Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131259 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Laser

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #2430 dnia: Marca 01, 2012, 22:15:38 »
    Mam pytanie jak zdobyć duński pancerz, cesarską zbroje i inne itemy tego typu.
    Chodzi o pancerze najemnych C6 "hochmajster" (jakoś tak się pisze). To będzie ciężko trafić jako łup. Jedynie przez "debug mode" jak piała Pani Brenda
    Nie do końca chodzi mi raczej o zbroje Sigmuda (chyba tak się nazywał, to ten z tawerny ten w czarno-stalowej zbroi) w opcjach obozie otworzyłem listę przedmiotów. Znalazłem tam Cesarski pancerz, szaty biskupa, Duńską zbroje i parę innych.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #2431 dnia: Marca 01, 2012, 22:30:06 »
    Nie do końca chodzi mi raczej o zbroje Sigmuda (chyba tak się nazywał, to ten z tawerny ten w czarno-stalowej zbroi) w opcjach obozie otworzyłem listę przedmiotów. Znalazłem tam Cesarski pancerz, szaty biskupa, Duńską zbroje i parę innych.

To musisz swe walki przenieść na pustynie.Tam kręcą się Czarni Khergiccy jeźdźcy mający w wyposażeniu tą zbroję.Są mocni, tak więc uważaj.Ja osobiście walczyłem z nimi sporo, ale jak na razie zbroi nie widziałem.Adamk coś wspominał, że zdobył ich hełm.

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #2432 dnia: Marca 01, 2012, 23:53:27 »
    Na forum TW widziałem, że problem z brakiem zbroji w sklepach powodowany jest tym, że nie jest przypisana do żadnej frakcji (ew. jest przypisana do frakcji gracza).
    Poza edycja plików jedynym sposobem na zdobycie niektórych przedmiotow może byc tylko cheat, albo looting.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2433 dnia: Marca 02, 2012, 00:45:39 »
    Na forum TW widziałem, że problem z brakiem zbroji w sklepach powodowany jest tym, że nie jest przypisana do żadnej frakcji (ew. jest przypisana do frakcji gracza).
    Poza edycja plików jedynym sposobem na zdobycie niektórych przedmiotow może byc tylko cheat, albo looting.
    Racja, ale ta zbroja jest przypisana do Sarranidów, pomimo, że noszą ją Khergiccy jeźdźcy poruszający się na pustyni(widzieliście ich statystyki? :O)
    Tak więc, jak już napisałem, zbroi należy szukać w sklepach, na pustyni...

Offline Laser

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2434 dnia: Marca 02, 2012, 08:41:09 »
    Dobra pobawię się z plikami może uda mi się zrobić żeby te  zbroje dało się je kupić .
    « Ostatnia zmiana: Marca 02, 2012, 08:46:24 wysłana przez Laser »

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2435 dnia: Marca 02, 2012, 10:12:54 »
    Khergiccy Carni Jeźdźcy, (podobnie zreszta jak ci wszyscy wojownicy na turniejach) to jakiś żart. mają 3, 9, albo 10 poziom ridingu, dać im crouisery, to zabraknie dla nich skali na fotoradarze.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2436 dnia: Marca 02, 2012, 11:11:32 »
    Khergiccy Carni Jeźdźcy, (podobnie zreszta jak ci wszyscy wojownicy na turniejach) to jakiś żart. mają 3, 9, albo 10 poziom ridingu, dać im crouisery, to zabraknie dla nich skali na fotoradarze.
    Z siłą na 15, zręcznością 20, ciężki dobry pancerz i długa lanca(um. broni po ok.350) - jak pisałem pociski przeciwpancerne :P
    Przy szarży kładą każdego!!!
    A widziałeś jakie mają łucznictwo?7 :p Nic dziwnego, że przy walce z nimi muszę używać tarczy bo inaczej szybko spadam z konia....

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #2437 dnia: Marca 02, 2012, 15:53:11 »
    To musisz swe walki przenieść na pustynie.Tam kręcą się Czarni Khergiccy jeźdźcy mający w wyposażeniu tą zbroję.Są mocni, tak więc uważaj.Ja osobiście walczyłem z nimi sporo, ale jak na razie zbroi nie widziałem.Adamk coś wspominał, że zdobył ich hełm.
    Tak trafiłem hełm i nawet raz zbroja tyle że była rdzewiejąca i poszła na szrot :/

Racja, ale ta zbroja jest przypisana do Sarranidów, pomimo, że noszą ją Khergiccy jeźdźcy poruszający się na pustyni(widzieliście ich statystyki? :O)
    Tak więc, jak już napisałem, zbroi należy szukać w sklepach, na pustyni...
    No nie wiem. Mam prawie wszystkie miasta na pustyni i jeszcze tej zbroi ani razu nie widziałem.

Z siłą na 15, zręcznością 20, ciężki dobry pancerz i długa lanca(um. broni po ok.350) - jak pisałem pociski przeciwpancerne :P
    Przy szarży kładą każdego!!!
    A widziałeś jakie mają łucznictwo?7 :p Nic dziwnego, że przy walce z nimi muszę używać tarczy bo inaczej szybko spadam z konia....
    Ta pociski, są lepsi niż seria z CKM'u :) Trafiła mi się z nimi walka 300 (czarnych jakieś 190) vs 900 (ja i moi lordowie) i dobrze że już wracaliśmy z kampanii bo zostało nas niecałe 200 (z czego około 150 to moi wojacy). Później też trafiłem podobną ich ilość (no czarnych było z 80-90) tyle że ja miałem tylko połowę swoich sił  (150 - i to tych słabszych), po bitwie zdolnych do walki miałem 12 chłopa no ale opłaciło się bo wziąłem do niewoli kupę tych cholerników i teraz sam mam ich 41 xD
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Laser

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2438 dnia: Marca 02, 2012, 18:06:03 »
    Dobra ludzie doszedłem do tego jak zrobić żeby szło kupić itemy od najemników i czarnych konnych itd. Jest to dojść proste, instrukcja w spoilere.

