Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131272 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Castyn1906

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #2310 dnia: Lutego 20, 2012, 09:58:03 »
    Mi wyskakują te błędy nawet jeśli nie mam paczki ałtsajdera... Reinstalowałem grę już setki razy, a gdy podmienię to "load_mod_resource" wyskakuje mi błąd z tym związany...
    « Ostatnia zmiana: Lutego 20, 2012, 10:06:33 wysłana przez Castyn1906 »

Offline XArdin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2311 dnia: Lutego 20, 2012, 10:05:10 »
    witam zainstalowałem wersje gameplay owej modyfikacji no i chce sobie pohandlować ok mam 2 npc mających handel na 3
    tylko że to ja (handel na 0) mam szukać ofert pomóżcie bo nie wiem jak handlować

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #2312 dnia: Lutego 20, 2012, 11:31:24 »
    Reinstalowałem wszystko, razem z grą. Pogrzebałem w tych plikach lecz kiedy usuwałem to "mod" wyskakiwał błąd o problemie o otwarcie właśnie tego pliku. Odinstalowałem tą twoją paczkę i expanded normalnie działa bez błędu lecz nadal błąd ma wersja "gameplay". A expanded mi często crashuje i nie da się komfortowo grać. Zastanawia mnie dlaczego narazie tylko dwie osoby mają ten problem...
    Macie zainstalowane dwie wersje?Expanded i Gameplay?Jeżeli tak, to odinstalujcie expanded i włączcie samo gameplay....
    Gra czasami myli foldery...nie wiem jak to fachowo wytłumaczyć, ale miałem kiedyś przypadek plikiem music.
    Miałem po instalowane trzy mody.Ad 1257, Brytenwaldę i PoP.Po jakimś czasie nie grania w M&B, odpaliłem grę.
    W AD1257 miałem utwory z Brytenwaldy, w podstawce z PoPa a w brytenwaldzie nie miałem muzyki.Zaznaczę!W plikach nic nie grzebałem.Wcześniej wszystko pięknie działało...
    Ta więc...u Was może być to samo...gra po prostu myli foldery.
    Jeżeli nie, to nie wiem....
    Wszyscy macie oryginalne Warband 1.143?
    Dlaczego innym wszystko działa???

Offline Castyn1906

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2313 dnia: Lutego 20, 2012, 11:57:25 »
    Mam oryginalną wersję gry z TeleWorlds 1.143.

Instalacja wszystkiego wygląda u mnie w taki sposób.

*Instaluje grę 1.143.
    *Instaluje spolszczenie do warbanda.
    *Instaluje Florisa Gameplay.
    *Wrzucam łatkę do gameplay'a.
    *Instaluje spolszczenie do florisa.
    * Odpalam grę.
    * Dochodzi do 75%.
    * Błąd.

Mam dosyć...

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2314 dnia: Lutego 20, 2012, 12:27:04 »
    Mam oryginalną wersję gry z TeleWorlds 1.143.

Instalacja wszystkiego wygląda u mnie w taki sposób.

*Instaluje grę 1.143.
    *Instaluje spolszczenie do warbanda.
    *Instaluje Florisa Gameplay.
    *Wrzucam łatkę do gameplay'a.
    *Instaluje spolszczenie do florisa.
    * Odpalam grę.
    * Dochodzi do 75%.
    * Błąd.

Mam dosyć...

1.)Rozumiem Twoją frustrację, ale czy przed instalację gry kasowałeś poprzedni folder?Może to w nim tkwi problem.Czasami jak zostają jakieś syfy w folderze, to potrafią namieszać...
    2.) Próbowałeś pobrać modyfikację z innego źródła?Ja osobiście polecam torrenty.Leci szybko i nie ma problemów z działaniem...
    3.)Na początek daruj sobie spolszczenia i tą łatkę.Zainstaluj grę(do czystego folderu), następnie modyfikację(upewnij się czy na pewno ustawiłeś dobrą lokalizację), jak nie zadziała to pobierz z innego źródła...
    Daj znać!

