Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131271 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jaromirjagr

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #1830 dnia: Stycznia 20, 2012, 11:40:41 »
    mam takie dwa pytania do speców od florisa:

1) rozumiem, że spolszczenie z 2.4 instalujemy na wlasną odpowiedzialność. Tylko nie napisaliście jakie mogą być konsekwencje - liczę się z przycinaniem gry i innymi błędami, ale powiedzcie proszę - czy nie będzie to miało wpływu na save, tzn. czy go nie uszkodzi. Chcę zainstalować spolszczenie, a jak będą problemy to je po prostu odinstaluje i pokorzystam z tłumacza google, tylko nie chciałbym zaczynać od początku gry.

2) czy stosować do florisa 2.5 trik ałtsajdera z kopiowaniem pliku kurzu z native?

życzę wielu epickich zwycięstw w bitwach i mythical presence na turniejach,
    i czekam na odpowiedź, bo bez niej nie zaczynam gry :)

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #1831 dnia: Stycznia 20, 2012, 11:45:14 »

1) rozumiem, że spolszczenie z 2.4 instalujemy na wlasną odpowiedzialność. Tylko nie napisaliście jakie mogą być konsekwencje - liczę się z przycinaniem gry i innymi błędami, ale powiedzcie proszę - czy nie będzie to miało wpływu na save, tzn. czy go nie uszkodzi. Chcę zainstalować spolszczenie, a jak będą problemy to je po prostu odinstaluje i pokorzystam z tłumacza google, tylko nie chciałbym zaczynać od początku gry.

2) czy stosować do florisa 2.5 trik ałtsajdera z kopiowaniem pliku kurzu z native?

1. Co do błędów jakie mogą powstać to wszystko jest możliwe ale zepsucia save'ów to chyba jeszcze nikt nie doświadczył ale osobiście odradzam spolszczenie.
    2. Tak można stosować, ąłtsajder zrobił ten pliczek właśnie pod 2.5
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #1832 dnia: Stycznia 20, 2012, 12:40:20 »

1.)Ja odradzam.Nawet w przypadku zmiany języka zostają ślady po poprzednim.Pamięta, że w PoPie miałem takie coś miałem.
    2.)Ja osobiście z niego korzystam i mod działa świetnie....
    2.)Wzajemnie

Nie chodzi mi o nazwy "przed" nazwiskiem :) a o tytuły nadawane w turnieju po każdej bitwie. Ale już znalazłam odpowiedź :)

Odznaczenie jakie otrzymałam w turnieju
    Tak wiem, że to nie na temat ale co mi tam. Tak wygląda mój bohater w grze The Elder Scrolls V: Skyrim
    Aaaaa ;) No tak, to tytuły...im lepszą mam postać zdarza mi się zdobyć wszystkie trzy.A co sądzicie o nagrodach?Są losowe?Ja jak na razie dostaję same sztylety...;/

Co do skyrim....fajne ale odrzucił mnie brak interakcji na działania w świecie...;/
    Dla przykładu...Zabicie cesarza zostało wspomniane przez strażnika i tyle...żal.pl
    Już lepiej było w Morrowind...

Offline jaromirjagr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1833 dnia: Stycznia 20, 2012, 14:10:00 »
    serdeczne podziękowania za rady, wstrzymuję się ze spolszczeniem - teraz to dopiero będzie klimat - wyobrażę sobie, że trafiłem do nieznanej krainy (mgła wojny!) z obcym językiem :)

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1834 dnia: Stycznia 20, 2012, 14:18:46 »
    ....Aaaaa ;) No tak, to tytuły...im lepszą mam postać zdarza mi się zdobyć wszystkie trzy.A co sądzicie o nagrodach?Są losowe?Ja jak na razie dostaję same sztylety...;/...
    Raczej są losowe. Raz za drugie miejsce dostałem kolczugę (może nie zbyt dobra ale na początek ujdzie). a potem był jakiś dziadowski koń no ale darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda :)

serdeczne podziękowania za rady, wstrzymuję się ze spolszczeniem - teraz to dopiero będzie klimat - wyobrażę sobie, że trafiłem do nieznanej krainy (mgła wojny!) z obcym językiem :)
    Tak najlepiej :) Własna wyobraźnia zawsze pomaga.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline xdax1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1835 dnia: Stycznia 20, 2012, 14:46:31 »
    Super jest ta nowa wersja,nie mam żadnych błędów czy zacinek :)

Ale mam kilka pytań,jak działa ten nowy bank? (Chodzi mi o to "jak wpłacić pieniądze i zarabiać")

Mam nadzieję że ktoś kiedyś zrobi to  spolszczenie :(

Offline Avation

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1836 dnia: Stycznia 20, 2012, 15:20:13 »
    Mam ważne pytanie nie znalazłem jeszcze odpowiedzi.

Czym się różnią te mody gameplay,expanced,basic bo niewiem:/

Offline jaromirjagr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1837 dnia: Stycznia 20, 2012, 15:23:45 »
    wejdź w linka w podpisie ałtsajdera i tam w czwartym poście masz WSZYSTKO wyszczególnione. literka przed dwukropkiem oznacza wersję: Basic, Gameplay or Expanded version.

