Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131262 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline juraszka93

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #2160 dnia: Lutego 09, 2012, 15:25:23 »
    Witam :)
    Problem wygląda tak: Do zainstalowania gry i uaktualnieniu jej do wersji 1.143 jest dobrze[gra działa poprawnie, lecz prosi o klucz] gdy wgram crack, gra się uruchamia lecz z błędem Warning: hlsl_data_hadles[9] is not valid, oraz Warning: hlsl_data_hadles[45] is not valid. [Pisało, że crack działa z każdą wersją więc nie wiem] Po zmianie Grafiki na DirectX 7 i użyciu rozdzielczości pulpitu tekstury odpaliły się normalnie-dobrze. Po zainstalowaniu moda i próbie odpalenia gry wraz z modem Floris Expanded Mod Pack 2.5 pojawia się błąd: get_object failed for body: bo_bushes02_b
    Tak więc, gra odpala dobrze gdy jest ustawiony DirectX 7 , lecz jak próbuję z modem jest kicha.

Specyfikacja komputera:
    Windows 7 Ultimate 64-bitowy
    Procesor Intel Core 2 Duo  E7200  2.53GHz
    Ram 2GB
    Karta graficzna GeForce 9600GT

W miarę możliwości proszę o pomoc :)

PS. Gra nie jest oryginalna.

Tutaj piratom mówi się NIE/STOP/ACTA!
    nikt Ci nie pomoże, a jeszcze możesz zaraz dostać bana od administracji.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #2161 dnia: Lutego 09, 2012, 15:40:32 »
    Dociągnąłem do jakichś 60% a sądząc po zapale @Johny'ego 8888 to pewnie niedługo będzie całość :)

Zapał Johnego i jaromirjagra jest wręcz niesamowity...Przed chwilą dostałem trochę prawie skończony troops -czekamy na wypociny RairakkkuRey'a.Ja odpracowuje straty po namieszaniu i nieszczęsnym nadpisaniu item_kinds.Jak dobrze pójdzie, to i...kiedyś tam skończymy ;)

@pojas - banita?
    ..............................

Aktualny postęp prac!(aktualizowane dnia 9.02.2012)
    .............

dialogs - jaromirjagr i przyjaciele ;)
    factions - ja
    game_menus - ja
    game_strings - adamk23, Johny8888 (~60%)
    info_pages - ja, jaromirjagr(uparty ;))
    item_kinds - ja (~50%) - "bo gdy się człowiek śpieszy, tam...." :[
    item_modifiers -ja
    parties - ja
    party_templates  - ja
    quests - ja
    quick_strings - Johny8888
    skills - RairakkuRey
    skins - ja
    troops - RairakkuRey, jaromirjagr (80%)

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Lutego 09, 2012, 17:57:37 wysłana przez ałtsajder »

Offline juraszka93

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2162 dnia: Lutego 09, 2012, 17:15:01 »
    Strasznie niestabilna ta wersja... :(
    Często mam CTD w czasie walki, albo na jej początku albo po chwili. Walczę jako żołdak na służbie Nordów. Co może powodować te problemy?
    Gra z modem uruchamia się tylko z włączoną opcją (tłumaczenie!) "włącz tekstury na żądanie", bez tej opcji mam błąd - nie można wczytać tekstur.

Moda pobrałem kilkakrotnie, M&B reinstalowałem, ciągle mam problemy z teksturami
    (na polach mam białe - bez tekstur - rośliny) oraz niekóre elementy ekwipunku nie mają prawidłowych tekstur (zależnie jak się na bronie patrzy, to mają inną teksturę - w ekwipunku jest podobnie). W oddali mapy zamiast elementów ozdobnych są zielone prostokąty (chyba zamiast gór).
    « Ostatnia zmiana: Lutego 09, 2012, 17:36:53 wysłana przez juraszka93 »

Offline piojas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2163 dnia: Lutego 09, 2012, 17:48:59 »
    Tutaj piratom mówi się NIE/STOP/ACTA!
    nikt Ci nie pomoże, a jeszcze możesz zaraz dostać bana od administracji.

