Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131314 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #2280 dnia: Lutego 18, 2012, 12:27:02 »
    ałtsajder a na jakiej wielkości bitew grasz? Ja bez żadnych zmian w systemie mam 210 i działa ok ale zastanawia mnie do ilu można zwiększyć po tych twoich zmianach (parametry sprzętu mam podobne więc i wydajność powinna być mniej więcej taka sama)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #2281 dnia: Lutego 18, 2012, 12:56:32 »
    ałtsajder a na jakiej wielkości bitew grasz? Ja bez żadnych zmian w systemie mam 210 i działa ok ale zastanawia mnie do ilu można zwiększyć po tych twoich zmianach (parametry sprzętu mam podobne więc i wydajność powinna być mniej więcej taka sama)
    Wcześniej grałem na 300, ale czasami coś mis się skrzaczyło.Potem zmieniłem na 210, ale to i tak wychodzi na 174(walczących).
    Ostatnio po zmianach zwiększyłem do 270 i działa świetnie.Zastanawiam się jeszcze nad powrotem do 300 a nawet i więcej!
    Choć prawdę mówiąc zastanawiam się nad zwiększeniem mapy, bo dla mnie jako dowódcy jazdy jest trochę mało miejsca na manewry.Druga rzecz, to wnerwia mnie możliwość uciekania pojedynczych dupków, którzy ogromnie przybierają na sile w automatycznych bitwach.
    Dla przykładu(miałem screena, ale wsiąkł)
                             Ja         vs.            Sarranidzi
                          220           -               2
                                        straty
    C5 2 zabitych(swadii)                         H4 zabity (sarran.)
    C6 1 zabity(swadii)                            Właściciel karawany zabity
    C3 4 rannych(najem.)

Gdzie tu sens, gdzie logika?Szczególnie, że w pierwszej bitwie miałem mniejsze straty, bo walczyłem głównie z lekka jazdą i piechotą...

Zastanawiam się nad zwiększeniem, ale tylko ty niezalesionych.Ciekaw jestem tylko jak mi wydajność spadnie.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 18, 2012, 13:00:32 wysłana przez ałtsajder »

Offline krystian17120

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2282 dnia: Lutego 18, 2012, 13:04:28 »
    jak wejść w FAQ ?
    « Ostatnia zmiana: Lutego 18, 2012, 15:11:19 wysłana przez krystian17120 »

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2283 dnia: Lutego 18, 2012, 14:05:20 »
    jak wejść w FAQ ?
    Klikasz na napis w moim podpisie. (nie no jeszcze takiego pytania nie było, czyżby prekursor nowych trendów xD)

Wcześniej grałem na 300, ale czasami coś mis się skrzaczyło.Potem zmieniłem na 210, ale to i tak wychodzi na 174(walczących).
    Ostatnio po zmianach zwiększyłem do 270 i działa świetnie.Zastanawiam się jeszcze nad powrotem do 300 a nawet i więcej!
    Choć prawdę mówiąc zastanawiam się nad zwiększeniem mapy, bo dla mnie jako dowódcy jazdy jest trochę mało miejsca na manewry.Druga rzecz, to wnerwia mnie możliwość uciekania pojedynczych dupków, którzy ogromnie przybierają na sile w automatycznych bitwach.
    Dla przykładu(miałem screena, ale wsiąkł)
                             Ja         vs.            Sarranidzi
                          220           -               2
                                        straty
    C5 2 zabitych(swadii)                         H4 zabity (sarran.)
    C6 1 zabity(swadii)                            Właściciel karawany zabity
    C3 4 rannych(najem.)

Gdzie tu sens, gdzie logika?Szczególnie, że w pierwszej bitwie miałem mniejsze straty, bo walczyłem głównie z lekka jazdą i piechotą...

Zastanawiam się nad zwiększeniem, ale tylko ty niezalesionych.Ciekaw jestem tylko jak mi wydajność spadnie.

Dlatego nigdy nie robię bitew automatycznie (sam straciłem tak 2 C7 w walce z kilkoma chłopami - wina mojego lenistwa), każdą najmniejszą bitwę rozgrywam aby uniknąć takich głupot.
    Wielkość bitwy podniosłem na 250 (walczących wychodzi 220 ale na oblężeniach jest czasem około 300) i działa też płynnie. jakby zmniejszyć ustawienia grafiki to i  400 by poszło gładko :)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2284 dnia: Lutego 18, 2012, 14:57:10 »
    Klikasz na napis w moim podpisie. (nie no jeszcze takiego pytania nie było, czyżby prekursor nowych trendów xD)
    Nie....Wypluj to!!! :p
    Dlatego nigdy nie robię bitew automatycznie (sam straciłem tak 2 C7 w walce z kilkoma chłopami - wina mojego lenistwa), każdą najmniejszą bitwę rozgrywam aby uniknąć takich głupot.
    Wielkość bitwy podniosłem na 250 (walczących wychodzi 220 ale na oblężeniach jest czasem około 300) i działa też płynnie. jakby zmniejszyć ustawienia grafiki to i  400 by poszło gładko :)
    A zastosowałeś może moje pliczki?Zmniejszają ilość występujących traw, krzaczków, etc., przywraca niebo z podstawki, w części zmienia zaawansowany teren.Ale!Nie likwiduje to paczki Polished Landscapes, którą pomimo niewidzialnych drzew uważam za genialną..Tak więc pozostają drzewa, tekstury traw, podłoża...no i....Jak kto narzeka na wyrzucanie z bitew to zmieniony plik particle_systems.txt uważam za obowiązkowy.

