Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131257 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bannan

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #1815 dnia: Stycznia 19, 2012, 22:50:25 »
    Tak tyle że ja na początku miałem po prostu błędy tekstur po chwili black screen, a teraz mam błąd run time error

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1816 dnia: Stycznia 19, 2012, 23:07:33 »
    Pamiętam początki tego wątku panowie :( Pobrałam ten mod i przyznam się, że już po niemal godzinie grania w niego wiedziałam, że to mod, którego szukałam. Opisałam go tutaj czym prędzej by móc się z nim podzielić. Niestety Mi modyfikacja działała bez najmniejszego zarzutu. Natomiast innym... o zgrozo; crasche i run time error :/ Moim zdaniem jeżeli naprawdę wam zależy postarajcie się zrobić format dysku i zainstalować najnowsze sterowniki i updaty systemu. Mi to pomogło. Ale użyjcie tego jako ostateczność i nie psioczcie na mnie jak wam to nie pomoże. Widocznie ten mod tak ma do siebie :( Jednym działa, a innym nie i naprawdę trudno jest to wytłumaczyć dlaczego.
    Pozdrawiam.

Offline Bannan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1817 dnia: Stycznia 19, 2012, 23:14:35 »
    Jeszcze ciekawsza sprawa :D w niektórych miejscach moge normalnie walczyć bez błedu textur i run time... a w niektórych po prostu nie da rady nic zrobić klikam "prepare to battle" bodajże tam jest i nawet nie zobacze mapy odrazu wywala ...

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #1818 dnia: Stycznia 19, 2012, 23:18:14 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 13:20:08 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1819 dnia: Stycznia 19, 2012, 23:30:15 »
    Jagodo, może zaaktalizowałabyś temat, nie dość że ma nieaktualną nazwe, to jeszcze linki do starych wersji. :<
    Pozdrawiam

Dzisiaj rano już to zrobiłam. Ale faktycznie nazwy wątku nie zmieniłam - zapomniałam ;)

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #1820 dnia: Stycznia 19, 2012, 23:33:17 »
    Load textures od demand - mam nadzieje że chodzi o "Wczytaj textury na żądanie" mam to odznaczone i ten błąd wywala..
    To może coś przy instalacji...Jakiś błąd - sprawdź czy masz te tekstury w folderze...Jak nie to pobierz iz innego źródła - ja pobierałem z torrentów i zawsze mi dział...

Dzięki, będę musiała sprawdzić jak to jest z topieniem marzanny ;)

Co do błędów, to znalazłam jeden - Mianowicie, w ustawieniach modu ustawiałam, żeby były widoczne mierniki poziomu zdrowia wrogów i sojuszniczych jednostek. W trakcie turnieju miernik energii zdrowia zostaje gdzieś na środku ekranu gdy przeciwnik wyzionie ducha:/ Przytrafiło mi się to kilka razy. Tak poza tym nic nie udało mi się jeszcze wypatrzyć.

Swoją drogą z jednej strony irytuje mnie nowy system walk na turniejach z drugiej jest bardziej realny - taki mediewalowy :D W turniejach chodzi o to by zabić jak najwięcej przeciwników i to mi się podoba. Wcześniej można było przeżyć i ok, a w ostatniej bitwie dać z siebie wszystko i zabić oponenta. Turniej wygrany.
    Tutaj otrzymujemy punkty, tak wiec musimy starać się przez cały turniej :) Dla mnie bomba. Dobija mnie tylko to, że czasem uprzedzi mnie inny rycerz i zabije ledwo dychającego przeciwnika przede mną i nici z punktów :(

Ktoś wie co oznaczają nazwy/tytuły w turnieju, którymi obwołują bohaterów ?  

ta modyfikacja jest naprawdę ciekawa :)

Ja znalazłem drzewo lekko uniesione w powietrzu oraz jakiś błąd ze skryptem, kiedy podczas turnieju nacisnąłem esc, ale szybko się naprawiło...
    Poza tym, te paski życia trochę mnie odstraszają, za dużo bzdetów na ekranie - jakbym podczas strzelania z łuku wiedział, które to moje jednostki, to zapewne i znaczki zlikwidował - bez nich, za dużo przyjaciół ginie z mojej ręki ;)

Turnieje...:D W końcu mi się podobają...trzy największe plusy1.)możliwość wyboru ekwipunku 2.)sprawiedliwe naliczanie punktów 3.)Dużo mięsa na arenie :D
    Oraz błąd.Na turniejach skrzyżowana stal ma odgłos skrzyżowanego drewna ;/

Zdaje mi się, że ma to związek z Palatynem, czyli zarządcą(u nas wojewoda).Ma to pewnie związek z przypuszczalnymi funkcjami naszych bohaterów...

