Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131265 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Imperator_Edi

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #3165 dnia: Sierpnia 22, 2012, 23:01:42 »
    Mam problemik. Floris Expanded Mod Pack 2.253 na laptopie działa mi poprawnie, ale z przyczyn technicznych nie związanych z grą musiałem przesiąść się na PC-ta. Mam problem taki, że przy ładowaniu gry gdzieś pod koniec ("wczytywanie ustawień gry") wywala mi grę do pulpitu z błędem Microsoft Visual C++ run time error. Próbowałem rozwiązań z FAQ i nic nie działa (ładowanie tekstur na żądanie mam wyłączone, bo wtedy każdy mod wyłącza podczas wczytywania tekstur).

Nativa i Basic mi w ogóle nie wywala, ale chciałbym jednak rozszerzoną edycję.

Przeinstalowałem Microsoft Visual C++ Library na najnowsze (odinstalowałem wszystkie poprzednie wersje i zainstalowałem tylko najnowsze).
    Dodałem pamięci wirtualnej  12GB.
    Zrobiłem ten zalecany myk dla 32 bitowych systemów.

System Windows Vista.

Offline Rabciks

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3166 dnia: Sierpnia 22, 2012, 23:22:09 »
    Witam. Czy pieniądze które mamy za posiadanie akrów ziemi zawsze są do odbioru co 2 tygodnie czy może być np. tak,że nie otrzymamy ich. I druga sprawa jak szybko zarobić denary i czy opłaca się inwestować w właśnie te akra?

Offline Piotr246

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Kto pyta nie błądzi
    « Odpowiedź #3167 dnia: Sierpnia 22, 2012, 23:44:39 »
    adamk23 - dzięki za odpowiedź

Mam problemik. Floris Expanded Mod Pack 2.253 na laptopie działa mi poprawnie, ale z przyczyn technicznych nie związanych z grą musiałem przesiąść się na PC-ta. Mam problem taki, że przy ładowaniu gry gdzieś pod koniec ("wczytywanie ustawień gry") wywala mi grę do pulpitu z błędem Microsoft Visual C++ run time error. Próbowałem rozwiązań z FAQ i nic nie działa (ładowanie tekstur na żądanie mam wyłączone, bo wtedy każdy mod wyłącza podczas wczytywania tekstur).

Przeinstalowałem Microsoft Visual C++ Library na najnowsze (odinstalowałem wszystkie poprzednie wersje i zainstalowałem tylko najnowsze).

System Windows Vista.

Mi tam pomogło zainstalowanie biblioteki visual c++ 2010 oraz uzupełnienie braków w poprzednich wersjach, trzy z 2005 i trzy z 2008

Witam. Czy pieniądze które mamy za posiadanie akrów ziemi zawsze są do odbioru co 2 tygodnie czy może być np. tak,że nie otrzymamy ich. I druga sprawa jak szybko zarobić denary i czy opłaca się inwestować w właśnie te akra?

Pieniądze są do odbioru w mieście w którym masz te akry, są to stosunkowo małe pieniądze (mam 10 akrów, dostaję około 1,5k co 2tyg. w najbogatszym mieście)
    Po za tym warto pamiętać, że przychody z akrów są generowane w zależności od majętności danego miasta, więc im bardziej oblężane albo męczone podatkami miasto tym mniejsze przychody z ziemi.

Lepszym sposobem na wzbogacenie się jest branie udziału w turniejach i dużo walczyć na mapie świata, sprzedawać łup w ten sposób uzyskany (ten zgromadzony w ekwipunku NPCów też)
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 22, 2012, 23:48:41 wysłana przez Piotr246 »
    Polecam - http://www.youtube.com/watch?v=EEznaaNTbKQ
    Jedna z najlepszych gier ze Steama, poniżej 10 euro (bez przeceny)

Offline Colder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3168 dnia: Sierpnia 23, 2012, 00:48:52 »
    Czy zbrojownia ma jakiś głębszy sens? Czy mogę ostro sprzedawać pojawiające się tam zbroje? :P

Offline Piotr246

• Użytkownik
    • Kto pyta nie błądzi
    « Odpowiedź #3169 dnia: Sierpnia 23, 2012, 11:10:23 »
    Czy zbrojownia ma jakiś głębszy sens? Czy mogę ostro sprzedawać pojawiające się tam zbroje? :P

Ja raz sprzedałem i się nic nie stało, ale nie polecam... Za dużo kasy się zrobiło :P

Offline Zero

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #3170 dnia: Sierpnia 23, 2012, 11:56:20 »

System Windows Vista.

