Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131269 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Darson

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #2250 dnia: Lutego 15, 2012, 20:56:38 »
    A ja mam pytanie dlaczego znikły przedmioty z native?
    Narazie tylko 1 kuszę na sprzedaż widziałem...
    Gdzie okrągła tarcza huskarla!?
    ALbo rhodocka pawęż!?
    ดิ๊กในผู้ดูแลระบบตูด!

นอกจากนี้คุณยัง

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #2251 dnia: Lutego 15, 2012, 21:15:54 »
    Wielkie dzięki za spolszczenie! :D

Gdybyście chcieli jakieś błędy które znalazłem to:

-Na początku tworzenia nowej postaci,podczas wybierania np "twój ojciec był...." nie ma niektórych spolszczonych do wyboru np. "a noble in trening" itp.
    -Po zaznaczeniu opcji "Debude Mode" nie ma tam spolszczonych opcji.
    Nie ma sprawy :)

A ja mam pytanie dlaczego znikły przedmioty z native?
    Narazie tylko 1 kuszę na sprzedaż widziałem...
    Gdzie okrągła tarcza huskarla!?
    ALbo rhodocka pawęż!?
    Są nowe, ale jak bardzo chcesz to włącz "debug mode" w opcjach moda i dalej pojawi się w "cheat menu" opcja "find item" (jakoś tak) i tam są wszystkie przedmioty (powinny być i z native chyba że są zastąpione)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #2252 dnia: Lutego 15, 2012, 21:41:21 »
    Wielkie dzięki za spolszczenie! :D

Gdybyście chcieli jakieś błędy które znalazłem to:

-Na początku tworzenia nowej postaci,podczas wybierania np "twój ojciec był...." nie ma niektórych spolszczonych do wyboru np. "a noble in trening" itp.
    -Po zaznaczeniu opcji "Debude Mode" nie ma tam spolszczonych opcji.

Na razie tyle ich wyłapałem :)

Dzięki. Część już potłumaczyłem, ale z racji, że można się bez tego obejść wydaliśmy bete.
    Jest też kilka błędów z nazwami jednostek, które już poprawiłem.Możecie napotkać literówki, ale pomimo, że staraliśmy się sprawdzać na bieżąco, zawsze coś mogło umknąć.

Opcji DEBUG nie tłumaczyliśmy, ponieważ jest opcja wychodząca poza obrys gry.Lepiej było się skoncentrować na rzeczach bardziej istotnych.

Co do przedmiotów z Native -część znikła i nie jest to wina spolszczenia.Takie było założenie.

Spolszczenie na "Gameplay" działa jak najbardziej prawidłowo. Dziękuję :)

No to mamy potwierdzienie - Adamk, może by można było dodać to do FAQ?

Pozdrawiam!

Offline dayjah69

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Bahrid Sultanate
    « Odpowiedź #2253 dnia: Lutego 16, 2012, 07:13:48 »
    Dzięki wielkie za tłumaczenie, gra stała się o wiele przyjemniejsza. Mam tylko jedną sugestię, dla mnie bardzo istotną- nie zmieniajcie poprzez tłumaczenie przydomków i tytułów szlacheckich lordów. Gra przez to się komplikuje- shaik staje się szejkiem, niekiedy emirem, pojawia się jakiś maszer (?). Przy rozmowie z NPC a propos pomocy w odnalezieniu jakiegoś lorda, rozwija się opcja wyboru lorda... i tu się zaczyna zabawa- w wersji angielskiej jest to bardziej czytelne ( ładniej brzmi Quadi- consesio niż Maszer- Współpracujący). Miłego dnia.
    „Pełen jestem strzał śmiercionośnych,
    Ból i skonanie niosę w darze.
    Poznaj po tym, co ujrzysz, że niosę,
    Żem plagą jest świata tego”
    (inskrypcja na mameluckich łukach)