No spoko rozumiem, tylko czy opłaca mi się kupować oryginał skoro nie wiem czy mi pójdzie ? Druga sprawa, nawet jakbym kupił-35 złotych nie wiele, to jak mi pomożecie, przecież mogę normalnie skłamać ^^

Słaby argument z tym sprawdzeniem czy pójdzie, od czego masz demo? Właśnie nie wiem jak nazwać kogoś kto piraci grę za dwadzieścia złotych. A kłamać nie radzę....
    « Ostatnia zmiana: Lutego 09, 2012, 17:51:06 wysłana przez Mat Berserker »

Offline Johny8888

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2164 dnia: Lutego 09, 2012, 18:03:00 »
    Dociągnąłem do jakichś 60% a sądząc po zapale @Johny'ego 8888 to pewnie niedługo będzie całość :)

Mój zapał jest tak ogromny, że aż spaliłem mój półtoraroczny ultra cichy zasilacz :( Teraz mam podłączoną starą, wielką, muczącą krowę od HP. Co za tym idzie jeden dzień, który mógł być poświęcony na spolszczanie, wykorzystałem na szukanie starego zasilacza. Dzisiaj muszę nadrobić zaległości, adamk23 daj mi czas do soboty a plik będzie skończony :)
    Kto nas pęta i kto ma klucz do naszej wolności? To ty! Masz wszelką potrzebną ci broń a teraz walcz!

Offline Ramzes1910

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2165 dnia: Lutego 09, 2012, 18:09:31 »
    POMOCY!;( zainstalowalem sobie "expander" do mojego MBW i w trakcie ladowania sie gry wyskakuje mi blad:unable to open file: Commonres\ui_server_filer.brf   Jak mam to rozgrysc.? mial ktos taki problem .? dajcie znac;)

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2166 dnia: Lutego 09, 2012, 18:15:23 »
    No spoko rozumiem, tylko czy opłaca mi się kupować oryginał skoro nie wiem czy mi pójdzie ? Druga sprawa, nawet jakbym kupił-35 złotych nie wiele, to jak mi pomożecie, przecież mogę normalnie skłamać ^^

Słaby argument z tym sprawdzeniem czy pójdzie, od czego masz demo? Właśnie nie wiem jak nazwać kogoś kto piraci grę za dwadzieścia złotych. A kłamać nie radzę....
    Jeżeli piractwo można czym argumentować.No...chyba, że twórcy nie wypuszczają dem, co ostatnio zaczęło być denerwujące, bo jak już mam coś ściągnąć, to kasę zamiast na prąd wolę przeznaczyć na oryginał...
    A tu, oferty Warband - naprawdę, grosze
    http://www.cdkeyhouse.com/video-games/rpg/buy-cd-key-mount-and-blade-warband_258
    albo http://allegro.pl/mount-blade-warband-pc-i2092900273.html
    To przecież dwie paczki fajek,  8 piw, czy duża pizza.

Strasznie niestabilna ta wersja... :(
    Często mam CTD w czasie walki, albo na jej początku albo po chwili. Walczę jako żołdak na służbie Nordów. Co może powodować te problemy?
    Gra z modem uruchamia się tylko z włączoną opcją (tłumaczenie!) "włącz tekstury na żądanie", bez tej opcji mam błąd - nie można wczytać tekstur.

Moda pobrałem kilkakrotnie, M&B reinstalowałem, ciągle mam problemy z teksturami
    (na polach mam białe - bez tekstur - rośliny) oraz niekóre elementy ekwipunku nie mają prawidłowych tekstur (zależnie jak się na bronie patrzy, to mają inną teksturę - w ekwipunku jest podobnie). W oddali mapy zamiast elementów ozdobnych są zielone prostokąty (chyba zamiast gór).

POMOCY!;( zainstalowalem sobie "expander" do mojego MBW i w trakcie ladowania sie gry wyskakuje mi blad:unable to open file: Commonres\ui_server_filer.brf   Jak mam to rozgrysc.? mial ktos taki problem .? dajcie znac;)

Coś pochrzaniłeś...w jaką wersję grasz?Expaned?Masz warbanda 1.143?
    Może opisz cały proces instalacji...Te błędy są poprzedzane jakimś komunikatem?

Mój zapał jest tak ogromny, że aż spaliłem mój półtoraroczny ultra cichy zasilacz :( Teraz mam podłączoną starą, wielką, muczącą krowę od HP. Co za tym idzie jeden dzień, który mógł być poświęcony na spolszczanie, wykorzystałem na szukanie starego zasilacza. Dzisiaj muszę nadrobić zaległości, adamk23 daj mi czas do soboty a plik będzie skończony :)
    Jak, żeś go spalił??:p Ja za to dziś nadpisałem nowy plik starym, tracąc przy tym połowę robocizny....;/Teraz nadrabiam ;)

Offline Ramzes1910

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2167 dnia: Lutego 09, 2012, 18:18:46 »
    wszystko cacy sie instaluje, szukalem w tym katalogu tego pliku i go kuźwa nie ma.. nie wiem co za wersja to wazne.?

