Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131318 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline racaz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #2370 dnia: Lutego 27, 2012, 14:36:04 »
    Mam pewien, a właściwie to dwa problemy z modem:
    1.Po kilku minutach gry wyskakuje mi błąd Rutine error C++ czy coś w tym stylu.
    2.Gdy wchodzę np. do tawerny miasta Tuluga, wszystkie obiekty 3D są na swoim miejscy, jednak ich tekstura ciągle się zmienia na np. teksturę z życiem naszym i naszego konia, tarczą.raczej nie da się tak grać.
    może te dwa błędy są jakąś związane ze sobą?wiem, że pewnie ten błąd został już tu rozwiązany, ale jakąś nie mam ochoty przeglądać 158 stron w poszukiwaniu rozwiązania.
    Z góry dzięki.

Offline RairakkuRey

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2371 dnia: Lutego 27, 2012, 15:08:36 »
    Co do  1 problemu to wyłączenie dźwięku z gry pomaga lub zastąpienie muzyki i dźwięku tymi z native

Offline racaz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2372 dnia: Lutego 27, 2012, 17:13:00 »
    Nie zna ktoś jakiegoś lepszego rozwiązania?W Brytanwelda ma to samo co w punkcie 1.

Offline dayjah69

• Użytkownik
    • Bahrid Sultanate
    « Odpowiedź #2373 dnia: Lutego 27, 2012, 19:09:27 »
    Dobry wieczór.
    Przychodzę z problemem. Gra mi rzęzi, stuka, puka, czasem, wyobraźcie sobie, mogę pograć. Ok, tak musi widocznie być, nie to jest na tą chwilę problemem. W pewnym momencie stwierdziłem, że moja wojowniczka nie może pozostać niezamężna gdyż do reszty mi zdziczeje. Upatrzyłem dla niej kawalera, który scharakteryzowany jest jako dobroduszny, ok partia dla Nusaybah bint Asad (moja warbandowa pannica;)).
    Zagadała, Dashwal zachwycił się urodą oraz dokonanami Nuśki i uznał, że żeniaczka to całkiem w pytę pomysł.
    Wisi zadanie- jako, że wojowniczka nie ma rodziny w Calradii to właśnie kawaler Dashwal bierze na swoje barki ciężar przygotowań do ślubu (mam nadzieję, że moderzy przygotowali ślub w mniej więcej rycie perskim, a nie białe kiecki i zamek gdzieś w Swadii jak dotychczas). Zadanie do wykonania w ciągu 100 dni. Czekam. W pewnym momencie spotykam absztyfikanta i on wali do Nuśki

"UNRECOGNIZED TOKEN, znudziło mnie czekanie aż lordowie królestwa zbiora się w jednym miejscu. Może powinniśmy skorzystać z okazji i wziąć ślub w którejś z dostępnych lokalizacji." (wkleiłbym skrina ale nie robi)

Oczywiście poniżej żadnej odpowiedzi do wyboru.

Co robić? Błąd? Zagadać w trakcie pobytu na zamku do niego? Strzelić prostaka w pysk?
    « Ostatnia zmiana: Lutego 27, 2012, 19:55:41 wysłana przez dayjah69 »
    „Pełen jestem strzał śmiercionośnych,
    Ból i skonanie niosę w darze.
    Poznaj po tym, co ujrzysz, że niosę,
    Żem plagą jest świata tego”
    (inskrypcja na mameluckich łukach)

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #2374 dnia: Lutego 27, 2012, 20:04:44 »
    Nie zna ktoś jakiegoś lepszego rozwiązania?W Brytanwelda ma to samo co w punkcie 1.
    Spojrzałeś na FAQ?Tam jest kilka pomocnych rzeczy...

