Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131281 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline shady

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #2130 dnia: Lutego 06, 2012, 16:45:29 »
    Czym tak naprawdę różni się wersja Gameplay od rozszerzonej? Z tego co zauważyłem to brak nowych animacji, i moda Freelancer (nad czym wielce ubolewam... jest jakiś sposób aby samemu wdrążyć tego moda do wersji Gameplay?).

Co właściwie daje freelancer??

Bo się nie orientuje za bardzo.

了解敵人和自己的,可以打一百年仗是不是指的失敗

http://www.viva.org.pl

Mam nieregulaminowa i za wysoka sygnaturka, wiec ja ucieli

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #2131 dnia: Lutego 06, 2012, 16:56:00 »
    Co właściwie daje freelancer??

Bo się nie orientuje za bardzo.

Możliwość dołączenia do oddziału jako żołdak.Po prostu - zaciągnięcie się do armii oraz awansowanie :D
    Daje też możliwość zatrudnienie trenera, dzięki któremu można rekrutować jednostki z opcją wyboru ekwipunku.

Offline krystian17120

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2132 dnia: Lutego 06, 2012, 17:23:04 »
    ile mniej więcej % spolszczenia zrobione?
    Mniej czy więcej ?

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #2133 dnia: Lutego 06, 2012, 18:23:34 »
    ile mniej więcej % spolszczenia zrobione?
    Mniej czy więcej ?
    Ehh, ludzie jak wyjdzie to będzie 100% :P
    Ale znaj Pańską łaskę xD Ja mam około 50% a reszta nie mam pojęcia. (mało zrobione ale i czasu brak, w tym tygodniu znowu z czasem krucho a i umiejętności też nie pomagają :/ )
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline RairakkuRey

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2134 dnia: Lutego 06, 2012, 21:00:09 »
    u mnie niestety tez z tym krucho, po padnięciu kompa usunęło mi się 50% z moich 15 zrobionych

Offline juraszka93

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2135 dnia: Lutego 06, 2012, 21:21:04 »
    Mam mały problem, na polu bitwy roślinność jest "goła" (drzewa to tylko pnie) a wysoka trawa w większości jest bez tekstur (niecieniowana biel)
    Jak rozwiązać ten problem?

Mam wersję Expanded, czyli patch nie jest dla mnie ;/
    « Ostatnia zmiana: Lutego 06, 2012, 21:28:43 wysłana przez juraszka93 »

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2136 dnia: Lutego 06, 2012, 22:47:33 »
    Mam mały problem, na polu bitwy roślinność jest "goła" (drzewa to tylko pnie) a wysoka trawa w większości jest bez tekstur (niecieniowana biel)
    Jak rozwiązać ten problem?

Mam wersję Expanded, czyli patch nie jest dla mnie ;/
    Sprawdź ustawienia...Czy na pewno dobrze zainstalowałeś mod?Sprawdź wersję, zainstaluj ponowie, pobierz z innego źródła...

u mnie niestety tez z tym krucho, po padnięciu kompa usunęło mi się 50% z moich 15 zrobionych
    15 czego...plików?

Jak skończyłem game_menus, ślimaczym krokiem kończę item_kinds, potem może wezmę się za info_pages, ale wolałbym, aby reszta była wcześniej ukończona.Można by było coś już wydać.
    Nie wiem na ile to prawda, ale nasz kolega Johnny8888 zaskoczył mnie ostatnią nowiną, że jeżeli mu dobrze pójdzie to niedługo skończy quick_strings...zaproponował wsparcie i ruszył dość ostro, dołączając się do jaromirjagra(Panowie!Nadal nie wiem co uzgodniliście z tym plikiem!!!)
    Tak więc, :
    -co zielone to skończone
    -jaromirjagr pytając się co może zrobić, wspominał coś, że dialogs, jest niemal ukończone(nie mam potwierdzenia, więc nie zaznaczam).
    -Adamk23 pamiętaj, byle do przodu, jak coś to przyjdziemy z odsiedzą :]
    -info_pages - uważam, za najmniej istotne
    -item_kinds - żółwim tempem ale skończę
    -quick_strings - dajcie znać, co uzgodniliście, albo, że przynajmniej się zorganizowaliście...czekamy na efekty
    -RairakkuRey i plik troops - straciłeś...dużo z tego straciłeś?Nie stresuj się...Jak przyjdzie czas na odsiecze, to i Ciebie wesprzemy ;)
    Aktualny postęp prac!(aktualizowane dnia 7.02.2012)
    .............

