Piszę w absolutnym akcie desperacji. Już od blisko tygodnia walczę dzień w dzień z tym aby zagrać Floris Expanded Mod Pack 2.54, ale mam coraz to nowsze problemy, na które FAQ nie odpowiada jednoznacznie ...
Zaczęło się od klasycznych crashów po kilkudziesięciu minutach grania. Ni stąd ni zowąd, czarny ekran i wyrzuca do Windowsa, bez żadnego sprecyzowanego błędu. Poza tym że "aplikacja Warband przestała działać". Zgodnie z radami, aktualizowałem sterowniki do karty graficznej ( GeForce 9800 GT 1GB ), zmieniałem wartości pamięci wirtualnej i jakość grafiki ale nic to nie dało. Gra potrafiła również " crashnąć " przed bitwą, albo kiedy wychodziłem bez sejwa i chciałem wczytać stan gry ( tzn. naciskałem na odnośnik i wszystko zamierało ) Wtedy CTRL + ALT + DELETE i na ekranie informacja ....
Microsoft Visual C++ Runtime Library
Runtime Error !
Program .... i odniesienie do warband.exe ( przyznam że w FAQ jest coś o aktualizacji bibliotek C++, ale nie mam pojęcia jak to zrobić )
Z kolei wczoraj zauważyłem że gra sypie mi się w momencie kiedy chce wejść pochodzić po wiosce, naciskam i wszystko zamiera ( nie, nie muszę dłużej poczekać ). Poza tym tekstury, chodziłem po mapie świata i nazwy miast były zamazane i zanikały, a kiedy miałem walkę to plansza w ogóle była jakaś rozwalona i oczywiście wyrzuciło do Windy...
Mam Warbanda po patchu 1.153 i Floris Expanded Mod Pack 2.54. Instalacja wg. instrukcji. Dorzuciłem patcha, który miał pozytywnie wpłynąć na stan tekstur ale jak widać nic z tego ...
Czy ten mod w wersji Expanded działa komukolwiek stabilnie i może swobodnie pograć ? czy to taki urok modyfikacji że crashuje bez powodu ?
Bardzo proszę o jakieś sugestię co zrobić, zamienić, ściągnąć - przyznam że trochę się nakręciłem na granie patrząc na ilość innowacji a tu takie coś. Mam Windowsa 7, Procesor Intel 2 x 3,00 GHz, 2 GB RAM, kartę graficzną już podałem.
W razie gdybyście nie mieli żadnego pomysłu, zapytam jak bardzo okrojoną jest wersja Gameplay w stosunku do Expanded ? Może będę musiał się zadowolić tą wersją.
Pozdrawiam!