EDIT: wersja 1.103 .;/
    Nie pisz posta pod postem.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 09, 2012, 18:41:31 wysłana przez Mat Berserker »

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #2168 dnia: Lutego 09, 2012, 18:22:38 »
    Musisz wgrać warband 1.143, i wtedy ci odpali.

Offline Ramzes1910

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2169 dnia: Lutego 09, 2012, 18:23:45 »
    Wiec Powiedz drogi przyjacielu jak to zrobic.? patch'em jakims.?;)

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #2170 dnia: Lutego 09, 2012, 18:29:03 »
    Spróbuj stąd : http://games.softpedia.com/get/Patch/Mount-and-Blade-Warband-Patch.shtml . Jeśli to nic nie da to powinieneś pobrać instalkę 1.143 ze strony taleworlds.

Offline Ramzes1910

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2171 dnia: Lutego 09, 2012, 18:47:24 »
    dobra dziala dzieki;)

Offline piojas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2172 dnia: Lutego 09, 2012, 19:00:23 »

Heh, ciekawe gdzie kupisz Warbanda za 2 dyszki :D
    Demo? Z informacji które zdobyłem, próbowanie czy gra pójdzie opiera się na tym samym- oprócz kopiowania śmiesznego cracka. Mam rację ?-Tak więc jak przyznasz mi rację to bd mógł teraz napisać o tym problemie z tym, że zamieszczę informację, że gra jest darmową demonstracyjną wersją.
    Co do kupna gierki, nie zrobię tego z 2 powodów. Pierwszym z nich jest fakt iż nie wiem czy będę miał możliwość pogrania na tym modzie, natomiast drugim jakże ważnym problemem jest sytuacja, która nie pozwala mi opuścić miejsca w którym obecnie przesiaduje. :-]

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2173 dnia: Lutego 09, 2012, 19:08:41 »
    Heh, ciekawe gdzie kupisz Warbanda za 2 dyszki :D
    Demo? Z informacji które zdobyłem, próbowanie czy gra pójdzie opiera się na tym samym- oprócz kopiowania śmiesznego cracka. Mam rację ?-Tak więc jak przyznasz mi rację to bd mógł teraz napisać o tym problemie z tym, że zamieszczę informację, że gra jest darmową demonstracyjną wersją.
    Co do kupna gierki, nie zrobię tego z 2 powodów. Pierwszym z nich jest fakt iż nie wiem czy będę miał możliwość pogrania na tym modzie, natomiast drugim jakże ważnym problemem jest sytuacja, która nie pozwala mi opuścić miejsca w którym obecnie przesiaduje. :-]
    Widzisz.Jesteś na tyle leniwy, żeby sprawdzić czy możesz włączyć moda na wersji demonstracyjnej, czy aby problem nie pochodzi o craka.
    Co do problemu, nie dowiesz się od nas więcej niż jest już napisane, poza tym przez Twoją ostatnią linijkę, w której tak jakbyś utwierdzał się w przekonaniu(i próbował nas przekonać), że robisz dobrze, wątpię, że administracja pozwoli Ci pisać na tym forum - jakiś czas taki ktoś był...i znikł....

Offline Johny8888

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2174 dnia: Lutego 09, 2012, 19:13:36 »
    Jak, żeś go spalił??:p Ja za to dziś nadpisałem nowy plik starym, tracąc przy tym połowę robocizny....;/Teraz nadrabiam ;)

A no tak, że podczas spolszczania plików skrzynka przez parę sekund wydawała dziwne nieznane mi dźwięki. Zapisałem wszystko, wyłączyłem komputer myśląc, że może jakiś kabel wślizgnął się w wiatrak. Nic takiego się nie stało, więc uruchomiłem komputer z myślą, że nie było to nic większego. Komputer zdążył tylko wydać swój pierwszy dźwięk i pyk zasilacz nie wyrobił.
    Ubolewam nad twoją stratą miałem podobnie z plikiem quick_strings, zresztą znasz tą historię :)
    Popracuje nad game_strings do 20:00 i kończę na dziś nie ma co katować tak starego zasilacza, tym bardziej, że praca przy takim odkurzaczu jest co najmniej nieprzyjemna, nie można się skupić, nawet muzykę zagłusza :D
    « Ostatnia zmiana: Lutego 09, 2012, 19:18:00 wysłana przez Johny8888 »
    Kto nas pęta i kto ma klucz do naszej wolności? To ty! Masz wszelką potrzebną ci broń a teraz walcz!