dialogs - jaromirjagr i przyjaciele ;)
    factions - ja
    game_menus - ja
    game_strings - adamk23 (~50%)
    info_pages - ja (~10%) - na razie sobie darowałem
    item_kinds - ja (~90%)
    item_modifiers -ja
    parties - ja
    party_templates  - ja
    quests - ja
    quick_strings - Johny8888
    skills - RairakkuRey
    skins - ja
    troops - RairakkuRey
    « Ostatnia zmiana: Lutego 07, 2012, 13:26:57 wysłana przez ałtsajder »

Offline shady

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #2137 dnia: Lutego 06, 2012, 23:02:39 »
    Pytanie z innej beczki;
    Da się jakos w opcjach moda lub gdzie indziej wyłączyć dym i kurz pojawiajacy się za końmi bez wyłączania systemu cząsteczek?

了解敵人和自己的,可以打一百年仗是不是指的失敗

http://www.viva.org.pl

Mam nieregulaminowa i za wysoka sygnaturka, wiec ja ucieli

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2138 dnia: Lutego 07, 2012, 01:15:07 »
    Pytanie z innej beczki;
    Da się jakos w opcjach moda lub gdzie indziej wyłączyć dym i kurz pojawiajacy się za końmi bez wyłączania systemu cząsteczek?
    Pewnie, choć musiałbyś przerobić plik particle_systems.txt...Chyba, że skorzystasz już z mojego, który jest dostępny w FAQ.Plik może nie usuwa tego kurzu, ale przywraca native'owski, który grubo przyspiesza grę - przynajmniej mi ;)

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #2139 dnia: Lutego 07, 2012, 12:00:56 »
    Ałtsajder wielkie dzięki za paczkę kurzu... ;P Bardzo pomaga przy bitwach 150 i wzwyż...
    Mam malutkie pytanie: gram swadią (we florisie vaegirowie mi jakoś nie podeszli) i jako ambitny Król prowadzę kilka wojenek :D
    W polu nie mam sobie równych dzięki wspaniałym lansjerom (czy lancerzom?), najwięcej ludzi tracę przy zdobywaniu nowych zamków gdyż konnicy mi szkoda (straśnie długaśnie się ją szkoli), a piechurzy z tarczami żywcem wyjętymi z Medievala TW II padają jak muchy... I tutaj kwestia zasadnicza: czy można stworzyć własną jednostkę z wybranym ekwipunkiem (dobra tarcza, kolczuga/lekka płytówka, kusza, ciężki mieczyk), jak tak to gdzie? Ewentualnie polećcie jakichś tanków z tarczami bo nawet w otwartym polu przyda się piechota do zatrzymania wroga (a w tym czasie zza pleców brudnych nordów chyc ;) ),
    widziałem jednostki rhodoków ale wg mnie za szybko dają się zabić innej piechocie, szczególnie z 2h... I ogólnie zależy mi na swadiańskich jednostkach a nie jakichś góralach
    Z góry thx

Edit: Całkiem możliwe ale gdzie i w jaki sposób można to zrobić? :D
    « Ostatnia zmiana: Lutego 07, 2012, 13:39:10 wysłana przez wolfer »

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2140 dnia: Lutego 07, 2012, 13:26:07 »
    Ałtsajder wielkie dzięki za paczkę kurzu... ;P Bardzo pomaga przy bitwach 150 i wzwyż...
    Mam malutkie pytanie: gram swadią (we florisie vaegirowie mi jakoś nie podeszli) i jako ambitny Król prowadzę kilka wojenek :D
    W polu nie mam sobie równych dzięki wspaniałym lansjerom (czy lancerzom?), najwięcej ludzi tracę przy zdobywaniu nowych zamków gdyż konnicy mi szkoda (straśnie długaśnie się ją szkoli), a piechurzy z tarczami żywcem wyjętymi z Medievala TW II padają jak muchy... I tutaj kwestia zasadnicza: czy można stworzyć własną jednostkę z wybranym ekwipunkiem (dobra tarcza, kolczuga/lekka płytówka, kusza, ciężki mieczyk), jak tak to gdzie? Ewentualnie polećcie jakichś tanków z tarczami bo nawet w otwartym polu przyda się piechota do zatrzymania wroga (a w tym czasie zza pleców brudnych nordów chyc ;) ),
    widziałem jednostki rhodoków ale wg mnie za szybko dają się zabić innej piechocie, szczególnie z 2h... I ogólnie zależy mi na swadiańskich jednostkach a nie jakichś góralach
    Z góry thx

Jak wyżej napisałem, to właśnie Freelancer daje takie możliwości!!!

