Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131362 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #1665 dnia: Stycznia 10, 2012, 18:39:45 »
    Witam.
    Mam problem z modem, mianowicie podczas gry gdy wchodzę np. do tawerny albo spoglądam na drzewko jednostek gra się crashuje i muszę resetować komputer. Wersja Basic nie chce się uruchomić. Podczas ładowania "Danych Ustawien" wyskakuje błąd. Kombinuję z tym od 3 dni. Gdy zrobię to co jest w FAQ gra zacina się w czasie wymienionego już wcześniej ładowania. Czytałem dużo postów jednak nic mi nie pomogło. Visual C++ mam najnowszego, sterowniki też, gra orginalna na steamie, wszystkie buxfixy wgrane. Jeśli o czymś zapominałem napisać to nie krzyczcie ;)
    Pozdro.
    EDIT.: Zapomniałem dodać że gdy wchodzę np. na główną mapę albo do "menu" miasta to wyskakują mi czerwone napisy informujące o błędzie z wczytaniem jakiś tekstur. Jeszcze raz pozdrawiam ;)

Witam mam pewien problem bowiem chciałbym pograć sobie na floris modzie 2.4 na M&B Warband z patchem 1.134 . Włączam grę wraz z modem , aż dochodzi do ładowania tekstur i tu pojawia sie problem po chwyli wywala i widnieje komunikat Może ktoś pomóc?

Bajzel w plikach.Polecam reinstalację gry, modyfikacji.
    Najlepiej jest wykasować cały folder(poprzednio deinstalując), oraz spróbować pobrać moda z innego źródła.

To da rade jakoś zmienić to żebym np. po pomocy patrolowi ze swojego miasta nie tracił stosunków z moim państwem?! Pomocy ;)
    Prawdę mówiąc, nie wiem...Nikt jeszcze nie spotkał się z takim problemem. Używasz może spolszczenia?Może to przez spolszczenie, które mogło pomieszać dialogi i nie to klikasz, co powinieneś...

Najlepiej napisz na taleworlds.com w dziale FLORIS.Nie znasz angielskiego?To pewnie jak wielu z ichmościów, którzy w tej sytuacji używają translatorów.
    Powodzenia!

Cóż jak to mówią "jedna jaskółka wiosny nie czyni" ale żeby nie było że :Ja też mam nadzieje na lepsze jutro ale niejednokrotnie już przekonywałem się o prawdziwości pewnego zdania z mojego podpisu :)

Co racja, to racja....ja dodałbym do tego jeszcze jeden zacny cytat: "Społeczeństwo dzieli się na dwie grupy - chorzy psychicznie i niezbadani" ;)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 10, 2012, 18:44:17 wysłana przez ałtsajder »

Offline FarenPL

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1666 dnia: Stycznia 10, 2012, 19:31:20 »
    Najlepiej jest wykasować cały folder(poprzednio deinstalując), oraz spróbować pobrać moda z innego źródła.

Grę reinstalowałem mod pobierałem 2 razy. Usunąłem folder przed ponownym zainstalowaniem. Spróbuje jeszcze raz pobrać i przeinstaluje grę ale czy może być jakiś inny powód ? A i dzięki ;)
    EDIT: właśnie zauważyłem że po pierwszym zcraschowniu(?) się podczas gry, nie mogę jej nawet włączyć bo zacina się na "Wczytywanie Danych Ustawień"
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 10, 2012, 19:45:20 wysłana przez FarenPL »

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #1667 dnia: Stycznia 10, 2012, 19:35:05 »
    Co racja, to racja....ja dodałbym do tego jeszcze jeden zacny cytat: "Społeczeństwo dzieli się na dwie grupy - chorzy psychicznie i niezbadani" ;)
    I kto tu odbiera nadzieje na lepsze jutro :) (no ale jak tu się z tobą nie zgodzić xD)

To da rade jakoś zmienić to żebym np. po pomocy patrolowi ze swojego miasta nie tracił stosunków z moim państwem?! Pomocy ;)
    Miałem coś podobnego na wersji 2.4 a mianowicie przy relacjach równych 100 przy pomocy komuś spadało mi o parę punktów ale to mogła być wina tej wersji.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline xanderos68

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1668 dnia: Stycznia 10, 2012, 20:18:01 »

Robiłem już to wielokrotnie aż zdecydowałem się ściągnąć  2.5 na tym za 1 razem zadziałało ale chciałem pozmieniać ustawienia
    Wgrać spolszczenie . I znowu tym razem
    bo_bushes02_b

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1669 dnia: Stycznia 10, 2012, 20:52:08 »
    Robiłem już to wielokrotnie aż zdecydowałem się ściągnąć  2.5 na tym za 1 razem zadziałało ale chciałem pozmieniać ustawienia
    Wgrać spolszczenie . I znowu tym razem
    Właśnie może spolszczenie coś psuć. Po pierwsze jest do innej wersji a po drugie powodowało nawet na tamtej wiele kłopotów. Tak więc skoro działało 2.5 to proponuję wgranie tej wersji bez żadnych zmian ( pobranie patcha do 2.5 też jest raczej przydatne)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline xanderos68

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1670 dnia: Stycznia 10, 2012, 20:56:20 »
    Jutro jeszcze spróbuje wgrac jeszcze raz wszystko od nowa save usune itp. i zobacze co z tym 2.4

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1671 dnia: Stycznia 10, 2012, 21:09:37 »
    I kto tu odbiera nadzieje na lepsze jutro :)
    "W tym kraju jest zwyczaj wyciągnięcia poduszki z pod głowy konającemu, aby skrócić mu męki" - fakt, tak mówiono, jakieś 400 lat temu, ale jak widać, we krwi nadal coś mamy - lubimy się dobijać :p

Jutro jeszcze spróbuje wgrac jeszcze raz wszystko od nowa save usune itp. i zobacze co z tym 2.4

Pamiętaj, że w grze jest możliwe eksportowanie postaci, tak więc machanie mieczykiem przez kilka godzin nie musi iść na marne!

