Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1136304 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline miguz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #3000 dnia: Lipca 18, 2012, 17:14:17 »
    Dzięki, patch pomógł teraz tylko jakiś crack by się przydał :)

Offline Niesamowity

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3001 dnia: Lipca 18, 2012, 18:33:25 »
    Crack? Czyżby piracik?
    NIE KLIKAJ!
    (click to show/hide)

Offline helcik01

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3002 dnia: Lipca 19, 2012, 10:57:14 »
    Cóż sam nie wiem co można z tym zrobić. Taki błąd miałem gdy przeszedłem na kartę ATI ale nie był on zbyt częsty poza tym chyba przy aktualizacji sterowników błąd przestał się pojawiać.
    Już znalazłem rozwiązanie, wystarczyło reinstalować gre, jeszcze raz wgrać moda podmienić pliki z folderu "sounds" i wyłączyć dzwięk i śmiga pięknie :)

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #3003 dnia: Lipca 19, 2012, 11:20:55 »
    No tak folder "sounds". Przeoczyłem że chodziło Ci o moda w wersji 2.4. Mój błąd, ale dobrze że sam sobie poradziłeś i możesz grać. W takim razie mogę tylko życzyć udanych podbojów;)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline helcik01

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3004 dnia: Lipca 19, 2012, 13:42:15 »
    Tylko że pojawił się kolejny i to dość dziwny gdy już gram to handlarzy z bronią nie pojawiają się wogóle kusze ani bełty ,a u handlarza zbroją nie ma żadnych rękawiczek i butów. to jest bardzo dziwne zważywszy na to że na początku rozgrywki było wszystko, a teraz nie ma wyżej wymienionych rzeczy :(

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3005 dnia: Lipca 19, 2012, 18:33:41 »
    Coś takiego występowało w grze przy patchu 1.152 do Warbanda. Jeśli masz tą wersję a chcesz grać koniecznie we florisa 2.4 to trzeba zainstalować WB w wersji 1.143. lepiej zaktualizować WB do najnowszej wersji o grać w moda 2.5.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline helcik01

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3006 dnia: Lipca 20, 2012, 10:25:07 »
    Mam wersje 1.143 i wole jednak grać na tej wersji moda i gry

Offline macel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3007 dnia: Lipca 20, 2012, 12:54:40 »
    To ja mam tak, mam warbanda i żeby grać musiałem zainstalować do niego kolejne patche.
    -v1.102
    -v1.103
    -v1.104
    -v1.105
    -v1.110
    Grałem normalnie i bez żadnych błędów. Teraz zainstalowałem "Floris Expanded Mod Pack 2.53" i Podczas włączania gry wywala mnie na pulpit i wyłącza się gra. Ściągnąłem z twojego opisu tego moda. I taka mała prośba jak ten mod nie ma spolszczenia prosze o przekierowanie na jakiegoś który ma ;)

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3008 dnia: Lipca 20, 2012, 15:03:47 »
    Warband 1.53/Floris 2.53 Expanded

Czytałem FAQ na TW, ale nie znalazłem odpowiedzi na swoje pytania więc napiszę tu:

-Czy u Was też 3/4 wszystkich żołnierzy Rhodockich ma azjatyckie rysy twarzy podczas bitwy?Do wyboru jest naprawdę dużo ras i dziwi mnie czemu to akurat zawsze muszą być tylko Azjaci.Gdyby to było losowe to na polu bitwy widziałbym też kilku czarnych i muzułmanów których "skórek" jest łącznie około 6.Nie jest to jakiś poważny problem, ale trochę psuje klimat.

-Po złupieni wiosek zawsze dostaje tylko masło i jedynym sposobem jaki znam by było inaczej jest przerwanie plądrowania i zaczęcie od nowa (co druga wioska daje mało ale za to normalnych łupów). Czy jest jakiś bugfix na to?

-Opcja w modzie która pozwala powrócić wygnanym lordom do Calradii, kiepsko się sprawdza.Po zmienieniu odpowiedniej opcji z "Enable", na "Frequently" nic się nie zmienia i większość lordów dalej jest na wygnaniu.

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3009 dnia: Lipca 20, 2012, 17:00:30 »
    marcel spolszczenie jest a link znajdziesz w moim podpisie. Co do moda to aby grać we florisa 2.53 trzeba mieć grę zpatchowaną do wersji 1.153.

Kąbiner szczerze mówiąc to nie wiem jak jest z tymi twarzami bo dawno nie grałem w WB, łupy też nie mam pojęcia jakie powinny być bo jako szlachetny wojownik nigdy ich nie plądrowałem xD Także co do opcji powracania lordów nie mam za dużego odniesienia bo tylko w jednym save'ie jej używałem i z tego co pamiętam to różnicy nie było.

Offline Kolonizator III

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3010 dnia: Lipca 21, 2012, 13:50:55 »
    Gram nowym bohaterem i pierwszy raz zaczynam od początku w wersji moda 2.53. Również mam taki "maślany" problem z łupami. Cały łup to masło w ok 3 na 5 wiosek.

Offline Michałcowgaciekichał

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3011 dnia: Lipca 22, 2012, 23:59:56 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Lipca 23, 2012, 01:34:07 wysłana przez Michałcowgaciekichał »

Offline DarekBlade01

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3012 dnia: Lipca 23, 2012, 10:03:33 »
    Mam problem : mianowicie podczas bitew gra ma ścinkę (głos idzie dalej gra idzie dalej ale obraz zacina się na 2 klatkach i następuje coś na zasadzie przeskakiwania z jednej klatki do drugiej z tym że cały czas jest to samo) zazwyczaj pomaga spaskowanie gry. Jest to bardzo uciążliwe proszę o szybką pomoc 

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3013 dnia: Lipca 23, 2012, 13:24:22 »
    Wałkowane to było już setki razy ale no cóż zapewne jako nowemu użytkownikowi przeglądanie 200 stron się nie uśmiecha :) Zajrzyj do FAQ w moim podpisie i zastosuj się do zawartych w nim porad a prawie na pewno powinno pomóc.

Offline DarekBlade01

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3014 dnia: Lipca 24, 2012, 00:49:59 »
    Albo jestem głupi i ślepy albo nie widzę tam rozwiązania mojego problemu. Niby jest jeżeli w lesie i co trzeba zrobić tyle że mi to się dzieje podczas każdej bitwy