Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131340 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Seraffim

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #1935 dnia: Stycznia 26, 2012, 12:44:13 »
    Siemka! Floris Expanded ModPack chodzi mi bardzo dobrze, ale czy wy też macie takie lagi co mniej więcej 2 sekundy na mapie świata?  Da się z tym wytrzymać, ale na dłuższą metę to robi się całkiem denerwujące.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #1936 dnia: Stycznia 26, 2012, 12:59:00 »
    Siemka! Floris Expanded ModPack chodzi mi bardzo dobrze, ale czy wy też macie takie lagi co mniej więcej 2 sekundy na mapie świata?  Da się z tym wytrzymać, ale na dłuższą metę to robi się całkiem denerwujące.
    Raczej nie powinno tak być (mi na mapie świata fps'y nie spadają poniżej 116) Spróbuj zmniejszyć ustawienia grafiki a przede wszystkim zajrzyj do FAQ.

Mógłby ktoś wrzucić gdzieś plik items_kinds.txt ponieważ niemoge się połapać a to do 2.5 z góry thx
    Po co? Skoro masz Florisa to i ten plik tam jest. Jeśli chodzi o przetłumaczony plik to poczekaj trochę.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Krygor4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1937 dnia: Stycznia 26, 2012, 13:19:30 »

Po co? Skoro masz Florisa to i ten plik tam jest. Jeśli chodzi o przetłumaczony plik to poczekaj trochę.
    nie, ponieważ nie mam wszystkich zbroi i itemków przykład to nie mam zbroj Heraldic Heavy Plate And Armor która jest wykorzystywana przez najemników i nie mam tej zbroi co ma najlepszy najemnik, nie mam zbroi Dark Khergit Armor czy jakoś tak, ma na sobie ją Mistrz Freelancer'ów
    Nie wszystko jest tym, na co wygląda. Czasami trzeba siępoprostu zastanowić. Na tym polega życie

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #1938 dnia: Stycznia 26, 2012, 13:24:48 »
    nie, ponieważ nie mam wszystkich zbroi i itemków przykład to nie mam zbroj Heraldic Heavy Plate And Armor która jest wykorzystywana przez najemników i nie mam tej zbroi co ma najlepszy najemnik, nie mam zbroi Dark Khergit Armor czy jakoś tak, ma na sobie ją Mistrz Freelancer'ów
    Bo nie wszystkie zbroje są od razu w sklepach. Po prostu trzeba szukać może kiedyś się trafi, ale jeśli koniecznie już ich potrzebujesz to w opcjach moda zaznacz 'debug mode" po czym gdzieś tam pojawi się taka opcja która umożliwia zakup dowolnego przedmiotu z gry.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Krygor4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1939 dnia: Stycznia 26, 2012, 14:00:47 »
    A propos mam jeszcze problem, ponieważ czasami gra mi wywala na pulpit [ to nie żaden RGL ] tylko Vistowskie PORGRAM PRZESTAŁ DZIAŁAĆ zazwyczaj tak jest na oblężeniach, lub w walce ja vs lord. Normalnie jakbym walczył z np bandytami to nic sie nie dzieje i wszystko jest ok... Na dodatek nie wydaje mi się że to wina peceta ponieważ mam kompa w trzy dupy jak to sie mówi

edit: Moge jeszcze dodać że gram na Niskich detalach podczas oblężeń i wywala mnie jak przybywają posiłki itp.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 26, 2012, 14:16:51 wysłana przez Krygor4 »
    Nie wszystko jest tym, na co wygląda. Czasami trzeba siępoprostu zastanowić. Na tym polega życie

Offline RairakkuRey

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1940 dnia: Stycznia 26, 2012, 14:09:27 »
    Jak już sam zauważyłeś to może być błąd spowodowany przez system, na Viscie nic nie działa tak jak powinno
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 26, 2012, 14:18:04 wysłana przez RairakkuRey »

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1941 dnia: Stycznia 26, 2012, 14:18:58 »
    Witam.

Tak się dzieje, jak ktoś gra z cheatami. Włączyłeś opcję widzenia całej mapy. Wyłącz ją, a PC, a raczej gra zacznie funkcjonować normalnie. Po prostu, na mapie jest zbyt wiele jednostek, które nasz procek i pamięć musi przeliczać współrzędne i w ogóle. Jak wyłączysz cheat CTRL+T gra nie będzie przycinać.

