A znacie może mod który by tylko rozszerzał dyplomacje?
Jest taki mod, który w pewnym sensie jest częścią Floris.Nazywa się Diplomacy.Ale jeżeli Floris Ci nie odpowiada graficznie(z wymaganiami), to radzę zainstalować wersję Basic.To wersja okrojona graficznie, ale nie wiem czy jest 2.5.
Dziś znajomy przyszedł zaprezentować mi swój nowy nabytek.Programik do porządkowania dysku.Nazywa się Diskeeper.Po długich i monotonnych analizach, czyszczeniach, analizach, w końcu defragmentacji wszystkich partycji, instalacji M&B, Floris, następnej analizie oraz szybkiej defragmentacji odpaliłem moda!
Wrażenia?Chodzi świetnie.Po 1.5 godzinie grania żadnego błędu(no, oprócz czerwonego ekranu podczas turnieju - sam turniej jest świetny).Poza tym mod chodzi świetnie.
Zaznaczę, że wpłynęło na to ponowne odpalenie TLD z wielkimi przycinkami(czego wcześniej nie było).Po porządkach, nawet TLD chodził płynnie z zwiększonymi ustawieniami.
Niestety, uprzejmość kolegi się skończyła, wraz z udostępnieniem tegoż programu.
Może przy przypływie gotówki zakupię sobie taki programik, naprawdę warto!Komp przyspieszył niesamowicie!
Tak więc!Polecam, polecam, polecam!
Jeżeli macie problem z działaniem jakiejkolwiek gry,modyfikacji, programu, zróbcie sobie porządek na dyskach.
EDIT!
No dobra!
Mam małą i dobrą wiadomość dla tych, którym FEMP chodzi, ale drażnią ich przycięcia przy większych bitwach spowodowane sporą ilością walczących w tumanach kurzu.Otóż własnie w nim tkwi problem, a ogólniej rzecz biorąc w pliku nazywającym się
particle_systems.txtAby więc zmienić ustawienia na te, z Native, należy skopiować mój plik, do swojego folderu pamiętając przed to, o zrobieniu kopi zapasowej!
Mój plik: particle_systems.txt File size: 23.74 KBPlik znajduje się w /M&B Warband/modules/Floris/
PAMIĘTAJCIE O KOPII ZAPASOWEJ!Sprzęt dostaje ostrego kopa(szczerze), kosztem native'owskich kłębków kurzu.
Zmieniałem tylko kurz.Efekty dymu, ognia itp., pozostawiłem bez zmian!
W razie czego, dajcie znać jak będzie coś naprawdę obleśnego(w sensie źle prezentującego się), żeby coś zmienić, poprawić.
Pozdrawiam!