Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131271 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zolwiol

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #2850 dnia: Czerwca 01, 2012, 17:41:46 »
    Witam mam pewien problem, który trochę uprzykrza mi grę.
    Gram na Florisie 2.5 Gameplay i gdy wchodzę do Tawerny w mieście Tulga pojawia się czarny ekran a po chwili komunikat, że M&B nie działa poprawnie bla bla bla. i standardowe wyślij/nie wysyłaj. Ten błąd zauważyłem tylko przy tawernie w tym mieście, czyli na pierwszy rzut oka jakiś błąd w pliku odpowiadający za tą lokację, ale jednak nie. Instalowałem parę razy od nowa samego moda, całego warbanda, zmieniałem na basic/expanded sprawdzałem na innym save, dostosowałem się do rad z FAQ adamk23 i ciągle to samo.
    Jakieś propozycje, bo mi już się odechciewa to naprawiać i grać z tym błędem czyli grać tak jakby miasto Tulga nie miało tawerny:)
    Z góry dziękuję za pomoc.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #2851 dnia: Czerwca 01, 2012, 18:51:18 »
    Nie wiem czy to coś da ale spróbuj zrobić tak :
    1. Znajdź w "Native" w folderze "SceneObj" plik "scn_town_10_tavern.sco"
    2. Zrób kopię tego pliku.
    3.Wklej go do Florisa w folderze o tej samej nazwie jak wyżej czyli "SceneObj"  (zastąp już istniejący)

Tak swoją drogą dziwne jest to, że karty AMD (dawniej ati) mają problem. Możliwe jest takie pisanie skryptów aby karty ati miały problem? Prędzej coś z silnikiem jest ale podczas zwykłej gry tego nie widać.
    Fakt dziwne.
    Ja posiadam taką kartę i nic nie zauważyłem ale nawet gdzieś na TW był jakiś hotfix dla tych kart (tyle że nie pamiętam już gdzie xD)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Zolwiol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2852 dnia: Czerwca 01, 2012, 19:40:53 »
    Niestety nie pomogło i to. To jest na prawdę co najmniej dziwne, że tyczy się to tylko tej lokacji. Może mógłby ktoś wrzucić plik, który podał adamk23 ze swojego Florisa(może mi się coś źle pobrało). Jak już to nie pomoże to sobie odpuszczę.

Offline Sir Kizi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2853 dnia: Czerwca 02, 2012, 17:00:22 »
    Ja wolę wersje 2.41a ale mam problem.Jak grę zaczynam powybieram kim był mój ojciec itp itd, jak wybiorę wygląd i umiejętności i ma być ta walka z tym bandytą w mieście które wybrałem a potem ten kupiec przyłazi to ekran się robi czarny,albo się zacina tylko są dźwięki. Próbowałem na wersji 1.143 teraz na 1.134 i nic. Bugfixy, reinstale nic nie pomaga... Proszę pomóżcie mi ,bo widziałem Gimperra grającego na tym modzie i uważam że mod jest świetny więc sam chciałbym swych sił spróbować. Tak to wszyystkie gry mi na Ultra Detalach bez zacina działają więc to nie wina mojego sprzętu. HELP

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2854 dnia: Czerwca 02, 2012, 17:30:41 »
    FAQ w moim podpisie może pomorze (na pewno nie zaszkodzi). Dla wersji 2.41 było kilka rozwiązań więc możliwe że znajdziesz coś na swój problem.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline Sir Kizi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2855 dnia: Czerwca 02, 2012, 17:36:33 »
    Niestety ale nic z tego co podałeś nie naprawia tego błędu.

Offline shady

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #2856 dnia: Czerwca 10, 2012, 09:59:46 »
    Hej mam wersje tę najnowszą bodajże 2.53.
    Po odpaleniu w raportach wszystkich itemów tak dla wglądu gdy wybieram zbroje gra craszuje i pojawia się taki błąd:

Couldn't load ''textures\min_itm_armor_khe_nob_kazakhrobe_spec.dds''

Pomocy:(:(

了解敵人和自己的,可以打一百年仗是不是指的失敗

http://www.viva.org.pl

Mam nieregulaminowa i za wysoka sygnaturka, wiec ja ucieli

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2857 dnia: Czerwca 10, 2012, 12:40:10 »
    Miałem tak bodajże w wersji 2.4 tyle że przy koniach i nie znalazłem rozwiązania (szczerze za dużo nie szukałem xD) po prostu darowałem sobie wchodzenie w tą zakładkę.

Offline Kamil_PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2858 dnia: Czerwca 10, 2012, 12:51:50 »
    Mam pytanie czy można coś zrobić by w wersji expanded 2.53 były ataki z wersji Gameplay,bo te nowe kombinacje mi się nie podobają.

Offline Cziort

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2859 dnia: Czerwca 10, 2012, 13:01:01 »
    Z tego co się orientuje wystarczy przekopiować plik  actions.txt z gameplaya do expanda ale ręki sobie nie dam uciąć.

Offline Kamil_PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2860 dnia: Czerwca 10, 2012, 13:09:36 »
    Ok już działa dzięki.

Offline MaksJ23PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2861 dnia: Czerwca 10, 2012, 15:40:46 »
    Witam, czy ktoś z Was może jest w posiadaniu modyfikacji która zmienia pył który powstaje po przejeździe kawalerii na taki który mniej nadwyręża kartę graficzną? Chodzi mi o zmodyfikowany tyn pył\dym tak by nie spowalniał pardzo gry ale żeby był widoczny i aktywny.
    MJ

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Tovarisch Volksdeutsch
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2862 dnia: Czerwca 10, 2012, 17:00:08 »
    Tak, oto link do opisu paczki, która przygotował ałtsajder OPIS i link do samej paczki FLORIS.low 0.2

Offline blazej79

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2863 dnia: Czerwca 11, 2012, 19:50:23 »
    Mam pytanie.
    Czy da się jakoś uruchomić florisa na 1.152???
    Jeśli nie, to jak cofnąć wersję bo mam wileką chęć na tego moda??

Po zrobieniu wszystkiego z listy (FAQ), tworzę postać,  a przy wybieraniu sztandaru robi się czarny ekran i działa tylko myszka. Więc wnioskuję, że to może być wina wersji.
    Mam wersje 2.5, a problem pojawia się w gameplay i expanded (innych nie ściągałem bo prawie nic nie zmieniają).

Proszę o pomoc i z góry dzięki.

Offline gorgonista

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2864 dnia: Czerwca 11, 2012, 21:06:46 »
    Jestem wasalem jednego z władców i niedawno otrzymałem kilka miast, którymi teraz postanowiłem się zająć, więc kilka pytań :

1. W jaki sposób posiąść mistrza gildii? Czy nie jest to możliwe w moich miastach?
    2. Czy istnieje szybki sposób kupowania materiałów/pożywienia? Chodzi mi tu o uczty i opcje polityczne, gdzie muszę dać x ryb czy chleba, a nie chce mi się jeździć po świecie.
    3. Ilu NPC którzy zajmują się miastem istnieje? Na razie mam 3 i nie wiem czy będzie ich więcej.
    4. Czy mogę przekazać komuś wioskę, którą dostałem? (jako wasal chcę mieć wasala)
    5. Jak najszybciej rozwinąć miasta mając niemal nieograniczony dostęp do kasy?
    6. Jak poza stawianiem kolejki w tawernie zyskać szacunek mieszkańców?
    7. Jak najszybciej szkolić jednostki? (Podczas walk chłopi mi umierają, a chce się pobawić w wymieszane wojsko)