Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131332 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #3015 dnia: Lipca 24, 2012, 10:40:29 »
    Albo jestem głupi i ślepy albo nie widzę tam rozwiązania mojego problemu. Niby jest jeżeli w lesie i co trzeba zrobić tyle że mi to się dzieje podczas każdej bitwy
    No może trochę ślepy ;) Wykonaj pierwszy punkt z FAQ i powinno pomóc. Zazwyczaj to "klatkowanie" występuje przy małej ilości pamięci i dlatego zmiany podane w pierwszym punkcie często pomagają.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline MrNeku

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #3016 dnia: Lipca 24, 2012, 19:00:40 »
    @adamk23

Witam, mam problem z Floris Expanded Mod Pack 2.5. Mianowicie podczas oblężeń zamków mają one cała czarną teksturę lub w ogóle wyglądają jak z kosmosu. Do którego punktu z FAQ mam się zastosować?

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3017 dnia: Lipca 24, 2012, 22:01:07 »
    Trochę to dziwne no ale cóż różne błędy się zdarzają. Najpierw spróbuj przeinstalować moda bo być może coś się zepsuło, także przy pobieraniu coś mogło się zwalić i możliwe że trzeba pobrać od nowa. Jakby standardowa procedura nic nie dała to 3 punkt powinien pomóc (w twoim przypadku to trzeba będzie wszystkie zamki podmienić- o ile w każdym jest problem)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline Greavian

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3018 dnia: Lipca 25, 2012, 10:25:31 »
    Witam.Pobrałem tego Florisa.Wszystko pięknie ładnie,wchodzę w grę i błąd "hsl-data_handless[9]" i następny hsl-data_handless[45],po tym odpala gre przechodzi do tekstur i kolejny jakis dziki.Próbowałem reinstalacji,chyba już wszystkeigo,co robic??

Offline michun2521

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3019 dnia: Lipca 25, 2012, 10:36:49 »
    Witam. Mam problem, podczas turniejów nie widać koni. Do się to naprawić ?

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3020 dnia: Lipca 25, 2012, 11:24:28 »
    Sprawdźcie czy macie odpowiednią wersję gry bo mod 2.53 jest na WB 1.153.

Offline Michałcowgaciekichał

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3021 dnia: Lipca 25, 2012, 17:13:58 »
    Witam piszę bo mam problem z uruchomieniem Floris mod pack 2.53.
    Kiedy odpalam gre pokazują się filmik pasek ładowania i kiedy ładują się textury pokazuje się czarny ekran i wywala mnie do pulpitu bez żadnego błędu. Nie bardzo wiem co mam zrobić...
    Wersja moda 2.53
    wersja gry 1.153

Offline Greavian

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3022 dnia: Lipca 25, 2012, 22:35:03 »
    Podpinam się do przedmówcy.Po pobraniu tego nowego moda,mam tak samo,tyle że włącza się gra,czarno,i wywala do pulpitu.

Offline Imperator_Edi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3023 dnia: Lipca 25, 2012, 23:02:31 »
    Ja mam problem następującej treści:
    get_object failded for texture: ext_itm_helmet_sar7_veiled_c_normal.
    Sprawdzam folder ...\Mount&Blade Warband\Modules\Floris Expanded Mod Pack 2.53\Textures a tam brakuje zwyczajnie tego pliku.
    Jest (ostatni plik z początkiem ext_itm_helmet_sar_t) ext_itm_helmet_sar_t6_spire_b, a przy pozostałych są jeszcze t7. może to jest właśnie wina braku tego pliku?

Mam nadzieję, że wskazanie braku pliku pomoże rozwiązać problem.

Offline FaNaTyK15

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3024 dnia: Lipca 26, 2012, 08:44:55 »
    Witam.Mam pytanie czy są jakieś inne linki do pobrania, bo te w 1poście starsznie wolno mi się pobierają po 20kb/s to troche wolno jak na internet 1mb/s ??

