Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131275 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline BodziuRat

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Multiclan =PTG=
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #3540 dnia: Stycznia 27, 2013, 06:17:59 »
    Proszę bardzo:
    http://freakshare.com/files/kedhwu8j/particle_systems.txt.html
    http://www.wrzucaj.org/87339
    Podpowiem, że osobiście podczas instalacji moda, wybierałem system cząsteczek z native, oraz wgrywałem dodatkowo plik. Jedyny minus to, że nie mam kurzu podczas grania, lecz przynajmniej mi nie "krzaczy",  na starym kompie.
    The whole mental process is in our hands. You can see how thoughts create reality. You decide - the heaven ... or the hell

Cały umysłowy proces jest w naszych rękach. Widzisz jak myśli tworzą rzeczywistość. Decydujesz się - niebo ... albo piekło

Offline Chinek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #3541 dnia: Stycznia 27, 2013, 09:44:30 »
    @BodziuRat
    Dzięki wielkie , przydatna rzecz gdy nadejdzie wojna z khanat'em ^^ .

Jak już dodaje posta to przy okazji jeszcze pytanko xD .

Dotyczące mianowicie tych podpunktów z FAQ, oczywiście dla wersji 2.5+

7.Paczka plików zwiększających wydajność:

http://chomikuj.pl/chojmik/inne/Floris.low.0.1,1421451047.rar

8. Najnowszy patch który ma zapewnić poprawę działania moda. Co i gdzie oraz skąd pobrać wypakować jest napisane w linku poniżej.

http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,219241.0.html

Wie ktoś może jakie efekty dają te pliki/patch ? No i czy warto to wrzucić do gry . Chodzi mi o dokładne zmiany , z tego co wyczytałem ten patch poprawia tekstury mapy w celu ograniczenia lagów  ,ale co poza tym ?Chodzi mi o to co wchodzi w skład np. tych plików zwiększających wydajność ,itd . Jeśli ktoś posiada dokładniejszą wiedzę na tematy tych dwóch poprawek proszę o krótką odpowiedź .^^

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #3542 dnia: Stycznia 27, 2013, 11:37:50 »
    Problem z kurzem można też rozwiązać za pomocą wyłączenia "efektów cząsteczkowych" w grze (o ile mnie pamięć nie myli)

Co do patcha to raczej w najnowszej wersji moda nie jest potrzebny. Był on wydany na potrzeby wcześniejszych wersji moda i w kolejnych odsłonach twórcy już chyba poprawili część błędów.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Chinek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3543 dnia: Stycznia 27, 2013, 14:03:18 »
    @up
    Chyba ,heh ;D . Też brałem pod uwagę taką opcję ale wolałem zapytać się dla pewności . W każdym bądź razie dzięki za radę i odpowiedź . ;)

Offline glouver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3544 dnia: Lutego 03, 2013, 01:28:28 »
    Witam.
    Mam wersje floris 2.54.
    Czy to jakaś zmiana wprowadzona w nowej wersji, że gdy jako wasal po przyznaniu mi włości dostaje np:
    - wioska - nic
    - zamek - skarbnik
    - miasto - zarządca wojskowy

Gdzie w wersji 2.53 było:
    - wioska - skarbnik
    - zamek - zarządca wojskowy
    - miasto - kanclerz

Bo teraz nie wiem czy mam bug'a i grać od nowa, czy teraz decydują o tym inne parametry.
    Kto patrzy, Ten widzi.

Offline WarriorOfIzdahar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3545 dnia: Lutego 03, 2013, 20:23:35 »
    Witam.
    Robiłem formata i zgubiłem płytę warbanda ale miałem go na STEAM.
    Teraz pytanka
    1. czy mod zadziała na wersji 1.154 bo taka mi się ściągnęła?
    2. Gdzie zainstalować moda mając warband tylko w STEAM?

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3546 dnia: Lutego 04, 2013, 11:27:57 »
    Witam.
    Mam wersje floris 2.54.
    Czy to jakaś zmiana wprowadzona w nowej wersji, że gdy jako wasal po przyznaniu mi włości dostaje np:
    - wioska - nic
    - zamek - skarbnik
    - miasto - zarządca wojskowy

Gdzie w wersji 2.53 było:
    - wioska - skarbnik
    - zamek - zarządca wojskowy
    - miasto - kanclerz

Bo teraz nie wiem czy mam bug'a i grać od nowa, czy teraz decydują o tym inne parametry.
    Nie wiem dawno nie grałem w moda. Może ktoś inny będzie lepiej poinformowany.