Jeżeli biblioteki VB C++ są zainstalowane i aktualne, a problem dalej występuje, to najczęstsza przyczyną tego zjawiska jest konflikt wywołany przez jakiś działający program bądź programy. "Nie lubiące się" aplikacje mogą być związane z systemem operacyjnym, sterownikami, innymi programami lub grami itp. W każdym razie coś, co działa w tym samym czasie. Takie programy włączysz osobno i wszystko jest OK, a jak chodzą razem, to się gryzą. Programów działających w tle jest multum i niezwykle ciężko jest namierzyć winowajcę. Na przykład Floris może odwoływać się do jakiejś komórki pamięci w tym samym czasie, co jakiś Twój składnik któregoś sterownika, komunikatora itd. I już mamy konflikt. Szczególnie narażone są takie przypadłości programy nie-do-końca-legalne, ale nie jest to regułą.

Jest mało prawdopodobne, aby takie sytuacje miały miejsce przy "świeżo" zainstalowanym i uaktualnionym systemie, z uaktualnionymi sterownikami i z możliwie jak najmniejszą ilością dodatkowych programów (im jest ich więcej tym większe ryzyko na konflikt).

To, co piszesz każe zakładać, że nie masz problemu z samymi plikami moda lub ich instalacją, lecz z konfiguracją stacjonarnego PC-ta. Nie chcę Ci nakładać roboty, lecz najczęściej "czystka" systemu była by lepszym wyjściem niż szukanie winowajcy na ślepo.

Zaznaczam, że powyżej opisałem sytuację, gdzie wykorzystaliśmy wcześniej wszystkie możliwości opisane w FAQ oraz w poradach zawartych w niniejszym wątku; także te tyczące się ustawień sterownika grafiki.

Te ponoć "niewielkie" przychody z włości wcale nie muszą być takie małe. Mądrzy bankowcy (a są inni? xP) mówią, że pieniądz leżący bezczynnie przynosi tylko stratę. Skoro więc masz dodatkowe zasoby gotówki, to lepiej żeby przynosiły Ci nawet stosunkowo niewielki dochód, zamiast leżeć bezczynnie w bagach.
    Warunkiem jest prawidłowa ich lokata. U mnie np. było tak:
    Zawsze staram się objąć w posiadanie Dhirim, ponieważ leży mniej-więcej na środku mapy. Wiadomo, że jak ma być moje, to muszę o nie zadbać oraz sprawić żeby w jego okolicach było spokojnie - wtedy Dhirim będzie rozkwitać. Niestety inne królestwa mają podobny pogląd, co skutkuje ciągłymi walkami w tych okolicach. W wyniku tego miasto w niedługim czasie popada w biedę. I o to chodzi. Kupuję wszystkie dostępne grunty po niskiej cenie i przejmuję miasto. Zmniejszam podatki, rozwijam je, bronię. Z czasem prosperity dochodzi do maximum, więc mogę podnieść podatki, a grunty sprzedać z zyskiem lub (i tak robię jeśli nie potrzebuję funduszy) zostawić i pobierać zysk. Co jakiś czas wpadam tam i wybieram po ok. 10K. Może to i niewiele, ale kilka takich miast, niekoniecznie moich, i już się uzbiera ładna sumka. Poza tym w moim ekwipunku nie przybywa mi żaden procent z zalegającej gotówki.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 23, 2012, 12:18:44 wysłana przez Zero »

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #3171 dnia: Sierpnia 23, 2012, 13:47:11 »

System Windows Vista.
    A próbowałeś podmienić folder 'sounds" i plik "sounds.txt" na te z native. Kiedyś przy wersji 2.4 u mnie to pomogło.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Sanjar Khan

• Użytkownik
    • Piwa: -4
    • Veni Vidi Vici
    « Odpowiedź #3172 dnia: Sierpnia 23, 2012, 18:56:24 »
    Jak zdobyć smocze buty cesarskie rękawice i konia najemnego wielkiego mistrza i jego hełm gdzie to moge zdobyć?

Mieć orena i nie mieć orena,to aż dwa oreny.

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #3173 dnia: Sierpnia 23, 2012, 19:38:41 »
    Tak to pytan, ktorej zadal Sanjar to czy mozna kupic slonia? wiem ze maja go lowcy glow najwyszy lvl.
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline Piotr246

• Użytkownik
    • Kto pyta nie błądzi
    « Odpowiedź #3174 dnia: Sierpnia 23, 2012, 20:18:19 »
    Tak to pytan, ktorej zadal Sanjar to czy mozna kupic slonia? wiem ze maja go lowcy glow najwyszy lvl.

