Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131272 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #1920 dnia: Stycznia 25, 2012, 15:57:26 »
    wtedy były dwa dni do podpisania ACTA

Olać ACTA, niby demokratyczny rząd wybrany w wolnych wyborach a robią jak za komuny (zdanie społeczeństwa znaczy dla nich tyle co nic)

Witam.

No to super, że zabraliście sie do spolszczenia :). Pomogłabym, ale naprawdę nie mam na to czasu :( tak jestem zaganiana.
    Pozdrawiam
    Robimy, robimy ale powoli (ledwo daję radę zrobić 100 linijek dziennie)
    Zawsze możesz wesprzeć nas duchowo :)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #1921 dnia: Stycznia 25, 2012, 16:19:56 »
    wtedy były dwa dni do podpisania ACTA

Ale ani twórcy Floris, anie Taleworlds nie będą mieli za złe, że tłumaczymy ich moda.Wręcz przeciwnie, monnikje ucieszył się, że powstanie spolszczenie, które jest w pewnym sensie dowodem popularności moda w Polsce, a jak dobrze wiem, jest to najlepsza nagroda dla Twórców. Tak więc, ustawy ACTA, z żadnej strony nam nie wchodzi w paradę...

Witam.

No to super, że zabraliście sie do spolszczenia :). Pomogłabym, ale naprawdę nie mam na to czasu :( tak jestem zaganiana.
    Pozdrawiam

Szczerze...?W duszy liczyłem na Twoje wsparcie przy pracy ;), ale jak piszesz....czas nie wybiera, a obowiązki wzywają.Może innym razem, uda nam się wspólnie coś podziałać.Floris zapewne nie kończy działalności na 2.5, tak więc spolszczenie będzie potrzebowało aktualizacji, oraz dalszego tłumaczenia ;)
    Trzymaj się i powodzenia! :)

Olać ACTA, niby demokratyczny rząd wybrany w wolnych wyborach a robią jak za komuny (zdanie społeczeństwa znaczy dla nich tyle co nic)

Demokratycznie będą nas szpiegować, poza tym już dawno dookoła mówiłem, że kiedyś takie rzeczy, jak Facebook, nasz klasa, itp. , odwrócą się przeciw użytkownikom.Inwigilacja?Trwa od dawna
    Rozumiem, działania antypirackie, ale niech nie dziwią się, że gry są pobierane, kiedy Twórcy nie wypuszczają wersji demonstracyjnych...Druga rzecz, to kwestia podstaw do udostępnienia danych.dlaczego prawem podejrzeń, operator będzie miał obowiązek przekazać dane...Narażą, cię na zniesławienie, okrzykną złodziejem, a co do czego, to chodziło o jakąś tam mp3,muzykę puszczam która kiedyś pobrałeś jako dzwonek na telefon, albo podejrzenia sąsiada, który jest UBkowskim służbistą, bo za głośno muzykę puszczałem.Mam prawo się odwołać?Nie!
    Poza tym...jeśli chodzi o mp3, to nie rozumiem słuchania utworów w tym formacie, przecież to jawnie upośledza słuch.Przesłuchajcie sobie oryginalne utwory w audio, a kopie w mp3...
    No dobra...już starczy, za daleko odbiegło się do tematu.

A!Co do spolszczenia!
    Odpaliłem, sprawdziłem i działa.Wszystko jak należy.Tak więc kodowanie(jak pisałem 'konwertuj na UTF-8'), działa.

PS.Czy jest tu może jakiś znawca koni? :p
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 25, 2012, 16:25:22 wysłana przez ałtsajder »

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1922 dnia: Stycznia 25, 2012, 16:38:03 »
    ...Demokratycznie będą nas szpiegować, poza tym już dawno dookoła mówiłem, że kiedyś takie rzeczy, jak Facebook, nasz klasa, itp. , odwrócą się przeciw użytkownikom.Inwigilacja?Trwa od dawna
    Rozumiem, działania antypirackie, ale niech nie dziwią się, że gry są pobierane, kiedy Twórcy nie wypuszczają wersji demonstracyjnych...Druga rzecz, to kwestia podstaw do udostępnienia danych.dlaczego prawem podejrzeń, operator będzie miał obowiązek przekazać dane...Narażą, cię na zniesławienie, okrzykną złodziejem, a co do czego, to chodziło o jakąś tam mp3,muzykę puszczam która kiedyś pobrałeś jako dzwonek na telefon, albo podejrzenia sąsiada, który jest UBkowskim służbistą, bo za głośno muzykę puszczałem.Mam prawo się odwołać?Nie!
    Poza tym...jeśli chodzi o mp3, to nie rozumiem słuchania utworów w tym formacie, przecież to jawnie upośledza słuch.Przesłuchajcie sobie oryginalne utwory w audio, a kopie w mp3...
    No dobra...już starczy, za daleko odbiegło się do tematu.
    Władze zawsze chcą kontrolować społeczeństwo i tak już będzie ale to co teraz robią to normalnie obraza naszej inteligencji, uważają nas za bezmózgowców którzy bez szemrania dadzą sobie wszystko wcisnąć. Przecież PO nie będzie wiecznie u władzy w końcu kiedyś i ich dosięgną skutki ich własnej głupoty.
    Walka z piractwem ok ja się zgadzam ale czemu będą ganiać wszystkich nędznych użytkowników? W końcu do netu np. gry wrzucają konkretne osoby więc czemu ich nie ścigają. Przecież wszyscy są tacy mądrzy mają doskonałe zabezpieczenia i świetnych ekspertów i co nie mogą znaleźć kilku ludzi co "ukradli" głupią grę, ścigają ludzi za korupcję dwoma krówkami (ciekawe czy mleczne czy czekoladowe xD) a takich rzeczy to już nie da rady wykonać. Ale jak jakiś palant wejdzie na moją stronę i wklei jakiś link to mnie pewnie znajdą bo "złodziej" jestem. Walka z piractwem TAK ale metody trochę podejrzane bo co to za walka jak każą tylko tego co pobrał (no współudział) a nie tego co ukradł czyjąś pracę i wstawił do netu.

