaczyć)