Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131316 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Cziort

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #2865 dnia: Czerwca 11, 2012, 23:06:39 »
    1. Mistrz w gildii jest zawsze w mieście, ale żeby móc aktywować rozmowę z okna miasta trza wpierw go odwiedzić w mieście wchodząc do niego.
    2. Bez jazdy się nie odbędzie
    3. Jest ich tylko 3
    4. Wasal nie może mieć wasala w grze
    5. budując innego sposobu nie ma
    6 wykonując zadania od mistrza gildii
    7 Ja ich w ogóle nie szkole wole zdobywać już wytrenowane. Jako że w Florisie możesz dołączyć do każdej stron w bitwie to porostu napadam lordów jak walczą z bandytami, mając ze sobą armię wyłącznie z łowców głów . Po pokonaniu lorda zostawiam wszystkich jeńców bandyta i ich atakuje...

Offline Kuszu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2866 dnia: Czerwca 11, 2012, 23:13:06 »
    Przepraszam, jeśli to pytanie już było, ale nie mogę odpowiedzi znaleźć (może źle szukam, nie wiem... nie wykluczam)

Czy na wersji 2.5 można wyłączyć "gryzienie się" NPC ze sobą, a jeśli tak to gdzie?

Jeszcze raz przepraszam, jeśli takie pytanie już padło.

Pozdrawiam
    ~Kuszu

Offline Cziort

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2867 dnia: Czerwca 12, 2012, 09:00:17 »
    możesz wyłączyć tylko dialogi z gryzienia ale wpływu na decyzje towarzyszy to nie ma, aby całkowicie wyłączyć relacje miedzy towarzyszami a decyzjami gracza musisz użyć Tweakmb

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #2868 dnia: Czerwca 12, 2012, 10:59:29 »
    Mam pytanie.
    Czy da się jakoś uruchomić florisa na 1.152???
    Najnowsza wersja gry to 1.153 i Floris już jest uaktualniony do tej wersji wiec ją pobierz (jest i sam patch) i powinno być dobrze.

Jestem wasalem jednego z władców i niedawno otrzymałem kilka miast, którymi teraz postanowiłem się zająć, więc kilka pytań :

1. W jaki sposób posiąść mistrza gildii? Czy nie jest to możliwe w moich miastach?
    2. Czy istnieje szybki sposób kupowania materiałów/pożywienia? Chodzi mi tu o uczty i opcje polityczne, gdzie muszę dać x ryb czy chleba, a nie chce mi się jeździć po świecie.
    3. Ilu NPC którzy zajmują się miastem istnieje? Na razie mam 3 i nie wiem czy będzie ich więcej.
    4. Czy mogę przekazać komuś wioskę, którą dostałem? (jako wasal chcę mieć wasala)
    5. Jak najszybciej rozwinąć miasta mając niemal nieograniczony dostęp do kasy?
    6. Jak poza stawianiem kolejki w tawernie zyskać szacunek mieszkańców?
    7. Jak najszybciej szkolić jednostki? (Podczas walk chłopi mi umierają, a chce się pobawić w wymieszane wojsko)
    Na większość pytań moja odpowiedź pokrywa się ze słowami Cziorta więc będzie krótko xD
    5.Kupuj towary w sklepach, im bogatsze miasto tym lepiej.
    6.Także turnieje (a raczej wygrywanie ich) poprawiają relacje.
    7.Inwestować w umiejętność szkolenia, w zamku można nakazać (temu panu w czerwonej zbroi) szkolenie chłopów (da się do 3 poziomu), no i walczyć a to że szybko giną to trudno chłopów we florisie dostatek więc straty się szybko uzupełnia ;)

...Czy na wersji 2.5 można wyłączyć "gryzienie się" NPC ze sobą, a jeśli tak to gdzie?...
    W opcjach moda można wyłączyć narzekanie ale jak to działa to nie wiem (możliwe że tak jak Cziort pisał)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline misieq

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2869 dnia: Czerwca 14, 2012, 11:36:31 »
    Witam!
    Mam mały problem z inwestycjami w ziemię - szukałem już, i dowiedziałem się paru rzeczy. Mam jednak 2 pytanka:
    - czy czynsz się kumuluje, czyli mogę zostawić kasę na dłuższy czas, czy muszę co 2 tygodnie ją zgarniać?
    - mam chyba bug - Praven było często oblegane, a ja tam miałem ok. 60 akrów. Po pewnym czasie ich ilość spadła mi do 46, a zyski miałem ujemne. Tzn. tak było w raportach, kiedy wchodziłem do miasta było wszystko w porządku z ziemią, jednak kasy już nie dostawałem. No to sprzedałem ziemię, jednak ciągle dostaję z niej "profity" czyli -967 chyba. Zrobiłem test, pojechałem do Suno, kupiłem 10 akrów, zarobiłem tam z 1000 i sprzedałem po 2 tyg. I dalej dostaję kasę z miasta, mimo iż nie mam ziemi... Ani na liście bugów tego nie znalazłem ani tutaj, fixa też nie znalazłem. Floris 2.53 wersja Expanded, ściągałem z Nexusa (tą spakowaną), Warband oczywiście 1.153
    Pozdro!

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2870 dnia: Czerwca 14, 2012, 14:55:21 »
    1. Czynsz możesz zbierać kiedy będziesz miał czas, zawsze zaległe dochody będą dodawane (czasem po miesiącu czy dwóch zbierała mi się niezła sumka xD)
    2. Tak to chyba jakiś bug bo też kiedyś coś podobnego mi się zrobiło. Niestety nie wiem co jest tego przyczyną.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline neverred

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2871 dnia: Czerwca 15, 2012, 20:56:02 »
    Witam, mam mały problem z turniejami, otóż.. GRA CRASHUJE MI SIĘ GDY CHCĘ DO NIEGO DOŁĄCZYĆ D:
    Pomocy, chłopcy i dziewczyny!

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #2872 dnia: Czerwca 15, 2012, 22:13:25 »
    Mam pytanie co do zarządzania swoim państwem. Wyczytałem, że można zmienić kulturę, ale teraz pytanie gdzie. Sprawdzałem w opcjach będąc w obozie, sprawdzałem u szambelana... praktycznie wszędzie. Czy ktoś byłby tak miły, aby mi po kolei napisać gdzie można dojść do takiej opcji?

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2873 dnia: Czerwca 16, 2012, 11:59:12 »
    Witam, mam mały problem z turniejami, otóż.. GRA CRASHUJE MI SIĘ GDY CHCĘ DO NIEGO DOŁĄCZYĆ D:
    Pomocy, chłopcy i dziewczyny!
    Proponuję poczytać FAQ.

Mam pytanie co do zarządzania swoim państwem. Wyczytałem, że można zmienić kulturę, ale teraz pytanie gdzie. Sprawdzałem w opcjach będąc w obozie, sprawdzałem u szambelana... praktycznie wszędzie. Czy ktoś byłby tak miły, aby mi po kolei napisać gdzie można dojść do takiej opcji?
    Już nie pamiętam jak ten dialog wyglądał ale chyba trzeba było pogadać z tym panem ubranym w coś przypominającego suknię ;) a jak nie to u ministra (tyle że lepiej aby była nim żona albo towarzysz bo wtedy jest więcej opcji)

Offline neverred

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2874 dnia: Czerwca 16, 2012, 15:58:42 »
    Cóż, w FAKJU znalazłem pewna linijkę i byłem uradowany, że to może być to. Jednak lipa. Dalej crash. Powiadam, iż komputer jest nawet o niebo lepszy od tego, którego używa monnikje (Specyfikacje podał w owym FAKJU). Jakieś pomysły? Dodam, że tylko to mi sprawia kłopot. Reszt działa w należytym porządku. Warbandzik 1.153 oraz FEMP 2.53

Offline Cziort

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2875 dnia: Czerwca 16, 2012, 17:16:49 »
    Turnieje nierozszerzone też Ci wyrzuca? Spróbuj przeinstalować ale jeśli to problem skryptu pewnie będziesz musiał po reinstalacje zagrać od nowa.

Offline neverred

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2876 dnia: Czerwca 16, 2012, 17:28:21 »
    Nierozszerzone powiadasz? Sprawdzę, ale głowy nie dam uciąć, że będzie działać, bo jak będę grał? :D

TAK! DZIAŁA! DZIĘKI NIECH BĘDĄ BOGOM! Co to za gra bez turniejów, nie? :3
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 16, 2012, 17:39:36 wysłana przez neverred »

Offline Cziort

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2877 dnia: Czerwca 16, 2012, 19:16:26 »
    Czyli nawala Ci pewnie skrypt, rozszerzone turnieje oferują fajny system rankingowy ale plansze już są z kichane. Reinstalacja by pewnie pomogła bo ja w gamplay'u przy pierwszej instalce miałem bug polegający na tym ze wszelka pomoc khanatowi lub psą stepu na ich rodzimy terytorium powodowała drastyczny spadek relacji z nimi i dopiero reinstalacja i nowa gra pomogła.

Offline Sanjar Khan

• Użytkownik
    • Piwa: -4
    • Veni Vidi Vici
    « Odpowiedź #2878 dnia: Czerwca 16, 2012, 21:59:09 »
    Mam problem troche głupi :( jak chce przenieść pliki z frolis to nie umiem znaleść plików orginalnych z warbada a z kolei idzie że nie moge ich przenieść może ktoś powiedzieć gdzie one są mam windows 7

Mieć orena i nie mieć orena,to aż dwa oreny.

Offline Cziort

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2879 dnia: Czerwca 16, 2012, 23:54:57 »
    Chcesz przerzucić pliki z florisa do native?