Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131265 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Coper

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #2040 dnia: Stycznia 29, 2012, 22:20:10 »
    Zgadza się pl z 2.4...już zmieniam...thx
    PS. Przez pierwsze kilka h gry questy szło robić, potem się poknociło...ale cóż, skoro mus to mus.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 29, 2012, 22:29:23 wysłana przez Coper »

Offline Pani Brenda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2041 dnia: Stycznia 30, 2012, 00:41:53 »
    i jak tam spolszczenie?

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #2042 dnia: Stycznia 30, 2012, 05:33:54 »
    Troop editor do ludzi a item editor do itemków
    Przy edycji troops.txt trzeba rozpocząć nową grę aby zauważyć zmiany.
    Kiedy wchodzę do marketplace w Reyvadin, Rivacheg, Curaw, i chce kupić broń to wyskakuje błąd : '' Unable to find mesh we_vae_bow_imperial ''. Wersja gameplay.
    Wnioskuję, że masz zainstalowany patch...To zapewne nowe błędy, nowej wersji...;/

Co do mojego poprzedniego posta chciałbym dodać, iż bug dotyczy dwóch niewidzialnych łuków : Bent Imperial War Bow, i Imperial War Bow.
    Nie tylko te dwa.Ponieważ "Bend" to tylko modyfikator.Tekstura, czy model jest przypisany tylko do Imperial WAr bow.Tak więc, jeżeli napotkasz Masterwork Imperial War Bow, ten równie będzie niewidoczny...
    Widzę, że już grasz na polskiej wersji. szkoda tylko, że napisy nachodzą na cyfry i nie widać wartości siły jednoręcznej jaki dwu ręcznej broni :/ Może zamiast napisać Bronie jednoręczne zastąpić na Bronie 1-ręczne lub spróbować Broń Jednoręczna. Krótsze i moim zdaniem, wartości były by bardziej czytelne. No, ale to tylko ja ;)
    Pozdrawiam.

A może zrobić B. Jednoręczna?

i jak tam spolszczenie?
    Jakie spolszczenie?

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #2043 dnia: Stycznia 30, 2012, 05:56:42 »
    PS. Widział już ktoś najemne jednostki na słoniach (łowcy głów). Fajnie słoń wygląda ale zachowuje się jak koń no i ten jeździec na nim (raczej w nim xD) trochę komicznie wygląda.

No mi nie było dane posiadać tych jednostek, które były by aż tak rozwinięte. Ale przyznam się, że warto mieć kilka takich jednostek, ponieważ zwiększają nam o 1 punkt w umiejętnościach Zarządzanie Więźniami. Może komuś wydawać się, że jeden punk to nie wiele. Ale jak mamy już wysoko lewelowaną postać to każdy punkt idzie na wagę złota.

A może zrobić B. Jednoręczna?

Czy ja wiem. W anglojęzycznej wersji jest o ile dobrze pamiętam napisane Weapon 1-Hand/ 2-Hand. Więc nie odbiegało by to od pierwowzoru, gdyby nazwano Broń 1-Ręczna.

Pozdrawiam.

« Ostatnia zmiana: Stycznia 30, 2012, 06:17:48 wysłana przez Jagoda »

Offline shady

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2044 dnia: Stycznia 30, 2012, 09:06:02 »
    Mi sie zdaje czy w wersji Expanded jest mniej itemów niż w 2.4

了解敵人和自己的,可以打一百年仗是不是指的失敗

http://www.viva.org.pl

Mam nieregulaminowa i za wysoka sygnaturka, wiec ja ucieli

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #2045 dnia: Stycznia 30, 2012, 11:56:20 »
    No mi nie było dane posiadać tych jednostek, które były by aż tak rozwinięte. Ale przyznam się, że warto mieć kilka takich jednostek, ponieważ zwiększają nam o 1 punkt w umiejętnościach Zarządzanie Więźniami. Może komuś wydawać się, że jeden punk to nie wiele. Ale jak mamy już wysoko lewelowaną postać to każdy punkt idzie na wagę złota. ...
    Ich wartość bojowa jest naprawdę wysoka (tylko ten jeździec w środku słonia zawsze mnie śmieszy) zwłaszcza na otwartej no i ten wspomniany bonus też rekompensuje długi czas potrzebny na ich wytrenowanie. 30 łowców w tym 2 słoniki i po bitwach miałem więcej jeńców niż mogłem zabrać:)

....Czy ja wiem. W anglojęzycznej wersji jest o ile dobrze pamiętam napisane Weapon 1-Hand/ 2-Hand. Więc nie odbiegało by to od pierwowzoru, gdyby nazwano Broń 1-Ręczna.

