Witam. Tworząc własne państwo stajemy przed wyborem "profilu" polityczno- gospodarczego naszego królestwa. I fajnie.
Czytam na forum, że istnieje możliwość wyboru "kultury frakcji". Kiedy i gdzie można dokonać takiego wyboru?
Pozdrawiam
Po założeniu Królestwa uzupełniasz swój dwór, następnie podchodzisz i rozmawiasz z kanclerzem.U niego masz tą możliwość
A nie wiesz czy znalazł na to jakies rozwiaznie?
Gdzieś kiedyś widziałem, że należny reinstalować grę oraz rozpocząć na nowo rozgrywkę, ale czy to będzie działać?Nie gwarantuję...
ałtsajder pogratulować tylko zwycięstwa :)
Ja przy wrogu zbitym w kupę zacząłem używać jazdy strzeleckiej. Kilka kółek daje taki sam efekt co szarża ciężkiej jazdy a jeśli wróg ma konnice i nawet zdoła nas dogonić to i tak wysoko poziomowi jeźdźcy potrafią dziabnąć i mieczem.
Chodzi o tą opcję przy rozpoczynaniu rozgrywki. Tam gdzieś w prawym górnym rogu jest jakiś wybór jednostek.
1.)Przewaga była ogromna, ale dobra taktyka...:d Fakt, że trochę mi to zajęło...
Po odejściu od Harlusa(miałem z nimi naprawdę świetne relacje - całe wojska postanowiłem rozdać Rodzinie Marszałka, Królowi, oraz na wsparcie do miast)Swadia w tym czasie została zaatakowana przez 5 armii.Narra, w pierwszej walce z Veagirami została obroniona przez moje wojska, Uxhal, przed rhodokami - jak pisałem.Natomiast Prawen padło pod uderzeniem Doży Rhodockiego oraz kilku lordów.Halmar padł do wielkiej bitwie z Sarranidami.Tutaj pytanie.Czy mieliście problem z relacjami wspieranego Królestwa?Tzn.Juz jako wolny człowie pomogłem Swadiańskiemu lordowi w walce z Khanatem.Po walce moje relacje spadły do -104 ;/
Kolejna rzecz.Czy przy zakładaniu i zdobyciu pierwszych włości oraz wybraniu łupu dla siebie, mieliście błąd skryptu?
2.)Nie wiedziałem, że jest taka opcja...Zwracam honor ;)