Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131268 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline krystian17120

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #2325 dnia: Lutego 20, 2012, 18:17:31 »
    czy tylko ja mam taki błąd że gdy wejdę do miasta lub rozpocznę walkę to robi się czarny ekran i wywala do pulpitu nie pokazując błędy ?
    ps. mam expanded i patrzyłem w faq

Offline RairakkuRey

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2326 dnia: Lutego 20, 2012, 22:17:58 »
    A teraz ja po narzekam. Mianowicie czy tylko ja mam takie problemy z zarabianiem kasy czy to naprawdę stało się aż tak trudne?

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #2327 dnia: Lutego 20, 2012, 22:34:20 »
    A teraz ja po narzekam. Mianowicie czy tylko ja mam takie problemy z zarabianiem kasy czy to naprawdę stało się aż tak trudne?
    Czemu!?!?!?Jak ostatnio  podliczyłem wszystko o po odliczeniu utrzymania wojsk z wpływami z dwóch miast, 4 zamków doszedłem do wniosku, że jestem na minusie ok.1000 denarów./dwa tyg.
    Ale to były tylko podatki i żołd.Wpływy z ziem, to ok 70.000-120.000 denarów/2 tyg, a wpływów z łupów nie jestem w stanie podliczyć...
    Licząc razem wszystko, to mam jakieś 150.000 w skarbcu i przy sobie 250.000.
    Ostatnio, z powodu wojny na wszystkie fronty miasta zubożały, a co za tym idzie, wzrosło zapotrzebowanie na żywność, w produkcje którą zainwestowałem.
    Pobieram czynsz za użytkowanych ok. 200arków/miasto
    Miasta, w które tak zainwestowałem, to:
    -Praven
    -Uxhal
    -Narra
    -Dhirim
    -Veluca
    -Ahmerrad
    -Halmar
    -Suno
    -Sargoth

Czasami, w czasie dłuższych kampanii, keidy to nie zbiorę czynszu, bogactwo wzrasta do 300.000 denarów.
    Tak więc nie jest źle ;)

Offline RairakkuRey

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2328 dnia: Lutego 20, 2012, 23:24:50 »
    Ta, ale na początku gdy jest się słabym najemnikiem i utrzymuje się z handlu to jest ciężko, chodzi mi tu o kapitał początkowy.
    Kiedyś na początek handlu wystarczył marny 1000, teraz żeby zarobić nieco więcej musiałem uzbierać 5000 na bandytach.

Offline shady

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #2329 dnia: Lutego 20, 2012, 23:48:43 »
    Część z tych rzeczy jest już w modzie - listę modów wchodzących w skład Floris
    Poza tym, jest to modyfikacja native, bez używania jakichkolwiek modów.
    Jeżeli chcesz dodać to do Floris, musiałbyś pobrać program item_editor(jest dostępny nawet z google) i pododawać zbroje z tymi teksturami...
    Jest to proste, ale i tak czeka Cię dodanie ok 70 przedmiotów.Tak więc radzę uzbroić się w cierpliwość.

No...chyba, że chciałbyś podmienić tekstury pod identyczny model zbroi...ale wtedy musisz znaleźć identyczny model!
    Powodzenia!

A w jaki sposób przez ten item editor?

了解敵人和自己的,可以打一百年仗是不是指的失敗

http://www.viva.org.pl

Mam nieregulaminowa i za wysoka sygnaturka, wiec ja ucieli

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2330 dnia: Lutego 21, 2012, 00:32:52 »
    Ta, ale na początku gdy jest się słabym najemnikiem i utrzymuje się z handlu to jest ciężko, chodzi mi tu o kapitał początkowy.
    Kiedyś na początek handlu wystarczył marny 1000, teraz żeby zarobić nieco więcej musiałem uzbierać 5000 na bandytach.
    No wiesz...Zawsze możesz udać się do Lichwiarza, ale broń Boże, abyś zapomniał o spłacie długu.140% wysokości długu po dwóch tygodniach...;/