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2254 dnia: Lutego 16, 2012, 11:18:49 »
    Dzięki wielkie za tłumaczenie, gra stała się o wiele przyjemniejsza. Mam tylko jedną sugestię, dla mnie bardzo istotną- nie zmieniajcie poprzez tłumaczenie przydomków i tytułów szlacheckich lordów. Gra przez to się komplikuje- shaik staje się szejkiem, niekiedy emirem, pojawia się jakiś maszer (?). Przy rozmowie z NPC a propos pomocy w odnalezieniu jakiegoś lorda, rozwija się opcja wyboru lorda... i tu się zaczyna zabawa- w wersji angielskiej jest to bardziej czytelne ( ładniej brzmi Quadi- consesio niż Maszer- Współpracujący). Miłego dnia.
    Quadi, czy Qadi?Bo te dwie rzeczy też coś znaczą....Pierwszy, to można tłumaczyć na sędziego z VIIw. a drugi na Kadi, Kazi, czyli przywódcę...
    Jak coś to sprawdzimy i zobaczymy co da się zrobić...
    Druga rzecz, to Przydomki, czyli Współpracujący, wrogi itp.Chodzi o to, że Twórcy w ten sposób chcieli nam ułatwić(zapobiec ciągłemu sprawdzaniu w raportach) współpracę z lordami.Kogo poprzeć, kogo negować, komu pomóc, komu nie udzielać tej pomocy.
    We Floris mamy (zaryzykuję stwierdzeniem) bardzo zaawansowana politykę wewnętrzną, a tym samym zwiększono stopień oddziaływania Lordów na siebie.
    Kiedy dany Król zaczyna robić coś wbrew szlachty(np. za bardzo faworyzować pojedynczych Lordów) zaczynają się buntować, my zaś, już jako wpływowi wojownicy mamy pole manewru.Tzn:
    -możemy przekabacić rozgniewanego Lorda na swoją stronę, lub na stronę swojego Króla
    -możemy wesprzeć Króla starając się załagodzić konflikt, poprzez przekonywanie szlachty aby przyznano jej ziemi, wspieranie podczas walk, itp.
    -możemy pogłębiać konflikt a tym samym doprowadzić do rozłamu Królestwa.
    Stąd właśnie te przydomki...Mają nam ułatwić i oszczędzić przeglądanie raportów, ale dlaczego je tłumaczymy?Dlatego, że jest to spolszczenie, i ma służyć ułatwieniu gry dla osób nie znających języka angielskiego. Oczywiście...jak da radę, to można zmienić kolejność, np.:
    Hrabia Clais - Wrogi - będzie łatwiej?
    Reasumując...Dzieki za sugestie, przedyskutujemy, zobaczymy ;)

