Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131268 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #2655 dnia: Marca 26, 2012, 22:51:30 »
    dracko <- a czyli ATI, często ludzie mają problemy ze sterami, próbuj starsze wersje Catalysta

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #2656 dnia: Marca 27, 2012, 11:36:19 »
    Siemanko, jestem nowy na forum, jak i również w sprawach modowania ;) Mam pytanie dotyczące Florisa. W wersji 2.4 występowało coś takiego jak banki. Da radę "dodać" je jakoś do najnowszej wersji, 2.5? Prosiłbym o szybką odpowiedź, ostrzegam, żę jestem troche niegoranięty w tych sprawach, ale myśle że sobie poradzę ;-)
    hm....ja bym na Twoim miejscu sobie darował, szczególnie, że w grze jest możliwość zarobku na czynszach...może nie tak dużo jak w tym nierealnym banku, ale to 150000/2tyg. da się zarobić....
    Poza tym, łupy, turnieje, niewolnictwo, handel morski, lądowy, podatki....Da się zarobić...;)

Offline Dracko8989

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2657 dnia: Marca 27, 2012, 13:55:25 »
    HUtH ok, tylko teraz pytanie jak naprawić błędy które wyskakują na czerwono, chodzi mi tutaj o "unable to open xxx" xxx - chodzi mi o np Tree, soldier i tak dalej. Wiesz jak sobie z tym poradzić?
    « Ostatnia zmiana: Marca 27, 2012, 14:16:00 wysłana przez Dracko8989 »

Offline Ryuu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2658 dnia: Marca 27, 2012, 16:08:42 »
    Może być tak że jest to wina całej gry złe źródło pobierz ze strony producenta grę bądź naprawdę jakiś błąd podczas ściągania gry a może po prostu nie masz wymaganej wersji 1.143 warbanda żeby uruchomić moda potrzebny pach 1.143

Offline Dracko8989

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2659 dnia: Marca 27, 2012, 16:49:39 »
    Ryuu troche mi naprawiło, teraz nie wywala czerwonych błędów. Ale po 15 minutach grania wywaliło mi błąd Run Time Error, pozatym mam jakieś dziwne spolszczenie, pisze mi prawie wszędzie np: Str_Archery w broniach itd.
    « Ostatnia zmiana: Marca 27, 2012, 20:37:25 wysłana przez Dracko8989 »

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #2660 dnia: Marca 28, 2012, 13:06:28 »
    Na błędy "Run time" powinno pomóc FAQ. Natomiast te dziwne napisy być może spowodowane są tym że grasz na spolszczeniu do WB, przestaw język na angielski albo pobierz spolszczenie- link w moim podpisie.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Ryuu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2661 dnia: Marca 28, 2012, 15:25:57 »
    Ten błąd może wynikać z braku aktualizacji biblioteki Visual C++ po szukaj aktualizacji w internecie

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2662 dnia: Marca 28, 2012, 20:53:36 »
    Witam! Tym razem mam nowy problem który tyczy się braku expa za walki i łupów. Ktoś kilka stron wcześniej rozwiązał ten problem ale nie podał jak, próbowałem się z nim skontaktować ale nie odpowiada. Pomożecie? reinstal nie działa.

Offline Washel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2663 dnia: Marca 29, 2012, 16:11:17 »
    Ponownie mam pytanie do Was. Otóż mam własne państwo i zdobyłem miasto wroga. Wybrałem opcję, aby rozstrzygnęli to między sobą i nie wiem jak teraz przydzielić miasto lordowi, którego wybrali. Proszę o odpowiedź.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2664 dnia: Marca 29, 2012, 18:12:34 »
    Witam! Tym razem mam nowy problem który tyczy się braku expa za walki i łupów. Ktoś kilka stron wcześniej rozwiązał ten problem ale nie podał jak, próbowałem się z nim skontaktować ale nie odpowiada. Pomożecie? reinstal nie działa.
    coś było...Jeżeli dobrze pamiętam, to nie dostajesz doświadczenia oraz łupów, jeżeli walczysz z o wiele słabszym, przeciwnikiem...

