Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131359 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jacek gth4

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #1650 dnia: Stycznia 08, 2012, 18:35:43 »
    Witam i mam taki problem:
    tworzę postać, przechodzę walkę w mieście i wszystko jest ok, ale gdy wchodzę na mapę to prawen należy do vaegirów, a reyvadin do nodów, sargoth do rhodoków itd.
    a niektóre zamki i miasta nie mają frakcji...
    proszę o pomoc w tym problemie.
    mam warbanda 1.134

Offline VaVanPL

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1651 dnia: Stycznia 08, 2012, 18:44:34 »
    Cześć...mam takie pytanie, natomaist zainstalowałem moda, włączam, robię postać. I już teraz wyskakują mi czerwone napisy z jakimiś błędami o (chyba) niedoczytaniu tekstur, albo coś w ten sęk. Potem wszystko git, ale gdy jestem na mapie świata i chcę wejść do okna gdzie zmienia się umiejętności postaci - gra się crashuje. W dodatku, gdy wchodzę do miasta/wioski, wychodzą właśnie te czerwone napisy co wyżej. A na przykład, gdy kupuję coś u handlarza, zdjęcie mojej postaci jest jakieś dziwnie wydłużone, a zmieniając je zamiast się obracać - postać się zmienia. Może mi ktoś pomóc, powiedzieć o co w tym chodzi? Mam oryginalnego Warbanda i wersję 1.143

Offline Zjadacz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1652 dnia: Stycznia 08, 2012, 19:20:15 »
    Cześć...mam takie pytanie, natomaist zainstalowałem moda, włączam, robię postać. I już teraz wyskakują mi czerwone napisy z jakimiś błędami o (chyba) niedoczytaniu tekstur, albo coś w ten sęk. Potem wszystko git, ale gdy jestem na mapie świata i chcę wejść do okna gdzie zmienia się umiejętności postaci - gra się crashuje. W dodatku, gdy wchodzę do miasta/wioski, wychodzą właśnie te czerwone napisy co wyżej. A na przykład, gdy kupuję coś u handlarza, zdjęcie mojej postaci jest jakieś dziwnie wydłużone, a zmieniając je zamiast się obracać - postać się zmienia. Może mi ktoś pomóc, powiedzieć o co w tym chodzi? Mam oryginalnego Warbanda i wersję 1.143

A grasz na dx9 ?? Jeśli tak to spróbuj na dx7

Offline VaVanPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1653 dnia: Stycznia 08, 2012, 19:44:41 »
    Nic się nie zmienia po zmianie DirectX'a, tyle tylko że za pierwszą próbą wejścia do umiejętności udało się, tyle że nie było widać postaci (jedynie cień ^.^). A za drugim razem wywaliło. (Jakby co, zawsze jest ten sam błąd - "Program Mount and Blade: Warband przestał działać".

Offline Nyker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1654 dnia: Stycznia 08, 2012, 22:23:01 »
    Witam, mam pytanie, a mianowicie czy istnieje możliwość usunięcie poszczególnych modów z całego modpacka. Chodzi mi głownie o mody polepszające grafikę, które sprawiają ze komp zaczyna zamulać.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #1655 dnia: Stycznia 09, 2012, 00:39:32 »
    Nic się nie zmienia po zmianie DirectX'a, tyle tylko że za pierwszą próbą wejścia do umiejętności udało się, tyle że nie było widać postaci (jedynie cień ^.^). A za drugim razem wywaliło. (Jakby co, zawsze jest ten sam błąd - "Program Mount and Blade: Warband przestał działać".

To nie wina, moda, gry, czy sprzętu.
    Takie rzeczy dzieją się gdy ma się burdel na dyskach, śmietnik w systemie, a sama gra była albo przerzucana z folderu do folderu, albo co innego - gorszego z nią wyprawiane...
    Jeżeli dba się o porządek na dyskach, systematycznie robi porządki w systemie, aktualizuje się sterowniki, grę, itd, to problemów nigdy nie będzie.Przeczytajcie sobie wyrywkowe strony z tych całych 110.Gdyby przynajmniej połowa osób zalecała się do naszych podpowiedzi, to tutaj nie było by 110 stron tylko 55, ale z konkretnymi rzeczami, o modzie a nie o problemach przy jego uruchomieniu.
    Ale po co, się słuchać...Reinstal systemu trwa, tak samo jak odinstalowywanie starych programów, gier, defragmentacja...Nie chce się, co nie ?;p Szybciej jest się zarejestrować na forum, napisać posta pt: "Nie działa, pomóżcie"(niektórzy, to prędzej do sklepu pójdą, żeby ramu dokupić, bo gra wolno chodzi...ale i potem jest tak "Co za paćmeje, gier nie potrafią dobrze zrobić, bo taki sprzęt mam, a gra się nadal  zacina...") - ależ ja jestem zgryźliwy, dobrze, że za to kar nie ma :p ha, ha ha....

Na poważnie...Pewna grupa osób na na tym forum naprawdę, stara się, pomaga, rozpisuje poradniki, FAQ, tylko dlatego, żeby ludzie dołączający się do tej społeczności nie musieli przerzucać, każdej strony  w każdym dziale, temacie....Doceńcie, to i przynajmniej wykażcie tego minimum zaangażowania, aby rozwiązać problem!Prawda jest taka, że nikt Wam do domów nie przyjdzie i nie będzie instalować, bo lepiej powiedzieć - nie umiem...Ja też nie umiałem, ale się "naumiałem".Wystarczy chcieć!A jaka później satysfakcja... :)

Pozdrawiam!

Offline VaVanPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1656 dnia: Stycznia 09, 2012, 00:49:34 »
    Gdybym jeszcze miał "burdel" na kompie, tobym się z tobą zgodził. Z grą nic nie robiłem - jak ją zainstalowałem, tak siedzi w jednym miejscu i się nie rusza. Więc to chyba nie jest odpowiedzią na moje pytanie, sorry bro'.
    No i, postaw się na moim miejscu. Wolałbyś napisać szybkiego posta i czekać od ludzi, którzy może mieli taki sam problem na odpowiedź, czy przez pół godziny czytać nawet urywki ze 110 stron? No właśnie. Rozumiem, że dla niektórych to może i jest irytujące, tłumaczyć coś po 15 razy albo i więcej - ale z tym nie idzie nic zrobić, bo ludzie się nie zmienią. Dla ciebie, dziubek - przeczytam te 110 stron, aby już "nie męczyć pytaniami".

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1657 dnia: Stycznia 09, 2012, 12:32:27 »
    Gdybym jeszcze miał "burdel" na kompie, tobym się z tobą zgodził. Z grą nic nie robiłem - jak ją zainstalowałem, tak siedzi w jednym miejscu i się nie rusza. Więc to chyba nie jest odpowiedzią na moje pytanie, sorry bro'.
    No i, postaw się na moim miejscu. Wolałbyś napisać szybkiego posta i czekać od ludzi, którzy może mieli taki sam problem na odpowiedź, czy przez pół godziny czytać nawet urywki ze 110 stron? No właśnie. Rozumiem, że dla niektórych to może i jest irytujące, tłumaczyć coś po 15 razy albo i więcej - ale z tym nie idzie nic zrobić, bo ludzie się nie zmienią. Dla ciebie, dziubek - przeczytam te 110 stron, aby już "nie męczyć pytaniami".

Oj nie zrażaj się tak, ja nie piłem tutaj konkretnie do Ciebie.Zauważ, że jedyną rzeczą, którą napisałeś, to wersja Warband.A my nie medium, ani inne czarcie plugastwa, tylko zwykli ludzie, którzy mogą cokolwiek powiedzieć, jeżeli cokolwiek będą wiedzieli.
    Jak ostatnio zauważyłem, wszystkie ofiary problemów z florisem instalują wersję 2.41a.To błąd, ponieważ ta wersja(jak i przyznali jej twórcy), była mocno niezoptymalizowana i rzadko komu działała.Może was w pewnym sensie nazwa tematu źle naprowadza, ale wiedzcie, że została wydana wersja 2.5 - jak ją pobrać?Należy wejść w pierwszym temacie na stronę taleworlds.com, tam wyszukać downloadu.
    Jagoda, jako założycielka tematu, obiecała, że gdy znajdzie czas zaktualizuje pierwszą stronę.
    Więcej o tej wersji...Mod 2.5 posiada wiele ulepszeń, optymalizacji, dzięki którym działa(mi jeszcze ani razu nie wyskoczył, choć gram czasami okrutnie ogromne bitwy).Oprócz optymalizacji otrzyał również, wiele ciekawych ulepszeń w gameplayu, np. Freelancer, zaawansowany system turniejów, itp.
    Kolejna wskazówka.Jeżeli możecie, omijajcie z dala serwer M&Brepository.bardzo często pobiera z błędami, zrywa łącze, po czym nasza instalka gubi pliki
    A mod, najlepiej instalować na świeżą instalkę M&B.
    Jeżeli przynajmniej te warunki się spełnia, to dalej można działać