Ja ostatnio założyłem swoje państewko, co prawda niewielkie ale zawsze (od Jelkali po zamek Caraf ). Cztery wojny z których każda trudniejsza od poprzedniej no ale bez wysiłku nie da się nic zyskać. W czasie mojej drugiej wojenki z rhodockami udało mi się ich całkowicie rozbić no i tu pojawił się mały problem. Mianowicie przed kulminacyjną bitwą o Jelkalę gdzie zostali wybici wszyscy lordowie miałem kilka potyczek gdzie padli ich król i chyba ze 2 innych lordów. Wszystko wyglądało całkiem dobrze, oblężenie zakończone rzezią wrogów i po republice :). Wszyscy pokonani lordowie którzy siedzieli w mieście porozchodzili się po królestwach, tylko ci rozbici w polu jakoś nie. Przechodząc w końcu do sedna to chodzi mi o to że zaczął pojawiać mi się komunikat o błędzie skryptu związany z powrotem lordów. Prawdopodobnie tyczy się on tylko tych dwóch którzy padli przed rozbiciem frakcji bo powtarzają się tylko dwie liczby. Czy ktoś miał już coś podobnego po wyeliminowaniu jakiegoś królestwa?

NO to nieźle!Ja,  jak wspominałem miałem przypadek, zniszczenia przez Nordowie i Khanat Veagirów. Również u mnie panoszyło się kilku lordów bez ziem, ale po jakimś czasie rozeszli się.Ileś tam tur dalej dostałem informację o powstaniu Veagirów i odłączeniu się po kilku lordów z Królestwa Nordów i Khanatu.
    Ale czy miałem jakieś błędy?Nie.Skrypt zadziałał świetnie z jednym problemem...Po mojej interwencji u Króla i nakłonieniu go do wojny z Nordami, którzy z powodzeniem tępili powstańców, Veagirowie, zostali podpisali pakt z najeźdźcami i wypowiedzieli nam wojnę....ładne mi Kr!#$!a podziękowanie...
    Moja rada...Spróbuj pokonać te zabłąkane owieczki i poczekaj co się stanie!Aha!Nie przyjmuj żadnego Lorda Rhodoków, z którym masz kiepskie relacje...Powstanie gwarantowane!
    Powodzenia!

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #2375 dnia: Lutego 27, 2012, 20:24:28 »
    NO to nieźle!Ja,  jak wspominałem miałem przypadek, zniszczenia przez Nordowie i Khanat Veagirów. Również u mnie panoszyło się kilku lordów bez ziem, ale po jakimś czasie rozeszli się.Ileś tam tur dalej dostałem informację o powstaniu Veagirów i odłączeniu się po kilku lordów z Królestwa Nordów i Khanatu.
    Ale czy miałem jakieś błędy?Nie.Skrypt zadziałał świetnie z jednym problemem...Po mojej interwencji u Króla i nakłonieniu go do wojny z Nordami, którzy z powodzeniem tępili powstańców, Veagirowie, zostali podpisali pakt z najeźdźcami i wypowiedzieli nam wojnę....ładne mi Kr!#$!a podziękowanie...
    Właśnie chodzi o to że żadnych owieczek nie ma, frakcja została zniszczona i tyle. Dziadostwo porozchodziło się po królestwach i tylko tych 2-3 gdzieś wcięło. Niedawno jeden się znalazł u nordów. W raportach byli oni nadal jako lordowie rhodoków ale już ich tam nie ma (na szczęście). E tam ten error nie ma raczej wpływu na rozgrywkę (przynajmniej takiego nie widzę) więc chyba nie będę się nim przejmował.

...Moja rada...Spróbuj pokonać te zabłąkane owieczki i poczekaj co się stanie!Aha!Nie przyjmuj żadnego Lorda Rhodoków, z którym masz kiepskie relacje...Powstanie gwarantowane!
    Powodzenia!
    Tak wiem, miałem taką jedną czarną owcę ale zawczasu się nią zająłem ;) Biedaczek musiał wiać z Wielkiego Księstwa Polski (na królestwo za mało ziemi mam xD) do sułtana ale chyba źle wybrał bo jak dobrze pójdzie to będzie I rozbiór saranidów ( i pewnie ostatni)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline racaz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2376 dnia: Lutego 27, 2012, 20:48:13 »
    A te FAQ jest polskie, czy angielskie?No i gdzie ono jest?Bo w pierwszym poście nie było żadnego linka.