Jak dla mnie też "Broń 1-Ręczna"  też wygląda jakoś najbardziej przejrzyście.

Mi sie zdaje czy w wersji Expanded jest mniej itemów niż w 2.4
    Możliwe, ale i tak jest w czym wybierać xD
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline shady

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2046 dnia: Stycznia 30, 2012, 12:56:22 »
    Kilka screenów muszkieterów i arkebuzerów.
    LINK DO ALBUMU http://imageshack.us/g/803/2012013000002.jpg/

Dorobiłem każdej frakcji strzeleckie jednostki żeby troche wszystko zbalansować.

了解敵人和自己的,可以打一百年仗是不是指的失敗

http://www.viva.org.pl

Mam nieregulaminowa i za wysoka sygnaturka, wiec ja ucieli

Offline sirtlen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2047 dnia: Stycznia 30, 2012, 14:43:16 »
    zobaczę coś ze spolszczeniem tego
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 30, 2012, 15:06:52 wysłana przez sirtlen »

Offline Pani Brenda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2048 dnia: Stycznia 30, 2012, 15:46:46 »
    no ze spolszczeniem pod 2.5...kiedyś pisaliście ze tłumaczycie :(

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2049 dnia: Stycznia 30, 2012, 16:50:53 »
    Jak dla mnie też "Broń 1-Ręczna"  też wygląda jakoś najbardziej przejrzyście.

Ja zrobiłam wiele spolsczeń do Gry X3 Konflikt Terański i mogę tylko powiedzieć tyle, że NIE należy wszystkiego tłumaczyć dosłownie. Czasem lepiej jest zmienić zupełnie zdanie tak, aby miało lepszy sens w naszym ojczystym języku.

No i w czym problem, bo nie rozumiem? Spolszczenie było robione i wyszło, tylko pod wersję 2.4 A jak ktoś umie czytać ze zrozumieniem, to wyczyta, że wersja 2.4 nie jest kompatybilna z 2.5 A to oznacza, że wiele  przedmiotów zmieniło swoje ID i nie pasowało by do spolszczenia z wersji 2.4 Tak wiec trzeba robić na nowo. Ja nie używałam spolszczenia do 2.4, ponieważ uważam, że lepiej gra mi się na wersji angielskiej. Nawet nie wiem, czy będę używała spolszczenia 2.5 Ale to nie znaczy, że nie doceniam tego co chłopacy robią. A robią kawał dobrej roboty. Za co należą im się wielkie brawa, bez znaczenia czy spolszczenie wyjdzie, czy też nie. Ważne, że próbowali.

Kilka screenów muszkieterów i arkebuzerów.
    LINK DO ALBUMU http://imageshack.us/g/803/2012013000002.jpg/

Dorobiłem każdej frakcji strzeleckie jednostki żeby troche wszystko zbalansować.

Nieeee, tylko nie broń palna :( Fajnie by było jakbyś dodał strzały ogłuszające. Kiedyś próbowałam to zrobić ,ale jakoś porzuciłam ten projekt.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 30, 2012, 16:54:31 wysłana przez Jagoda »

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2050 dnia: Stycznia 30, 2012, 17:11:33 »
    Robi się. Trochę cierpliwości. Mało wolnego czasu i słaba znajomość anglika (no przynajmniej u mnie) ma swój wpływ.

...No i w czym problem, bo nie rozumiem? Spolszczenie było robione i wyszło, tylko pod wersję 2.4 A jak ktoś umie czytać ze zrozumieniem, to wyczyta, że wersja 2.4 nie jest kompatybilna z 2.5 A to oznacza, że wiele  przedmiotów zmieniło swoje ID i nie pasowało by do spolszczenia z wersji 2.4 Tak wiec trzeba robić na nowo. Ja nie używałam spolszczenia do 2.4, ponieważ uważam, że lepiej gra mi się na wersji angielskiej. Nawet nie wiem, czy będę używała spolszczenia 2.5...