Swoją drogą...Jak już zacząłem ten temat, to powiem(czyt. napiszę), że u mnie Wielkie Księstwo Vaergirów się rozpadło -tak rozpadło :D
    Było bardzo silne, ale to nie starczyło.W okolicy 120 dnia gry, powstał bunt, część Lordów(Bojarów?), przeszła na stronę Nordów, znaczna część na stronę Khanatu(Chyba z 10) kilkoro zaś na stronę Sarranidów.Jedyne co widziałem, to to że Yargorek(czy jak on tam ma) Bronił się w Rivacheg, ale go tam zniesiono.Fajna rzecz, ale co mi z tego, gdyż straciłem jedynego sojusznika.Przez jakiś czas myślałem, że utrzymam pomiędzy Swadią a Sarranidami, biorąc sobie z żonę córkę najbardziej wpływowego Kadiego Nuwasa(?), ale ten chu..., tuż po weselu przeszedł na stronę Nordów, biorąc ze sobą Zamek Durrin.Razem z nim przeszli również Khaniccy najeźdźcy zajmujący już tamten obszar pustyni.Jaka była odpowiedź Sarranidów?Atak na moje włości - Habba.Dlaczego?Nie wiem!Może to podziękowanie za zniszczenie trzech zbuntowanych Hord na pustyni.Może za to, że wysłałem tam 400 jeźdźców na patrol, aby likwidował te mniejsze, nowo powstałe oddziały?Może za wsparcie w walce z Rhodokami?Za uwalnianie Ich szlachty z lochów?Nie ważne...
    W zamian dobrego sojuszu mieliśmy wojnę na czterech frontach.Chwilę później, po tym jak odbiłem Zamek Sungetche, oraz Dhirim -Nordom, bezsensowna wojna z Khanatem się skończyła.Widząc, że tracę ziemię, postanowiłem działać.Zająłem Zamek Jamiche Rhodokom - ich cholerni kusznicy usadzili mnie z 5 razy zanim udało mi się zając zamek.Ogólnie fajna pozycja.Rhodocy byli zajęci walką o Uxkhal, który przechodził z rąk do rąk, a Sarranidzi z Khanatem o Halmar.
    W tym momencie zostałem marszałkiem.Kiedy udało mi się wyczaić moment, dzięki któremu dałem ludziom odpocząć.Zebrałem kasę z dzierżawy ziem (w Królestwach ciągle niszczonych przez wojnę da się zarobić...ok 120000/2tyg, plus zaległe :D)
    Postanowiłem urządzić ucztę w Dhirim i zebrać wszystkich, po czym ruszyłem na wojnę z całymi siłami.Dobrze się stało, bo Ci, najbardziej wpływowi mieli po 200 wojaków.Tak więc z prawie 2000 żołnierzami ruszyłem na wroga.Tu szczęście się uśmiechnęło.Pierwszym wrogiem był buntownik, który zebrał wokół siebie ok. 800 bandytów.Bandyci, jak to bandyci - nie mieli szans z doborową Swadiańską jazdą.
    Strat było mało - urządziliśmy im rzeź.Ci którzy zdołali się dołączyć zostali wyposażeni w nowe siły, czyli ok. 400 różnorakich wojowników z czego 1/3 to jazda.
    Tak więc w 2200 woja, pojechaliśmy na Uxkhal.Rhodocy popełnili błąd.Chcąc definitywnie odebrać nam miasto zebrali tam 3/4 sił, które oczywiście stracili na murach a resztę w pogoni.
    Połowa z towarzystwa poszła w niewolę.My zamiast odpoczywać poszliśmy za ciosem.Pierwszy na cel - Zamek Ergellon, potem Zamek Grunwalder a na koniec Veluca, w każdym zamku zostawiając najsłabszego Lorda.Tak osłabieni Rhodocy nie myśleli o kontrataku...oczywiście, znaleźli się śmiałkowie, ale zaraz zostali rozniesieni.Teraz, zastawiając patrole przesmyku wokół, którego stoi Veluca, mam z nimi spokój.Czas na Praven.Szybka akcja, zniesienie Doży, który patrolował ten obszar - miasto zdobyte.Chwila na odpoczynek, zebranie sił.Atak na Sarraników.Korzystając z wycieńczenia obojga stron(Saranidów i Khanatu) zdobyliśmy Halmar, oraz Zamek Weyyah.W ten oto sposób zabezpieczyłem Swadię.Veluca, Zamek Weyyah, Zamek Jamiche oraz Halmar.W tym momencie nie miałem już kasy, wojsk, sił na bycie marszałkiem i zrezygnowałem w raz z nową wojną z Khanatem.Już nie będę się rozpisywał, ale oprócz ataków, były również próby zagarnięcia Dhirim przez Nordów, Odbicia Halmaru, przez Saranidów, ale wszystkie zakończyły się fiaskiem.
    Co mogę poradzić...Inwestujcie w ziemie.Na początku mało się zarabia, ale podczas takich wojen, kiedy to w posiadaniu się ma po 150-200 akrów ziemi, miasta korzystają z nich w pełni.
    Kolejna rzecz..Nordowie!Starajcie się unikać walki na murach.Są silni, ale wobec ciężkiej kawalerii nic nie znaczą w porównaniu z Rhodokami, którzy w każdy sposób potrafią zadać "kuku".Sarranidzi!Nie dajcie się zbić w kupę większym oddziałom - to samo tyczy się Khanatu...ich jazda, łucznicy.... ;/ Nie polecam! :p
    Pozdrawiam!

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2255 dnia: Lutego 16, 2012, 12:26:28 »
    Już dodane:)

No wiedzę że niezła wojenka była. Z tego co zdążyłem zauważyć to granie u swadian zawsze kończy się totalną wojną. Prawie na każdym zapisie swadia dostaje baty od 2-3 frakcji jednocześnie. jeśli nie jestem ich lordem to ledwo się trzymają a kilka razy to i nawet ja nie radziłem sobie. Z resztą kto by sobie radził z trzema armiami każda po około 1500 a nasze wojska kompletnie rozbite (w polotach po 400-500 ludzi udawało mi się zebrać) ale co tam przynajmniej wesoło było.

