Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131357 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Obi_Wan_Kenobi_Snajper

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #3420 dnia: Listopada 03, 2012, 10:51:57 »
    Polecanie tej modyfikacji ludziom, którzy zgłaszają tutaj swoje problemy z nią lekko mija się z celem, no ale racja :).
    Napisałem to dla tych co rozwarzają pobraniem tej modyfikacji :D

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #3421 dnia: Listopada 03, 2012, 15:24:02 »
    HI!
    Z tego co zauważyłem to w nowszych wersjach Swadia nadal jest z góry skazana na inwazje ze wszystkich stron...Nie wiem czemu, ale jakoś zawsze faworyzowałem tą nację(chyba z racji ciężkiej jazdy), wiem tylko tyle, że jak na razie, wszelkie wypróbowane sposoby wyprowadzenia Królestwa z kryzysu, po jakimś czasie się nie sprawdzały....Król tracił poddanych, a samo Królestwo od początku było nękane ogniem i mieczem..
    Próbowałem walki, ale po czasie i tak sam się wykrwawiałem, próbowałem dyplomacji, ale Król i tak stawiał na swoim, próbowałem polepszyć relacje w między walasami i Królem, ale i tak tych, co uważałem za lojalnych odchodzili....Czy Harlus z góry skazany jest na porażkę?Może pretendentka powinna rządzić Królestwem?Macie jakieś rady?

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #3422 dnia: Listopada 03, 2012, 16:50:53 »
    Rada w stylu Machiavellego: wykorzystać słabość państwa w budowaniu własnej potęgi.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3423 dnia: Listopada 03, 2012, 17:16:11 »
    Rada w stylu Machiavellego: wykorzystać słabość państwa w budowaniu własnej potęgi.

Hahaha....ale w tym rzecz, że ja nie chcę budować własnej potęgi(przynajmniej na razie)...Na tą chwilę wolę przyłączyć się, aby w razie czego walczyć z potęgą, której byłem współtwórcą :D

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #3424 dnia: Listopada 04, 2012, 11:56:11 »
    Zazwyczaj będąc wasalem Swadii w przypadku takich sytuacji gdy wojna toczy się na wielu frontach starałem się skupić na jednym przeciwniku. Wiem że nie jest to łatwe ani tanie ale da się jakoś przetrwać. Dość często inwazja z północy i wschodu kończyła się na straceniu po 1 mieście i paru zamków. Najgorzej wyglądało to u mnie z rodhokami i to na nich skupiałem swoją uwagę. Wojna podjazdowa najlepiej się sprawdzała. Wykrwawianie jednego po drugim było łatwe i przyjemne a na naszym terenie to i całą armię dało się wykończyć jeśli jacyś lordowie mi pomagali. I tak do u****** śmierci jakoś udawało się przetrwać. Raz ze swadii zostały tylko 2 zamki gdy w końcu wojny się skończyły a potem małymi kroczkami odbiłem wszystkie utracone ziemi i w tym momencie znudziło mi się wasalstwo i założyłem własne królestwo ;)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Kars14

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #3425 dnia: Listopada 04, 2012, 15:53:12 »
    Witam mam problem jak wchodzę do tewerny, zamku to wyskakuje błąd rgl error "error unable to find interior mesh interior_castle_z i nie wiem co z tym zrobić
    Nie pomogły wskazówki z http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=6807.msg154307#msg154307
    Proszę o pomoc

