Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131317 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marian1990

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #3435 dnia: Listopada 11, 2012, 15:58:26 »
    Przede wszystkim dzięki za chęci i próbę pomocy:) Czyli jedyną metodą jest odznaczenie opcji "zaawansowane turnieje" i nic z tym innego zrobić się nie da, a szkoda. Ale co do tego klatkowania to nie do końca jest tak jak myślisz. Możliwe, że zbyt powierzchownie opisałem ten problem. Gra chodzi mi bardzo płynnie, zarówno na mapie strategicznej jak i podczas bitwy. Lecz zdarza się, że podczas potyczki (nie każdej. w około 80% walk działa bez zarzutu) gra po prostu zatnie się. Poprzez klatkowanie rozumiem, że gra cały czas idzie na przód, lecz bardzo powoli, po klatce. U mnie zaś wygląda to tak, że jedna klatka do przodu i jedna w tył, więc stoi w miejscu. Może rzeczywiście to wina mojego sprzętu, lub konfiguracji, ale pożalić się zawsze można. A nóż dowiem się czegoś jak to naprawić:)

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #3436 dnia: Listopada 11, 2012, 21:24:44 »
    Wejdź w FAQ i w 99% przypadków cały 1 punkt jeśli go dobrze wykonać pomaga na to tzw. "klatkowanie"
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Hyper

• Użytkownik
    • PJONTALA!
      • Reborn - Polska Gildia RP
    « Odpowiedź #3437 dnia: Listopada 12, 2012, 15:17:47 »
    Dobry, mam pytanie. Gdzie w tym modzie oprócz Rivacheg znajdę elementy tzw. "Strange" zbroi? Dzięki za odpowiedzi.
    Fajniutki jesteś :) Pozdrawiam cieplutko i maxik of course for U xD bUzIaKi :*:*:*:*

Offline Obi_Wan_Kenobi_Snajper

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #3438 dnia: Listopada 12, 2012, 15:32:31 »
    Modzik bardzo fajny ale to jest bezsensu jak po jakimś czasie gry pojawiają się bandy bandytów po 800 ludzi?Nie ogarniam.

Offline harry

• Użytkownik
    • Piwa: 21
    « Odpowiedź #3439 dnia: Listopada 13, 2012, 15:13:37 »
    Właśnie,że to są bardzo dobre spawny tych bandytów czy korsarzy, można ich troche polurować , zdobyć kupe expa, kasy i wartościowych jednostek (np. swadiański baron niższej rangi) na szkolenie których byś czekał szmat czasu. Trzeba tylko się z nimi pobawić w berka.. i atakować mniejsze grupki by pozniej rozwalić ich szefa.
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline Obi_Wan_Kenobi_Snajper

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #3440 dnia: Listopada 14, 2012, 17:44:31 »
    Właśnie,że to są bardzo dobre spawny tych bandytów czy korsarzy, można ich troche polurować , zdobyć kupe expa, kasy i wartościowych jednostek (np. swadiański baron niższej rangi) na szkolenie których byś czekał szmat czasu. Trzeba tylko się z nimi pobawić w berka.. i atakować mniejsze grupki by pozniej rozwalić ich szefa.
    Też Racja.

Offline Zero

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #3441 dnia: Listopada 14, 2012, 20:51:01 »
    Przede wszystkim dzięki za chęci i próbę pomocy:) Czyli jedyną metodą jest odznaczenie opcji "zaawansowane turnieje" i nic z tym innego zrobić się nie da, a szkoda. Ale co do tego klatkowania to nie do końca jest tak jak myślisz. Możliwe, że zbyt powierzchownie opisałem ten problem. Gra chodzi mi bardzo płynnie, zarówno na mapie strategicznej jak i podczas bitwy. Lecz zdarza się, że podczas potyczki (nie każdej. w około 80% walk działa bez zarzutu) gra po prostu zatnie się. Poprzez klatkowanie rozumiem, że gra cały czas idzie na przód, lecz bardzo powoli, po klatce. U mnie zaś wygląda to tak, że jedna klatka do przodu i jedna w tył, więc stoi w miejscu. Może rzeczywiście to wina mojego sprzętu, lub konfiguracji, ale pożalić się zawsze można. A nóż dowiem się czegoś jak to naprawić:)

Ogólnie znany i jak na razie nierozwiązywalny jest problem, że po pewnym czasie grania (0,5 - 4 godz) gra się "zapycha" i klatkuje. Zapisz, zamknij i załaduj grę od nowa - znowu można grać normalnie. Pomaga to tylko wtedy, kiedy Twoje kłopoty pojawiają się po pewnym czasie grania.

