Ta, ale na początku gdy jest się słabym najemnikiem i utrzymuje się z handlu to jest ciężko, chodzi mi tu o kapitał początkowy.
Kiedyś na początek handlu wystarczył marny 1000, teraz żeby zarobić nieco więcej musiałem uzbierać 5000 na bandytach.
No wiesz...Zawsze możesz udać się do Lichwiarza, ale broń Boże, abyś zapomniał o spłacie długu.140% wysokości długu po dwóch tygodniach...;/
Wiesz w jaki sposób wzbogaciłem się na początku?Przyłączyłem się do Swadii, jako żołdak. - najpierw, Król potem Marszałek.Polecam tego drugiego, dlaczego?Otóż z marszałkiem, jak to z marszałkiem.To przeważnie on prowadzi pochody, i to on wchodzi na pierwsze uderzenie.Tak więc z marszałkiem uczestniczyłem w kilku kampaniach.Po każdej bitwie musiałem prosić o zwolnienie ze służby, aby sprzedać łupy.Bardzo szybko awansowałem na C6, czyli na rycerza.Kiedy miałem już jakieś 10.000 denarów.Odszedłem z wojska.
Na początek zebrałem małą grupkę i ruszyłem na korsarzy(okolice Thir). Polecam!!!Nie dość, że ich ekwipunek jest trochę warty, jako jeńcy też trochę kosztują, to w dodatku można się nieźle wyćwiczyć.
Po wybiciu wszystkich korsarzy miałem już ok. 30.000.Tak więc zacząłem inwestować w ziemie.Na początku nie było fajnie, ponieważ, zyski były równe 5000/2 tyg.Ale oprócz tego walczyłem, łupiłem, brałem w jasyr, zbierałem czynsze.Jeżeli chodzi o wojsko...Pierwszych najemników wziąłem dopiero jak zacząłem walczyć jako wasal.Wszystkie wojska jakie do tego czasu dla mnie walczyły to byli więźniowie, tak więc nawet nie brałem ich pod uwagę.Często dochodziło do sytuacji, kiedy z bitwy wracałem ja w towarzystwie Matyldy, Leazita(?), oraz kilku z kilkudziesięciu wojowników...Ważny był łup, a nie to czy, ktoś z moich przeżyje...Z racji na dużą ilość bandytów, dezerterów, którzy zawsze mieli jakiś więźniów, zawsze odzyskiwałem szybko siły, aby zaatakować jakąś karawanę, czy grupę bandytów.Oprócz tego, od czasu, do czasu przyłączyłem się do jakiegoś Lorda ze Swadii, aby wesprzeć go w walce.Wszystko Fajnie się złożyło, ponieważ po dołączeniu do Królestwa miałem 3/4 szlachty za sobą...a potem to już wiecie...
A!!!I turnieje!Pamiętaj o tych zadaniach związanych z turniejami.
Za wygranie rundy na Hard(4d/8g) ze stawką 200 dostajesz 1400.Trzeba się trochę namachać na początku ale warto!
A w jaki sposób przez ten item editor?
Jak w jaki.Uruchamiasz edytor.Szukasz podobnej zbroi, robisz duplikat.Zmieniasz model(albo zostawiasz),nazwę, potem teksturę, statystyki, i zapisujesz - to baaardzo uproszczone wyjaśnienie, ale mniej więcej na tym to polega
Pozdrawiam!