(click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Marca 02, 2012, 18:09:50 wysłana przez Laser »

Offline Pani Brenda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2439 dnia: Marca 02, 2012, 18:08:19 »
    a ja ich jeszcze nbie spotkałam :(  - tak pewnie powiedzielibyście ze dobrze :P

wzieła bym tak paru chłopa do niewoli :P A jeżeli później by dla mnie walczyli :)

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2440 dnia: Marca 02, 2012, 18:47:58 »
    a ja ich jeszcze nbie spotkałam :(  - tak pewnie powiedzielibyście ze dobrze :P

wzieła bym tak paru chłopa do niewoli :P A jeżeli później by dla mnie walczyli :)
    Czy ja wiem...Sposobem można ich natłuc a co za tym idzie 520 pkt podstawowego doświadczenia.
    Jakim sposobem?Celny łuk, mocna tarcza, miecz.
    Strzelamy koniowi w łeb, następnie siekamy uziemionego w czerep.Na wyższych poziomach, przy dobrze rozwiniętym strzelectwie można przy jednym podejściu skruszyć żołdaka.
    Inny sposób.Wybieramy najdłuższą lancę i szybkiego zwrotnego konia...Ich lanca, jeżeli dobrze pamiętam, to 240pkt. a najdłuższa to 320.Mamy przewagę.Jak nie trafimy, no cóż...nie żyjemy :p

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2441 dnia: Marca 02, 2012, 19:09:16 »
    Najbardziej efektywny i skuteczny przeciw absolutnie wszystkim piechurom i konnym jest sposób ogłuszania: koń+lanca turniejowa+buława/młot.
    Ściagasz uwagę potencjalnych ofiar, i krążysz wokół nich. Konni będą cały czas skręcać za tobą, więc nawet Black Khergit Horseman nie zdąży się rozpędzić. Lansjerów dość łatwo można ściągnąć lancą, resztę konnych można próbować bić z bliska, albo celować w ich konie. Lepiej jednak trafiać ich na koniu, bo wtedy są bardziej skorzy do ataku i łatwiej ich trafić, na piechotę przyjmują postawę bardziej obronną. Jeśli wszyscy konni leżą i została sama piechota, sprawa robi się łatwiejsza, ale bardziej żmudna. Piechotę można łatwo rozjeżdżać nachyloną lancą, ale trzeba uważać na polearmy i 2-h, przydaje sie też dworęczny młot, bo przebija bloki, a piechota porusza się w zwatrym szyku z podniesionymi tarczami.
    W ten sposób w pojedynkę możesz pokonac i ogłuszyć n jednostek piechoty i kawalerii, podwarunkiem, że nie mają pik/łuków/broni rzucanej. Przydaje się na początku gry do łapania dezerterów i później kiedy  chcesz pojmać najbardziej wartościowych żołnieży worga.

Offline Pani Brenda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2442 dnia: Marca 02, 2012, 21:21:22 »
    a powiedzcie mi ...spotkaliście ich w którym dniu gry? Na początku tez są bo jeśli tak bo ja mam albo złego florisa albo wy gracie na czitach :)

Offline Krygor4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2443 dnia: Marca 02, 2012, 22:29:22 »
    Otóż proszę pani,

Mam florisa expanded 2.5 ja miałem zbroje tą 3 razy, a zrobiłem to następująco:

Zbierałem sobie expa i renomę żeby dołączyć do byle jakiej frakcji, a wiadomo że Sarranidzi mają na swoim terenie w pytę [że się tak wyrażę]bandytów.
    Każdy z was pewnie nie raz już widział grupę bandytów, podążających za ich przywódcą na mapie kampanii, więc spotkałem owych na pustyni i stoczyłem udaną bitwę.
    Gdy przeglądałem łupy, zobaczyłem zbroję Sigmunda [jeśli o nią ci chodzi, jeśli nie to na jedno wychodzi] czyli Imperial Armor czy jakoś tak.
    Kampanie składające się z grupek bandytów można spotkać od początku gry, a żeby zdobyć te bardziej nieosiągalne zbroje bez oszustw, przez loota trzeba mieć dobrze rozwiniętą umkę LOOTING

Mam nadzieje, że pomogłem i pozdro
    Nie wszystko jest tym, na co wygląda. Czasami trzeba siępoprostu zastanowić. Na tym polega życie

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #2444 dnia: Marca 03, 2012, 13:13:14 »
    a powiedzcie mi ...spotkaliście ich w którym dniu gry? Na początku tez są bo jeśli tak bo ja mam albo złego florisa albo wy gracie na czitach :)
    Na czitach!! my starzy wyjadacze florisa :P
    A "czarnych" to tak jak pisał kolega wyżej można spotkać na pustyni praktycznie zawsze wystarczy poszukać, ale bez dobrych jednostek lepiej nie zadzierać z oddziałami które mają ich ponad 50.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5