Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131324 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline warband25

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #1590 dnia: Stycznia 02, 2012, 14:00:26 »
    A może masz słaby komputer?

Offline mk1

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #1591 dnia: Stycznia 02, 2012, 18:57:48 »
    mam laptopa ale wszystkie inne mody dzialaja tylko ten jeden sie przycina zrobilem tak jak napisal   altsajder skopiowalem ten plik ale to nic nie pomoglo moze to wersja gry albo mod jest wadliwy

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #1592 dnia: Stycznia 02, 2012, 19:33:52 »
    Mk1.
    No nie wiem.Aktualizowałeś sterowniki od karty?MS Visual C++(dostępny z oficjalnej strony microsoftu).
    Może przeinstaluj, zrób defragmentację i zamiast 2.41a zainstaluj 2.5 -  jest o wiele stabilniejszy - ja nie mam żadnych problemów, a zaznaczę, że w poprzednią wersję nie mogłem grać.
    Ten plik pomaga przy bitwach - przywraca native'owski kurz.A tak zapytam, masz zaznaczone w M&B Launcher "Load textures on Demand"?
    Podaj szczegółową konfigurację laptopa.Może to coś z ramem, zmieniałeś pliki stronnicowania(Patrz w FAQ).Popróbuj stopniowo zmniejszać ustawienia graficzne.Jak w którymś momencie błąd przestanie występować, tzn., że masz za słaby PC, jeżeli nie, to problem tkwi w czymś innym.A do tego czasu sprawdź te trzy rzeczy.Jak nie da rady, to pisz!

EDIT!

Patrz na FAQ, tam Adamk23 wszystko jasno opisał.FAQ jak i reszta informacji znajduje się na pierwszej stronie tematu

Co do Launchera, to jest to okienko, w którym wybierasz modyfikację do odpalenia.Przełącz na opcje/video i zaznacz Load...
    Defragmentacje włączasz w właściwości dysku, zakładka narzędzia, defragmentuj, ale możesz równie użyć jakiegoś programu - jest wiele darmowych, dostępnych w sieci

Nie wiem z czym jeszcze możesz mieć problem, ale na przyszłość radziłbym Ci więcej samemu dociekać - jak raz się nauczysz, to z każdą kolejną rzeczą będzie Ci łatwiej.Odrobina dobrej woli i cierpliwości.
    Najważniejsze to czytaj ze zrozumieniem, na spokojnie.Jak nie rozumiesz jakiegoś pojęcia w terminologii komputeryzacji, "Uncle GOOOGLE"  zawsze służy pomocą :]
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 02, 2012, 20:11:32 wysłana przez ałtsajder »

Offline mk1

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #1593 dnia: Stycznia 02, 2012, 20:00:32 »
    wiesz jestem zielony w tych sprawach przypadkiem znalazlem to forum i postanowilem napisac naprawde sie nieznam jak bys napisa gdzie to znalesc to moze bym sprubowal cos zrobic i dzieki za odpowiedz

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #1594 dnia: Stycznia 03, 2012, 12:39:36 »
    wiesz jestem zielony w tych sprawach przypadkiem znalazlem to forum i postanowilem napisac naprawde sie nieznam jak bys napisa gdzie to znalesc to moze bym sprubowal cos zrobic i dzieki za odpowiedz
    Co do zmian w plikach to patrz mój podpis (duże czarne xD) tam jest FAQ. Plik ałtsajdera jest w jego poście stronę wcześniej a opcja "load textures..." jest dostępna gdy klikasz skrót i zanim wybierzesz moda masz tam "configure" i tu znajduję się ta opcja, wystarczy zaznaczyć. Visuall C++ to powinien się aktualizować automatycznie ale zawsze można samemu wystarczy wpisać w wyszukiwarkę swój system i Visuall C++ (2005, 2008, 2010). Można instalować jedne po drugich tyle że lepiej wcześniej usunąć to co już jest na dysku. Sterowniki to masz na stronie producenta. Zmniejsz rozdzielczość, wyłącz trawę , ciała , cienie i drzewka oraz zmniejsz szczegółowość postaci i tekstur tak do 60 i powinno być trochę lepiej.

PS. Ałtsajder dodałem twój plik do FAQ mam nadzieję, że uzyska to twoją aprobatę :)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 03, 2012, 12:49:21 wysłana przez adamk23 »
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline quentar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1595 dnia: Stycznia 03, 2012, 13:39:08 »
    Dajcie link do spolszczenia

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1596 dnia: Stycznia 03, 2012, 15:11:11 »
    Mam pytanie odnośnie moda. Jako, że ostatnich kilkadziesiąt stron to płacz o błędach to dłuższy czas temu straciłem ochotę by choćby odwiedzać ten temat. Pierwszy temat był edytowany 20 sierpnia a innych for o m&b nie śledzę. Tak więc mam kilka pytań odnośnie Florisa;](moja wersja to 4.1):
    1. Czy w modzie ostatnio zaszły jakieś poważniejsze zmiany(jeśli tak to jakie)?
    2. Jaka jest aktualna wersja?
    3. Czy nowe wersje naprawiają problemy czy tylko je mnożą?
    4. Może dorzucili nowe mody do Florisa?

