Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131277 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline xdax1

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #2205 dnia: Lutego 11, 2012, 12:51:02 »
    No dobra wgrałem te pliki i..........DZIAŁA! :D

U mnie nawet się NIE tnie(a wcześniej wywalało różne błędy itp),jedynie gra się długo włącza i dłużej wchodzi się np. do karczmy a tak to jest git :)

Wielkie dzięki.

« Ostatnia zmiana: Lutego 11, 2012, 15:23:36 wysłana przez xdax1 »

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #2206 dnia: Lutego 11, 2012, 13:38:58 »
    No dobra wgrałem te pliki i..........DZIAŁA! :D

U mnie nawet się NIE tnie(a wcześniej wywalało różne błędy itp),jedynie gra się długo włącza i dłużej wchodzi się np. do karczmy a tak do jest git :)

Wielkie dzięki.

No to fajnie.Też się cieszę, że mogłem pomóc.Z tym wczytywaniem, to tak zawsze.Ale ja i tak mógłbym czekać dłużej, byle by nie wyrzucało po bitwach, których ostatnio mam, aż za dużo.
    Jeżeli będzie więcej pozytywnych opinii na temat, tego Fix'a, to można by było dodać do FAQ.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #2207 dnia: Lutego 11, 2012, 21:17:33 »
    No to fajnie.Też się cieszę, że mogłem pomóc.Z tym wczytywaniem, to tak zawsze.Ale ja i tak mógłbym czekać dłużej, byle by nie wyrzucało po bitwach, których ostatnio mam, aż za dużo.
    Jeżeli będzie więcej pozytywnych opinii na temat, tego Fix'a, to można by było dodać do FAQ.
    Dodam, dodam :) Ale dopiero jutro.
    Swoją drogą ciekawe dlaczego zaczął Ci się sypać?!
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2208 dnia: Lutego 11, 2012, 21:23:44 »
    Dodam, dodam :) Ale dopiero jutro.
    Swoją drogą ciekawe dlaczego zaczął Ci się sypać?!

Ale dopiero po pozytywnych opiniach...Chyba nie ma sensu dodawać coś do FAQ, jeżeli psułoby rozgrywkę, co nie? ;)
    Niech ludzie, pograją, testują i się wypowiedzą...Ja mogę tyle dodać, że paczuszka umożliwiła mi swobodny szturm na wroga, w polu jak i przy oblężeniach.

Offline shady

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #2209 dnia: Lutego 12, 2012, 09:34:00 »
    Hej a jest jakas mizliwośc zamienienie,podmienienia plansz bitew , bo niektóre są strasznie górzyste nie da się kawalerią grać.
    Jet jakis inny plik albo dodatek dodający poprostu morza traw lub łąki czy coś??

了解敵人和自己的,可以打一百年仗是不是指的失敗

http://www.viva.org.pl

Mam nieregulaminowa i za wysoka sygnaturka, wiec ja ucieli

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2210 dnia: Lutego 12, 2012, 11:54:18 »
    Hej a jest jakas mizliwośc zamienienie,podmienienia plansz bitew , bo niektóre są strasznie górzyste nie da się kawalerią grać.
    Jet jakis inny plik albo dodatek dodający poprostu morza traw lub łąki czy coś??

Nie.Niestety, ale mapy bitewne są generowane automatycznie.Jest pewien sposób ale trochę szurnięty...musiałbyś edytorem map zlikwidować góry :]
    Tez mnie to wnerwia, ale cóż...Po prostu nie zapuszczam się na takie tereny, albo kiedy już muszę, Zajmuję jakąś dogodną pozycję, rozstawiam jednostki(tutaj łucznicy mają ogromne znaczenie), prowokuję do ataku(zazwyczaj zabicie kilku wrogów powinno wystarczyć). Po krótkiej chwili mogę ściągać z łuku każdego, kto podejdzie na odpowiednią odległość. - jest to tez powód, dlaczego Swadia nie jest w stanie zajść dalej niż Veluca.Po prostu...W górach Rhodockich, słitaśna swadiańska kawaleria nic nie znaczy na koniu w starciu z republikańskimi dzierżawcami kuszy, miecza, chowającymi się w puszkach jak konserwy...
    Ale w polu....hehe....
    Żadna ilość puszek z kuszami, pikami, mieczami, nie zatrzyma 100 ciężkich, swadianskich kawalerzystów(od C4 do C7), 50 Sarranidzkich i Khergickich(C5-C7) konnych łuczników oraz 40 z Najemnej jazdy(C5-C6), którymi odbudowałem Swadię, odzyskując Praven, Uxhla(?), Dhrim, zdobywając Halmar, oraz kilka zamków....no może Sarranidzka armia licząca ~1300, z której nikt nie uszedł żyw, potrafiła zadać mi ogromne straty (straciłem ok.90 Swadianczyków - kto grał, wie co to za ból stracić ich wyszkoloną jazdę...) Ale co tam!!!Wymusiłem pokój...:]