Offline Wismerin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3442 dnia: Listopada 16, 2012, 14:23:23 »
    Mam jeden problem, wczoraj ściągnąłem najnowsza wersję i w czasie bitwy gdy wchodzę do menu rozkazów na backspace wyskakuje jasne tło. Problem w tym, że jak chce wyjść z tego menu owe tło się nie wyłącza. Muszę dopiero wejść do opcji przez Esc i w tedy z powrotem do gry.
    Ktoś wie jak można to od razu wyłączać?
    « Ostatnia zmiana: Listopada 16, 2012, 14:52:56 wysłana przez Wismerin »

Offline BodziuRat

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Multiclan =PTG=
    « Odpowiedź #3443 dnia: Listopada 19, 2012, 17:07:26 »
    Mam jeden problem, wczoraj ściągnąłem najnowsza wersję i w czasie bitwy gdy wchodzę do menu rozkazów na backspace wyskakuje jasne tło. Problem w tym, że jak chce wyjść z tego menu owe tło się nie wyłącza. Muszę dopiero wejść do opcji przez Esc i w tedy z powrotem do gry.
    Ktoś wie jak można to od razu wyłączać?

Mam to samo, pisałem wcześniej o tym problemie.
    The whole mental process is in our hands. You can see how thoughts create reality. You decide - the heaven ... or the hell

Cały umysłowy proces jest w naszych rękach. Widzisz jak myśli tworzą rzeczywistość. Decydujesz się - niebo ... albo piekło

Offline Andcatus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3444 dnia: Listopada 27, 2012, 07:29:45 »
    Witam sznowna Szlachte Calradii

Takie pytanko.
    Jestem wasalem i posiadam zamek. W zamku tym jest opcja zarzadzanie garnizonem i dalej rekrutacja.Mozna tam zostawic kase, "za kazda rekrutacje 800denarow". O co w tym chodzi?
    Pytam dlatego ze kiedy wejdziemy do sali Lorda i pogadamy z kolesiem od spraw wojskowych to u niego zarzadzamy rekrutacje i szkoleniem garnizonu. Naco idzie kasa ze skarbca ktora zostawilismy u Skarbnika. Wiec poco ta pierwsza opcja i te 800denarow??? Daje to cokolwiek? Czy tylko podwojne koszty?

Czy ktos z was Mosci Panowie rozumie o czym mowie?

Pozdrawiam Andcatus

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3445 dnia: Listopada 27, 2012, 12:51:25 »
    Ta opcja pozwala na szybkie uzupełnienie obsady garnizonu (parę godzin po wydaniu kasy przybywa określona ilość wojska). Co prawda 800 denarów to nie mało i jednostki są losowe ale dość często kilku wojaków trafia się na wysokim poziomie ( mi parę razy trafiali się 6 i 7 poziomowi rycerze xD )
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Andcatus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3446 dnia: Listopada 27, 2012, 14:25:31 »
    Aha..okejka..teraz wiem skad tam sie wzeli Ci najemnicy..Szkoda tylko ze losowo...

Wielkie dzieki

Offline vegetakox

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3447 dnia: Listopada 27, 2012, 16:34:41 »
    7.Paczka plików zwiększających wydajność:

http://chomikuj.pl/chojmik/inne/Floris.low.0.1,1421451047.rar

Można to zreuploadować na inny serwer?Byłbym wdzięczny.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #3448 dnia: Listopada 30, 2012, 01:33:31 »
    Ta opcja pozwala na szybkie uzupełnienie obsady garnizonu (parę godzin po wydaniu kasy przybywa określona ilość wojska). Co prawda 800 denarów to nie mało i jednostki są losowe ale dość często kilku wojaków trafia się na wysokim poziomie ( mi parę razy trafiali się 6 i 7 poziomowi rycerze xD )
    Mi ostatnio nawet dość często :D
    7.Paczka plików zwiększających wydajność:

http://chomikuj.pl/chojmik/inne/Floris.low.0.1,1421451047.rar

Można to zreuploadować na inny serwer?Byłbym wdzięczny.
    Przecież tam był darmowy transfer, później sprawdzę to...

