Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131333 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Imperator_Edi

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #3060 dnia: Sierpnia 02, 2012, 13:34:03 »
    Okazało się, że instalka jest nie kompletna. Pobrałem mod jeszcze raz w paczce i znalazłem wszystkie brakujące tekstury.

Jeżeli ktoś chce pobrać, niech pobiera paczkę, nie plik instalacyjny.

Offline juraszka93

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3061 dnia: Sierpnia 02, 2012, 18:32:34 »
    @Zero
    Dziękuję Ci za wyjaśnienie jak usunąć tego moda z wersji Expanded :) Przeszedł bym na wersję Gameplay, gdyby zawierała ona wszystkie mody wpływające na gameplay co Expanded (czyli Expanded bez modów poprawiających grafikę) - jak na moje jest to trochę nieprzemyślany podział na wersje.

Offline Haller

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Ponad gór omglony szczyt...
    « Odpowiedź #3062 dnia: Sierpnia 02, 2012, 21:27:01 »
    Pytanko tak na szybko:

Zachwyciłem się strasznie modem po tym gdy pierwszy raz poszła mi wersja rozszerzona bez żadnej ściny. Ale nagle gdy zaczynam rozmawiać z tymi bandytami by dowiedzieć się gdzie przetrzymują brata tego kupca, wywala błąd i komputer całkowicie się zawiesza. Wiem że mogę tą misję olać, ale da się ten problem jakoś rozwiązać?
    Mod działa piękne i płynnie (oczywiście na średnich detalach, inaczej komp by nie wytrzymał) dopiero gdy zaczynam rozmowę z bandziorami, wtedy lipa...
    "Chwal dzień wieczorem, żonę - gdy spalona,
    Miecz, gdy wypróbowany, dziewicę, gdy za mąż wydana
    Lód - gdy się przeszło, piwo - gdy wypite."

Offline monnikje

• Użytkownik
    • Dev of the Floris Mod Pack
    « Odpowiedź #3063 dnia: Sierpnia 03, 2012, 01:01:25 »
    Hi guys,

We're working on 2.54, which will bring mainly bugfixes (as can be seen on the version history on our wiki). Now I just figured out how to make the installer multilingual, and I'd like to include the different translations that have been made for the mod pack. Yes, that means that I would like to include the wonderful Polish translation into the next installer (if you allow me). The installer will then start with an option that allows you to pick your language, after which not only the right language files will be installed, but also displays the installer in that language. That's right: the installer will be available in Polish :). I've tested it, and even tough I can't read anything of it, it definitely looks Polish enough for me (hurray for the build-in function of Inno Setup Creator that allows me to compile the installer into multiple languages). But there are a few things that aren't automatically set into the right language. So could you guys translate a short text for me into Polish? I bet you can do it a lot better than Google Translate ;).

In the next screen you'll have to choose which version to install. These are the choices:

Floris Basic Mod Pack: This gives you Native with some extra music, sounds and items. There are almost no graphical improvements and no added scripts or features. Just plain Native with something extra.

Floris Gameplay Mod Pack: This has all the scripts and features of the full version, but with a lot less items, music and sounds. Also quite a lot of graphical improvements are absent. If you want to experience all the Floris features but don't have a powerfull computer, this is the one for you.

Floris Expanded Mod Pack: The full version with everything Floris has to offer.

Floris Dev Suite: This is a special version for modders and devs who wish to tamper with the source and build their own versions.

You can install multiple versions at the same time.

An uninstaller will be created, for easy removal of your installed versions.

Also, could you translate this little sentence?

I promise to read the FAQ before asking for help.

The fixes in 2.54 are long overdue, I know, but at least 2.54 is coming soon. Unfortunately I can't give an eta yet, but it will definitely be out this month (I hope within a week, but the delay Gods are not in favor of me this time of the year, so I take a very wide margin).

Thanks in advance!

Monnikje

Offline darthalex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3064 dnia: Sierpnia 03, 2012, 01:03:25 »
    Juz po rozpoczeciu gry mam blad i wywalilo mnie ... niby dziala rozmawiam z kupcem od razu po zabiciu tego typa i blad ....

Runtime virtual c++ czy cos takiego ;) czytalem juz wczesniejsze posty koles mial bardzo podobny problem do mnie wersja 1.43 mod 2.5 a nie dziala odeslali go do 1 strony do instrukcji ktorej w tak frywolnym tlumaczeniu jagody zrozumiec nie moge  "dodaj to pozniej do przejdz do tego i postepuj dalej wedug instrukcji " tylko jakiej instrukcji ? ;> co mam niby w module zrobic ? jak dodac ta linijke 1579 w item_kind1 ?
    Moze zrobcie to gotowe zeby po prostu zainstalowac i odpalic a nie jeszcze sie grzebac w tym jak sie na tym nie znam ... Powiedzcie mi co dokladnie mam zrobic krok po kroku tak jak byscie tlumaczyli 5 latkowi zebym nie musial domyslac sie gdzie co wkleic dac zmienic czy zrobic powiedzmy ze jestem na etapie posiadania gry i moda i co dalej ?
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 03, 2012, 02:28:17 wysłana przez darthalex »

