Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131261 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Piotr246

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Kto pyta nie błądzi
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #3135 dnia: Sierpnia 17, 2012, 23:05:58 »
    Mam mały problem. Otóż w niektórych bitwach, gra dziwnie mi się zacina, obraz zatrzymuje się na 2 klatkach i te dwie klatki następują ciągle po sobie, wygląda to trochę jak gif. Zdarza się to zarówno w górach w walce ze 150 ludźmi na mapie, ale też zdarzyło mi się na turnieju w pojedynku 2vs2, więc nie jest to wina zbyt dużej ilości jednostek na polu bitwy albo drzew. Ma ktoś pomysł jak temu zaradzić?
    Dodam jeszcze że ten "crash" gry da się łatwo unieszkodliwić, mianowicie po zminimalizowaniu gry i znowu wejściu w Warband, gra działa normalnie i w danej bitwie błąd się już nie pojawia znowu.
    Polecam - http://www.youtube.com/watch?v=EEznaaNTbKQ
    Jedna z najlepszych gier ze Steama, poniżej 10 euro (bez przeceny)

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #3136 dnia: Sierpnia 18, 2012, 10:17:51 »
    Taki błąd występował dość powszechnie i zazwyczaj pomagał na niego pierwszy punkt FAQ a w szczególności porada związana z pamięcią wirtualną i plikiem boot.ini.

Co do lenn to we florisie jest jeszcze możliwość zamienienia się z innym lordem na włości. Zazwyczaj wioska za wioskę itd. ale dało się i miasto wydębić za zamek ;) co prawda każda taka wymiana wiąże się z kosztami.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Coper

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #3137 dnia: Sierpnia 18, 2012, 11:17:14 »
    Prawdę mówiąc to jeszcze nie słyszałem aby po zastosowaniu się do porady Adamk23 te "zacinki" powracały...A tak na przyszłość zacznij od FAQ a dopiero potem tyłek zawracaj...Chwała ludziom o wielkiej cierpliwości
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 18, 2012, 11:21:53 wysłana przez Coper »

Offline iSeeDraco

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3138 dnia: Sierpnia 18, 2012, 11:21:54 »
    witam ja mam problem duży a tak naprawde to taki że ten mod ma takie bugi jak walka czasami error jest 2 błąd to taki że jak czasem wbije do miasta i biorę armory to nie widzie ich a jak zrobię wyłącz grę i wejdę jeszcze raz to są itemy co z tym nie tak PS mam dobry komp ..

Offline wincelo194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3139 dnia: Sierpnia 18, 2012, 12:51:58 »
    Wie ktoś jak zaradzić temu że gdy mamy królestwo i rozdajemy lenna to ciągle spadają mi relacje z lordami. Dam komuś lenno to z tym jednym dostaje na + w relacjach a 10 innych na minus. To jest głupie przecież muszę im to sprawiedliwe rozdzielić a każdy z nich by chciał tylko dla siebie.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #3140 dnia: Sierpnia 18, 2012, 22:23:20 »
    Wie ktoś jak zaradzić temu że gdy mamy królestwo i rozdajemy lenna to ciągle spadają mi relacje z lordami. Dam komuś lenno to z tym jednym dostaje na + w relacjach a 10 innych na minus. To jest głupie przecież muszę im to sprawiedliwe rozdzielić a każdy z nich by chciał tylko dla siebie.
    Jeśli masz naprawdę duże relacje ze wszystkimi lordami to jest mało prawdopodobne że relacje spadną co prawda są wyjątki. Ja praktycznie wyeliminowałem to przyjmując jedynie honorowych lordów i przy własnym wysokim honorze miałem już na początku po +50 a potem to już sami po +80 do +100. jedynym problemem jest mała ilość wasali bo takiego honorowego lorda strasznie trudno zwerbować.

witam ja mam problem duży a tak naprawde to taki że ten mod ma takie bugi jak walka czasami error jest 2 błąd to taki że jak czasem wbije do miasta i biorę armory to nie widzie ich a jak zrobię wyłącz grę i wejdę jeszcze raz to są itemy co z tym nie tak PS mam dobry komp ..
    Po pierwsze to bez obrazy ale pisz lepiej po polsku bo w pierwszej chwili nie można zrozumieć o co Ci chodzi.
    Po drugie zajrzyj do FAQ (link w moim podpisie) i zastosuj się do niego. Przynajmniej część błędów powinna zniknąć.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline wincelo194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3141 dnia: Sierpnia 19, 2012, 12:00:34 »
    jedynym problemem jest mała ilość wasali bo takiego honorowego lorda strasznie trudno zwerbować.