Offline Zero

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #3025 dnia: Lipca 26, 2012, 09:15:21 »
    Zassaj z tego, u mnie śmiga 350 kB/s: http://www.moddb.com/mods/floris-mod-pack/downloads/floris-mod-pack-253-installer

A tak przy okazji, żeby nie było, że same błędy i kłopoty z modem. Nie żałuję, że przed rozpoczęciem gry przewertowałem niniejszy temat + lwią część wątków na TW - mod śmiga jak malowany. Muszę stwierdzić, że jest epicki. Grając wcześniej w Brytenwaldę i PoP poprzeczka była u mnie podniesiona wysoko, jednak Floris pokonał ją z zapasem :)

Życzę wszystkim, żeby mogli się, podobnie jak ja, rozkoszować rozgrywką z wykorzystaniem Florisa.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 26, 2012, 09:36:50 wysłana przez Zero »

Offline Imperator_Edi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3026 dnia: Lipca 26, 2012, 13:21:41 »
    FaNaTyK15, polecam jakiś akcelerator pobierania. Naprzykład DAP, pobiera równie wolno, ale dzieli na 5 części i pobiera je równolegle.

Mój błąd naprawił patch 1.153 (na stronie talesword było napisane, że potrzeba 1.14).
    « Ostatnia zmiana: Lipca 26, 2012, 15:30:27 wysłana przez Imperator_Edi »

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3027 dnia: Lipca 26, 2012, 17:38:00 »
    Witam piszę bo mam problem z uruchomieniem Floris mod pack 2.53.
    Kiedy odpalam gre pokazują się filmik pasek ładowania i kiedy ładują się textury pokazuje się czarny ekran i wywala mnie do pulpitu bez żadnego błędu. Nie bardzo wiem co mam zrobić...
    Wersja moda 2.53
    wersja gry 1.153
    Na starym kompie miałem na początku podobnie ale po zrobieniu paru poprawek działało. W FAQ'u jest wszystko co można zrobić aby ten mod działał poprawnie, jeśli nic nie pomoże to nie ja nie mam więcej pomysłów.

...Mój błąd naprawił patch 1.153 (na stronie talesword było napisane, że potrzeba 1.14).

Trzeba było nie ufać obcokrajowcom i przejrzeć dokładniej wątek ;)

EditVV
    Mam następujący problem z tą modyfikacją. Włączam, wszystko działa ładnie, pograłem sobie troszkę i wyskakuje mi błąd , Runtime Error'. Pomyślałem sobie, że to tylko po prostu crash który nie będzie występował zbyt często. Jednak po ponownym włączeniu gry i po pograniu kilku minut error znowu się pojawił. Od tego czasu pojawia się stale, po zagraniu kilku minut w Warbanda. Może ktoś wie jak rozwiązać ten problem ?
    Tak ja wiem. Wystarczy zajrzeć do FAQ (- link w moim podpisie) i zastosować się do punktu pierwszego.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 26, 2012, 21:07:17 wysłana przez adamk23 »

Offline Quarior

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3028 dnia: Lipca 26, 2012, 17:41:27 »
    Mam następujący problem z tą modyfikacją. Włączam, wszystko działa ładnie, pograłem sobie troszkę i wyskakuje mi błąd , Runtime Error'. Pomyślałem sobie, że to tylko po prostu crash który nie będzie występował zbyt często. Jednak po ponownym włączeniu gry i po pograniu kilku minut error znowu się pojawił. Od tego czasu pojawia się stale, po zagraniu kilku minut w Warbanda. Może ktoś wie jak rozwiązać ten problem ?

Offline Michałcowgaciekichał

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3029 dnia: Lipca 26, 2012, 21:11:40 »
    Zastosowałem się do rad i chyba jest jakiś postęp, ponieważ gra nie wychodzi lecz pojawił się kolejny problem. W czasie ładowania gra po prostu staje tak w 1/3... Czekałem ponad pół godziny i nic, ani rusz. Prosze o pomoc