Wiesz w jaki sposób wzbogaciłem się na początku?Przyłączyłem się do Swadii, jako żołdak. - najpierw, Król potem Marszałek.Polecam tego drugiego, dlaczego?Otóż z marszałkiem, jak to z marszałkiem.To przeważnie on prowadzi pochody, i to on wchodzi na pierwsze uderzenie.Tak więc z marszałkiem uczestniczyłem w kilku kampaniach.Po każdej bitwie musiałem prosić o zwolnienie ze służby, aby sprzedać łupy.Bardzo szybko awansowałem na C6, czyli na rycerza.Kiedy miałem już jakieś 10.000 denarów.Odszedłem z wojska.
    Na początek zebrałem małą grupkę i ruszyłem na korsarzy(okolice Thir). Polecam!!!Nie dość, że ich ekwipunek jest trochę warty, jako jeńcy też trochę kosztują, to w dodatku można się nieźle wyćwiczyć.
    Po wybiciu wszystkich korsarzy miałem już ok. 30.000.Tak więc zacząłem inwestować w ziemie.Na początku nie było fajnie, ponieważ, zyski były równe 5000/2 tyg.Ale oprócz tego walczyłem, łupiłem, brałem w jasyr, zbierałem czynsze.Jeżeli chodzi o wojsko...Pierwszych najemników wziąłem dopiero jak zacząłem walczyć jako wasal.Wszystkie wojska jakie do tego czasu dla mnie walczyły to byli więźniowie, tak więc nawet nie brałem ich pod uwagę.Często dochodziło do sytuacji, kiedy z bitwy wracałem ja w towarzystwie Matyldy, Leazita(?), oraz kilku z kilkudziesięciu wojowników...Ważny był łup, a nie to czy, ktoś z moich przeżyje...Z racji na dużą ilość bandytów, dezerterów, którzy zawsze mieli jakiś więźniów, zawsze odzyskiwałem szybko siły, aby zaatakować jakąś karawanę, czy grupę bandytów.Oprócz tego, od czasu, do czasu przyłączyłem się do jakiegoś Lorda ze Swadii, aby wesprzeć go w walce.Wszystko Fajnie się złożyło, ponieważ po dołączeniu do Królestwa miałem 3/4 szlachty za sobą...a potem to już wiecie...
    A!!!I turnieje!Pamiętaj o tych zadaniach związanych z turniejami.
    Za wygranie rundy na Hard(4d/8g) ze stawką 200 dostajesz 1400.Trzeba się trochę namachać na początku ale warto!
    A w jaki sposób przez ten item editor?
    Jak w jaki.Uruchamiasz edytor.Szukasz podobnej zbroi, robisz duplikat.Zmieniasz model(albo zostawiasz),nazwę, potem teksturę, statystyki, i zapisujesz - to baaardzo uproszczone wyjaśnienie, ale mniej więcej na tym to polega

Pozdrawiam!

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #2331 dnia: Lutego 21, 2012, 01:26:54 »
    Hej:):):)

Zauważyłem coś takiego: http://www.youtube.com/watch?v=r5cLUNrRB7E

Spróbowałem to dodac do floris, skopiowałem pliki do odpowiednich folderów w modzie dopisałem zdanie''Load_mod_resource=Barban,s items'' w odpowiednim miejscu w dziale #items w pliku module w folderze moda. Lecz nie ma tych zbroi w znajdź przedmiot w menu oszustw ani w pokaż wszystkie przedmioty.
    Trzeba coś jeszcze zrobicz czy te przedmioty pojawią się u kupca?

Fajnie, że ktoś inny coś jeszcze robi :) Ja kiedyś bawiłam siew dodawanie do gry swoich jednostek. I aby w pełni działały musiałam uruchomić grę od nowa. Tak wiec pamiętaj o tym, że jak coś edytujesz lub tworzysz w grze, na twoim save może to nie działać. Może, lecz nie musi. Tak wiec aby wszystko zadziałało jak trzeba, o ile wszystko dobrze zrobiłeś, konieczne jest rozpoczęcie nowej gry.
    Pozdrawiam.