Każdy gra jak lubi. Gra ma dawać przyjemność, tak więc, wstrzymajcie się od zbędnych komentarzy, czy Seraffim gra uczciwie, czy nie.

Aby mieć dostęp do średniowiecznego sklepu internetowego Musisz znajdować się na głównej mapie. Na niej aktywujesz zakładkę Obóz, następnie Mod Option i na dole jest Enable Debug Mode. Zaznacz i aktywój DONE. Wrócisz do poprzedniego menu, gdzie an samym dole pojawi się nowa opcja Cheat Menu. Wejdź tam i na samej górze jest Find Item... Tutaj są do kupienia wszystkie przedmioty dostępne w grze. Aby stać się szczęśliwym posiadaczem musisz mieć pieniądze.
    Pamiętaj, że jest tych przedmiotów około 1820. Przedmioty te zostały podzielone na grópy od 00 do 95 od 96 do 121 i tak dalej aż do 1820. Aby móc przechodzić pomiędzy grupami aktywujesz Move to next item range.

Jak już sam zauważyłeś to może być błąd spowodowany przez system, na Viscie nic nic działa tak jak powinno

Bzdury. Jak masz legalny widnows, to jest coś takiego jak Update. Pobierasz Service Pack i hula aż miło.

Pozdrawiam.

Offline Krygor4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1942 dnia: Stycznia 26, 2012, 14:23:28 »
    Nie. Mam już service packa 2 i gra chodzi jak chodziła... Mam pytanie, czy jest taka możliwość żeby gra lepiej chodziła bez dźwięku?
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 26, 2012, 14:28:15 wysłana przez Krygor4 »

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1943 dnia: Stycznia 26, 2012, 14:37:03 »
    @Krygor4 ta zbroja nazywa się Imperial Plate Armor rękawice i buty mają podobną nazwę Imperial aby ułatwić tobie życie, ta zbroja znajduje się:

Zbroja - 1056 -1151
    Buty 1248 - 1343
    rekawice 1344 - 1439
    Horseman Mace 384 - 479
    Rhoodok Sallet Helmet 1536 - 1631
    Itron Heater Shield 1728 - 1820
    Iron Plated Charger 288 - 383

To mój podstawowy zestaw dla mojego bohatera i moich NPC-ków

Offline Krygor4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1944 dnia: Stycznia 26, 2012, 14:41:03 »
    thx... Kurde widze że w Expanded sobie nie pogram chyba że wyjdzie jakiś patch lub coś w tym stylu bo PIE*****NA Vista nie pozwala mi grać, w Basic nie będe grał ponieważ nie lubie podstawowej grafiki Warband'a a po drugie kiedy próbuje włączyć to pisze runtime error i coś tam dalej.... Kurde bardzo się napaliłem na ten mod

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1945 dnia: Stycznia 26, 2012, 14:44:30 »
    FAQ, FAQ, FAQ i jeszcze raz FAQ

Offline RairakkuRey

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1946 dnia: Stycznia 26, 2012, 14:58:18 »
    Jest jakaś osoba znająca Niemiecki Która chce pomóc przy spolszczeniu?

Offline Krygor4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1947 dnia: Stycznia 26, 2012, 15:14:08 »
    Nic, próbowałem już wszystkiego, jedyno co to moge porozwalać kilka grupek bandytów bo przy innym mnie wywala....... Będe czekał na jakiegoś pacha

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #1948 dnia: Stycznia 26, 2012, 17:13:47 »
    Jest jakaś osoba znająca Niemiecki Która chce pomóc przy spolszczeniu?
    Niemiecki?Boże uchowaj..Gdzie znalazłeś ten język?

Nic, próbowałem już wszystkiego, jedyno co to moge porozwalać kilka grupek bandytów bo przy innym mnie wywala....... Będe czekał na jakiegoś pacha

FAQ, FAQ, FAQ i jeszcze raz FAQ

Offline RairakkuRey

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1949 dnia: Stycznia 26, 2012, 17:33:18 »
    Niestety część jednostek najemników to jednostki nazwane po niemiecku i tu pojawi się problem