Witam.
    Robiłem formata i zgubiłem płytę warbanda ale miałem go na STEAM.
    Teraz pytanka
    1. czy mod zadziała na wersji 1.154 bo taka mi się ściągnęła?
    2. Gdzie zainstalować moda mając warband tylko w STEAM?
    1. Powinien działać.
    2. Nie wiem jak wygląda twoja ścieżka ale u mnie to było by tak: C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Mount&Blade Warband\Modules
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline BodziuRat

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Multiclan =PTG=
    « Odpowiedź #3547 dnia: Lutego 05, 2013, 04:28:36 »
    @glouver
    Gram w wersje gameplay i w wiosce jest skarbnik, w zamku nie wiem bo nie posiadam [nie chcę], a w miastach jest ich trzech. Dodatkowo zatrudniłem jeszcze jednego od szkolenia wojsk - nie pamiętam jak się zwał, ale można go zwerbować w tawernach.
    The whole mental process is in our hands. You can see how thoughts create reality. You decide - the heaven ... or the hell

Cały umysłowy proces jest w naszych rękach. Widzisz jak myśli tworzą rzeczywistość. Decydujesz się - niebo ... albo piekło

Offline QnshT

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3548 dnia: Lutego 05, 2013, 15:22:27 »
    Witam.

Mimo przeczytania FAQ, poradnikw, całego topicu itd, itp ciagle nie moge zagrac w tego moda! Posiadam M&B:WB ver. 1.153 dzialam na Win 7 , 4 GB RAMu na GF 8800 512 MB, mam same nowe sterowniki, wszystkie potrzebne rzeczy i mimo ze czysty (native) M&B:WB działa bez żadnego problemu to podczas włączania moda Floris Extended 2.54 gra sie wysypuje w momecie wczytywania danych zaraz po wgraniu tekstur... Nie wiem juz sam co moge zrobic aby go odpalic a chcialbym zagrac w tego moda. Mam wyłączone "wczytaj tekstury na żądanie" bo inaczej nawet nativ nie odpala...

Jakies pomysły?

Offline PanDemoniu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3549 dnia: Lutego 05, 2013, 15:56:21 »
    Witam i przepraszam jak gdzieś to było ale możliwe że nie zauważyłem tego błędu:
    a mianowicie po pewny czasie gry i z tego co zauważyłem to tylko w czasie bitwy wyskakuje mi taki błąd
    Runtime Error
    Program: D:\Mound&Blade Warband\mb_warband.exe
    This application has requested the Runtime to terminateition it in an unusual way.
    Please contact the application's support team for more informations.
    Proszę o pomoc i przepraszam jeśli już coś takiego było.
    Z góry dzieki serdeczne

Offline glouver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3550 dnia: Lutego 05, 2013, 21:29:54 »
    @glouver
    Gram w wersje gameplay i w wiosce jest skarbnik, w zamku nie wiem bo nie posiadam [nie chcę], a w miastach jest ich trzech. Dodatkowo zatrudniłem jeszcze jednego od szkolenia wojsk - nie pamiętam jak się zwał, ale można go zwerbować w tawernach.

Ok, thx.
    Btw znalazłem odpowiedź.
    Troche w błąd mnie wprowadziło spolszczenie bo jest na wersję 2.53 (implementacja)
    W floris 2.54 doszło parę zmian i nowy mod dyplomcji  i czasem są "krzaki". (jest spolszczenie na 2.54?)

Odp:
    floris.wikia.com/wiki/Employees

... czyli trzeba trochę dłużej poczekać na okienko z propozycją wyboru.

_______________________________________ _________________

Cóż nowej wersji spolszczenia bym się nie spodziewał bo z ekipy spolszczającej aktywny ostatnio to chyba tylko ja jestem chociaż aktywnością to raczej ciężko nazwać :D Sam nie dam rady bo nie mam czasu nawet grać w WB :/ a co dopiero grzebać się w tych plikach.

Czyli na polską wersję floris 2.6 nie ma co liczyć?
    « Ostatnia zmiana: Lutego 07, 2013, 14:20:34 wysłana przez glouver »
    Kto patrzy, Ten widzi.

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3551 dnia: Lutego 06, 2013, 13:03:20 »
    Witam.

Mimo przeczytania FAQ, poradnikw, całego topicu itd, itp ciagle nie moge zagrac w tego moda! Posiadam M&B:WB ver. 1.153 dzialam na Win 7 , 4 GB RAMu na GF 8800 512 MB, mam same nowe sterowniki, wszystkie potrzebne rzeczy i mimo ze czysty (native) M&B:WB działa bez żadnego problemu to podczas włączania moda Floris Extended 2.54 gra sie wysypuje w momecie wczytywania danych zaraz po wgraniu tekstur... Nie wiem juz sam co moge zrobic aby go odpalic a chcialbym zagrac w tego moda. Mam wyłączone "wczytaj tekstury na żądanie" bo inaczej nawet nativ nie odpala...

Jakies pomysły?
    Samo przeczytanie FAQ nic nie da :) (nie no żartuję, pewnie zrobiłeś wszystko co tam jest). Obecnie nie mam innego pomysłu jak to abyś zobaczył czy działa Ci wersja gameplay. Jeśli tak to wtedy będzie się coś kompinować dalej.