O...ale pisze nie na temat ;]

Offline shady

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2211 dnia: Lutego 12, 2012, 15:36:24 »
    Nie.Niestety, ale mapy bitewne są generowane automatycznie.Jest pewien sposób ale trochę szurnięty...musiałbyś edytorem map zlikwidować góry :]
    Tez mnie to wnerwia, ale cóż...Po prostu nie zapuszczam się na takie tereny, albo kiedy już muszę, Zajmuję jakąś dogodną pozycję, rozstawiam jednostki(tutaj łucznicy mają ogromne znaczenie), prowokuję do ataku(zazwyczaj zabicie kilku wrogów powinno wystarczyć). Po krótkiej chwili mogę ściągać z łuku każdego, kto podejdzie na odpowiednią odległość. - jest to tez powód, dlaczego Swadia nie jest w stanie zajść dalej niż Veluca.Po prostu...W górach Rhodockich, słitaśna swadiańska kawaleria nic nie znaczy na koniu w starciu z republikańskimi dzierżawcami kuszy, miecza, chowającymi się w puszkach jak konserwy...
    Ale w polu....hehe....
    Żadna ilość puszek z kuszami, pikami, mieczami, nie zatrzyma 100 ciężkich, swadianskich kawalerzystów(od C4 do C7), 50 Sarranidzkich i Khergickich(C5-C7) konnych łuczników oraz 40 z Najemnej jazdy(C5-C6), którymi odbudowałem Swadię, odzyskując Praven, Uxhla(?), Dhrim, zdobywając Halmar, oraz kilka zamków....no może Sarranidzka armia licząca ~1300, z której nikt nie uszedł żyw, potrafiła zadać mi ogromne straty (straciłem ok.90 Swadianczyków - kto grał, wie co to za ból stracić ich wyszkoloną jazdę...) Ale co tam!!!Wymusiłem pokój...:]

O...ale pisze nie na temat ;]

A zapodałbyś link to edytora map plis:):):):)

了解敵人和自己的,可以打一百年仗是不是指的失敗

http://www.viva.org.pl

Mam nieregulaminowa i za wysoka sygnaturka, wiec ja ucieli

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2212 dnia: Lutego 12, 2012, 16:25:21 »

A zapodałbyś link to edytora map plis:):):):)
    Nie mam...poszukaj w dziale modding, albo na taleworlds.com - dział " M&B warband tools" - musi być!

Offline Aroxan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2213 dnia: Lutego 12, 2012, 17:20:13 »
    Mam pytanie mógłby ktoś podać link do floria ale wersji 2.4 na 1.134 ???  Z góry dziękuje

Offline xdax1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2214 dnia: Lutego 12, 2012, 18:24:24 »
    Czy jest możliwość byście wydali te testowe spolszczenie?
    Moglibyśmy my "użytkownicy"  wypatrywać ewentualne błędy czy coś do wydania pełnej  wersji.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2215 dnia: Lutego 12, 2012, 19:13:11 »
    Czy jest możliwość byście wydali te testowe spolszczenie?
    Moglibyśmy my "użytkownicy"  wypatrywać ewentualne błędy czy coś do wydania pełnej  wersji.