Zresztą!Spróbuję się rzucić na 400, ah....co mi tam :D

PS.A co do tego pierwszego....A gdzie kliknąć, żeby napisać posta, to już wiedział, no cie? ;)
    Ah...ironia losu....

Edit Down!
    A nie kusiło Cię, żeby na to kliknąć?Adamk23, nie wkleił tego sobie: od tak!
    Nie działa?No to może czas na reinstal systemu?Bo jak mniemam, wykonałeś wszystko z defragmentacją, oczyszczaniem dysku, reinstalacjami gry, sterowników, etc....Tak?
    Jeżeli nie, to nie pisz, że nic tam nie znalazłeś, co mogłoby pomóc...Jakoś duża część osób gra w modyfikację bez problemu, a jak już na jakiś trafią, to starają się żeby go zlikwidować.
    To nie jest projekt komercyjny, gdzie masz całodobową pomoc techniczną, choć i w ich przypadku dość często czeka się tygodniami zanim coś ruszą...
    « Ostatnia zmiana: Lutego 18, 2012, 15:23:12 wysłana przez ałtsajder »

Offline krystian17120

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2285 dnia: Lutego 18, 2012, 15:11:55 »
    Nie wiedziałem bo nigdy nie miałem potrzeby tam wchodzić a teraz w Expanded mam cały czas błędy i wywala mnie do pulpitu.
    W FAQ niestety nic nie znalazłem :(

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2286 dnia: Lutego 18, 2012, 16:54:21 »
    Nie....Wypluj to!!! :p...
    Jeden więcej to już nam różnicy nie zrobi xD

...A zastosowałeś może moje pliczki?Zmniejszają ilość występujących traw, krzaczków, etc., przywraca niebo z podstawki, w części zmienia zaawansowany teren.Ale!Nie likwiduje to paczki Polished Landscapes, którą pomimo niewidzialnych drzew uważam za genialną..Tak więc pozostają drzewa, tekstury traw, podłoża...no i....Jak kto narzeka na wyrzucanie z bitew to zmieniony plik particle_systems.txt uważam za obowiązkowy.

Zresztą!Spróbuję się rzucić na 400, ah....co mi tam :D

PS.A co do tego pierwszego....A gdzie kliknąć, żeby napisać posta, to już wiedział, no cie? ;)
    Ah...ironia losu....
    Wgrałem twoje pliki (na kurz nie używałem bo i tak wyłączyłem system cząsteczkowy) oprócz tego "party_templates" ( bo nie wiem po co on jest xD) no i zarzuciłem na 300. Szczerz to działa ok tylko w lesie troszkę zamulało ale po wyłączeniu cieni jest dobrze :)

Posta wysłać to każdy głupi potrafi, a taki FAQ znaleźć to już trzeba wyższych studiów (łopatologi stosowanej zapewne)

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2287 dnia: Lutego 18, 2012, 17:58:53 »
    Jeden więcej to już nam różnicy nie zrobi xD
    Wgrałem twoje pliki (na kurz nie używałem bo i tak wyłączyłem system cząsteczkowy) oprócz tego "party_templates" ( bo nie wiem po co on jest xD) no i zarzuciłem na 300. Szczerz to działa ok tylko w lesie troszkę zamulało ale po wyłączeniu cieni jest dobrze :)

Posta wysłać to każdy głupi potrafi, a taki FAQ znaleźć to już trzeba wyższych studiów (łopatologi stosowanej zapewne)

System cząstkowy? ;/ Fu...jak to może wyglądać ?
    party_templates?Przecież plik odpowiedzialny za spawn jednostek w oddziałach, miasta, zamkach...
    Na przykład:

....no chyba, że ekipa Floris coś zmieniła...

Offline hubisno

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2288 dnia: Lutego 18, 2012, 18:16:38 »
    Witam. Mam problem z modem Floris Expanded Mod Pack 2.5 ( Spolszczony ) . Wyskakuje mi ten problem

Microsoft Visual C++ Runtime Library

Runtime Error!

