Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131322 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • UMAD?
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #2400 dnia: Lutego 29, 2012, 07:34:21 »
    Zauważyłem wczoraj wersję gameplay , okazuje się że będę mógł pograć we Florisa (wydajne graficznie mody chodziły mi).Najszybszą dla mnie metodą jest torrent :)

PROBLEM?

Offline Klosmajster

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2401 dnia: Lutego 29, 2012, 12:43:57 »
    Mam nadzieje ze mi pomożecie,ponieważ nawet w Google nie było rozwiazania tego problemu.

Mam 210 dzień i podczas gry wyskakuje mi błąd w którym najemny kusznik mówi do mnie Sorry - Just talking to myself (Error - Triggered by NPC to rejoin party).

Nie ma żadnych opcji do odpowiedzenia, a po kliknięciu i wyjściu z menu dialogu co 15 sekund wyskakuje mi ten sam dialog z tym samym komunikatem.

Spotkał się ktos z was z takim błędem?

Dodam tylko że gram na wersji expanded i wszystko działało idealnie aż do tego momentu.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #2402 dnia: Lutego 29, 2012, 13:14:27 »
    ałtsajder pogratulować tylko zwycięstwa :)
    Ja przy wrogu zbitym w kupę zacząłem  używać jazdy strzeleckiej. Kilka kółek daje taki sam efekt co szarża ciężkiej jazdy a jeśli wróg ma konnice i nawet zdoła nas dogonić to i tak wysoko poziomowi jeźdźcy potrafią dziabnąć i mieczem.

Gracie na rozszerzonych wojskach tak?
    Tak gramy na rozszerzonych.

Jak rozszerzonych....Expanded to expanded.A istnieje Expanded bez tych wojsk?
    Chodzi o tą opcję przy rozpoczynaniu rozgrywki. Tam gdzieś w prawym górnym rogu jest jakiś wybór jednostek.

Mam nadzieje ze mi pomożecie,ponieważ nawet w Google nie było rozwiazania tego problemu.

Mam 210 dzień i podczas gry wyskakuje mi błąd w którym najemny kusznik mówi do mnie Sorry - Just talking to myself (Error - Triggered by NPC to rejoin party).

Nie ma żadnych opcji do odpowiedzenia, a po kliknięciu i wyjściu z menu dialogu co 15 sekund wyskakuje mi ten sam dialog z tym samym komunikatem.

Spotkał się ktos z was z takim błędem?

Dodam tylko że gram na wersji expanded i wszystko działało idealnie aż do tego momentu.
    Błąd takowy już był ale na gameplay i jak na razie nie mamy pojęcia o co chodzi.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Klosmajster

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2403 dnia: Lutego 29, 2012, 13:49:09 »
    A nie wiesz czy znalazł na to jakies rozwiaznie?

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #2404 dnia: Lutego 29, 2012, 14:22:56 »
    Witam. Tworząc własne państwo stajemy przed wyborem "profilu" polityczno- gospodarczego naszego królestwa. I fajnie.
    Czytam na forum, że istnieje możliwość wyboru "kultury frakcji". Kiedy i gdzie można dokonać takiego wyboru?
    Pozdrawiam
    Po założeniu Królestwa uzupełniasz swój dwór, następnie podchodzisz i rozmawiasz z kanclerzem.U niego masz tą możliwość

A nie wiesz czy znalazł na to jakies rozwiaznie?
    Gdzieś kiedyś widziałem, że należny reinstalować grę oraz rozpocząć na nowo rozgrywkę, ale czy to będzie działać?Nie gwarantuję...

ałtsajder pogratulować tylko zwycięstwa :)
    Ja przy wrogu zbitym w kupę zacząłem  używać jazdy strzeleckiej. Kilka kółek daje taki sam efekt co szarża ciężkiej jazdy a jeśli wróg ma konnice i nawet zdoła nas dogonić to i tak wysoko poziomowi jeźdźcy potrafią dziabnąć i mieczem.

