witam, moglby mi ktos powiedziec jak mianowac skarbinka. Bo ostatniego przez przypadek zwolnilem i nie wiem jak mianowac nowego.
Nie sprawdzałem osobiście, ale z tego, co piszą to:
1. Jeśli masz swoje królestwo powinna być opcja dialogowa u Twojego ministra.
2. Jeśli masz żonę, to też jak wyżej.
3. Co ok. 13 dni powinno pokazać się okienko z propozycją zatrudnienia.
Mogli coś zmienić w kolejnych wersjach, ale w/w informacje znalazłem na forum TW.
Żeby nie dublować postów przetłumaczyłem z wiki garść newsów dotyczących nowej wersji Florisa ujawnionych przez Monnikje:Zmiany w grze:• Quest “Szkolenie wojsk” – umożliwiono etapowe przekazywanie wymaganych jednostek. Aby zakończyć quest w dalszym ciągu wymagane jest oddanie wszystkich żądanych jednostek.
• Rozmawiając z uczestnikami uczty, gracz zyskuje +1 do relacji nawet po przekroczeniu poziomu relacji +9 (max. limit to 50).
• Po wygraniu dużej bitwy z udziałem sprzymierzonych lordów zyskujesz +1 do relacji z nimi.
• Zaznaczenie opcji „Wyłącz potwierdzenia towarzyszy” zapobiegnie także ich odchodzeniu z drużyny.
• Aktualizacja turniejów do wersji 1.5.3.
- Przedmioty będące nagrodami będą miały teraz bardziej odpowiednie modyfikatory jakości.
- Kiedy towarzysze wygrają nagrodę (przedmiot) w turnieju, przekażą ją bezpośrednio do ekwipunku gracza.
- Gracz otrzyma +1 do relacji z lordami uczestniczącymi z nim w turnieju.
- Będąc w związku małżeńskim, po wygraniu turnieju, gracz nie będzie dostawał bonusu do relacji w zalotach z innymi damami.
- Progres/regres relacji z damami/lordami za wygraną w turnieju został ograniczony do wartości +/-1.
- Wprowadzono udoskonalone decyzje AI w przypadku użycia lancy: AI analizuje teraz prędkość jazdy i jeżeli jest ona niewystarczająca do skutecznego użycia lancy, broń zostaje zmieniona.
- Ustawiono zdobyte nagrody pieniężne oraz doświadczenie – teraz ich wielkość powiązana jest w lepszy sposób z systemem obliczania punktacji w zależności od ustawionego stopnia trudności (zaimplementowanego przez addon Tournament Play Enhancements v1.5).
- Punkty życia gracza są odnawiane przed rozpoczęciem turnieju.
- Domyślny poziom uczestników turnieju został zmniejszony z lvl 24 do lvl 21.
- Bonus poziomu dla jednostek specjalnych zredukowano z +9 do +6.
- Dla towarzyszy oraz lordów zmniejszono redukcję otrzymanych obrażeń oraz bonus do zadawanych obrażeń o 40% w stosunku do poprzedniej wartości.
- Dodano limit do otrzymanych relacji ze szlachcicami/szlachciankami, jaki otrzymujemy po rozmowie w trakcie uczty po wygranym turnieju – teraz jest to +/-1 na jeden turniej.
- Jeśli jesteś żonaty/zamężna nie dostajesz bonusu do relacji z żoną/mężem z tytułu zalotów.
- Wzrost pozytywnego nastawienia danego miasta do gracza po wygraniu turnieju został ograniczony do +3 na 1 wygrany turniej.
• Ilość fal posiłków w oblężeniach została ograniczona do wartości ustawionej w opcjach moda.
• Dla drużyny gracza broniącej murów wyłączono domyślną, automatyczną szarżę (atak).
• Dodano kontynuację walki (po znokautowaniu gracza) w przypadku walki podczas najazdu wsi oraz obrony murów.
• Wprowadzono nową, ustawialna pozycja w opcjach moda: umożliwia pojawienie się okna ostrzegawczego/pauzy gry w momencie dostrzeżenia wrogiego oddziału podczas szybkiej podróży.
• W programie instalacyjnym zawarto opcję instalacji angielskiej, niemieckiej, francuskiej I polskiej wersji moda