Powodzenia i nie załamuj się!;)

Offline Castyn1906

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2315 dnia: Lutego 20, 2012, 12:46:35 »
    Usuwam poprzedni folder, oczywiście, lecz jedno mnie dziwi, skoro grę odinstalowuje, usuwam folder w którym była zainstalowana i wszystko co w nim zostało to dlaczego po kolejnej instalacji w opcjach gry mam ustawione ustawienia poprzednie? Tnz, domyśliny DirectX to 9, ja mam już ustawiony 7 i dodatkowo grę w oknie, czyli to co ustawiłem kilka dni temu podczas moich pierwszych instalacji? Oznacza to że gdzieś musi być jeszcze jakiś folder ze śmieciami, jednak kompletnie nie wiem gdzie, jakieś sugestie?

BTW: Zainstalowałem czystą wersję 1.143 bez spolszczeń a na to florisa, bez łatek, spolszczeń itp. Nie działa dalej ;[

PS: Chodzi ci o pobranie florisa czy warbanda z innego źródła?

PS2: Jeśli byś był tak dobry, podał byś link z którego Ty pobierałeś?

Z góry dzięki.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #2316 dnia: Lutego 20, 2012, 12:56:59 »
    witam zainstalowałem wersje gameplay owej modyfikacji no i chce sobie pohandlować ok mam 2 npc mających handel na 3
    tylko że to ja (handel na 0) mam szukać ofert pomóżcie bo nie wiem jak handlować

Chyba mało kto handluje. Ja przyznam się, że sprzedaje to co "wyniosę" z pola bitwy - z wygranej walki. Właściwie, to chyba pierwsze takie pytanie tego typu, w tym wątku. Ale z tego co się orientuję to handel wygląda tak samo jak w przypadku niemodyfikowanej gry, czyli Native. Tak wiec możesz swojej odpowiedzi poszukać TU
    Pozdrawiam

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2317 dnia: Lutego 20, 2012, 13:00:21 »
    Usuwam poprzedni folder, oczywiście, lecz jedno mnie dziwi, skoro grę odinstalowuje, usuwam folder w którym była zainstalowana i wszystko co w nim zostało to dlaczego po kolejnej instalacji w opcjach gry mam ustawione ustawienia poprzednie? Tnz, domyśliny DirectX to 9, ja mam już ustawiony 7 i dodatkowo grę w oknie, czyli to co ustawiłem kilka dni temu podczas moich pierwszych instalacji? Oznacza to że gdzieś musi być jeszcze jakiś folder ze śmieciami, jednak kompletnie nie wiem gdzie, jakieś sugestie?

BTW: Zainstalowałem czystą wersję 1.143 bez spolszczeń a na to florisa, bez łatek, spolszczeń itp. Nie działa dalej ;[

PS: Chodzi ci o pobranie florisa czy warbanda z innego źródła?

PS2: Jeśli byś był tak dobry, podał byś link z którego Ty pobierałeś?

Z góry dzięki.
    1.)Wszystko znajduje się w dokumentach!
    C:\....\Dokumety\Mount and Blade\
    Tam masz zapisy gry, eksportowane postacie, ustawienia.

2.)Floris'a.Bo Native, chodzi Ci dobrze, tak?Sprawdź!
    Pobierz z torrentów.
    http://thepiratebay.se/torrent/6966431

Offline Rayan2134

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2318 dnia: Lutego 20, 2012, 13:10:06 »
    Macie zainstalowane dwie wersje?Expanded i Gameplay?Jeżeli tak, to odinstalujcie expanded i włączcie samo gameplay....
    Gra czasami myli foldery...nie wiem jak to fachowo wytłumaczyć, ale miałem kiedyś przypadek plikiem music.
    Miałem po instalowane trzy mody.Ad 1257, Brytenwaldę i PoP.Po jakimś czasie nie grania w M&B, odpaliłem grę.
    W AD1257 miałem utwory z Brytenwaldy, w podstawce z PoPa a w brytenwaldzie nie miałem muzyki.Zaznaczę!W plikach nic nie grzebałem.Wcześniej wszystko pięknie działało...
    Ta więc...u Was może być to samo...gra po prostu myli foldery.
    Jeżeli nie, to nie wiem....
    Wszyscy macie oryginalne Warband 1.143?
    Dlaczego innym wszystko działa???