Robię spolszczenie a sam nie wiem czy go użyję :)

... Ale to nie znaczy, że nie doceniam tego co chłopacy robią. A robią kawał dobrej roboty. Za co należą im się wielkie brawa, bez znaczenia czy spolszczenie wyjdzie, czy też nie. Ważne, że próbowali. ....
    Nie no myślę że wyjdzie raczej na pewno :) Może idzie jak krew z nosa ale zawsze kiedyś zrobimy. Weźmy chociaż TLD wyszło w końcu?! Wyszło! To i my damy radę ;)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #2051 dnia: Stycznia 30, 2012, 17:48:43 »

No...więc dało radę ro znaleźć i wyczytać, tak?A informacje na temat postępu prac już nie?Jak już na ostatnich stronach wspominaliśmy, że na stronie głównej(pierwszej) znajdują się informacje na temat postępu prac.

Ja zrobiłam wiele spolsczeń do Gry X3 Konflikt Terański i mogę tylko powiedzieć tyle, że NIE należy wszystkiego tłumaczyć dosłownie. Czasem lepiej jest zmienić zupełnie zdanie tak, aby miało lepszy sens w naszym ojczystym języku.

No i w czym problem, bo nie rozumiem? Spolszczenie było robione i wyszło, tylko pod wersję 2.4 A jak ktoś umie czytać ze zrozumieniem, to wyczyta, że wersja 2.4 nie jest kompatybilna z 2.5 A to oznacza, że wiele  przedmiotów zmieniło swoje ID i nie pasowało by do spolszczenia z wersji 2.4 Tak wiec trzeba robić na nowo. Ja nie używałam spolszczenia do 2.4, ponieważ uważam, że lepiej gra mi się na wersji angielskiej. Nawet nie wiem, czy będę używała spolszczenia 2.5 Ale to nie znaczy, że nie doceniam tego co chłopacy robią. A robią kawał dobrej roboty. Za co należą im się wielkie brawa, bez znaczenia czy spolszczenie wyjdzie, czy też nie. Ważne, że próbowali.
    1.)Zgadzam się w 100%!Czasami nawet trudno jest znaleźć odpowiednik danego słowa w języku polskim, tak więc dosłowne tłumaczenie nie wchodzi w grę!

2.)Zanim to spolszczenie zadowoli tak zatwardziałego gracza jak Ty, będzie wymagało wiele poprawek :p
    Postanowiłem zainicjować prace nad spolszczeniem, aby uniknąć wielu powtarzających się pytań dotyczących samej mechaniki gry.Sama zaś grę w języku angielskim uważam za kształcącą, gdyż jesteśmy zmuszani do wysilania szarych komórek tłumacząc zdania.
    A czy wyjdzie?Na pewno doczekamy się wersji Light - przedmioty, okna, może dialogi

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2052 dnia: Stycznia 30, 2012, 18:40:12 »
    Właśnie z tymi dialogami się schodzi najdłużej. Gdyby nie te gadki towarzyszy to już z połowę bym miał :) A tak idzie, jak widać trochę wolno. A dosłowne tłumaczenie rzeczywiście nie jest najlepsze, czasem dłużej mi schodzi na zastanawianiu się jak to zmienić niż na pisaniu :/. Czasem też myślę że powinniśmy cichcem się umawiać na to spolszczenie bo wtedy obyło by się bez ciągłego pytania "kiedy?" Potem zrobiło by się taki "surprise" xD

Offline Kondis23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2053 dnia: Stycznia 30, 2012, 19:25:24 »
    Jak odpalić instalke , bo zrobiłem wszystko co trzeba zrobić , a nie idzie  ....

(rozpakowałem 2 patche i wrzuciłem do modules w jednym folderze)

Offline Kondis23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2054 dnia: Stycznia 30, 2012, 19:30:17 »
    a dobra , już nie ważne , a którą opcje najlepiej wybrać z tych czterech ?