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1597 dnia: Stycznia 03, 2012, 18:32:36 »
    PS. Ałtsajder dodałem twój plik do FAQ mam nadzieję, że uzyska to twoją aprobatę :)

Spoko!Zawsze służę pomocą... ;)

Szukaj w pierwszym poście informacji na temat spolszczenia.Kliknij na okienko, gdzie powinna znajdować się flaga.Nie ma ale jest okienko z odnośnikiem do downloadu - Jak myslisz, skąd mam ten link ;)
    http://gmclan.org/up6405_4_languages.html

Mam pytanie odnośnie moda. Jako, że ostatnich kilkadziesiąt stron to płacz o błędach to dłuższy czas temu straciłem ochotę by choćby odwiedzać ten temat. Pierwszy temat był edytowany 20 sierpnia a innych for o m&b nie śledzę. Tak więc mam kilka pytań odnośnie Florisa;](moja wersja to 4.1):
    1. Czy w modzie ostatnio zaszły jakieś poważniejsze zmiany(jeśli tak to jakie)?
    2. Jaka jest aktualna wersja?
    3. Czy nowe wersje naprawiają problemy czy tylko je mnożą?
    4. Może dorzucili nowe mody do Florisa?

1 i 4.Wycofano bank, dano za to możliwość inwestowania w ziemie, itp., Lekko przyspieszony awans elitarnych jednostek.Dodano mod Frelancer, dodano wiele opcji przy turniejach(możliwość zwiększenia poziomu trudności, wybory ekwipunku, itp.).Usprawniono AI bitewne, itd.
    2. 2.5 Open beta
    3.Według mnie?W końcu uczynili ten mod grywalny.W wersję 2.41a grać nie mogłem, zaś w 2.5(pomimo, że beta) działa bez zarzutu.Przy walce z nordami wyskoczył mi brak tekstury, ale kilka razy na przemian nacisnąłem alt+tab oraz enter i mogłem grać dalej.Jak na razie mam 70 dzień(M&B) i ani jednego crasha!
    Dodam, że zastosowałem swój pliczek z native'owskimi kłębkami kurzu.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 03, 2012, 19:00:06 wysłana przez ałtsajder »

Offline quentar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1598 dnia: Stycznia 03, 2012, 18:38:46 »
    Ałtsajder ale tu własnie chodzi o to, że nie wyświetla mi tej flagi!

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1599 dnia: Stycznia 03, 2012, 20:11:46 »
    Na jaką wersję Warbanda jest Floris 2.5? Już dawno wyłączyłem autoupdate w steamie bo nie dość, że te "poprawki" najczęściej więcej psują niż poprawiają to na dodatek tracę połowę modów;/... Obecnie mam Warbanda 1.142 i jeśli to możliwe to wolał bym przy takim pozostać.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1600 dnia: Stycznia 03, 2012, 20:34:49 »
    Na jaką wersję Warbanda jest Floris 2.5? Już dawno wyłączyłem autoupdate w steamie bo nie dość, że te "poprawki" najczęściej więcej psują niż poprawiają to na dodatek tracę połowę modów;/... Obecnie mam Warbanda 1.142 i jeśli to możliwe to wolał bym przy takim pozostać.
    Na 1.143!
    Posiadasz 1.142?Przecież to najbardziej zbugowany patch M&B.
    Poza tym nie ma modów na 1.142.Wysztkie uaktualnienia z 1.34 są przerzucane od razu do 1.143.

Ałtsajder ale tu własnie chodzi o to, że nie wyświetla mi tej flagi!
    Edytowałem poprzedniego posta, jakbyś nie zauważył.

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1601 dnia: Stycznia 03, 2012, 20:41:07 »
    Na 1.143!
    Posiadasz 1.142?Przecież to najbardziej zbugowany patch M&B.
    Obecnie gram tylko w PoP-a 3.42 i Florisa 2.4 i nigdy na tym patchu nie uświadczyłem crasha. Podczas gdy tematy tych modów są zalewane problemami z działaniem gry przez graczy grających na najnowszych łatkach;]. Ale niech będzie. Oby Floris 2.5 był wart potencjalnych problemów;d.
    Czy aby zaktualizować Florisa do 2.5 muszę pobrać najpierw 2.4a czy mogę patcha na 2.4 zainstalować?

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #1602 dnia: Stycznia 04, 2012, 13:02:58 »
    2.5 trzeba pobrać od nowa całą http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,204391.0.html razem z patchem to będzie ponad 1 gb :)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Loczek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1603 dnia: Stycznia 04, 2012, 15:23:22 »
    A jest do 2.5 spolszczenie ? Umiem porozumiewac sie po angielsku ale po polsku lepiej mi sie gra ;)

Offline Zjadacz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1604 dnia: Stycznia 04, 2012, 17:52:04 »
    Mam kilka pytań:
    1.Co zrobić żeby mi się w zamku jednostki szkoliły?
    2. Dlaczego mi się tylko swadianie rekrutują ?