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3426 dnia: Listopada 04, 2012, 17:36:38 »
    Zazwyczaj będąc wasalem Swadii w przypadku takich sytuacji gdy wojna toczy się na wielu frontach starałem się skupić na jednym przeciwniku. Wiem że nie jest to łatwe ani tanie ale da się jakoś przetrwać. Dość często inwazja z północy i wschodu kończyła się na straceniu po 1 mieście i paru zamków. Najgorzej wyglądało to u mnie z rodhokami i to na nich skupiałem swoją uwagę. Wojna podjazdowa najlepiej się sprawdzała. Wykrwawianie jednego po drugim było łatwe i przyjemne a na naszym terenie to i całą armię dało się wykończyć jeśli jacyś lordowie mi pomagali. I tak do u****** śmierci jakoś udawało się przetrwać. Raz ze swadii zostały tylko 2 zamki gdy w końcu wojny się skończyły a potem małymi kroczkami odbiłem wszystkie utracone ziemi i w tym momencie znudziło mi się wasalstwo i założyłem własne królestwo ;)
    Ja postanowiłem zrobić inaczej...Swadia, kiedy po stracie Dhirim skończyła wojny, nadal dość mocno popierała Harlusa, ale do czasu, gdy konflikt z północnymi Królestwami się nasilał...Dość częste plądrowania wsi, hordy buntowników, nie dawały Swadii odpocząć...jednego razu spotkałem Hrabiego,którego rodzina nie przepada zbytnio za Harlusem, zaproponował mi wywołanie wojny z Rhodokami.I tak się stało, pod Uxkhal dorwałem karawanę...wojna wywołana, a za nimi, kolejne ze strony Północy...Efekt, trzy sojusznicze Nacje(Nordowie, Vearigirowie oraz Rhodocy) najechały Swadię.Królestwo padło, stracili wszystkie miasta, armia została rozproszona a część lordów trafiła do niewoli.Tutaj wkraczam ja....Zająłem się uwalnianiem lordów.Moje poparcie wśród Swiadiańskiej szlachty bardzo wzrosło...teraz pomagam im odbudować armię polując na buntowników, którzy mają ok tysiąca zniewolonych żołnierzy.Swadianie zaczynają stawiać opór dzięki, czemu osłabiają najeźdźców(nie mogę dopuścić aby urosły zbyt wysoko)...Następnym celem będzie wywołanie wojny pomiędzy Nordami i Veargirami oraz Rhodokami i Sarranidami.Kiedy tak się już stanie, zamierzam opowiedzieć się za Isollą z Suno, oraz zebrać wykrwawioną szlachtę Swadii...Może nie jest to zbyt "szlachetne", ale myślę, że w ten sposób prędzej przekabacę szlachtę do poparcia pretendenta.... :D

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3427 dnia: Listopada 04, 2012, 17:39:48 »
    Witam mam problem jak wchodzę do tewerny, zamku to wyskakuje błąd rgl error "error unable to find interior mesh interior_castle_z i nie wiem co z tym zrobić
    Nie pomogły wskazówki z http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=6807.msg154307#msg154307
    Proszę o pomoc
    Czy ten tentemat mający ok 230 stron jest mało widoczny?

Poza tym...mi pomagała defragmentacja....

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3428 dnia: Listopada 04, 2012, 22:01:49 »
    Ja postanowiłem zrobić inaczej...Swadia, kiedy po stracie Dhirim skończyła wojny, nadal dość mocno popierała Harlusa, ale do czasu, gdy konflikt z północnymi Królestwami się nasilał...Dość częste plądrowania wsi, hordy buntowników, nie dawały Swadii odpocząć...jednego razu spotkałem Hrabiego,którego rodzina nie przepada zbytnio za Harlusem, zaproponował mi wywołanie wojny z Rhodokami.I tak się stało, pod Uxkhal dorwałem karawanę...wojna wywołana, a za nimi, kolejne ze strony Północy...Efekt, trzy sojusznicze Nacje(Nordowie, Vearigirowie oraz Rhodocy) najechały Swadię.Królestwo padło, stracili wszystkie miasta, armia została rozproszona a część lordów trafiła do niewoli.Tutaj wkraczam ja....Zająłem się uwalnianiem lordów.Moje poparcie wśród Swiadiańskiej szlachty bardzo wzrosło...teraz pomagam im odbudować armię polując na buntowników, którzy mają ok tysiąca zniewolonych żołnierzy.Swadianie zaczynają stawiać opór dzięki, czemu osłabiają najeźdźców(nie mogę dopuścić aby urosły zbyt wysoko)...Następnym celem będzie wywołanie wojny pomiędzy Nordami i Veargirami oraz Rhodokami i Sarranidami.Kiedy tak się już stanie, zamierzam opowiedzieć się za Isollą z Suno, oraz zebrać wykrwawioną szlachtę Swadii...Może nie jest to zbyt "szlachetne", ale myślę, że w ten sposób prędzej przekabacę szlachtę do poparcia pretendenta.... :D
    Niezły plan. Pewnie nie będzie łatwo ale jak się uda to będzie niezłe zamieszanie ;)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline Kars14

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3429 dnia: Listopada 05, 2012, 07:36:54 »
    Mi niestety defragmentacja nie pomogła. Więc może jest jakieś inne rozwiązanie?

Offline brajn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3430 dnia: Listopada 06, 2012, 15:56:29 »
    Może mi ktoś powiedzieć coś o tych inwestycjach, jak się w to bawić? Przejrzałem parę stron, ale tu jest 200 stron i nie mam czasu. Jak wysłać ofertę pokoju, czy lorda zatrudnić, cokolwiek.. Bawiłem się z tymi ministrami,kanclerzami i nic.