Chodzi o tą opcję przy rozpoczynaniu rozgrywki. Tam gdzieś w prawym górnym rogu jest jakiś wybór jednostek.
    1.)Przewaga była ogromna, ale dobra taktyka...:d Fakt, że trochę mi to zajęło...
    Po odejściu od Harlusa(miałem z nimi naprawdę świetne relacje - całe wojska postanowiłem rozdać Rodzinie Marszałka, Królowi, oraz na wsparcie do miast)Swadia w tym czasie została zaatakowana przez 5 armii.Narra, w pierwszej walce z Veagirami została obroniona przez moje wojska, Uxhal, przed rhodokami - jak pisałem.Natomiast Prawen padło pod uderzeniem Doży Rhodockiego oraz kilku lordów.Halmar padł do wielkiej bitwie z Sarranidami.Tutaj pytanie.Czy mieliście problem z relacjami wspieranego Królestwa?Tzn.Juz jako wolny człowie pomogłem Swadiańskiemu lordowi w walce z Khanatem.Po walce moje relacje spadły do -104 ;/
    Kolejna rzecz.Czy przy zakładaniu i zdobyciu pierwszych włości oraz wybraniu łupu dla siebie, mieliście błąd skryptu?

2.)Nie wiedziałem, że jest taka opcja...Zwracam honor ;)

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2405 dnia: Lutego 29, 2012, 14:25:20 »
    Błąd takowy już był ale na gameplay i jak na razie nie mamy pojęcia o co chodzi.

coś o tym na TW: http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,213099.msg5172376.html#msg5172376

Wersja Expanded, user Rogo podaje jakis pliczek, żeby się to nie pojawiało, ale wtedy chyba zaczyna się pojawiać inny błąd, lol :P

Offline Pani Brenda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2406 dnia: Lutego 29, 2012, 14:33:44 »
    no mi Ałtsajderku ( mogę tak mówić ?? :P) a to właśnie chodziło co pisał adamyk :)
    Oczywiście także gratuluje zwycięstwa :)
    Chciałem zagrać Khergitami ale nie widzę opcji "unikaj bezpośredniej walki. Musze stosować taktykę "za mną" i latać wokół wroga?

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2407 dnia: Lutego 29, 2012, 14:37:55 »
    Nie, błędu przy zabraniu lenna nie miałem i z relacjami też nie. W wersji 2.4 tylko coś takiego wyskakiwało z tymi relacjami ale teraz nie.

Po założeniu Królestwa uzupełniasz swój dwór, następnie podchodzisz i rozmawiasz z kanclerzem.U niego masz tą możliwość
    Tak ale żeby kanclerz był dostępny potrzebne jest miasto. Jeśli mamy wioskę możemy mieć skarbnika, zamek dodaje konstabla a kanclerz dopiero przy mieście.

PS. A tu mój Wielki Książę xD
    (click to show/hide)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2408 dnia: Lutego 29, 2012, 14:41:41 »
    Nie, błędu przy zabraniu lenna nie miałem i z relacjami też nie. W wersji 2.4 tylko coś takiego wyskakiwało z tymi relacjami ale teraz nie.
    Tak ale żeby kanclerz był dostępny potrzebne jest miasto. Jeśli mamy wioskę możemy mieć skarbnika, zamek dodaje konstabla a kanclerz dopiero przy mieście.

PS. A tu mój Wielki Książę xD
    (click to show/hide)

Nieźle, nieźle...

