Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131265 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #2265 dnia: Lutego 16, 2012, 22:23:47 »
    Zaraz będzie i paczka zmianę tekstur.

Co do spolszczenia to w raportach jest błąd a mianowicie wszystkie opcje mają identyczne tłumaczenie "raport postaci"
    A no jest...Tylko, że tak było w oryginale...Ja nic nie zmieniałem, te cztery opcję są pod pisane pod jedną linię, tak więc nic zrobić nie mogę.

Offline shady

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #2266 dnia: Lutego 17, 2012, 11:36:30 »
    @ałtsajder nie moge pobrać spolszczenia.
    Na tej stronie gdzie to zuploadowałeś klikam wolne pobieranie i nic sie nie dzieje

了解敵人和自己的,可以打一百年仗是不是指的失敗

http://www.viva.org.pl

Mam nieregulaminowa i za wysoka sygnaturka, wiec ja ucieli

Offline MatiMati

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2267 dnia: Lutego 17, 2012, 12:15:43 »
    Mam problem z MV C++, podpowie mi ktoś jak to cholerstwo zaktualizować ? Pobieram z różnych stron ale podczas instalacji wyskakują mi errory... Przez te sterowniki nie działa większość tekstur i żadna bitwa nie chce się załadować.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2268 dnia: Lutego 17, 2012, 12:21:52 »
    Na tej stronie gdzie to zuploadowałeś klikam wolne pobieranie i nic sie nie dzieje

Mi co prawda działa, ale wrzuciłem jeszcze na chomikuj - darmowy transfer.
    Jagoda pisała, że wrzuci jeszcze na MediaFile a tam podobno wszystko pięknie chodzi!

Mam problem z MV C++, podpowie mi ktoś jak to cholerstwo zaktualizować ? Pobieram z różnych stron ale podczas instalacji wyskakują mi errory... Przez te sterowniki nie działa większość tekstur i żadna bitwa nie chce się załadować.
    Najlepiej jak je najpierw wszystkie usuniesz!
    Następnie pobierasz : TO
    Czasami naprawdę warto wpisać w google, to czego potrzebujesz!

Offline krystian17120

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2269 dnia: Lutego 17, 2012, 13:02:07 »
    Czasami naprawdę warto wpisać w google, to czego potrzebujesz!
    Teraz ludzie nie wiedzą do czego google służy

Offline shady

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2270 dnia: Lutego 17, 2012, 13:05:17 »
    Mi co prawda działa, ale wrzuciłem jeszcze na chomikuj - darmowy transfer.
    Jagoda pisała, że wrzuci jeszcze na MediaFile a tam podobno wszystko pięknie chodzi!

Jak sie twój chomik wabi??

了解敵人和自己的,可以打一百年仗是不是指的失敗

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #2271 dnia: Lutego 17, 2012, 13:12:30 »
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline shady

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2272 dnia: Lutego 17, 2012, 18:05:37 »

了解敵人和自己的,可以打一百年仗是不是指的失敗

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2273 dnia: Lutego 17, 2012, 18:18:06 »

jakbyś zerknął na pierwszą stronę tego wątku to zobaczyłbyś linki do oby źródeł. No ale jak komuś się nawet nie chce przeczytać informacji, która de facto jest dziecinne prosta; jak pobrać plik, to nic dziwnego. Niektórym ludziom to faktycznie wszystko trzeba podsunąć pod nos :/ Brak słów.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2274 dnia: Lutego 17, 2012, 19:09:51 »
    jakbyś zerknął na pierwszą stronę tego wątku to zobaczyłbyś linki do oby źródeł. No ale jak komuś się nawet nie chce przeczytać informacji, która de facto jest dziecinne prosta; jak pobrać plik, to nic dziwnego. Niektórym ludziom to faktycznie wszystko trzeba podsunąć pod nos :/ Brak słów.

W pewnym sensie masz rację, ale mógł też sugerować się moim linkiem w podpisie.
    Dorzucę tam jeszcze Twój z MF i będzie git :D

Offline Bujawka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2275 dnia: Lutego 17, 2012, 22:57:41 »
    Co ten wpis zmienia w moim komputerze?
    menu start -> uruchom, wpisujesz cmd. W tym co się otworzy wpisujesz: bcdedit /set IncreaseUserVA 2990  , klikasz enter i restartujesz kompa.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2276 dnia: Lutego 18, 2012, 00:00:12 »
    Co ten wpis zmienia w moim komputerze?
    menu start -> uruchom, wpisujesz cmd. W tym co się otworzy wpisujesz: bcdedit /set IncreaseUserVA 2990  , klikasz enter i restartujesz kompa.
    To zmienia wykorzystywanie ramu przez aplikację.
    Ja co prawda mam 4GB, i ustawienie pamięci na 2990 pomogło...trzeba pamiętać o zarezerwowaniu pamięci dla systemu.