Ponownie mam pytanie do Was. Otóż mam własne państwo i zdobyłem miasto wroga. Wybrałem opcję, aby rozstrzygnęli to między sobą i nie wiem jak teraz przydzielić miasto lordowi, którego wybrali. Proszę o odpowiedź.
    Tutaj chodzi o łupy, aby rozdzielili je między sobą - ja miałem tą opcje zbugowaną.
    Ziemie natomiast możesz przydzielić u swojego ministra - domyślnie jest to żona, lub małżonek.Staraj się robic tak, aby dany lord miał ziemie w jednej kupie.Będzie łatwiej mu je bronić oraz uzupełniać zapasy, co pozytywnie odbije się na relacjach z Tobą.

Ryuu troche mi naprawiło, teraz nie wywala czerwonych błędów. Ale po 15 minutach grania wywaliło mi błąd Run Time Error, pozatym mam jakieś dziwne spolszczenie, pisze mi prawie wszędzie np: Str_Archery w broniach itd.
    To nie wina spolszczenia, lecz wersji.Sprawdź wersję(1.143 WB-z polskim językiem, 2.5 Moda). Jeżeli nie masz gry z językiem polskim, to pobierz ją z ze strony głównej(www.mountblade.info), działu download/dodatki.

Offline Washel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2665 dnia: Marca 29, 2012, 18:41:21 »
    @up
    A jeżeli nie mam żony to co wtedy ?? W stolicy u mnie stoi minister, ale tylko napomknął o tym mieście i nie ma opcji przydzielenia zamku. :(

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2666 dnia: Marca 29, 2012, 18:53:07 »
    @up
    A jeżeli nie mam żony to co wtedy ?? W stolicy u mnie stoi minister, ale tylko napomknął o tym mieście i nie ma opcji przydzielenia zamku. :(
    To możesz obrać swojego towarzysz jako ministra.Z resztą.Pogadaj z jakimś towarzyszem.Powinien mieć taką opcję.Druga rzecz.
    W opcjach bodajże kanclerza, jest opcja ofiarowania ziem, czy podarunku.Wybierasz swoją frakcję, lorda i ziemie, które chcesz podarować.Przewertuj wszystkie opcję na swoim dworze. Na pewno gdzieś jest.

Offline JestemGrzesiek

• Użytkownik
    • Fan M&B
    « Odpowiedź #2667 dnia: Marca 29, 2012, 18:58:12 »
    Witam widziałem w tym temacie piękne sceny krzyżowców i księży .. Jest możliwość zdobycia takiego ubioru ??
    Na ten czas znalazłem tylko Biblię.Pismo Święte .. Przeczytałem je już w 100 % ...
    Macie jeszcze jakieś pomysły ?
    Lubię walić z maczugi :D

Offline dayjah69

• Użytkownik
    • Bahrid Sultanate
    « Odpowiedź #2668 dnia: Marca 29, 2012, 21:25:26 »
    A propos Biblii- do jej przeczytania wymagany jest poziom 12 inteligencji;) Dobre, nie?
    W takim razie "Bajki Ezopa" to 14 poziom?
    „Pełen jestem strzał śmiercionośnych,
    Ból i skonanie niosę w darze.
    Poznaj po tym, co ujrzysz, że niosę,
    Żem plagą jest świata tego”
    (inskrypcja na mameluckich łukach)

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #2669 dnia: Marca 29, 2012, 22:14:26 »
    Przeglądając stronę moda na TW znalazłem ciekawostkę :) Otóż część problemów ze skryptami prawdopodobnie da się rozwiązać. Tu daję link w którym jest objaśnione co i jak pozmieniać w różnych sytuacjach http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,219038.0.html. Sam sprawdzę czy działa jedna z tych porad (mam mały błąd :/) i jeśli zadziała to link dodam też do FAQ chociaż wiem że i tak to nic nie da bo nikt tam nie zagląda :P
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5