Dzisiaj rano już to zrobiłam. Ale faktycznie nazwy wątku nie zmieniłam - zapomniałam ;)

Wery gud, wery gud :D
    Jeszcze nazwa tematu by się przydała ;)
    A mówiłem :p

Offline Sefirot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1821 dnia: Stycznia 19, 2012, 23:53:19 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 13:20:04 wysłana przez Sefirot »

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1822 dnia: Stycznia 20, 2012, 00:00:09 »

EEeeeee  kto by tam czytał te pierdoły :) FAQ im się nie chce czytać, a co dopiero takie piepszoty. Zresztą, jestem blondynką, nie wiem jak edytować posty :D
    A tak swoją drogą, to po kiego grzyba piszesz w "łordzie", a potem za pomocą wytnij/wklej zapodajesz  tekst ? ;p Sorry ale nie kumam.

Wypadałoby poprawić ,,Konie się wolniej, jeśli są ranni''. ;)
    Poza tym informacje się powtarzają. ;<

Offline patyczakr123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1823 dnia: Stycznia 20, 2012, 00:08:39 »
    EEeeeee  kto by tam czytał te pierdoły :) FAQ im się nie chce czytać, a co dopiero takie piepszoty. Zresztą, jestem blondynką, nie wiem jak edytować posty :D
    A tak swoją drogą, to po kiego grzyba piszesz w "łordzie", a potem za pomocą wytnij/wklej zapodajesz  tekst ? ;p Sorry ale nie kumam.

Ludzie się troche czepiają pierdół . A blondynka , że głupia to przecież tylko stereotyp . :)
    Pozdrawiam . Miłej gry !

Offline Sefirot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1824 dnia: Stycznia 20, 2012, 00:12:17 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 13:19:56 wysłana przez Sefirot »

Offline Bannan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1825 dnia: Stycznia 20, 2012, 00:24:46 »
    To może coś przy instalacji...Jakiś błąd - sprawdź czy masz te tekstury w folderze...Jak nie to pobierz iz innego źródła - ja pobierałem z torrentów i zawsze mi dział...
    Przy instalacji raczej wszystko dobrze, jest takie coś też że w pewnych miejscach nie mam błędów z teksturami nawet więcej ! mogę zagrać pełną bitwe... (robie sobie randomowe postacie i patrze czy sie naprawiło) czasami wyskakują mi wszystkie błędy (tekstury + ten error) czasem same tekstury lub czasem sam error... ;p jeżeli już działa wszystko poprawnie mam takie "lagi" co jakiś czas i żeby to odlagować muszę użyć alt+ctrl+del po czym gra znów normalnie działa ... so wtf? :P
    Nie komputera raczej nie mam za słabego (200 fpsów przy pełnej bitwie na full detalach)

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1826 dnia: Stycznia 20, 2012, 00:39:12 »
    Nie czepiam się pierdółek, staram się uczynić stronę główną piękniejszą. ;d

Doceniam. Tekst został poprawiony.

Zdaje mi się, że ma to związek z Palatynem, czyli zarządcą(u nas wojewoda).Ma to pewnie związek z przypuszczalnymi funkcjami naszych bohaterów...

Nie chodzi mi o nazwy "przed" nazwiskiem :) a o tytuły nadawane w turnieju po każdej bitwie. Ale już znalazłam odpowiedź :)

Odznaczenie jakie otrzymałam w turnieju

A tak wygląda mój Heros ;)

Tak wiem, że to nie na temat ale co mi tam. Tak wygląda mój bohater w grze The Elder Scrolls V: Skyrim

Offline Avation

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1827 dnia: Stycznia 20, 2012, 06:21:21 »
    Może zmień textury na mniejsze

Offline menhiry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1828 dnia: Stycznia 20, 2012, 11:27:08 »
    No nareszcie mialem straszne problemy ale dziala (sciagnalem inna instalke i spatchowalem proste! ale mozliwe ze to tez byla wina sterownikow.) :D cacko najlepszy mod pack jaki widzialem

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #1829 dnia: Stycznia 20, 2012, 11:36:48 »
    Turnieje rzeczywiście teraz wymagają trochę wysiłku ale warto się pomęczyć (jak próbowałem iść na przetrzymanie i unikałem walki to o dziwo nie pozostało to niezauważone, dostałem renomy -2 :/)

Z błędów to zdarzyło mi się że przeciwnik w obozie szkoleniowym machał "powietrzem" no i te skrypty w turnieju po wciśnięciu "esc" a tak to praktycznie nic.

Mam też taki pytanie czy ktoś już bawił się w zakup ziemi bo ciekawe czy to się opłaca ?
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5