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #2377 dnia: Lutego 27, 2012, 20:54:06 »
    Masz nad swoim postem w podpisie adamk23.

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2378 dnia: Lutego 27, 2012, 21:29:24 »
    A te FAQ jest polskie, czy angielskie?No i gdzie ono jest?Bo w pierwszym poście nie było żadnego linka.
    Prawie z krzesła spadłem jak to zobaczyłem xD

Jak pytają o wersję językową FAQ to chyba trzeba zacząć tłumaczyć. Najlepiej na japoński bo i tak nikt różnicy nie zauważy ;)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2379 dnia: Lutego 27, 2012, 22:13:14 »
    Tak wiem, miałem taką jedną czarną owcę ale zawczasu się nią zająłem ;) Biedaczek musiał wiać z Wielkiego Księstwa Polski (na królestwo za mało ziemi mam xD) do sułtana ale chyba źle wybrał bo jak dobrze pójdzie to będzie I rozbiór saranidów ( i pewnie ostatni)
    A właśnie...sprawdź, czy jakiś gość nie siedzi w lochu..Może jakiś ten gość skrypt blokuje...
    W rozgrywce możesz nie odczuwać, ale przez to może nie dojść do powstania.A szkoda, bo to fajna rzecz - Pierwsza rewolucja Calradyjska. :D

Wielkiego Księstwa Polsk
    No, no, no...Niezła nazwa dla frakcji.Ja tam poprzestałem na świecie M&B i nazwałem Zjednoczona Calradia(przeważnie). Gwarantuję prawa dla ludu i pogrom szlachty-wyzyskiwaczy!Jak na razie, Harlus idzie w tym kierunku oraz rodzina Marszałka Gainwarda(?) do której również ja należę wraz z małżonką, córą przeklętego przedawczyka Nuwos(?)'a, który zdradzony przez Sarranidów przeszedł do Swadii, następnie do Nordów, a obecnie jest u Veagirów - niech ja go dorwę...nawet błagania córki nie pomogą.. :p

Tekst tygodnia ?:D

EDIT DOWN!!
    No to kolego...trza było tak od razu.
    FAQ z taleworlds.com jest w wersji angielskiej - to oczywiste.Link na stronie znajduje się w pierwszej linijce,  w pierwszym zdaniu, na pierwszej stronie tematu.
    Poza tym my o morzu nie rozmawiamy ;)

A i jeszcze jedno:
    •Jeżeli masz jakiś problem i potrzebujesz pomocy skieruj się z tym na forum TaleWorlds FAQ lub skorzystaj z istniejącego polskiego FAQ, którego autorem jest adamk23. Jeżeli nie znajdziesz odpowiedzi na nurtujące cię pytania i problemy zawsze możesz skierować się do działu na forum TaleWorlds Support topic
    Cytat z pierwszej strony.Kilka słów o modyfikacji. 6.ppkt.(kropa)
    Pogrubione wyrazy mają hiperłącze
    « Ostatnia zmiana: Lutego 27, 2012, 22:28:06 wysłana przez ałtsajder »

Offline racaz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2380 dnia: Lutego 27, 2012, 22:14:22 »
    Chodziło mi o to, że morze mówicie o jakimś FAQ na anglojęzycznej stronie typu taleworlds.No i rzeczywiście, bardzo interesujący temat.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #2381 dnia: Lutego 28, 2012, 06:07:06 »

Jak nie ma? Jak jest. Link do polskiego FAQ  jak i do angielskiego jest tuż nad ikoną Download :/ Widać, że nie do końca i nie dokładnie czytasz opisy. A potem lament - Dlaczego nie działa :/
    No ale, jak ktoś nie widzi sygnaturki tłustym drukiem w podpisie, to jak ma zobaczyć napis FAQ zwykłą czcionką w gąszczu tekstu :)