Offline Zero

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #3065 dnia: Sierpnia 03, 2012, 10:23:06 »
    Hi guys,

We're working on 2.54, which will bring mainly bugfixes (as can be seen on the version history on our wiki). Now I just figured out how to make the installer multilingual, and I'd like to include the different translations that have been made for the mod pack. Yes, that means that I would like to include the wonderful Polish translation into the next installer (if you allow me). The installer will then start with an option that allows you to pick your language, after which not only the right language files will be installed, but also displays the installer in that language. That's right: the installer will be available in Polish :). I've tested it, and even tough I can't read anything of it, it definitely looks Polish enough for me (hurray for the build-in function of Inno Setup Creator that allows me to compile the installer into multiple languages). But there are a few things that aren't automatically set into the right language. So could you guys translate a short text for me into Polish? I bet you can do it a lot better than Google Translate ;).

Also, could you translate this little sentence?

The fixes in 2.54 are long overdue, I know, but at least 2.54 is coming soon. Unfortunately I can't give an eta yet, but it will definitely be out this month (I hope within a week, but the delay Gods are not in favor of me this time of the year, so I take a very wide margin).

Thanks in advance!

Monnikje

Hi Monnikje :)

Thx for news, we are waiting for new version.
    Please find translation below.

1-st window:
    Na następnym ekranie będziecie mogli wybrać wersję do zainstalowania. Oto dostępne możliwości:

Floris Basic Mod Pack: Wprowadzono trochę dodatkowej muzyki, dźwięków oraz przedmiotów. Poza małymi wyjątkami nie zawiera poprawek graficznych ani dodatkowych skryptów bądź obiektów. To zwykła wersja Native z minimalną ilością dodatków.

Floris Gameplay Mod Pack: Zawiera wszystkie skrypty i dodatki jak pełna wersja moda, lecz z mniejszą ilością przedmiotów, muzyki oraz dźwięków. Zrezygnowano tu z wielu udoskonaleń graficznych. Jeżeli chcesz cieszyć się wszystkimi cechami Florisa, ale nie masz dostatecznie wydajnego komputera, to ta wersja jest dla Ciebie.

Floris Expanded Mod Pack: To pełna wersja moda zawierająca wszystko, co Floris ma do zaoferowania.

Floris Dev Suite: To specjalna wersja dla modderów oraz developerów, którzy chcą ingerować w pliki źródłowe i tworzyć własne wersje.

Możesz zainstalować więcej wersji jednocześnie.

Dla łatwego usunięcia zainstalowanych wersji zostanie utworzony program deinstalacyjny.

2-nd window:
    Obiecuję przeczytać FAQ zanim zwrócę się o pomoc.

Pytanko tak na szybko:

Zachwyciłem się strasznie modem po tym gdy pierwszy raz poszła mi wersja rozszerzona bez żadnej ściny. Ale nagle gdy zaczynam rozmawiać z tymi bandytami by dowiedzieć się gdzie przetrzymują brata tego kupca, wywala błąd i komputer całkowicie się zawiesza. Wiem że mogę tą misję olać, ale da się ten problem jakoś rozwiązać?
    Mod działa piękne i płynnie (oczywiście na średnich detalach, inaczej komp by nie wytrzymał) dopiero gdy zaczynam rozmowę z bandziorami, wtedy lipa...

Wersja MB:W 1.153, Floris 2.53?
    Może być błąd przy instakacji/downloadzie, ale nie tylko. Najprościej było by olać ten quest z tym, że jeśli problem tkwi gdzie indziej, to wywali CTD przy innej okazji. Czy przy rozmowach z innymi jest wszystko OK? Dla pewności zassał bym moda z innego źródła i przeinstalował.

Juz po rozpoczeciu gry mam blad i wywalilo mnie ... niby dziala rozmawiam z kupcem od razu po zabiciu tego typa i blad ....

Runtime virtual c++ czy cos takiego ;) czytalem juz wczesniejsze posty koles mial bardzo podobny problem do mnie wersja 1.43 mod 2.5 a nie dziala odeslali go do 1 strony do instrukcji ktorej w tak frywolnym tlumaczeniu jagody zrozumiec nie moge  "dodaj to pozniej do przejdz do tego i postepuj dalej wedug instrukcji " tylko jakiej instrukcji ? ;> co mam niby w module zrobic ? jak dodac ta linijke 1579 w item_kind1 ?
    Moze zrobcie to gotowe zeby po prostu zainstalowac i odpalic a nie jeszcze sie grzebac w tym jak sie na tym nie znam ... Powiedzcie mi co dokladnie mam zrobic krok po kroku tak jak byscie tlumaczyli 5 latkowi zebym nie musial domyslac sie gdzie co wkleic dac zmienic czy zrobic powiedzmy ze jestem na etapie posiadania gry i moda i co dalej ?