Odinstalowałem expanded i reinstalowałem grę. Wgrałem grę, spatchowałem, zainstalowałem moda "gameplay" + patcha do niego. Włączam grę dochodzi do 75% i wywala błąd... Spróbuję jeszcze pobrać przez torrenty i napiszę.

Offline Castyn1906

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2319 dnia: Lutego 20, 2012, 13:12:11 »
    Usunąłem folder z dokumentów, nadal jednak po reinstalacji gry (to już robiłem dziesiątki razy,nie przesadzam) są te ustawienia które były.

Zauważyłem że nawet native coś się za przeproszeniem j*bie, po włączeniu czystego native pojawia się RGL ERROR "unable to open Data\mission_types.txt.

EDIT: Już ściągam grę w wersji native z innej strony, zobaczymy czy wtedy native będzie działać.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 20, 2012, 13:15:46 wysłana przez Castyn1906 »

Offline XArdin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2320 dnia: Lutego 20, 2012, 13:43:07 »

DOBRA JUŻ NIE  WAŻNE

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2321 dnia: Lutego 20, 2012, 13:54:14 »

DOBRA JUŻ NIE  WAŻNE

Przecież odpowiedź została udzielona na nurtujące cię pytanie. Więc czemu focha strzelasz :/ Geez.

Offline shady

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2322 dnia: Lutego 20, 2012, 14:56:01 »
    Hej:):):)

Zauważyłem coś takiego: http://www.youtube.com/watch?v=r5cLUNrRB7E

Spróbowałem to dodac do floris, skopiowałem pliki do odpowiednich folderów w modzie dopisałem zdanie''Load_mod_resource=Barban,s items'' w odpowiednim miejscu w dziale #items w pliku module w folderze moda. Lecz nie ma tych zbroi w znajdź przedmiot w menu oszustw ani w pokaż wszystkie przedmioty.
    Trzeba coś jeszcze zrobicz czy te przedmioty pojawią się u kupca?

了解敵人和自己的,可以打一百年仗是不是指的失敗

http://www.viva.org.pl

Mam nieregulaminowa i za wysoka sygnaturka, wiec ja ucieli

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2323 dnia: Lutego 20, 2012, 15:19:49 »
    Hej:):):)

Zauważyłem coś takiego: http://www.youtube.com/watch?v=r5cLUNrRB7E

Spróbowałem to dodac do floris, skopiowałem pliki do odpowiednich folderów w modzie dopisałem zdanie''Load_mod_resource=Barban,s items'' w odpowiednim miejscu w dziale #items w pliku module w folderze moda. Lecz nie ma tych zbroi w znajdź przedmiot w menu oszustw ani w pokaż wszystkie przedmioty.
    Trzeba coś jeszcze zrobicz czy te przedmioty pojawią się u kupca?
    Część z tych rzeczy jest już w modzie - listę modów wchodzących w skład Floris
    Poza tym, jest to modyfikacja native, bez używania jakichkolwiek modów.
    Jeżeli chcesz dodać to do Floris, musiałbyś pobrać program item_editor(jest dostępny nawet z google) i pododawać zbroje z tymi teksturami...
    Jest to proste, ale i tak czeka Cię dodanie ok 70 przedmiotów.Tak więc radzę uzbroić się w cierpliwość.

No...chyba, że chciałbyś podmienić tekstury pod identyczny model zbroi...ale wtedy musisz znaleźć identyczny model!
    Powodzenia!

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #2324 dnia: Lutego 20, 2012, 16:26:45 »
    Usunąłem folder z dokumentów, nadal jednak po reinstalacji gry (to już robiłem dziesiątki razy,nie przesadzam) są te ustawienia które były.

Zauważyłem że nawet native coś się za przeproszeniem j*bie, po włączeniu czystego native pojawia się RGL ERROR "unable to open Data\mission_types.txt.

EDIT: Już ściągam grę w wersji native z innej strony, zobaczymy czy wtedy native będzie działać.
    Może spróbuj odinstalować grę jakimś programem który czyści i rejestr np. http://download.komputerswiat.pl/akcesoria-i-narzedzia/deinstalacja-programow/revo-uninstaller ten jest w miarę dobry i łatwy w obsłudze.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5