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2382 dnia: Lutego 28, 2012, 13:11:36 »
    A właśnie...sprawdź, czy jakiś gość nie siedzi w lochu..Może jakiś ten gość skrypt blokuje...
    W rozgrywce możesz nie odczuwać, ale przez to może nie dojść do powstania.A szkoda, bo to fajna rzecz - Pierwsza rewolucja Calradyjska. :D...
    Raczej nie siedzi bo mieli wojnę tylko ze mną. Ale co tam jak nie powstanie rhodockie to niedługo może będzie saranidzki :) Sułtanat długo nie pociągnie, wojna na trzech frontach (walki ze swadią która jest obecnie najmocniejsza trochę ich dobiły) a i ja już szykuję się na zajęcie Durguby i ziem na północ od niej xD

...No, no, no...Niezła nazwa dla frakcji.Ja tam poprzestałem na świecie M&B i nazwałem Zjednoczona Calradia(przeważnie). Gwarantuję prawa dla ludu i pogrom szlachty-wyzyskiwaczy!Jak na razie, Harlus idzie w tym kierunku oraz rodzina Marszałka Gainwarda(?) do której również ja należę wraz z małżonką, córą przeklętego przedawczyka Nuwos(?)'a, który zdradzony przez Sarranidów przeszedł do Swadii, następnie do Nordów, a obecnie jest u Veagirów - niech ja go dorwę...nawet błagania córki nie pomogą.. :p...
    A tak jakoś nazwałem (zawsze było Kingdom of Calradia xD). Przyjmuję tylko honorowych lordów i bronię prostego ludu :) Harlus troszkę się pogniewał bo byłem wcześniej jego wasalem (rozstaliśmy się co prawda pokojowo bo oddałem mu włości i napadłem rhodoków) za żonkę mam Gonzu Mechet (teraz Lady xD) siostrę Nasugei'a a jako że mamy wspólnego wroga Hakima to stosunki są dość dobre. Może z tego wyjdzie jakiś poważniejszy sojusz ale obecna totalna wojna nie sprzyja dyplomacji.

Offline Pani Brenda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2383 dnia: Lutego 28, 2012, 14:02:11 »
    Witam. Pisze bo jestem troche leniwa  i nie chce mi sie szukać w 158 stronach :P
    Może mi ktoś powiedzieć czy w modzie sa zaawansowane formacje wojskowe? Chodzi mi o takie jak np. czworobok dla piechoty czy szereg lub dwu-szereg dla strzelców. Prosze o odpowiedz i przepraszam za spam.
    Z góry dziekuje :*

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2384 dnia: Lutego 28, 2012, 16:44:10 »
    Witam. Pisze bo jestem troche leniwa  i nie chce mi sie szukać w 158 stronach :P
    Może mi ktoś powiedzieć czy w modzie sa zaawansowane formacje wojskowe? Chodzi mi o takie jak np. czworobok dla piechoty czy szereg lub dwu-szereg dla strzelców. Prosze o odpowiedz i przepraszam za spam.
    Z góry dziekuje :*

Są.Trzeba je tylko włączyć w opcjach obozu.Z formacjami jest takowy problem,że przy rozkazie szarży zostają rozwiązane.Po tym rozkazie należy ponownie ją utworzyć.
    Na takie zachowanie jest jednak sposób.Za pomocą przytrzymania klawiszu F1 nakierować dany oddział w jakiś kierunku(np. na wroga).W przypadku klinku kawaleri, przed samym zderzeniem polecam użyć rozkazu 'atak',cios dla wroga naprawdę solidny.

Adamk23.
    Ja z Harlusem dobrze się trzymam.Obecne stosunki to jakieś 85 pkt. a z resztą to minimum 20, co oczywiście tracę o opowiedzeniu się po stronie jednego z rodu.
    Tak poza tym, zastanawia mnie, czy można przy odejściu z Królestwa odkupić ziemie :p
    Mam świetną lokalizację, ziemie w kupie, mocne patrole, elitarny garnizon....po prostu miód malina...:p