...Kolejna rzecz..Nordowie!Starajcie się unikać walki na murach.Są silni, ale wobec ciężkiej kawalerii nic nie znaczą w porównaniu z Rhodokami, którzy w każdy sposób potrafią zadać "kuku".Sarranidzi!Nie dajcie się zbić w kupę większym oddziałom - to samo tyczy się Khanatu...ich jazda, łucznicy.... ;/ Nie polecam! :p
    Pozdrawiam!
    Fakt nordowie w polu są ciency jak żyletka :) Ja ostatnio korzystam z armii mieszanej (samą jazdą to już nie powalczysz wszędzie) 1/3 biorę rhodockich strzelców, piechotę najemną (koniecznie muszą mieć tarcze) no i jazda. W polu to nordów można rozsmarować jak masło, rhodoków staram się związać walką z piechotą a jazdą uderzam z flanki albo od tyłu, khanat i saranidzi to standardowo szarża aby ich rozgonić, a vegirom jak wybić jazdę to już nie ma problemu (jakoś mi się zdaje że mają najgorszą piechotę)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline Margo

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2256 dnia: Lutego 16, 2012, 17:14:35 »
    witam mam problem z modem....

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #2257 dnia: Lutego 16, 2012, 17:18:16 »
    Witam.

Pierwszy post właśnie edytuję, w którym zamieszczę informację o stworzonej polonizacji do Florisa. Ale mam dwa pytania:

Czy dałoby radę zamieścić plik na Mediafire ? Z tego co wiem, to na MediaFire jest najdłuższa żywotność plików. Jak nikt nie ma konta, to ja mogę to uczynić poniweaż bardzo chwalę sobie MF i mam tam sporo innych spolszcfeń do innych modyfikacji i skryptów.
    Po drugie pobierając stamtąd plik nie musimy wpisywać poronionych haseł ani kodów z obrazka. Co może czasami naprawdę zdenerwować, o ile nie jest się posiadaczem konta Premium :/
    Moje drugie pytanie, to czy mogę wspomnieć i przesłać link do twórców kompilacji Florisa o istniejącym spolszczeniu, aby zamieścili link na forum TW w dziale kompilacji moda? Nie każdy może znać nasze forum. A szukając modyfikacji może znaleźć też informacje o istniejącym już spolszczeniu.

Ja generalnie zostaję (jak na razie) przy wersji angielskiej, lecz mimo to chciałabym podziękować wam za stworzenie spolszczenia. Wiem, że nie było to łatwe i poświęciliście sporo swojego prywatnego czasu na to, by ułatwić życie innym graczom. Chylę czoło panowie.
    Dziękuję również za rozwijanie wątku poświęconemu kompilacji Florisa. Większość postów dotyczy problemów z C++ i RGL Runtime Error, ale mam nadzieję, że z waszą pomocą i entuzjazmem wkrótce to się zmieni.
    Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję.
    Jagoda.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 16, 2012, 17:26:26 wysłana przez Jagoda »

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2258 dnia: Lutego 16, 2012, 18:24:34 »
    Jagódko nasza (mam nadzieję że za zdrobnienie się nie pogniewasz xD) jeśli o mnie chodzi to proszę bardzo, inni pewnie też nie będą mieli nic przeciwko ale sami niech się wypowiedzą.

witam mam problem z modem....
    FAQ nie gryzie! Zajrzyj tam: dział ogólny i do wersji 2.5. Jeśli zrobisz dokładnie i bez błędów to co tam jest napisane to powinno pomóc.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2259 dnia: Lutego 16, 2012, 19:44:38 »
    Witam.

Pierwszy post właśnie edytuję, w którym zamieszczę informację o stworzonej polonizacji do Florisa. Ale mam dwa pytania:

Czy dałoby radę zamieścić plik na Mediafire ? Z tego co wiem, to na MediaFire jest najdłuższa żywotność plików. Jak nikt nie ma konta, to ja mogę to uczynić poniweaż bardzo chwalę sobie MF i mam tam sporo innych spolszcfeń do innych modyfikacji i skryptów.
    Po drugie pobierając stamtąd plik nie musimy wpisywać poronionych haseł ani kodów z obrazka. Co może czasami naprawdę zdenerwować, o ile nie jest się posiadaczem konta Premium :/
    Moje drugie pytanie, to czy mogę wspomnieć i przesłać link do twórców kompilacji Florisa o istniejącym spolszczeniu, aby zamieścili link na forum TW w dziale kompilacji moda? Nie każdy może znać nasze forum. A szukając modyfikacji może znaleźć też informacje o istniejącym już spolszczeniu.