Oczywiście...Przecież zawsze pierwsza wersja jest wersją testową...Ne mam na myśli tylko i wyłącznie projektów amatorskich, ale również te komercyjne - na szeroką skalę.
    Dla przykładu Skyrim, Battlefield... ;D
    Ale dobra, żebym się nie zagalopował...
    Wersja testowa spolszczenia(albo jak to woli "pierwsza", "oznaczona numerkiem 1.0"), zostanie wydana, gdy wszystko zostanie przetłumaczone.Ja dziś od niechcenia, ruszyłem z robotą, i po rozpędzeniu w 3 godziny zrobiłem 600 linijek(zostało 2 razy tyle)
    Tak więc, możliwe, że jutro wieczorem skończę robotę.Zostanie więc reszta z troops.Po wstępnym przejrzeniu, itp., coś wydamy ;)

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #2216 dnia: Lutego 12, 2012, 20:29:56 »
    Mam pytanie mógłby ktoś podać link do floria ale wersji 2.4 na 1.134 ???  Z góry dziękuje
    Tam gdzie jest link do 2.5 to będzie i do 2.4 wystarczy zjechać trochę niżej i tam w "Changelog" są linki do wszystkich wersji moda.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2217 dnia: Lutego 12, 2012, 23:37:24 »
    Oczywiście...Przecież zawsze pierwsza wersja jest wersją testową...Ne mam na myśli tylko i wyłącznie projektów amatorskich, ale również te komercyjne - na szeroką skalę.
    Dla przykładu Skyrim, Battlefield... ;D
    Ale dobra, żebym się nie zagalopował...
    Wersja testowa spolszczenia(albo jak to woli "pierwsza", "oznaczona numerkiem 1.0"), zostanie wydana, gdy wszystko zostanie przetłumaczone.Ja dziś od niechcenia, ruszyłem z robotą, i po rozpędzeniu w 3 godziny zrobiłem 600 linijek(zostało 2 razy tyle)
    Tak więc, możliwe, że jutro wieczorem skończę robotę.Zostanie więc reszta z troops.Po wstępnym przejrzeniu, itp., coś wydamy ;)

A co z game_stings ?

Tam gdzie jest link do 2.5 to będzie i do 2.4 wystarczy zjechać trochę niżej i tam w "Changelog" są linki do wszystkich wersji moda.

Niektórym osobom to trzeba dać wszystko na tacy :/ No chyba, że osoba nie zna angielskiego. Aczkolwiek wersje można poznać po cyferkach ;)

Mi to już nawet nie chce się czytać takich postów, gdzie ludzie piszą, że kompilacja Florisa jest kompletnie niestabilna i w ogóle. No jak coś nie działa to najlepiej kogoś lub coś obwinić:) Ale broń boże siebie lub swoje umiejętności i wiedzę:)
    « Ostatnia zmiana: Lutego 13, 2012, 05:33:25 wysłana przez Jagoda »

Offline dayjah69

• Użytkownik
    • Bahrid Sultanate
    « Odpowiedź #2218 dnia: Lutego 13, 2012, 09:35:25 »
    Witam. Mod bez wyraźnego powodu przestał szwankować. Zdarza się zacięcie przy bitwie, no ale nie można mieć wszystkiego.
    Udało mi się dochrapać moją wojowniczką posady wasala na dworze Hakima. Czytam na forum, że mogę zatrudnić marszałka i wysyłać patrole.
    Pytanie- How?
    Dziękuję i pozdrawiam
    „Pełen jestem strzał śmiercionośnych,
    Ból i skonanie niosę w darze.
    Poznaj po tym, co ujrzysz, że niosę,
    Żem plagą jest świata tego”
    (inskrypcja na mameluckich łukach)

Offline Coper

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2219 dnia: Lutego 13, 2012, 10:22:25 »
    Witam. Mod bez wyraźnego powodu przestał szwankować. Zdarza się zacięcie przy bitwie, no ale nie można mieć wszystkiego.
    Udało mi się dochrapać moją wojowniczką posady wasala na dworze Hakima. Czytam na forum, że mogę zatrudnić marszałka i wysyłać patrole.
    Pytanie- How?
    Dziękuję i pozdrawiam
    Jesli się myle to proszę mnie poprawić: Posiadasz wioske- zatrudniasz szambelana...zamek-szambelan + konstabl...miasto- szambelan + konstabl + marszałek ... a patrole to możesz już wysyłać posiadając zamek