A teraz, krótki opis mojej gry...
             Jak już wspominałem kilka stron temu, postanowiłem więcej nie wspierać Harlusa i przejść na stronę Lady Isolla z Suno.Królestwo Swadii, wyczerpane ciągłymi wojnami na wszystkich frontach straciło niemal wszystko.Uznałem ten moment za dogodny, ale niestety, Szlachta zebrała się i odzyskała zamek, następnie Praven.Ale nie na długo...chciwość Harlusa przerosła już wszystko,  gdy przyznawał sobie to kolejne ziemie, opuściło go dwóch Lordów, wraz z włościami i...szczęściem...Szybki kontratak ze strony Nordów przeobraził się w jatkę na murach Praven.Miasto padło a wraz z nim, wszystkie siły Swadii.
                  Widząc to poszukałem Isolly, złożyłem przysięgę i z niechęci do Rhodoków, zaatakowałem ich.Pierwszy padł Vynicourd, który sobie przyznałem...Kilka walk o zamek(to na murach, to pod murami po przeciwnej stronie) i Rhodocy poddali się...Odpuścili zamek, wojnę na rzecz, wpływów w centralnej Calradii...Praven, Suno, Uxhall, Dhirim, czyli Miasta, które przechodziły z rąk do rąk w ciągłych walkach pomiędzy wszystkimi nacjami.Wracają do powstania, zgromadziłem, ponad 200 osobowy oddział i postanowiłem zdobyć jedyny zamek należący do Swadii(coś na T na wybrzeżu..Tevani?)Dobrze się stało...Zamek nie miał obrony, jedyni lordowie, którzy pozostali przy Królu albo siedzieli w więzieniach, albo walczyli w lasach...Zamek padł szybko, Isolla została Królową a ja pozostałem marszałkiem...Wierni Harlusowi okazali się wiernymi Swadii i bez problemu przyjęli Isollę jako Królową (jeden nawet wrócił z wygnania).
             Po dwóch tygodniach, kiedy to zebrałem czynsze za ziemie i powiększyłem swój skarbiec o kolejne 150000, postanowiłem uderzyć na Rhodoków, tym razem ze wsparciem...Jako pierwszy cel poszedł Praven, ale nie na długo.Przy pierwszej fali zamek padł, lecz jego najeźdźcy za długo tez nie pocieszyli się zwycięstwem(wyciąłem ich pod murami miasta, kiedy próbowali je opuścić)...Fala druga i zamek jest ponownie nasz, niestety spore siły Rhodoków(1500) znów najechali miasto, ale tym razem byłem przygotowany.Kiedy Doża wraz ze swoimi poddanymi, rozpoczął oblężenie, ja wraz z całym wojskiem najechałem na ich tyły(tak aby nie mogli uzyskać wsparcia)...Pod kopytami Swadiańskiej jazdy padło ponad 500 głów.Ten akt oderwał główne siły Rhodoków od oblężenia i wyprowadził ich na zgubę(czyli na równiny pomiędzy Praven a Suno). Reszta Swadiańskiej jazdy, wraz z wojskami  Nordów(ku mojemu zdziwieniu),które spotkałem po drodze wyrznęliśmy ich do nogi...
           Praven jest nasze! :]

Pozdrawiam!

Offline Valambir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3449 dnia: Grudnia 09, 2012, 13:08:55 »
    W modach nie lubię tego jak twórca robi olbrzymie drzewo rozwoju jednostek , gdyby nie to byłby to mój ulubiony mod
    "Jeżeli już macie pić, to pijcie jak Polacy" - Napoleon Bonaparte