Siur, siur, siur ;) Jeżeli chodzi o resztę, to chyba nie pogniewają się jeżeli zdecydujemy - praktycznie we wszystkim się zgadzaliśmy jeżeli chodzi o spolszczenie, no nie? ;)
    Oczywiście, ale jeżeli chodzi o TW, to polecałbym, zamieścić tam odnośnik tego tematu - będzie mniej problemu z aktualizacją.
    A te MediaFile, jest aż taki dobry?Czasami szukam jakiegoś serwera, aby coś komuś przesłać a na chomikuj nie wszyscy maja konto.

Jagodo!
    W pewnym sensie, chciałbym abyś przynajmniej na chwilę włączyła spolszczenie, ponieważ jako wytrawny gracz i znawca Florisa mogłabyś udzielić kilku wskazówek dotyczących tłumaczenia jednostek, wyglądu, itp.Oczywiście jeżeli byś chciała.

Chciałbym poruszyć jeszcze kwestę, o której wspomniał dayjah69 odnośnie tego "Maszer"a.
    Otóż sprawdziłem i...
    Maszer(ang. Musher) jest to osoba prowadząca psi zaprzęg.My zaś mamy Mushira, czyli Marszałka bliskiego wschodu.
    Jako że "marszałek" brzmiało by kiepsko(mało "arabsko"), proponuję pozostawienie "Mushir". Co Wy na to?

Gra!
    Przed chwilą włączyłem aby sprawdzić kilka rzeczy dot. spolszczenia i...Szok!Aż mi się gęba uśmiechnęła.Na olbrzymich terenach Królestwa Nordów i Khanatu doszło do...powstania :D

Po chwili przyłączyło się do niego kilkoro.Zyskali Curaw, i kilka zamków, które Nordowie próbują odzyskać.W tym momencie zaś wku... mnie Harlus.Odmówił wypowiedzenia wojny Nordom a tym samym wsparcie Vaegirom.Fakt nastał czas pokoju.Khanat, po tym jak zniewoliłem jego 15 wodzów odpuścił.Rhodocy, po odzyskaniu Veluci(nie przyuważyłem), potrzebowali pokoju.Zaś Sarranidzi - jak to u nich.Sułtan i 2 Szejków dostali się w niewolę po walce ze zbuntowana Hordą - yes, yes, yes :D, nadaj dostają po łbie wypuszczając, to tracąc 40 osobowe oddziały, zajmujące się plądrowaniem Swadianskich ziem.
    Ogólnie Sułtanat jest w rozbiorze(Swadia - lokacje przy morzu, Vaegirowie Ahmerrad, Nordowie Durrin, Khanat od strony gór).
    Moja strategia byłaby taka:Wysłać kilka oddziałów do zabezpieczenia pustyni, następnie ruszyć siłami na Thir, Sagroth oraz wszystkie zamki po drodze...Zysk byłby ogromny a Veagirowie mieliby szanse na odbudowę Księstwa....
    Tak na marginesie....tyle się wydarzyło, aż zapomniałem co chciałem sprawdzić i "pac" godzina minęła jak z bicza strzelił... :|

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #2260 dnia: Lutego 16, 2012, 20:38:56 »

Jeżeli chodzi o MF to jest super, łatwo się uploaduje wszystko jest jak trzeba. ja byłam posiadaczem Wielu kont Premium i MF mimo, że jest w sumie darmowe, co przedkłada się tylko na plus to jest o wiele lepsze od kont premium, za które musimy płacić.
    Załóż sobie konto na MF - to nic nie kosztuje i sam się przekonasz.