Witam i przepraszam jak gdzieś to było ale możliwe że nie zauważyłem tego błędu:
    a mianowicie po pewny czasie gry i z tego co zauważyłem to tylko w czasie bitwy wyskakuje mi taki błąd
    Runtime Error
    Program: D:\Mound&Blade Warband\mb_warband.exe
    This application has requested the Runtime to terminateition it in an unusual way.
    Please contact the application's support team for more informations.
    Proszę o pomoc i przepraszam jeśli już coś takiego było.
    Z góry dzieki serdeczne
    FAQ na samej górze punkt 1

Ok, thx.
    Btw znalazłem odpowiedź.
    Troche w błąd mnie wprowadziło spolszczenie bo jest na wersję 2.53 (implementacja)
    W floris 2.54 doszło parę zmian i nowy mod dyplomcji  i czasem są "krzaki". (jest spolszczenie na 2.54?)

Odp:
    floris.wikia.com/wiki/Employees

... czyli trzeba trochę dłużej poczekać na okienko z propozycją wyboru.
    Cóż nowej wersji spolszczenia bym się nie spodziewał bo z ekipy spolszczającej aktywny ostatnio to chyba tylko ja jestem chociaż aktywnością to raczej ciężko nazwać :D Sam nie dam rady bo nie mam czasu nawet grać w WB :/ a co dopiero grzebać się w tych plikach.

Offline glouver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3552 dnia: Lutego 07, 2013, 14:35:15 »
    Witam.

Jakies pomysły?

Miałem te same problemy co Ty. "Programowo" nic nie pomagało lub pomagało na jakiś czas.
    Zmiana win7 na 64bit i kupienie karty gtx460/1GB i wymiana dysku na jednogłowicowy z ~200MB odczytu rozwiązało sprawę.

Ogólnie floris potrzebuje karty z 1GB RAM i szybki dysk z ładowaniem (odczyt) bo inaczej się zacina lub wywala. Ot, taka optymalizacja.

_______________________________________ _____________________________
    A ja mam pytanie dotyczące wydajności. Mam taki sprzęt:
    Procek - AMD Phenom(tm) II X4 945 Processor 3.00 GHz
    Pamięć - 4GB (planuje dokupić do 8GB albo 16GB)
    Kata graficzna - NVIDIA GeForce GTX 560

I uwaga, na max ustawieniach tnie mi podczas bitew gdzie jest 200 żołnierzy. Ale ja bym wolał troszkę brzydszą bitwę za to liczebniejszą:P Więc jak myślicie, jak zmienię na średnie ustawienia graficzne i ustawie ilość wojsk na 500 to będzie chodziło w 100FPS? Bo na max detalach i przy 200 wojach waha się między 20FPS ,a 30 FPS...

Przyślij mi "bude" kurirerm to sprawdzę.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 07, 2013, 23:48:19 wysłana przez glouver »
    Kto patrzy, Ten widzi.

Offline oskaru1234

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3553 dnia: Lutego 07, 2013, 18:31:48 »

I uwaga, na max ustawieniach tnie mi podczas bitew gdzie jest 200 żołnierzy. Ale ja bym wolał troszkę brzydszą bitwę za to liczebniejszą:P Więc jak myślicie, jak zmienię na średnie ustawienia graficzne i ustawie ilość wojsk na 500 to będzie chodziło w 100FPS? Bo na max detalach i przy 200 wojach waha się między 20FPS ,a 30 FPS...

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3554 dnia: Lutego 08, 2013, 11:03:33 »
    Czyli na polską wersję floris 2.6 nie ma co liczyć?
    Cóż na poprawione wydanie raczej nie. Mod pewnie będzie miał nadal dodane nasze stare spolszczenie ale z powodu dodanych elementów będą występować nieraz jakieś "kwiatki". Ja tam osobiście i tak nie korzystałem ze spolszczenia xD , angielski w WB jest mało skomplikowany i da się grać ;)

Miałem te same problemy co Ty. "Programowo" nic nie pomagało lub pomagało na jakiś czas.
    Zmiana win7 na 64bit i kupienie karty gtx460/1GB i wymiana dysku na jednogłowicowy z ~200MB odczytu rozwiązało sprawę.

Ogólnie floris potrzebuje karty z 1GB RAM i szybki dysk z ładowaniem (odczyt) bo inaczej się zacina lub wywala. Ot, taka optymalizacja.
    Fakt mam kartę ATI z 1 gb  i win 7 (64 bity) i mod działał mi stabilnie. Chociaż na starym sprzęcie przy 1,5 gb ramu i karcie 256 MB też udało mi się odpalić wcześniejsze wersje Florisa i dało się grać :)

Ja powiem tak: Mam procek też od AMD tyle że 3 rdzenie, ram tyle samo i kartę radeon HD 6670 1 gb i nigdy nie ustawiam na max detale ( tylko rozdzielczość zawsze na full) tylko tak mniej więcej średnie (drzewka,trawka,cienie zawsze obniżam a tekstury na max) i przy bitwach ustawionych na jakieś 300 chłopa gra chodzi płynnie (co dla mnie oznacza 30-40 fps XD)