No właśnie, jesteśmy wtedy bez szans. Chyba pomyślę nad tym żeby zdobyć jeszcze kilka miast na własne konto i ponownie złożyć komuś przysięge jako wasal, w ten sposób będę przynajmniej bardzo bogaty :)

Offline Piotr246

• Użytkownik
    • Kto pyta nie błądzi
    « Odpowiedź #3142 dnia: Sierpnia 19, 2012, 13:00:24 »
    A mam pytanie czy da się namówić króla jeśli się jest Jego wasalem żeby np NIE wypowiadał wojny, albo zawarł pokój/pakt handlowy, bo z tego co widziałem, a pewnie niedokładnie widziałem to można królowi zaproponować tylko wypowiedzenie wojny.
    No sprawa ma się tak że Swadia której podlegam, walczy i z Rhodokami i z Vaegirami i z Khergitami, 1000woja rhodoków oblęża i najczęściej zajmuje wszystkie miasta, a potem je muszę odbijać i ciągle armie tracę, ja i lordowie Swadii walczący z tym tysiakiem Rhodoków , a Vaegirowie, Khergici po kolei zamki zajmują, no i nie starcza mi mocy rprzerobowej, żeby odbić zamki, wszystko idzie na miasta. Niestety moja chora koncepcja postaci to na razie podlegać Swadianom i razem z nimi podbijać resztę, bogacić się, lecz nie da się "rozwinąć skrzydeł" jak ciągle trzeba przed setkami wrogów się bronić. Doszło do tego że taki Doża Graveth, władca Rhodoków ma 500-ileś wojska i sam rozwala wyprawy wojenne Swadian a król Harlaus pomyka z 150-200...

Jeśli nawet nie da się pokoju narzucić czy zawieszenia broni, to może ktoś mi podpowie jakąś dobrą metodę na odbudowę potęgi Swadii? (Bez kodów)

btw. muszę przyznać, że trudny jest ten mod, w PoP i SoD zero problemów zawsze miałem
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 19, 2012, 13:04:42 wysłana przez Piotr246 »

Offline wincelo194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3143 dnia: Sierpnia 19, 2012, 15:56:37 »
    Dziwna sprawa że 3 wypowiedziało wojnę jednej frakcji. A druga sprawa dziwne też to że zajmują ci wszystkie miasta, zwykle jak ktoś prowadził u mnie kampanie to max zamek i miasto podbili później był spokój. Może próbuj na własną rękę organizować kampanie wojenną mówiąc im żeby szli za tobą. Atakuj jakieś miasta słabo chronione najlepiej przejmij jedno i leć do następnego.

Offline Colder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3144 dnia: Sierpnia 19, 2012, 16:14:28 »
    Kilka lat temu grałem w Warbanda, założyłem wtedy masę tematów o przejęciu jakiegoś królestwa.

Czy taka opcja jest możliwa w modzie? Aby przejąć już istniejące królestwo?

A może znacie jakiś inny mod w którym jest to dostępne.

Po tak długie przerwie zaczynam grać we Florisa i jest ciekawię, tylko te odwieczne pragnienie zostanie królem swadii mnie irytuje. :P

Offline wincelo194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3145 dnia: Sierpnia 19, 2012, 18:04:46 »
    TAk, to by było coś, ale we Floris się nie da.

Offline Colder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3146 dnia: Sierpnia 19, 2012, 23:19:32 »
    Mam problem.
    Nie mogę awansować na swiadieństkiego giermka czy coś takiego (konnego) ciągle gość mu proponuje na tego 2.

Mam 3 opcje:
    - Awans na konnego (to chce) - nieaktywna opcja
    - Awans na tego 2 - nie chce
    - Poczekaj tydzień

Czekam już 2 tydzień i nic, jakieś pomysły?

Offline menfizo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3147 dnia: Sierpnia 20, 2012, 09:46:50 »
    WTF??? jak chce dolaczyc do turnieju to mi wywala mi do pulpitu i gra sie wylacza. Oco chodzi?????

Offline Piotr246

• Użytkownik
    • Kto pyta nie błądzi
    « Odpowiedź #3148 dnia: Sierpnia 20, 2012, 10:38:56 »
    WTF??? jak chce dolaczyc do turnieju to mi wywala mi do pulpitu i gra sie wylacza. Oco chodzi?????

Też mam z tym problem jak wiele innych osób :D
    Na razie nie wiadomo co z tym zrobić, jedyne co możesz zrobić to wyłączyć w opcjach moda zaawansowane turnieje. Będziesz mógł rozgrywać turnieje z native'a

Offline Colder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3149 dnia: Sierpnia 20, 2012, 17:56:57 »
    Mam problem.
    Nie mogę awansować na swiadieństkiego giermka czy coś takiego (konnego) ciągle gość mu proponuje na tego 2.

Mam 3 opcje:
    - Awans na konnego (to chce) - nieaktywna opcja
    - Awans na tego 2 - nie chce
    - Poczekaj tydzień

Czekam już 2 tydzień i nic, jakieś pomysły?

Nikt nie wie? Nie bawiliście się w karierę wojaka? :P