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3431 dnia: Listopada 07, 2012, 12:38:19 »
    Może mi ktoś powiedzieć coś o tych inwestycjach, jak się w to bawić? Przejrzałem parę stron, ale tu jest 200 stron i nie mam czasu. Jak wysłać ofertę pokoju, czy lorda zatrudnić, cokolwiek.. Bawiłem się z tymi ministrami,kanclerzami i nic.
    Co do inwestycji to pozwolę sobie zacytować samego siebie :)
    Budowle w zasadzie są te same co zwykle więc problemu z nimi nie ma :) Co do tych akrów to już tłumaczę o co mniej więcej chodzi. W każdym mieście można nabyć ziemię, ceny zależą (chyba) od zamożności miast. Z każdego nabytego akra mamy dochód co 2 tygodnie (nie trzeba za każdym razem stawiać się w mieście po wypłatę bo nasze fundusze są dodawane każdorazowo co 2 tygodnie do naszego konta w tym mieście). Dochód z ziemi zależy od ilości żywności w danym mieście tak więc w spokojnym mało nękanym wojnami nie będzie on zbyt wielki.

Wysłanie oferty pokoju:
    Najprościej to samemu porozmawiać z danym władcą no ale wiadomo że nie zawsze jest pod ręką ;) Można też wysłać emisariusza ale to wymaga posiadania ministra (u niego będzie odpowiednia opcja) i przynajmniej 1 towarzysza w oddziale.

Zatrudnienie lorda a raczej werbunek:
    Tu również można samemu porozmawiać z danym lordem (moim zdaniem tak najlepiej) w celu werbunku ale na szansę powodzenia takiej akcji a wpływ wiele czynników np. nasz honor, relacje z tym lordem, nasze prawo do rządzenia itp.
    Można też wysłać propozycję przejścia do naszego królestwa przez ministra ale w tym celu musimy mieć jakąś nieprzydzieloną wioskę lud inne lenno.

PS. Na ministra najlepiej mianować żonę lub jednego z towarzyszy bo wtedy są dostępne wszystkie dyplomatyczne opcje.

Offline marian1990

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3432 dnia: Listopada 10, 2012, 12:57:26 »
    Siema. Mod zapowiadał się bardzo dobrze, ale okazało się, że dla mnie bynajmniej jest on niegrywalny. Mowa o wersji 2.54. Turniej powoduje wywalenie do windowsa. To samo we własnych bitwach po kliknięciu na " Full PBOD features". Podczas bitwy gra potrafi dziwnie zaciąć się. Jedna klatka w przód, jedna w tył i tak bez końca. Pomaga alt + tab, po czym maksymalizacja, ale za moment sytuacja ta sama. Nawet podczas wczytywania stanu gry nagle zobaczyłem pulpit. Ale to zdarzyło się tylko raz. Zaznaczam, ze grałem niecałe 2 godziny, więc pewnie takich bugów jest więcej, ale po prostu nie miałem cierpliwości, żeby grać dalej. Zostaje czekać na patcha. Chyba, ze zna ktoś jakiś magiczny sposób na wymienione wyżej problemy.

Pozdrawiam:)

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3433 dnia: Listopada 11, 2012, 11:27:35 »
    A znam :P Zajrzyj do FAQ, link w moim podpisie chyba jest wystarczająco widoczny.

Offline BodziuRat

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Multiclan =PTG=
    « Odpowiedź #3434 dnia: Listopada 11, 2012, 11:28:30 »
    @marian1990
    Wystarczy chociaż troszkę poczytać poprzednie posty.
    Turnieje: w opcjach obozu/opcje modyfikacji odznaczasz zaawansowane turnieje [czy coś takiego].
    Klatkowanie podczas bitwy lub innych lokalizacjach: zmień ustawienia grafiki na mniejsze lub/i graj w Gameplay Mod. Mi to pomogło bo mam przestarzały sprzęcik ;)

Ps. Dla tych którzy używają odsłoniętej mapy [cheat] a mają słabe"pecety" : radzę tego nie praktykować gdyż podczas poruszania, się po mapie, będzie klatkować co 2 sek.
    The whole mental process is in our hands. You can see how thoughts create reality. You decide - the heaven ... or the hell

Cały umysłowy proces jest w naszych rękach. Widzisz jak myśli tworzą rzeczywistość. Decydujesz się - niebo ... albo piekło