Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131351 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #1725 dnia: Stycznia 14, 2012, 21:51:36 »
    ...No pewnie, że nie....Zawsze można zainstalować jeszcze MinZipa, WinAce, itp., po czym pozostawić je same sobie i dziwić się, czemu komputer tak zwolnił :p...
    Zaraz tam tyle, ja mam WinRar i 7zip i wystarczy :)

...Nie... :O Tego bym nie podejrzewał, ale faktycznie "Wprowadź wartość numeryczną początkowego rozmiaru pliku stronicowania"
    Ten urywek z filmu "Naga broń", bardziej tu pasuje!...
    A nie mówiłem xD

Też mam 4 gb RAM i pozostawiłem na automatycznym rozmiarze pliku stronicowania i Floris w wersji 2.4 chodził dobrze (już go wywaliłem bo nie mam za dużo czasu i czekam na finalną 2.5)

PS. Żeby więcej takich kwiatków nie było w FAQ dopisałem "łopatologiczny" przebieg tej skomplikowanej operacji :P
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 14, 2012, 22:08:58 wysłana przez adamk23 »
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline deEz82373

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1726 dnia: Stycznia 14, 2012, 22:30:51 »
    Mam dobrą wersje gry , visual cc++ 2k10 ekspres i najnowsze sterowniki do karty graficznej , mimo tego w połowie ładowania wywala mnie i wyskakuje błąd RLG . Jak sobie z tym poradzić ?

Offline Kaway Noku

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1727 dnia: Stycznia 14, 2012, 22:39:18 »
    Przede wszystkim, pisać wątku przeznaczonym do tego -.-

Offline ditto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1728 dnia: Stycznia 14, 2012, 23:59:40 »
    Zmieniłem ten wpis w tym pliku boot (nie aktualizowałem nawet tego voluma) a problem z nim zniknął.

Jestem bardzo wdzięczny za pomoc i poświęcony czas.

Offline patyczakr123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1729 dnia: Stycznia 15, 2012, 12:03:57 »
    No racja...wybaczcie...powinienem to rozrysować?;p
    No pewnie, że nie....Zawsze można zainstalować jeszcze MinZipa, WinAce, itp., po czym pozostawić je same sobie i dziwić się, czemu komputer tak zwolnił :p
    Nie... :O Tego bym nie podejrzewał, ale faktycznie "Wprowadź wartość numeryczną początkowego rozmiaru pliku stronicowania"
    Ten urywek z filmu "Naga broń", bardziej tu pasuje!
    Mam nadzieje, że kolega się nie pogniewa, to tylko żarty :D
    Z poprzednich postów zauważyłem, że masz 4GB RAM(tyle co ja), tak więc wartościami, które należy wpisać, są:
    -początkowa wartość: 6144 - to wpisujesz w okienko, bez ram, MB czy innych(4096x1,5=6144)
    -końcowa wartość : 12288 - tak samo wyżej, tylko same cyfry (4096x3 = 12288)

Pamiętaj, że tyle własnie MB, musisz mieć zapewnione na partycji!

Pozdrawiam!
    Hehehe , obrazić się przez własną głupote nie mam zamiaru ^^ . Troche poczucia humoru . :)
    A i dziękuję za wszelkie rady !
    Pozdrawiam.
    @EDIT Poddaję się , nic ta zmiana RAM'u nie dała . :< Niestety ... Pozdrawiam .
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 15, 2012, 12:16:32 wysłana przez patyczakr123 »

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #1730 dnia: Stycznia 15, 2012, 12:30:57 »
    Hehehe , obrazić się przez własną głupote nie mam zamiaru ^^ . Troche poczucia humoru . :)
    A i dziękuję za wszelkie rady !
    Pozdrawiam.
    @EDIT Poddaję się , nic ta zmiana RAM'u nie dała . :< Niestety ... Pozdrawiam .
    No....tylko wielcy są w stanie przyznać się do błędu :p

A próbowałeś z plikiem boot.ini
    Pamiętaj, że po tych zmianach należy uruchomić ponownie komputer.
    Ściągnij sobie program disckeeper(dostępny w wersji trial), zrób nim defragmentacje(idzie bardzo szybko).

Offline Tomik007

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1731 dnia: Stycznia 15, 2012, 12:58:04 »
    Co do problemu RGL, też z nim miałem problem, instalowałem Visuala itd kierując się uwagami w FAQ, co nie dawało efektu, pomogło wywalenie całego Warbanda z dysku, zakup i instalacja oryginała (instalka z TaleWorlds non-steam v.143). Pozdrawiam.

Offline Pio100

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1732 dnia: Stycznia 15, 2012, 13:01:33 »
    Witam to mój pierwszy post na forum więc proszę o wyrozumiałość :)

mam problem z Mount&Blade ostatnio sobie gram w to i wczoraj sobie pozwoliłem zainstalować właśnie ten bardzo dobry dodatek no gram ale jakieś błędy mi wyskakują dokładnie Visual c++ runtime Liberity ! gdy walczę wyskakuje błąd :( i koniec wywala z gry mam zamiar się poddać ale chce jeszcze usłyszeć waszej opinii.