Żeby już było łatwiej, wrzucę do swojego podpisu link z Florisem 2.5

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #1658 dnia: Stycznia 09, 2012, 14:12:05 »
    Żeby już było łatwiej, wrzucę do swojego podpisu link z Florisem 2.5
    I myślisz że to coś pomoże :) ?!
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline VaVanPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1659 dnia: Stycznia 09, 2012, 15:49:24 »
    Cóż, podałem tylko wersję Warbanda, bo nie wiedzialem co jeszcze mogę podać, hehe. Wielkie dzięki za info o nowej wersji, spróbuję na niej.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1660 dnia: Stycznia 09, 2012, 17:17:19 »
    I myślisz że to coś pomoże :) ?!

Ty to zawsze potrafisz odebrać nadzieję, na lepsze jutro...ale jednak, patrz:

Cóż, podałem tylko wersję Warbanda, bo nie wiedzialem co jeszcze mogę podać, hehe. Wielkie dzięki za info o nowej wersji, spróbuję na niej.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #1661 dnia: Stycznia 09, 2012, 19:37:46 »
    Cóż jak to mówią "jedna jaskółka wiosny nie czyni" ale żeby nie było że :
    Ty to zawsze potrafisz odebrać nadzieję, na lepsze jutro...ale jednak, patrz:
    Ja też mam nadzieje na lepsze jutro ale niejednokrotnie już przekonywałem się o prawdziwości pewnego zdania z mojego podpisu :)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline xanderos68

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1662 dnia: Stycznia 10, 2012, 15:39:22 »
    Witam mam pewien problem bowiem chciałbym pograć sobie na floris modzie 2.4 na M&B Warband z patchem 1.134 . Włączam grę wraz z modem , aż dochodzi do ładowania tekstur i tu pojawia sie problem po chwyli wywala i widnieje komunikat
    RGL ERROR
    Unable to open texture file Modules\Floris Expanded Mod Pack 2.4\Textures\terrain_snowy.dds
    Może ktoś pomóc?

Offline Zjadacz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1663 dnia: Stycznia 10, 2012, 16:11:21 »
    To da rade jakoś zmienić to żebym np. po pomocy patrolowi ze swojego miasta nie tracił stosunków z moim państwem?! Pomocy ;)

Offline FarenPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1664 dnia: Stycznia 10, 2012, 17:38:19 »
    Witam.
    Mam problem z modem, mianowicie podczas gry gdy wchodzę np. do tawerny albo spoglądam na drzewko jednostek gra się crashuje i muszę resetować komputer. Wersja Basic nie chce się uruchomić. Podczas ładowania "Danych Ustawien" wyskakuje błąd. Kombinuję z tym od 3 dni. Gdy zrobię to co jest w FAQ gra zacina się w czasie wymienionego już wcześniej ładowania. Czytałem dużo postów jednak nic mi nie pomogło. Visual C++ mam najnowszego, sterowniki też, gra orginalna na steamie, wszystkie buxfixy wgrane. Jeśli o czymś zapominałem napisać to nie krzyczcie ;)
    Pozdro.
    EDIT.: Zapomniałem dodać że gdy wchodzę np. na główną mapę albo do "menu" miasta to wyskakują mi czerwone napisy informujące o błędzie z wczytaniem jakiś tekstur. Jeszcze raz pozdrawiam ;)