Można wyszkolić takiego łowcę głów i zabrać mu słonia z ekwipunku, jeśli faktycznie tak jest

Offline earthwave305

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3175 dnia: Sierpnia 23, 2012, 20:51:31 »
    Witam :)  Mam kilka pytań odnośnie drzewka jednostek freelancers.
    Żeby ich wyszkolić potrzebny jest nijaki Sigmund, którego można spotkać w karczmie. Mam z tym problem. Parę razy przeleciałem wszystkie tawerny i nie mogę go spotkać.
    Jest jakiś sposób, żeby go szybciej dorwać?
    Drugie pytanie tyczy się zmiany ekwipunku tym jednostkom. Jak wielki jest wybór uzbrojenia? Porównując np. z Native Mod Compilation? (może ktoś z niego korzystał)
    I ostatnie :D Czy jak założę własne państwo to możliwe jest rekrutowanie tych wojaków w podległych wioskach?

Offline Sanjar Khan

• Użytkownik
    • Piwa: -4
    • Veni Vidi Vici
    « Odpowiedź #3176 dnia: Sierpnia 23, 2012, 22:26:54 »
    Też jestem tego słonia ciekawy myślałem że jest u Sarranidów ale nigdzie go nie ma :(

Mieć orena i nie mieć orena,to aż dwa oreny.

Offline Lord Belien

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3177 dnia: Sierpnia 23, 2012, 23:33:35 »
    Miałem to samo na Florisie 2.4 jak próbowałem go odpalić na moim kompie. Teraz na dokładnie takim samym sprzęcie zainstalowałem 2.53 i śmiga pięknie. Spróbuj ściągnąć najnowszą wersję, a nie 2.5.

A ja też ma pytanie:
    1. Otóż wszyscy bohaterowie NPC należący do mojej drużyny mają w statystykach jazdę konną podświetloną na czerwono i jest ona obniżona u wszystkich o 1 (u mnie nie)
    Czemu, i jak temu zaradzić?
    2. Jak zrobić misję od żony, tą z "płaszczem" co trzeba przynieść żonie futro i aksamit? Bo przynoszę jej, nie ma opcji dialogowej, wstawiam do magazynu, łupów, skrzyni w mieście - też nie można nic zrobić. Trzeba dostarczyć podstawowe futro i aksamit bez żadnych "sporej grubości" itd, a może to wina tego, że aksamit z moich Farbiarni nazywa się "Aksami"?
    3. Jak mogę sprawić, żeby trener jednostek w mieście był bardziej efektywny? Bo trenował mi 6 wieśniaków 1lvl dziennie, ale się skończyli tacy, a milicjantów 2lvl ulepsza "0 swadiańskich milicjantów lvl2 na swadiański stronnik lvl3" Czyli praktycznie bierze kasę, ale nic nie robi

A jak z updetowac wersję Expanded ?

Offline Piotr246

• Użytkownik
    • Kto pyta nie błądzi
    « Odpowiedź #3178 dnia: Sierpnia 24, 2012, 00:02:30 »
    Trzeba ściągnąć od nowa. Save niestety nie jest kompatybilny, ale im wcześniej tym lepiej

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #3179 dnia: Sierpnia 24, 2012, 12:50:26 »
    Jak zdobyć smocze buty cesarskie rękawice i konia najemnego wielkiego mistrza i jego hełm gdzie to moge zdobyć?
    Jeśli nie ma tego w sklepach to można włączyć w opcjach moda "debug mode" czy jakoś tak. Teraz pojawi się opcja (chyba) "cheat menu" i tam chyba na samej górze jest kolejna opcja pozwalająca przejrzeć wszystkie przedmioty w grze. Można każdy z nich kupić, wystarczy przenieść go do ekwipunku tyle że koszt jest taki jak w sklepie.

Witam :)  Mam kilka pytań odnośnie drzewka jednostek freelancers.
    Żeby ich wyszkolić potrzebny jest nijaki Sigmund, którego można spotkać w karczmie. Mam z tym problem. Parę razy przeleciałem wszystkie tawerny i nie mogę go spotkać.
    Jest jakiś sposób, żeby go szybciej dorwać?
    Drugie pytanie tyczy się zmiany ekwipunku tym jednostkom. Jak wielki jest wybór uzbrojenia? Porównując np. z Native Mod Compilation? (może ktoś z niego korzystał)
    I ostatnie :D Czy jak założę własne państwo to możliwe jest rekrutowanie tych wojaków w podległych wioskach?
    Cóż Sigmunda trzeba szukać normalnie ale gdy mamy swój zamek można go nająć za 10k  miesięcznie (albo tygodniowo nie pamiętam xD). Co do jednostek to jakoś bardzo potężne to one nie są, wybór ekwipunku jest jak dla mnie zadowalający ale na kolana nie powala ;)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5