Offline jaromirjagr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1838 dnia: Stycznia 20, 2012, 15:38:14 »
    orientujecie się jak dokładnie wpływa inteligencja na ilość zdobywanego doświadczenia?
    wyczytałem też taką informację, że umiejętność władania broni u npc przekłada się na zdobywane przez nich doświadczenie - ale nie wiem gdzie szukać konkretniejszych informacji

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #1839 dnia: Stycznia 20, 2012, 15:50:48 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 13:19:46 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Avation

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1840 dnia: Stycznia 20, 2012, 16:02:49 »
    Widzę że nici z mojej gry w tego moda przed pierwszą walką w mieście mi laguje i się wyłącza gra zrobiłem wszystko co jest w faq.Szkoda bo już się cieszyłem wczoraj w nocy go pobierałem od 12:00 do 3:46  no nic życzę wam miłej gry :)

Offline xdax1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1841 dnia: Stycznia 20, 2012, 16:53:37 »
    Na początku instalacji wybierz tylko opcję basic,jest to najmniej wymagająca wersja od Gameplay i Expanded.

Oraz zmniejsz całkowicie wymagania gry do minimum.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1842 dnia: Stycznia 20, 2012, 16:57:04 »
    Super jest ta nowa wersja,nie mam żadnych błędów czy zacinek :)

Ale mam kilka pytań,jak działa ten nowy bank? (Chodzi mi o to "jak wpłacić pieniądze i zarabiać")

Mam nadzieję że ktoś kiedyś zrobi to  spolszczenie :(
    Prawdę mówiąc, sam nie wiem...Zobacz w raporcie gry, tam w solucji powinno być coś napisane.

Co do spolszczenia....hm...Pożyjemy, zobaczymy ;)
    Mam ważne pytanie nie znalazłem jeszcze odpowiedzi.

Czym się różnią te mody gameplay,expanced,basic bo niewiem:/

http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=6807.msg185739#msg185739
    Tutaj wyjaśniłem!
    Swoją drogą przydałoby się coś takiego w FAQ ;)

Dobry modzik, rozbudowane cheaty - czyli to co lubię.
    Pozdrawiam i polecam. ;D
    Cheaty?Co masz na myśli;)?Nie mów, że używasz...jak tak to zaniechaj, bo rozgrywkę sobie popsujesz, a potem napiszesz, że mod jest nudny :p
    orientujecie się jak dokładnie wpływa inteligencja na ilość zdobywanego doświadczenia?
    wyczytałem też taką informację, że umiejętność władania broni u npc przekłada się na zdobywane przez nich doświadczenie - ale nie wiem gdzie szukać konkretniejszych informacji
    To jest jedna(moim zdaniem) z najlepszych opcji Florisa.Bez wpływu na to czy masz to włączone, czy nie, w zależności od inteligencji dostajesz bonusowe doświadczenie za zabicie przeciwnika oraz punkty do umiejętności broni, które potem możesz wykorzystać.Nie zastanawiałem się w jakim procencie, ale dzięki temu można nabić sobie ponad 40 poziom, a a po dłuugiej i jeszcze raz dłuższej grze, dzięki tak rozwiniętej postaci możesz tłuc dobrych przeciwników jednym uderzeniem....Fajną opcją jest to, że w połączeniu z Pre-orders battle i zmianie dowódcy(dzięki czemu możemy kierować dowolnym bohaterem), można podszkolić naszych bohaterów..ale radzę to stosować przeciwko "hordą" rabusiów, czyli tak zwanym mięsem armatnim.Dzięki czemu nie narazimy na szwank innych postaci.

Widzę że nici z mojej gry w tego moda przed pierwszą walką w mieście mi laguje i się wyłącza gra zrobiłem wszystko co jest w faq.Szkoda bo już się cieszyłem wczoraj w nocy go pobierałem od 12:00 do 3:46  no nic życzę wam miłej gry :)
    Próbuj dalej, defragmentacja, skany antivirusem, itp.
    Ważne jest to, żeby gra i mod były na dysku systemowym.Zwiększona ilość plików stronnicowania, również na partycji systemowym.Ja mam ok 100GB z czego 56% dysku wolnego.Mod działa idealnie!!
    Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 20, 2012, 17:14:15 wysłana przez ałtsajder »

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1843 dnia: Stycznia 20, 2012, 17:36:48 »
    Dobra @ałtsajder dodałem do FAQ twoje objaśnienia.

Co do rozgrywki to wszystko ładnie chodzi, oprócz tych wcześniejszych drobnych błędów nie ma nic więcej. Zaciągnąłem się do woja u Swadian :). Dobrze że każdy następny awans wymaga większej liczby punktów doświadczenia, jestem już C5 i trochę trzeba się namęczyć żeby awansować :)

Edit:
    Może dodaj objaśnienia Jagody(są na pierwszej stronie), są obrane w lepsze słówka - zapewne nie pisała tego o 4 na ranem, po 16h pracy i wypiciu 3 butelek piwa :p
    Wedle życzenia, już zmienione.

PS. Piwko?! a miała być ambrozja xD
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 20, 2012, 18:11:09 wysłana przez adamk23 »

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1844 dnia: Stycznia 20, 2012, 18:01:32 »
    Dobra @ałtsajder dodałem do FAQ twoje objaśnienia.

Co do rozgrywki to wszystko ładnie chodzi, oprócz tych wcześniejszych drobnych błędów nie ma nic więcej. Zaciągnąłem się do woja u Swadian :). Dobrze że każdy następny awans wymaga większej liczby punktów doświadczenia, jestem już C5 i trochę trzeba się namęczyć żeby awansować :)
    Może dodaj objaśnienia Jagody(są na pierwszej stronie), są obrane w lepsze słówka - zapewne nie pisała tego o 4 na ranem, po 16h pracy i wypiciu 3 butelek piwa :p