Porgram: D:\Mount Blade Warband\SteamApps\common\mountblade warband\mb_warband.exe

This application has requested the Runtime to termintae it in an unusual way.

Dołączyłem do armii Swadi i gdy dowódca rozpoczął walkę wyskoczył mi ten problem .

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2289 dnia: Lutego 18, 2012, 18:38:53 »
    Czy, aż tak było trudno rozejrzeć się po liście i sprawdzić, czy przypadkiem nie ma tematu poświęconego takiemu znanemu i chwalonemu modowi?
    Pierwsze 4 linijki!!!
    Co do błędu, to również tam znajduje się FAQ, w którym znajdują się rady dotyczącego tego problemu!!!

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #2290 dnia: Lutego 18, 2012, 18:53:46 »
    To już naprawdę cieżki przypadek, albo komplenie śmierdzące lenistwo przemawia przez osobę, która założyła ten wątek :/ Jak byk wątek o Florisie znajduje się na początkowych miejscach tematów, a mimo to ludzie i tak zakładają nowe wątki dotycząced Florisa. Dosłownie brak słów, a ręce i uszy opadają :/ Nic tylko laći patrzeć jak puchnie :)

Offline Darson

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #2291 dnia: Lutego 18, 2012, 19:07:08 »
    Mam pewien problem, mianowicie, gdy klikam aby bohaterowie nie narzekali to nic to nie daje i cały czas chcą zdrajcy odchodzić to grożę im, że wieszam dezerterów xD
    Jakiś pomsył?
    ดิ๊กในผู้ดูแลระบบตูด!

นอกจากนี้คุณยัง

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #2292 dnia: Lutego 18, 2012, 19:09:19 »
    Mam pewien problem, mianowicie, gdy klikam aby bohaterowie nie narzekali to nic to nie daje i cały czas chcą zdrajcy odchodzić to grożę im, że wieszam dezerterów xD
    Jakiś pomsył?

Troszke dziwne, bo u mnie jest ok:/ Czy ktos jeszcze ma taki problem ?

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2293 dnia: Lutego 18, 2012, 19:17:31 »
    Jakiś pomsył?
    A nie jest to opcja, która wyłącza oddziaływanie bohaterów tylko na siebie.Nie pamiętam dokładnie, ale jeżeli morale spadną to bohaterowie i tak się burzą...
    Ale mogę być w błędzie....

Grozisz, że powiesisz?Nie wiedziałem, że jest taka opcja :D
    A można przejść do czynów?;)

To już naprawdę cieżki przypadek, albo komplenie śmierdzące lenistwo przemawia przez osobę, która założyła ten wątek :/ Jak byk wątek o Florisie znajduje się na początkowych miejscach tematów, a mimo to ludzie i tak zakładają nowe wątki dotycząced Florisa. Dosłownie brak słów, a ręce i uszy opadają :/ Nic tylko laći patrzeć jak puchnie :)

Jagoda pokazała ząbki :)
    Ale masz rację...Jeszcze można zrozumieć przegapienie tematu na 49 stronie z tematami, ale w trzech?A tym bardzie przeoczyć temat z czołówki?

Tak na marginesie...idzie ktoś na piwo?;p

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2294 dnia: Lutego 18, 2012, 19:55:30 »
    System cząstkowy? ;/ Fu...jak to może wyglądać ?
    party_templates?Przecież plik odpowiedzialny za spawn jednostek w oddziałach, miasta, zamkach...

....no chyba, że ekipa Floris coś zmieniła...
    Oj tam ,"opcje wyświetlania kurzu" teraz lepiej da się zrozumieć?!  :P
    Plik to wiem od czego jest ale nie wiedziałem po co go dodałeś do paczki (a właściwie nie wiedziałem czy coś w nim zmieniałeś)

A nie jest to opcja, która wyłącza oddziaływanie bohaterów tylko na siebie.Nie pamiętam dokładnie, ale jeżeli morale spadną to bohaterowie i tak się burzą...
    Ale mogę być w błędzie....

Grozisz, że powiesisz?Nie wiedziałem, że jest taka opcja :D
    A można przejść do czynów?;)
    Jagoda pokazała ząbki :)
    Ale masz rację...Jeszcze można zrozumieć przegapienie tematu na 49 stronie z tematami, ale w trzech?A tym bardzie przeoczyć temat z czołówki?
    Ja też z tego co pamiętam to tylko działało to na ich zgrzyty względem siebie.

Chyba coś przeoczyłem :) Jakieś nowe tematy O Florisie są ? Może ten już się ludziom znudził ;)

...Tak na marginesie...idzie ktoś na piwo?;p
    A kto stawia?!