Słuchaj(czytaj;))!
    Jak na razie nie mam wiele zgłoszeń odnośnie błędów spolszczenia(od Was również), tak więc przygotowałem paczę z dotychczasowymi poprawkami...Wysyłać?

no mi Ałtsajderku ( mogę tak mówić ?? :P) a to właśnie chodziło co pisał adamyk :)
    Oczywiście także gratuluje zwycięstwa :)
    Chciałem zagrać Khergitami ale nie widzę opcji "unikaj bezpośredniej walki. Musze stosować taktykę "za mną" i latać wokół wroga?
    Padam na ziemię i błagam o wybaczenie :P

Co do opcji, to musisz pokombinować z klawiszami funkcyjnymi(F1-F8)
    Powinno, wyświetlić się menu.Pamiętaj, że czasami może to nie zadziałać, tak więc polecam do tego rozkazu dodać "używaj broni dystansowej"

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2409 dnia: Lutego 29, 2012, 14:56:26 »
    ...Słuchaj(czytaj;))!
    Jak na razie nie mam wiele zgłoszeń odnośnie błędów spolszczenia(od Was również), tak więc przygotowałem paczę z dotychczasowymi poprawkami...Wysyłać?...
    Nie ma zgłoszeń bo i błędów mało. W końcu nie ma jak profesjonalne wykonanie xD
    Pewnie że wysyłaj :)

Co do opcji, to musisz pokombinować z klawiszami funkcyjnymi(F1-F8)
    Powinno, wyświetlić się menu.Pamiętaj, że czasami może to nie zadziałać, tak więc polecam do tego rozkazu dodać "używaj broni dystansowej"
    Ja tam latam ze swoją jazdą strzelecką osobiście bo przynajmniej mam pewność że nie wpadną gdzieś w linie wrogiej piechoty.

Editvv Dobra jak będą linki to pozmieniam.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 29, 2012, 15:12:59 wysłana przez adamk23 »

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2410 dnia: Lutego 29, 2012, 15:09:18 »
    Nie ma zgłoszeń bo i błędów mało. W końcu nie ma jak profesjonalne wykonanie xD
    Pewnie że wysyłaj :)
    Ja tam latam ze swoją jazdą strzelecką osobiście bo przynajmniej mam pewność że nie wpadną gdzieś w linie wrogiej piechoty.

No dobra.Wysłane.

A więc...
    Ogłaszam, że nowa wersja spolszczenia tj. 0.95 została wydana.
    Poprawki, to trochę literówek, dodatkowe tłumaczenie, i takich tam...

Resztę informacji można uzyskać z tego linku.
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=6807.msg190299#msg190299

Na tą chwilę działa tylko chomikuj z darmowym transferem. Później jak przyjdzie Jagoda, to załaduje na swoje MF.

UWAGA!Pliki odpowiedzialne za spolszczenie nie mają wpływu na zapis gry, tak więc można spokojnie instalować!

Miłej gry!!
    « Ostatnia zmiana: Lutego 29, 2012, 17:02:31 wysłana przez ałtsajder »

Offline Klosmajster

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2411 dnia: Lutego 29, 2012, 15:11:08 »
    coś o tym na TW: http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,213099.msg5172376.html#msg5172376

Wersja Expanded, user Rogo podaje jakis pliczek, żeby się to nie pojawiało, ale wtedy chyba zaczyna się pojawiać inny błąd, lol :P

No właśnie ;/. A nie chce zaczynac gry od nowa. Ale dzieki za chec pomocy.

Offline Darson

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #2412 dnia: Lutego 29, 2012, 16:28:49 »
    A ta poprawka do spolszczenia nie skopie zapisów?
    ดิ๊กในผู้ดูแลระบบตูด!

นอกจากนี้คุณยัง

Offline Coper

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2413 dnia: Lutego 29, 2012, 16:52:31 »
    A ta poprawka do spolszczenia nie skopie zapisów?

A co ma piernik do wiatraka?...nie, nie skopie.

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2414 dnia: Lutego 29, 2012, 18:35:22 »

A co ma piernik do wiatraka?...nie, nie skopie.
    A to że mają tyle samo liter :)
    Ale fakt faktem że pliki spolszczenia nie mają wpływu na rozgrywkę. Jedynie to po zmianie wersji językowej co niektóre kwestie mogą pozostać niezmienione.