PS. Co do tłumaczenia to ja mam od razu ustawione koduj w UTF-8 i też działa :)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 25, 2012, 16:48:24 wysłana przez adamk23 »
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline marco090

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1923 dnia: Stycznia 25, 2012, 17:20:48 »
    acta ma wejsc w zycie i tak dopiero w przyszlym roku po ratyfikwoaniu przez seim i senat i zdaje sie ze zrobili cos dziwnego obowiazek sprawdzenia zostal acta wycofany, a obowiaek przekazywania danych pozostal   WTF??

Offline Seraffim

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1924 dnia: Stycznia 25, 2012, 17:29:11 »
     Witam, mam pytanie co do Florisa(jestem nowy, zainstalowałem Florisa wczoraj). Otóż to cholernie denerwuje mnie awansowanie jednostek, szczególnie wtedy kiedy mam zadanie typu "Wyszkol [liczba][nazwa jednostki np. C7 Swadian Baron Mineures]" to mam wrażenie, że oszaleję. Proszę o odpowiedź, bo to jest naprawdę denerwujące...
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 25, 2012, 17:41:32 wysłana przez Seraffim »

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1925 dnia: Stycznia 25, 2012, 17:47:04 »
    Witam, mam pytanie co do Florisa(jestem nowy, zainstalowałem Florisa wczoraj). Otóż to cholernie denerwuje mnie awansowanie jednostek, szczególnie wtedy kiedy mam zadanie typu "Wyszkol [nazwa jednostki np. C7 Swadian Baron Mineures]" to mam wrażenie, że oszaleję. Proszę o odpowiedź, bo to jest naprawdę denerwujące...

Ale gdzie to pytanie?Nie wiadomo o co chodzi....
    Jeżeli chodzi o zadanie, to masz wyszkolić zleceniodawcy kilka (w zależności ile chce) jednostek nazywające się Swadian Baron Mineures (C7 - to oznaczenie, że jest to jednostka jazdy na siódmym poziomie).
    Jeżeli chodzi o to "skąd mam wiedzieć jak ją wyszkolić", to od razu zdradzę ci, że w menu obozu znajduje się tablica z drzewkami rozwoju jednostek.Tam po kolei masz zaprezentowany przebieg szkolenia, oraz wyposażenie.
    Tak swoją drogą, ja nigdy nie biorę tych zadań.Dlaczego?W podstawce, wyszkolenie takich jednostek ostatniego poziomu nie trwało długo, we Floris zaś wyszkolenie kawalerii do ostatniego poziomu graniczy z cudem, ponieważ albo prędzej ich stracisz w walnych bitwa, oblężenia, lub też gra Ci się znudzi.Juz nie piszę o tym, że zadanie zostanie niezaliczone, a Ty sam widząc tą jazdę w akcji, będziesz chciał ją zostawić.

Pozdrawiam!

Offline Seraffim

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1926 dnia: Stycznia 25, 2012, 17:55:54 »
    Sorry, faktycznie beznadziejnie się wysłowiłem...
    Chodzi o długość szkolenia tych jednostek, można oszaleć chodząc po mapie, atakując wszystko co się niekoniecznie rusza i nie widząc efektów. Ja akurat mam wyszkolić 5 Khergickich najlepszych rycerzy(zapomniałem nazwy).
    I chodzi o to, czy jest jakiś sposób na przyspieszenie tego procesu...