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #2141 dnia: Lutego 07, 2012, 15:25:18 »
    @wolfer freelancerów można rekrutować u gościa w srebrno-czarnej zbroi "Sigmund" który pojawia się często w tawernach. Każdy rekrut to koszt 50 denarów ale jak dla mnie to nie jest idealne wojsko wolę inne najemne jednostki (w bitwie a 10 trupów  6-7 to freelancerskie wojaki)

....-Adamk23 pamiętaj, byle do przodu, jak coś to przyjdziemy z odsiedzą :]....

Pamiętam, pamiętam :) Jak mawiał Janas: do przodu do przodu xD Na szczęście tłumaczenie idzie mi lepiej niż gra polskiej reprezentacji (pomijając przeszukanie 2000 linijek w poszukiwaniu zaginionych 4 :/ ) W tym tempie to ze 2-3 tygodnie mi się zejdzie.
    Tak sobie przejrzałem "info_pages" i szczerze Ci współczuję.

PS. A i jeszcze trzeba będzie trochę to potem przejrzeć bo w tej paczce co dostałem to było np "Szczelanie z konia" ;)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2142 dnia: Lutego 07, 2012, 16:30:34 »
    @wolfer freelancerów można rekrutować u gościa w srebrno-czarnej zbroi "Sigmund" który pojawia się często w tawernach. Każdy rekrut to koszt 50 denarów ale jak dla mnie to nie jest idealne wojsko wolę inne najemne jednostki (w bitwie a 10 trupów  6-7 to freelancerskie wojaki)

Pamiętam, pamiętam :) Jak mawiał Janas: do przodu do przodu xD Na szczęście tłumaczenie idzie mi lepiej niż gra polskiej reprezentacji (pomijając przeszukanie 2000 linijek w poszukiwaniu zaginionych 4 :/ ) W tym tempie to ze 2-3 tygodnie mi się zejdzie.
    Tak sobie przejrzałem "info_pages" i szczerze Ci współczuję.

PS. A i jeszcze trzeba będzie trochę to potem przejrzeć bo w tej paczce co dostałem to było np "Szczelanie z konia" ;)

Tak...widziałem trochę krzaczków, które trzeba poprawić.
    Pliki od chłopaków już mam. Dokończę swoje i podeślę wam aby takie rzeczy wychwycić.
    Polecam w tym przypadku dużą kartkę papieru, długopis i wszystko na gorąco zapisywać.
    Do pomocy zaznaczę, że warto zapisać błąd(słowo, literówkę, zdanie, itp.), następnie czego dotyczy(miejsce, przedmiot, itp.)

Z literówkami, pomimo, że może ich być dość sporo, nie będzie problemu, ponieważ w notepadzie mamy opcję wyszukaj we wszystkich otwartych dokumentach :D

Damy radę?
    Damy!! ;)

Offline patyczakr123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2143 dnia: Lutego 08, 2012, 10:38:59 »
    Widzę się męczycie z tym spolszczeniem , może chociaż będziecie mieli satysfakcje że ktoś ładnie podziękuje ! :D

Offline MatiMati

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2144 dnia: Lutego 08, 2012, 11:02:58 »
    Witam, pisze w sprawie pewnego błędu...
    Zrobiłem tak:
    Zainstalowałem pełną wersje Florisa 2.5 do modules i odpaliłem ze startera Floris Expanded.
    Wszystko fajnie, gra się ładuje ale podczas wczytywania tekstur wywala do pulpitu i wyskakuje taki błąd:

"get_object failed for body:bo_bushes02_b".

Widzę że chyba wszystkim działa więc to pewnie ja zrobiłem coś źle. Wie ktoś jak to naprawić ?