Offline patyczakr123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1733 dnia: Stycznia 15, 2012, 13:12:23 »
    No....tylko wielcy są w stanie przyznać się do błędu :p

A próbowałeś z plikiem boot.ini
    Pamiętaj, że po tych zmianach należy uruchomić ponownie komputer.
    Ściągnij sobie program disckeeper(dostępny w wersji trial), zrób nim defragmentacje(idzie bardzo szybko).
    Próbowałem . Ale gdy wpisywałem tę komendę na Siódemce to było napisane "Nie można otworzyć magazynu danych konfiguracji rozruchu . Odmowa dostępu"
    Dobra uruchomiłem jako Administrator i weszło teraz zresetuje kompa .
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 15, 2012, 13:23:30 wysłana przez patyczakr123 »

Offline warband25

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1734 dnia: Stycznia 15, 2012, 13:20:52 »
    Nie no,to przechodzi ludzkie pojęcie co się dzieje na tym wątku.Pisze gość,że ma problem z RGl albo C++ ,dostaje 10 odpowiedzi z różnymi radami,a następny poniżej pisze,że mu wyskakuje RGL i nie wie o co chodzi...

Offline patyczakr123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1735 dnia: Stycznia 15, 2012, 13:22:29 »
    O FAQ nie wspominając , być może mój problem też jest banalny , niestety jak naarazie nic nie działa .

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #1736 dnia: Stycznia 15, 2012, 13:39:43 »
    Co do problemu RGL, też z nim miałem problem, instalowałem Visuala itd kierując się uwagami w FAQ, co nie dawało efektu, pomogło wywalenie całego Warbanda z dysku, zakup i instalacja oryginała (instalka z TaleWorlds non-steam v.143). Pozdrawiam.

No nieźle...Nie ma to jak poprawa...

Witam to mój pierwszy post na forum więc proszę o wyrozumiałość :)

mam problem z Mount&Blade ostatnio sobie gram w to i wczoraj sobie pozwoliłem zainstalować właśnie ten bardzo dobry dodatek no gram ale jakieś błędy mi wyskakują dokładnie Visual c++ runtime Liberity ! gdy walczę wyskakuje błąd :( i koniec wywala z gry mam zamiar się poddać ale chce jeszcze usłyszeć waszej opinii.
    Jeżeli, to Twój pierwszy post, to:
    1.) Witaj!
    2.)Nie zwalnia Cię z niedostosowania się do regulaminu(pkt 5.) - używaj waszmość przecinków, bo tchu nie starczy!
    3.)Przez ostatnie 116 stron o niczym innym nie gadamy, jak o tych błędach, to więc wystarczy, że przejrzysz wyrywkowo(w skrócie, zaznaczę - zajrzyj do FAQ)
    4.)Co raczej powinno być na początku, ale zanim piszesz, że masz jakiś błąd, to napisz jakie masz wersje, ilość pamięci, itp.

Nie no,to przechodzi ludzkie pojęcie co się dzieje na tym wątku.Pisze gość,że ma problem z RGl albo C++ ,dostaje 10 odpowiedzi z różnymi radami,a następny poniżej pisze,że mu wyskakuje RGL i nie wie o co chodzi...
    No widzisz...bomba z trąbą...A Ty pisz człowieczku, pisz...Za niedługo będę z Adamkiem kopiował własne posty...

Próbowałem . Ale gdy wpisywałem tę komendę na Siódemce to było napisane "Nie można otworzyć magazynu danych konfiguracji rozruchu . Odmowa dostępu"
    Dobra uruchomiłem jako Administrator i weszło teraz zresetuje kompa .
    Musisz cmd.exe uruchomić jako administrator!Jest na to kilka sposobów, pomimo, że mam viste spróbuję pomóc, ale bez Twojej inicjatywy nic nie zrobię.Tak więc, jeżeli, gdzieś będę się mylił, będziesz musiał sam poszukać...
    1.)Wchodzisz w Panel sterownania,->kontrola użytkownika->włącz lub wyłącz funkcję kontroli użytkownika-> odznacz zapisz.
    2.)W menu start w okienku szukaj wpisz "cmd".Powinno pojawić się czarna ikonka.Kliknij prawym przyciskiem myszy, "uruchom jako administrator"
    Następnie wprowadzasz zmiany według instrukcji w FAQ.
    PAMIĘTAJ!Patrz na znaki aby nie zrobić jakiejś pomyłki!

Zapomniałem!
    W FAQ jest napisane, że należy zrobić restart.Tylko nie róbcie twardego restarta, tylko uruchomcie komputer ponownie, zamykając wcześniej wszystko.Robiąc "twardziela - przycisk restart", kasujecie ostatnie ustawienia...
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 15, 2012, 13:47:27 wysłana przez ałtsajder »

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #1737 dnia: Stycznia 15, 2012, 13:54:29 »
    Pojawił się nowy patch do florisa http://www.megaupload.com/?d=LL32T33T .

Offline patyczakr123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1738 dnia: Stycznia 15, 2012, 14:15:22 »
    A właśnie mam dodatkowe pytanie , pobieram właśnie tego patcha , ale co trzeba z nim zrobić? Całe foldery skopiowac do głównego 2.5 ?

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #1739 dnia: Stycznia 15, 2012, 14:18:19 »
    Zawartość patcha wypakować do folderu z modem, i zastąpić pliki.