Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131362 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zero

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #3360 dnia: Września 28, 2012, 07:49:34 »
    Bank był we wcześniejszych wydaniach Florisa, ale od ładnych paru wersji jeż go nie ma.

Offline Luzak30

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #3361 dnia: Września 28, 2012, 23:09:01 »
    Sprawdziłem teraz zwykłego Warband i rzeczywiście nie ma banków, ale na jednym z "Zagrajmy w Mount and Blade" (oczywiście z Floris Mod Pack) widziałem jak koleś wpłacał pieniądze do banku i zarabiał na odsetkach.

To był Gimperr, a Banki zniknęły po wersji 2.3 florisa albo 2.4.

Offline Taaj

• Użytkownik
    • Piwa: -17
    • Vae victis!
    « Odpowiedź #3362 dnia: Września 29, 2012, 00:37:54 »
    To był Gimperr, a Banki zniknęły po wersji 2.3 florisa albo 2.4.
    Raczej w wersji 2.53 bo jak w nią grałem to nie było.
    Prawdziwy Krasnolud Powinien:Zbudować fortece, ściąć dąb i regularnie chędożyć.

Offline 1goforglory

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3363 dnia: Września 29, 2012, 13:42:02 »
    Witam,
    Gram na wersji warbanda 1.153 i wersji florisa extended 2.54
    Mój problem polega na tym iż po jakiejś pół godzinie gry gra się wcina i pomaga jedynie zminimalizowanie gry i ponowne jej włączenie jednak jest to rozwiązanie krótkotrwałe i dość męczące.
    Czytałem FAQ i zastosowałem się do umieszczonych tam porad, do tego eksperymentowałem z ustawieniami graficznymi, jednak nawet na maksymalnych ustawieniach ilość fpsów nigdy nie spada poniżej 45, zazwyczaj ta ilość to maksymalna liczba 120. Mam zainstalowanego najnowszego Visaula c++ i sterowniki karty graficznej. Nie wiem co może być przyczyną, proszę o pomoc.
    Dodam na koniec, że profil mojego sprzętu w zupełności wystarcza do grania na tym modzie nawet na najwyższych ustawieniach.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #3364 dnia: Września 29, 2012, 15:06:18 »
    Cześć.....po długiej przerwie, ale wiecie...praca, praca...praca, dom, praca ;]
    Widzę, że temat dalej się rozwija, fakt....głównie z problemami, ale bez tego i nie byłoby moda  ;]
    Czy działacie coś jeszcze ze spolszczeniem?Niedługo zwolnią mi się weekendy, tak więc mógłbym powrócić do prac(nie za wiele, jak kiedyś, ale zawsze to coś).
    Niestety straciłem wszystkie materiały po zmianie sprzętu, tak więc musielibyście podesłać mi aktualną wersję(tą roboczą, jeżeli taka w ogóle istnieje).

Pozdrawiam!

Offline Luzak30

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3365 dnia: Września 29, 2012, 19:40:05 »
    Cześć! Wiecie co się stanie jak wyjdę za mąż, grając postacią płci żeńskiej bez żadnych ziem?
    « Ostatnia zmiana: Września 29, 2012, 19:50:33 wysłana przez Luzak30 »

Offline Coper

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3366 dnia: Września 29, 2012, 21:36:21 »
    Witam,
    Gram na wersji warbanda 1.153 i wersji florisa extended 2.54
    Mój problem polega na tym iż po jakiejś pół godzinie gry gra się wcina i pomaga jedynie zminimalizowanie gry i ponowne jej włączenie jednak jest to rozwiązanie krótkotrwałe i dość męczące.
    Czytałem FAQ i zastosowałem się do umieszczonych tam porad, do tego eksperymentowałem z ustawieniami graficznymi, jednak nawet na maksymalnych ustawieniach ilość fpsów nigdy nie spada poniżej 45, zazwyczaj ta ilość to maksymalna liczba 120. Mam zainstalowanego najnowszego Visaula c++ i sterowniki karty graficznej. Nie wiem co może być przyczyną, proszę o pomoc.
    Dodam na koniec, że profil mojego sprzętu w zupełności wystarcza do grania na tym modzie nawet na najwyższych ustawieniach.

Zawsze pomagało na w/w dolegliwość pkt 1 i ppkt. B i C FAQ...być może zle policzyłeś  pamięć ram...a jeśli zrobiłeś tak jak być powinno to powstaje nowy problem.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #3367 dnia: Września 30, 2012, 11:03:59 »
    Cześć.....po długiej przerwie, ale wiecie...praca, praca...praca, dom, praca ;]
    Widzę, że temat dalej się rozwija, fakt....głównie z problemami, ale bez tego i nie byłoby moda  ;]
    Czy działacie coś jeszcze ze spolszczeniem?Niedługo zwolnią mi się weekendy, tak więc mógłbym powrócić do prac(nie za wiele, jak kiedyś, ale zawsze to coś).
    Niestety straciłem wszystkie materiały po zmianie sprzętu, tak więc musielibyście podesłać mi aktualną wersję(tą roboczą, jeżeli taka w ogóle istnieje).