Offline Ryuu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2277 dnia: Lutego 18, 2012, 09:05:56 »
    Witam wszystkich serdecznie mam kilka pytań co do tego moda .
    mianowicie przez brak stałego internetu (pisze z tel) nie wiem czy warto po fatygować się jakoś ściągnąć tego moda
    czy wystarczy pobrać tylko ten jeden plik  około 1.2GB i w nim są zawarte te opcje wyboru jaką wersje chcemy zainstalować : Basic Gameplay Expanded i Dev Suite
    aktualnie gram w Prophesy of Pendor v3.42 na battle size 500 na dużych detalach i chciałbym zapytać czy wersja Expanded pójdzie na moim kompie
    (click to show/hide)
    z góry dziękuje za odpowiedż

Offline Johny8888

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2278 dnia: Lutego 18, 2012, 09:10:29 »
    Spolszczenie do Floris, będzie poddane przewertowaniu i wyłapywaniu błędów, więc trochę minie do ukazania się następnej wersji...
    Tak więc...hm...Co wy na to aby ruszyć z jakimś innym modem do czasu zebrania listy błędów i poprawką?
    Jest ktoś chętny?
    Prawdę mówiąc spolszczanie nie jest takie trudne na jakie się wydaje.Po prostu...godzinka, dwie, wolnego czasu(niekoniecznie codziennie), i zawsze coś się potłumaczy...Adamk?Johny?Jaromirjagr?ReikkuRay?Może ktoś jeszcze?Co wy na to?
    Myślałem nad PoPem a Brytenwaldą, ponieważ są na wykończeniu.brałem pod uwagę jeszcze TLD, ale jest zbyt zbugowany i nie warto, oraz 1257AD, ale tam w zmianach człowiek się nie połapie...

Na razie rzucam tylko pomysł...(z tłumaczeniem Floris'a tez tak było, i teraz co mamy?) :p

Czemu nie ;) W wolnych chwilach mogę coś potłumaczyć. Teraz trochę czasu mało ale w marcu będzie go znacznie więcej. Także możemy coś pokombinować. Już śmigam z nowym cichym zasilaczem, a za resztę pieniędzy sprawiłem sobie kość RAM 2 GB ;)

Po zapale John'ego to myślę że on sam by te mody w miesiąc przetłumaczył :)  

Z nowym zasilaczem i RAMem będę jeszcze szybszy xD

Witam wszystkich serdecznie mam kilka pytań co do tego moda .
    mianowicie przez brak stałego internetu (pisze z tel) nie wiem czy warto po fatygować się jakoś ściągnąć tego moda
    czy wystarczy pobrać tylko ten jeden plik  około 1.2GB i w nim są zawarte te opcje wyboru jaką wersje chcemy zainstalować : Basic Gameplay Expanded i Dev Suite
    aktualnie gram w Prophesy of Pendor v3.42 na battle size 500 na dużych detalach i chciałbym zapytać czy wersja Expanded pójdzie na moim kompie
    z góry dziękuje za odpowiedż

W tym pliku masz do wyboru 3 wersje moda. Wiesz grałem w 2.5 na praktycznie takim samym sprzęcie i po wyeliminowaniu wszystkich problemów i po zajrzeniu do FAQ wszystko śmigało jak najbardziej dobrze ;)
    « Ostatnia zmiana: Lutego 18, 2012, 09:16:24 wysłana przez Johny8888 »
    Kto nas pęta i kto ma klucz do naszej wolności? To ty! Masz wszelką potrzebną ci broń a teraz walcz!

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2279 dnia: Lutego 18, 2012, 11:45:21 »
    Czemu nie ;) W wolnych chwilach mogę coś potłumaczyć. Teraz trochę czasu mało ale w marcu będzie go znacznie więcej. Także możemy coś pokombinować. Już śmigam z nowym cichym zasilaczem, a za resztę pieniędzy sprawiłem sobie kość RAM 2 GB ;)

Z nowym zasilaczem i RAMem będę jeszcze szybszy xD

W tym pliku masz do wyboru 3 wersje moda. Wiesz grałem w 2.5 na praktycznie takim samym sprzęcie i po wyeliminowaniu wszystkich problemów i po zajrzeniu do FAQ wszystko śmigało jak najbardziej dobrze ;)
    Witam, witam!
    A pograłeś trochę na spolszczeniu?Widzi się?

Wczoraj kolega Bujawka, przypomniał mi o jednej rzeczy, którą miałem kiedyś tam sprawdzić.Otóż Miałem sprawdzić wykorzystywanie ramu przez swój system po wyłączeniu zbędnych aplikacji.Okazało się, że jest względnie, tak więc zmieniłem wykorzystywanie przez aplikację na 3072.Niby przy 2990 to mało, ale różnica jest!Kiedy wcześniej miałem standardową zawieszkę na rozpoczęciu bitwy(ładowanie tekstur), teraz znikło.W końcu mogę bezstresowo grać ogromne batalie(wcześniej przy 20 minutowej walce zaczęło mi przycinać). Przeważnie takie batalie rozpoczynałem konno, ale prędzej czy później traciłem konia.Wymuszało to walczenie na pieszo, co w gęstwinie walczących i ich trupów było nie lada wyzwaniem dla mojego sprzętu.Jak pisałem - po 20 minutach - rozpoczęły się cięcia, przez co byłem zmuszony chwycić konia i wycinać to pojedynczych, którzy chcieli się uciec przed zagładą.Było to trochę przykre, gdyż nie mogłem w pełni pełnić obowiązków dowódcy, oraz wspierać ich swoim mieczem, co powodowało dużymi stratami(szczególnie z rhodocką piechotą). Po tym.... :D walczę do końca.Sprawdziłem to na walce z tysięczną armią Sarranidów.Ja miałem tylko 200 ciężkiej swadiańskiej jazdy, a Gaiward(?), 250 mieszanych.
    Przy początkowym starciu z ich jazdą było ciężko...ogromne straty(głównie w piechocie), lecz gdy wycięliśmy ich w pień....Przyszedł czas na ich piechotę :D
    Szczerze...Moja kawaleria(a raczej jej resztki) były całe czerwone od cięcia...Z 1050 uszło 60, których się wycięło w drugim podejściu, a do nie woli trafiło drugie tyle...Można??Można...:D

PS.Ten myk jest raczej dla osób, które mają 4GB, albo i więcej...Sprawdzacie, na własne ryzyko :]

Pozdrawiam!