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1927 dnia: Stycznia 25, 2012, 17:58:51 »
    Sorry, faktycznie beznadziejnie się wysłowiłem...
    Chodzi o długość szkolenia tych jednostek, można oszaleć chodząc po mapie, atakując wszystko co się niekoniecznie rusza i nie widząc efektów. Ja akurat mam wyszkolić 5 Khergickich najlepszych rycerzy(zapomniałem nazwy).
    Jaka ta jednostka by nie była to wyszkolenie jej tak jak pisał ałtsajder jest co najmniej długotrwałe i uciążliwe także nie polecam tych zadań. Jeśli już uda Ci się wyszkolić takiego żołnierza to żal go potem oddawać.

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #1928 dnia: Stycznia 25, 2012, 17:58:55 »
    Inwestuj w skill trening.
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline marco090

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1929 dnia: Stycznia 25, 2012, 18:10:19 »
     trening dziala tylko jesli mamy wyzszy poziom od jednostki ktora chcemy szkolic wiec musisz miec bardzo wysoki level zeby na C7 wyszkolic

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1930 dnia: Stycznia 25, 2012, 18:41:09 »
    Inwestuj w skill trening.
    trening dziala tylko jesli mamy wyzszy poziom od jednostki ktora chcemy szkolic wiec musisz miec bardzo wysoki level zeby na C7 wyszkolic
    Trening i poziom oczywiście pomaga ale mając nawet skill na 10 i poziom 45 wraz wytrenowanie najwyższego poziomu jednostki zajmowało mi bardzo dużo czasu.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1931 dnia: Stycznia 25, 2012, 18:41:33 »
    Tak, ale przy dzieleniu się doświadczeniem po dziennej sesji treningowej.Jest jedna, bardzo przydatna rzecz.Otóż podczas bitwy, gdy szykujemy się do kolejnego podejścia, można nacisnąć klawisz P, i awansować jednostki, które zdobyły wymagane doświadczenie podczas pierwszej fali.Jest to bardzo przydatne, ponieważ zyskujemy silniejsze, które nie dość, że ułatwią nam zwycięstwo, to w dodatku zwiększa szanse przeżycia danej jednostki.
    Druga rzecz, to skorzystanie z pre-orders.Wystawiamy na pierwszą linię samą kawalerię, którą chcemy awansować, tak aby miała większą szansę na zabiciu większej ilość wrogów, a tym samym doświadczenia.Z tym, że należy pamiętać, żeby nie wystawiać ich przeciwko pikinierom, czy ciężkiej jeździe, z którą mogliby sobie nie poradzić...
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 25, 2012, 23:15:05 wysłana przez ałtsajder »

Offline Garr0cK

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1932 dnia: Stycznia 26, 2012, 11:42:54 »
    Witam , mam pytanko.Czy w floris modzie 2.5 usuneli bank?

Offline xdax1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1933 dnia: Stycznia 26, 2012, 12:16:40 »
    Tak,bank został zmieniony na  coś innego:

To nie jest bank.Są to właściciele ziemscy, od których możesz zakupić ziemię oraz ją uprawiać.Kiedy Cię na nią nie stać, zawsze możesz pożyczyć kilka denarów od lichwy.
    W zależności od miasta oraz jego majętności masz jakąś tam ilość ziem...

1."Choose how many acres you wish to buy", czyli Wybierz ile akrów chcesz kupić.Paskiem niżej ustalasz ilość, następnie klikasz "Veryfi".Jeżeli chcecie sprzedać ziemię, wystarczy kliknąć na napis"Choose, how much...", tak aby było na końcu "sell" Pamiętajcie, że wartość sprzedawanej ziemi jest niższa niż kupno.
    2."Buy and prepare uncultivated land", czyli Kup i przygotuj nieuprawianą ziemię. j/w
    3."Choose, how much money you wish to borrow", czyli Wybierz ile pieniędzy chcesz pożyczyć j/w
    4."Pay of your debt" Sprać swoje zadłużenie. j/w Procent zadłużenia to 20% od kwoty, jeżeli spóźnicie się z zapłatą, procent ten wzrośnie do 40.

Zysk z ziem trafia do nas co dwa tygodnie, płatne od każdego akra ziemi.Pamiętajcie, że gospodarstwa nie będą dobrze zarabiały, gdy miasta będą dobrze zaopatrzone.
    Wartość ziemi jest opisywana w każdym mieście, ale z racji iż w każdym jest inaczej, będziecie musieli do tego dość samemu.
    Może nie jest to poradniczek z prawdziwego zdarzenia, ale wszystko jest opisane w grze...jedyny problem tego był taki, że nigdzie nie było napisane jak zatwierdzić zmiany.
    Jak już napisałem, po prostu podświetlamy napis i klimamy.

Pozdrawiam!

Offline Krygor4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1934 dnia: Stycznia 26, 2012, 12:29:42 »
    Mógłby ktoś wrzucić gdzieś plik items_kinds.txt ponieważ niemoge się połapać a to do 2.5 z góry thx
    Nie wszystko jest tym, na co wygląda. Czasami trzeba siępoprostu zastanowić. Na tym polega życie