Offline krystian17120

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2332 dnia: Lutego 21, 2012, 07:10:18 »
    czy tylko ja mam taki błąd że gdy wejdę do miasta lub rozpocznę walkę to robi się czarny ekran i wywala do pulpitu nie pokazując błędy ?
    ps. mam expanded i patrzyłem w faq
    dzięki za pomoc -_-

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2333 dnia: Lutego 21, 2012, 11:14:40 »
    Fajnie, że ktoś inny coś jeszcze robi :) Ja kiedyś bawiłam siew dodawanie do gry swoich jednostek. I aby w pełni działały musiałam uruchomić grę od nowa. Tak wiec pamiętaj o tym, że jak coś edytujesz lub tworzysz w grze, na twoim save może to nie działać. Może, lecz nie musi. Tak wiec aby wszystko zadziałało jak trzeba, o ile wszystko dobrze zrobiłeś, konieczne jest rozpoczęcie nowej gry.
    Pozdrawiam.

W przypadku nowych przedmiotów, nie ma potrzeby rozpoczynania nowej gry.No chyba, że chcesz go dać jakieś jednostce, to co innego ;)
    I jeżeli dobrze pamiętam, to właśnie zmiany w pliku troops będą zauważone dopiero po rozpoczęciu nowej gry.
    Poza tym. TwaekM&B daje nam możliwość w wielu plikach i jakoś wszystkie zmiany są zauważalne..no prawie wszystkie - ustawienie neutralności naszych towarzyszy wymaga rozpoczęcia nowej gry (plik troops)

dzięki za pomoc -_-
    Wiesz czemu nikt nie odpisał?Bo ten temat jest usłany takimi pytaniami, a co to oznacza, że był wałkowany setki razy!!
    Piszesz, że patrzyłeś w FAQ.I co?Ale czy pokwapiłeś się zastosować do tych zaleceń?W FAQ jest napisane wszystko co możemy poradzić na ten problem...Nie działa, zainstaluj gameplay.

Offline krystian17120

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2334 dnia: Lutego 21, 2012, 14:54:22 »
    ps)
    Wiesz czemu nikt nie odpisał?Bo ten temat jest usłany takimi pytaniami, a co to oznacza, że był wałkowany setki razy!!
    Piszesz, że patrzyłeś w FAQ.I co?Ale czy pokwapiłeś się zastosować do tych zaleceń?W FAQ jest napisane wszystko co możemy poradzić na ten problem...Nie działa, zainstaluj gameplay.
    Tak robiłem wszystko co jest w FAQ a na gameplay gram ale mam dobry komputer i wole grać w Expanded szczególnie dla tego że nie powinien mi się zacinać itp

Offline RairakkuRey

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2335 dnia: Lutego 21, 2012, 15:31:40 »
    A co do turnieju. wecie co trzeba ustawić by walczyć konno? W ustawieniach zmieniłem by zawsze walczyć mieczem lecz nie mam konia, muszę biegać na piechotę

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2336 dnia: Lutego 21, 2012, 16:04:34 »
    Tak robiłem wszystko co jest w FAQ a na gameplay gram ale mam dobry komputer i wole grać w Expanded szczególnie dla tego że nie powinien mi się zacinać itp
    Sprawdź ile masz miejsca na dysku, na którym masz grę i system.Skanuj, defragmentuj...

A co do turnieju. wecie co trzeba ustawić by walczyć konno? W ustawieniach zmieniłem by zawsze walczyć mieczem lecz nie mam konia, muszę biegać na piechotę
    Tak.Masz trzy punkty do wykorzystania.Ja zawsze ustawiam sobie na Konia, miecz+tarcza, oraz ulepszoną broń.
    Miażdżę wszystkich

Offline Castyn1906

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2337 dnia: Lutego 21, 2012, 16:45:29 »
    Ściągnięcie z innych źródeł florisa, warbanda, patchy, spolszczeń, nic nie pomaga, mam dość ciągłych reinstalacji itp, koniec walki, błędy wygrały.

Offline Rayan2134

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2338 dnia: Lutego 21, 2012, 16:54:14 »
    U mnie tak samo próbowałem wszystkiego nadal mam ten błąd...

Offline RairakkuRey

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2339 dnia: Lutego 21, 2012, 19:12:45 »
    a muzykę wyłączyliście? To pomaga na każdej wersji modu