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #1672 dnia: Stycznia 10, 2012, 21:19:26 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 13:15:47 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #1673 dnia: Stycznia 10, 2012, 21:40:13 »
    adamk24 i ałtsajder, głęboki wdech zanim coś napiszecie ;). Oni chyba przez ostatnie kilkanaście stron tłumaczą, że linki są w ich podpisach.
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1674 dnia: Stycznia 11, 2012, 09:14:55 »
    adamk24 i ałtsajder, głęboki wdech zanim coś napiszecie ;). Oni chyba przez ostatnie kilkanaście stron tłumaczą, że linki są w ich podpisach.

Całe szczęście, dziś mam wolny dzień, a co za tym idzie - dobry humor
    Dla tych niedowidzących, poprawiłem "open beta" w podpisie...

Witam, dobrze rozumiem że mod został już wydany i betą już nie jest.
    I jeszcze jedno, czy mod ma wbudowane pl ? (sądze że nie ;p)
    Jeśli nie, proszę o link. ;)

Też bym tak chciał, lecz jesteś w błędzie.To nadal beta!!!

Kolego xanderos, jaką masz wersję gry?2.5 b potrzebuje (a co za tym idzie - będzie działać najlepiej) patch 1.143.
    Doszły mnie słuch, że instalacja patch(jak ktoś nie korzysta ze steam) z 1.134 an 1.143 tworzy jakieś błędy, ponieważ patch jest dla wersji 1.1.Nie wiem ile w tym prawdy, ale jak ktoś tak mówi..?!
    Ja polecam jednak pobrać wersję 1.143(~580M) ze strony producenta i na tej działać.Pozdrawiam!

Zizka!
    Zobacz, napisałem post i jestem całkiem spokojny ;)

(...wdech, wydech, wdech, wydech...)

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1675 dnia: Stycznia 11, 2012, 12:53:04 »
    Ja tam jestem niespotykanie spokojny człowiek :)

Tak jak pisał ałtsajder to nadal beta ( wątpię czy powiększenie napisu coś da :/ ) do której też jest już patch (piszę o nim bo niektórzy mogą go przeoczyć). Mod nie ma wersji polskiej i raczej jej nie będzie.

Nieraz ktoś pisze że mod zadziałał mu raz czy dwa a potem kicha. Nie wydaje się wam to dziwne?! Jeśli była by to wina moda to raczej nie uruchomił by się wcale. Moim zdaniem wina takich rzeczy leży w sprzęcie a dokładniej w burdelu na dyskach (sam byłem kiedyś młody xD i wiem jak można zaśmiecić dysk ). Na starym sprzęcie mod nie chciał mi odpalić ani razu dopóki nie zastosowałem zaleceń które teraz są w FAQ.

PS.
    "W tym kraju jest zwyczaj wyciągnięcia poduszki z pod głowy konającemu, aby skrócić mu męki" - fakt, tak mówiono, jakieś 400 lat temu, ale jak widać, we krwi nadal coś mamy - lubimy się dobijać :p
    Dobre, jeszcze tego nie słyszałem.

Offline Avation

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1676 dnia: Stycznia 11, 2012, 15:09:38 »
    Witam wszystkich czy ktoś morze wie kiedy wyjdzie ten 2.5 bo dopiero zauważyłem tego moda i niechce mi się ściągać aż 900 mb bety

Offline MielonyMakumbas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1677 dnia: Stycznia 11, 2012, 18:05:40 »
    Wiecie może czy to normalne, że w pierwszej kryjówce porywaczy ciągle spawnują mi się przedmioty i nie można jej zniszczyć?To dobry sposób na zdobycie pieniędzy, więc to trochę oszukiwanie, w takim razie chce wiedzieć czy tak powinno być.
    A tak na marginesie to uporządkowanie plików na dysku skutkuje! Mi wystarczyło zmienić folder w którym zapisałem Steama. I teraz nie wywala mnie z gry z błędami.

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1678 dnia: Stycznia 11, 2012, 18:08:37 »
    Witam wszystkich czy ktoś morze wie kiedy wyjdzie ten 2.5 bo dopiero zauważyłem tego moda i niechce mi się ściągać aż 900 mb bety
    Może twórcy moda wiedzą :) Lepiej ściągnij sobie teraz 2.5 bo na finalną wersję może trzeba jeszcze trochę poczekać a 2.5 nawet w wersji beta jest stabilna i oferuje dobrą rozgrywkę (chociażby opinia ałtasjdera a on raczej wie co mówi )

Wiecie może czy to normalne, że w pierwszej kryjówce porywaczy ciągle spawnują mi się przedmioty i nie można jej zniszczyć?To dobry sposób na zdobycie pieniędzy, więc to trochę oszukiwanie, w takim razie chce wiedzieć czy tak powinno być.
    A tak na marginesie to uporządkowanie plików na dysku skutkuje! Mi wystarczyło zmienić folder w którym zapisałem Steama. I teraz nie wywala mnie z gry z błędami.
    A nie mówiłem?! :) A co do kryjówki to możliwe że to jakiś bug jest.

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #1679 dnia: Stycznia 11, 2012, 18:32:59 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 13:15:07 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