Jaką masz wersję gry i moda? Najnowsze biblioteki VB C++ to podstawa w każdym przypadku. Dla informacji (przywołując FAQ Adamk-a: wersje Florisa 2.5, 2.51 i 2.52 są na MB:W v. 1.143. Wersja moda 2.53 jest dla MB:W v. 1.153.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 03, 2012, 11:05:40 wysłana przez Zero »

Offline monnikje

• Użytkownik
    • Dev of the Floris Mod Pack
    « Odpowiedź #3066 dnia: Sierpnia 03, 2012, 11:55:01 »
    Many thanks Zero!

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3067 dnia: Sierpnia 03, 2012, 12:23:07 »

Rada ode mnie : Zajrzyj do FAQ - link w moim podpisie. Prawdo podobnie pierwszy punkt powinien pomóc.

Ciągle wspominam o FAQ ale nie dlatego że zależy mi na tym by ktoś klikał w mój link ale dlatego że w większości przypadków można zaoszczędzić sobie czasu i spokojnie rozwiązać swój problem bez pisania postów. Sami widzicie że połowa stron jest zajęta praktycznie kilkoma w kółko powtarzającymi się problemami.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Wismerin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3068 dnia: Sierpnia 03, 2012, 13:37:51 »
    Witam, jaka jest różnicą pomiędzy wersją 2.4 a 2.5 w sensie co zostało dodane?
    Dawno nie grałem w M&B oraz niezbyt przeglądałem to forum a jest już tutaj 200 stron postów i nie za bardzo potrafię doszukać się takiej informacji.

Offline Zero

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #3069 dnia: Sierpnia 03, 2012, 14:15:42 »

Offline por1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3070 dnia: Sierpnia 03, 2012, 22:18:37 »
    Witam mam problem. Posiadam najnowszą wersję gry i moda. Nie widze wogóle kusz i bełtów i w umiejetnosciach bohatera nie ma broni palnej. Prosze o pomoc.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #3071 dnia: Sierpnia 04, 2012, 13:08:47 »
    Witam Waszmościów!
    Niestety ogrom pracy, za bardzo nie pozwala mi na spędzanie czasu przy komputerze a tym bardziej przy M&B, a co za tym idzie - kontynuowaniu prac nad spolszczeniem(jak na razie). Chcę poinformować, współtwórców spolszczenia(jak i osób z poza tego grona, które chciałby podjąć nad nim pracę), że z mojej strony przyzwalam, na wszelkie modyfikacji, uaktualnienia oraz rozpowszechnianie, bez konieczności pytania mnie o zgodę.Ufam, że wszelkie działania będą zmierzały do udoskonalenia naszej pracy, która umili nam rozgrywkę w tą świetną modyfikację!

Pozdrawiam!Trzymajcie się!

PS.Johny8888 świetnie,że podjąłeś się kontynuowania prac:]
    Przydałoby się dopieścić je do wydania najnowszej wersji Florisa, tak aby mogli jej użyć w instalatorze.Bo jeżeli chodzi o mnie, to pozwalam ;]
    Powodzenia!

PS..Adamk, masz jeszcze siłę?Co za wytrzymałość i cierpliwość...powinieneś grać w szachy :D

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3072 dnia: Sierpnia 04, 2012, 21:33:30 »
    PS..Adamk, masz jeszcze siłę?Co za wytrzymałość i cierpliwość...powinieneś grać w szachy :D
    A nawet czasem lubię zagrać w szachy tyle ze nie mam z kim (z braku treningu Kasparow ze mnie nie będzie xD) a komp przeważnie mnie ogrywa :P
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline juraszka93

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3073 dnia: Sierpnia 05, 2012, 13:52:34 »
    Czy jest możliwość w tym modzie wyłączyć narzekania towarzyszy na siebie nawzajem I KONSEKWENCJI (bo wyłączenie "rozmów" i narzekań nic nie daje jeśli nadal towarzysze kłócą się między sobą i np. uniemożliwiają ukończenie misji zwiększającej prawo do panowania).

Czy jest sposób aby, nasi towarzysze (np. Jeremus, Marind, Klthi itd.) nie znikali z naszego oddziału po tym jak zostaniemy wzięci do niewoli?
    Nie chce po takim "wypadku" biegać po całym świecie i ich szukać...

3. jak dodać (przerobiona kopia innego już istniejącego przedmiotu - o innym id) przedmiot do listy przedmiotów w "znajdź przedmiot" w "Menu oszustw"?
    Przedmiot ten wyświetla się na liście "Wszystkie przedmioty" w Raportach - czyli gra widzi przedmiot
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 05, 2012, 19:51:18 wysłana przez juraszka93 »

Offline jaromirjagr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3074 dnia: Sierpnia 05, 2012, 20:56:47 »
    jakby trzeba było coś pomóc przy spolszczaniu to jaromirjagr i przyjaciele zawsze zwarci i gotowi, piszcie wiadomość :)