Czemu nie ;) W wolnych chwilach mogę coś potłumaczyć. Teraz trochę czasu mało ale w marcu będzie go znacznie więcej. Także możemy coś pokombinować. Już śmigam z nowym cichym zasilaczem, a za resztę pieniędzy sprawiłem sobie kość RAM 2 GB ;)
Z nowym zasilaczem i RAMem będę jeszcze szybszy xD
W tym pliku masz do wyboru 3 wersje moda. Wiesz grałem w 2.5 na praktycznie takim samym sprzęcie i po wyeliminowaniu wszystkich problemów i po zajrzeniu do FAQ wszystko śmigało jak najbardziej dobrze ;)
Witam, witam!
A pograłeś trochę na spolszczeniu?Widzi się?
Wczoraj kolega
Bujawka, przypomniał mi o jednej rzeczy, którą miałem kiedyś tam sprawdzić.Otóż Miałem sprawdzić wykorzystywanie ramu przez swój system po wyłączeniu zbędnych aplikacji.Okazało się, że jest względnie, tak więc zmieniłem wykorzystywanie przez aplikację na 3072.Niby przy 2990 to mało, ale różnica jest!Kiedy wcześniej miałem standardową zawieszkę na rozpoczęciu bitwy(ładowanie tekstur), teraz znikło.W końcu mogę bezstresowo grać ogromne batalie(wcześniej przy 20 minutowej walce zaczęło mi przycinać). Przeważnie takie batalie rozpoczynałem konno, ale prędzej czy później traciłem konia.Wymuszało to walczenie na pieszo, co w gęstwinie walczących i ich trupów było nie lada wyzwaniem dla mojego sprzętu.Jak pisałem - po 20 minutach - rozpoczęły się cięcia, przez co byłem zmuszony chwycić konia i wycinać to pojedynczych, którzy chcieli się uciec przed zagładą.Było to trochę przykre, gdyż nie mogłem w pełni pełnić obowiązków dowódcy, oraz wspierać ich swoim mieczem, co powodowało dużymi stratami(szczególnie z rhodocką piechotą). Po tym.... :D walczę do końca.Sprawdziłem to na walce z tysięczną armią Sarranidów.Ja miałem tylko 200 ciężkiej swadiańskiej jazdy, a Gaiward(?), 250 mieszanych.
Przy początkowym starciu z ich jazdą było ciężko...ogromne straty(głównie w piechocie), lecz gdy wycięliśmy ich w pień....Przyszedł czas na ich piechotę :D
Szczerze...Moja kawaleria(a raczej jej resztki) były całe czerwone od cięcia...Z 1050 uszło 60, których się wycięło w drugim podejściu, a do nie woli trafiło drugie tyle...Można??Można...:D
PS.Ten myk jest raczej dla osób, które mają 4GB, albo i więcej...Sprawdzacie, na własne ryzyko :]
Pozdrawiam!