Pozdrawiam!
    Witam kolegę po długiej przerwie :)

Cóż prac nad spolszczeniem już chyba nikt nie prowadzi. Do ostatniej wersji nie było uwag więc raczej nie było by już co poprawiać a poza tym nasze spolszczenie jest już pełnoprawną częścią modyfikacji, twórcy umieścili je w nowym instalatorze :)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Luzak30

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3368 dnia: Września 30, 2012, 13:41:21 »
    Dobra, na moje ostatnie pytanie juz znam odpowiedz :).

Takie jeszcze inne pytanie: Czy jak spotkam w wiosce / mieście np.: Łowca lub Mnich. Oni dają jakieś specjalnie bonusy, czyli tylko zolnierze? Bo odkrylem, ze przy duzej ilosci łowców głow dostaje bonus do wielkości wiezienia kompanii. Z góry dziękuje za odpowiedź :).

Offline Zero

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #3369 dnia: Października 01, 2012, 09:58:59 »
    Dobra, na moje ostatnie pytanie juz znam odpowiedz :).

Takie jeszcze inne pytanie: Czy jak spotkam w wiosce / mieście np.: Łowca lub Mnich. Oni dają jakieś specjalnie bonusy, czyli tylko zolnierze? Bo odkrylem, ze przy duzej ilosci łowców głow dostaje bonus do wielkości wiezienia kompanii. Z góry dziękuje za odpowiedź :).

Kupiec (są w miastach): 8 lub więcej w drużynie daje bonus +3 do handlu, 5-7 daje bonus +2, 1-4 daje bonus +1
    Mnich, Ksiądz (są w miastach): 10 lub więcej w drużynie daje bonus +3 do opatrywania ran, 5-9 daje bonus +2, 1-4 daje bonus +1
    Chirurg (są w zamkach): 10 lub więcej w drużynie daje bonus +3 do chirurgii, 5-9 daje bonus +2, 1-4 daje bonus +1
    Biskup (awans: mnich -> ksiądz -> biskup): 1 lub więcej w drużynie daje bonus +3 do przywództwa
    Łowca (są w wioskach): 10 lub więcej w drużynie daje bonus +3 do podziału żywności, 5-9 daje bonus +2, 1-4 daje bonus +1
    Łowca [czy tam myśliwy – nie pamiętam jak się nazywał] (są w wioskach): 5 lub więcej w drużynie daje bonus +2 do tropienia, 1-4 daje bonus +1
    Zwiadowca (są w zamkach): 10 lub więcej w drużynie daje bonus +2 do chirurgii, 5-9 daje bonus +1
    Rabuś (werbowani z jeńców): 30 lub więcej w drużynie daje bonus +3 do zdobywania łupów, 20-29 daje bonus +2, 10-19 daje bonus +1
    Łowca głów i reszta z tego drzewka awansu: 40 lub więcej w drużynie daje bonus +3 do zarządzania więźniami, 25-39 daje bonus +2, 10-24 daje bonus +1
    « Ostatnia zmiana: Października 02, 2012, 08:09:55 wysłana przez Zero »

Offline KurushUrush

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3370 dnia: Października 01, 2012, 17:25:13 »
    takie pytanie, czy jako wasal można dołaczyć do armii jakiegoś generała jako zwykły żołnierz ?
    pytanie, czy jest realne żeby wziąć ślub jako nie wasal?

Offline Taaj

• Użytkownik
    • Vae victis!
    « Odpowiedź #3371 dnia: Października 01, 2012, 18:20:35 »
    takie pytanie, czy jako wasal można dołaczyć do armii jakiegoś generała jako zwykły żołnierz ?
    pytanie, czy jest realne żeby wziąć ślub jako nie wasal?
    Nie,żeby dołączyć do np.Króla jako żołnierz  nie można być wasalem.
    Tego akurat nie wiem bo zawsze brałeś ślub jako wasal/król.

Offline Taaj

• Użytkownik
    • Vae victis!
    « Odpowiedź #3372 dnia: Października 02, 2012, 20:43:11 »
    A mam pytanie kto chciałby grać w Frolis multiplayer?

Offline isov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3373 dnia: Października 03, 2012, 08:02:13 »
    Witam,

Podczas bitwy, włączając menu rozkazów (backspace), jednocześnie zanika mi obraz bitwy, da się coś z tym zrobić?

Pozdr.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #3374 dnia: Października 03, 2012, 19:58:58 »
    A mam pytanie kto chciałby grać w Frolis multiplayer?
    Naucz się raz na zawsze: fLoRis