Hi guys,
We're working on 2.54, which will bring mainly bugfixes (as can be seen on the version history on our wiki). Now I just figured out how to make the installer multilingual, and I'd like to include the different translations that have been made for the mod pack. Yes, that means that I would like to include the wonderful Polish translation into the next installer (if you allow me). The installer will then start with an option that allows you to pick your language, after which not only the right language files will be installed, but also displays the installer in that language. That's right: the installer will be available in Polish :). I've tested it, and even tough I can't read anything of it, it definitely looks Polish enough for me (hurray for the build-in function of Inno Setup Creator that allows me to compile the installer into multiple languages). But there are a few things that aren't automatically set into the right language. So could you guys translate a short text for me into Polish? I bet you can do it a lot better than Google Translate ;).
Also, could you translate this little sentence?
The fixes in 2.54 are long overdue, I know, but at least 2.54 is coming soon. Unfortunately I can't give an eta yet, but it will definitely be out this month (I hope within a week, but the delay Gods are not in favor of me this time of the year, so I take a very wide margin).
Thanks in advance!
Monnikje
Hi Monnikje :)
Thx for news, we are waiting for new version.
Please find translation below.
1-st window:
Na następnym ekranie będziecie mogli wybrać wersję do zainstalowania. Oto dostępne możliwości:
Floris Basic Mod Pack: Wprowadzono trochę dodatkowej muzyki, dźwięków oraz przedmiotów. Poza małymi wyjątkami nie zawiera poprawek graficznych ani dodatkowych skryptów bądź obiektów. To zwykła wersja Native z minimalną ilością dodatków.
Floris Gameplay Mod Pack: Zawiera wszystkie skrypty i dodatki jak pełna wersja moda, lecz z mniejszą ilością przedmiotów, muzyki oraz dźwięków. Zrezygnowano tu z wielu udoskonaleń graficznych. Jeżeli chcesz cieszyć się wszystkimi cechami Florisa, ale nie masz dostatecznie wydajnego komputera, to ta wersja jest dla Ciebie.
Floris Expanded Mod Pack: To pełna wersja moda zawierająca wszystko, co Floris ma do zaoferowania.
Floris Dev Suite: To specjalna wersja dla modderów oraz developerów, którzy chcą ingerować w pliki źródłowe i tworzyć własne wersje.
Możesz zainstalować więcej wersji jednocześnie.
Dla łatwego usunięcia zainstalowanych wersji zostanie utworzony program deinstalacyjny.
2-nd window:
Obiecuję przeczytać FAQ zanim zwrócę się o pomoc.
Pytanko tak na szybko:
Zachwyciłem się strasznie modem po tym gdy pierwszy raz poszła mi wersja rozszerzona bez żadnej ściny. Ale nagle gdy zaczynam rozmawiać z tymi bandytami by dowiedzieć się gdzie przetrzymują brata tego kupca, wywala błąd i komputer całkowicie się zawiesza. Wiem że mogę tą misję olać, ale da się ten problem jakoś rozwiązać?
Mod działa piękne i płynnie (oczywiście na średnich detalach, inaczej komp by nie wytrzymał) dopiero gdy zaczynam rozmowę z bandziorami, wtedy lipa...
Wersja MB:W 1.153, Floris 2.53?
Może być błąd przy instakacji/downloadzie, ale nie tylko. Najprościej było by olać ten quest z tym, że jeśli problem tkwi gdzie indziej, to wywali CTD przy innej okazji. Czy przy rozmowach z innymi jest wszystko OK? Dla pewności zassał bym moda z innego źródła i przeinstalował.
Juz po rozpoczeciu gry mam blad i wywalilo mnie ... niby dziala rozmawiam z kupcem od razu po zabiciu tego typa i blad ....
Runtime virtual c++ czy cos takiego ;) czytalem juz wczesniejsze posty koles mial bardzo podobny problem do mnie wersja 1.43 mod 2.5 a nie dziala odeslali go do 1 strony do instrukcji ktorej w tak frywolnym tlumaczeniu jagody zrozumiec nie moge "dodaj to pozniej do przejdz do tego i postepuj dalej wedug instrukcji " tylko jakiej instrukcji ? ;> co mam niby w module zrobic ? jak dodac ta linijke 1579 w item_kind1 ?
Moze zrobcie to gotowe zeby po prostu zainstalowac i odpalic a nie jeszcze sie grzebac w tym jak sie na tym nie znam ... Powiedzcie mi co dokladnie mam zrobic krok po kroku tak jak byscie tlumaczyli 5 latkowi zebym nie musial domyslac sie gdzie co wkleic dac zmienic czy zrobic powiedzmy ze jestem na etapie posiadania gry i moda i co dalej ?
Jaką masz wersję gry i moda? Najnowsze biblioteki VB C++ to podstawa w każdym przypadku. Dla informacji (przywołując FAQ Adamk-a: wersje Florisa 2.5, 2.51 i 2.52 są na MB:W v. 1.143. Wersja moda 2.53 jest dla MB:W v. 1.153.