Co do tego spolszczenia to faktycznie dobrze to wygląda i chyba ściągnę sobie to spolszczenie :D Wygląda lepiej niż sądziłam :)

Co do nazw członków dworu, nie wiem jak one u was wyglądają, ale grałam sporo w średniowieczne strategie i Skarbnik to Majordomus (Skarbnika to można mieć w zarządzie klasowym, a nie na dworze królewskim), generał wojsk - Marszałek.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2261 dnia: Lutego 16, 2012, 20:58:17 »
    Jeżeli chodzi o MF to jest super, łatwo się uploaduje wszystko jest jak trzeba. ja byłam posiadaczem Wielu kont Premium i MF mimo, że jest w sumie darmowe, co przedkłada się tylko na plus to jest o wiele lepsze od kont premium, za które musimy płacić.
    Załóż sobie konto na MF - to nic nie kosztuje i sam się przekonasz.

Co do tego spolszczenia to faktycznie dobrze to wygląda i chyba ściągnę sobie to spolszczenie :D Wygląda lepiej niż sądziłam :)

Co do nazw członków dworu, nie wiem jak one u was wyglądają, ale grałam sporo w średniowieczne strategie i Skarbnik to Majordomus (Skarbnika to można mieć w zarządzie klasowym, a nie na dworze królewskim), generał wojsk - Marszałek.
    Tak, choć w średniowiecznej Polsce, był to po prostu skarbnik.
    Druga rzecz to Majordomusy. Oni zajmowali się wszystkim.Podatkami jak i wojskami.Byli w pewnym sensie prawą ręką możnowładcy.W grze zaś mamy i kolesia od spraw finansowych , i wojskowych oraz głównego doradce, czyli kanclerza.Jeżeli miałoby się nazwać którego z nich majordomusem, to trzeba by było skasować resztę i przypisać ich obowiązki pozostałemu.

No proszę, proszę...Za kogo nas koleżanka ma?;p Może niektóre, rzeczy są nadal nie przetłumaczone, inne zaś wyglądają jak z translatora wzięte, nazwy jednostek trochę pokręcone, trochę literówek tez się znajdzie....Powód jest jeden.My nie widzimy tego co tłumaczymy...Dla przykładu : Blue green Mail Surcoat O_O
    Jest wiele takich przypadków.Ja korzystając z trochę czasu wyłapuję i od razu zmieniam...

Offline Darson

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #2262 dnia: Lutego 16, 2012, 21:05:13 »
    Hymm na którejś stronie widziałem jak przyspieszyć działanie gry przy zetknięciu się z wrogiem, coś było o wyłączeniu kurzu spod kopyt koni itp.
    Wieć pytanie, jak to wyłączyć?
    ดิ๊กในผู้ดูแลระบบตูด!

นอกจากนี้คุณยัง

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2263 dnia: Lutego 16, 2012, 21:20:17 »
    Hymm na którejś stronie widziałem jak przyspieszyć działanie gry przy zetknięciu się z wrogiem, coś było o wyłączeniu kurzu spod kopyt koni itp.
    Wieć pytanie, jak to wyłączyć?
    FAQ, FAQ, FAQ, FAQ!!!!
    Nie wyłączasz kurzu, tylko przywracasz do tego z native.Oprócz tego możesz dodatkowo przywrócić podłoże, trawy, tak aby odciążyć komputer.
    Ja ta paczę przygotowałem i z niej korzystam.Jak dotąd nie mam problemów a jak pisałem mam dość sporo bitew - przy żadnej mnie jeszcze nie wyrzuciło!

Edit!

W FAQ znajduje się tylko pliczek dotyczący kurzu.W podpisie mam link do paczuszki ze zmianą flory, płaszczyzny i nieba - Przywraca te z native'a ale same tekstury zostają...
    « Ostatnia zmiana: Lutego 16, 2012, 22:10:24 wysłana przez ałtsajder »

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2264 dnia: Lutego 16, 2012, 22:18:12 »
    ...W FAQ znajduje się tylko pliczek dotyczący kurzu.W podpisie mam link do paczuszki ze zmianą flory, płaszczyzny i nieba - Przywraca te z native'a ale same tekstury zostają...
    Zaraz będzie i paczka na zmianę tekstur.

Co do spolszczenia to w raportach jest błąd a mianowicie wszystkie opcje mają identyczne tłumaczenie "raport postaci"
    « Ostatnia zmiana: Lutego 16, 2012, 22:21:47 wysłana przez adamk23 »