Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131272 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline bigbone343

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #1575 dnia: Grudnia 29, 2011, 10:21:22 »
    co to znaczy Instalacja  Visual C++ masz jakis link czy coś

Offline Zjadacz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1576 dnia: Grudnia 29, 2011, 10:55:15 »

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #1577 dnia: Grudnia 29, 2011, 12:13:17 »
    co to znaczy Instalacja  Visual C++ masz jakis link czy coś

Jest to taka biblioteka pliczków udostępniana przez Microsoft i dostępna jest własnie z ich strony.
    Jest to MS Visual C++, zazwyczaj pobierana z automatycznymi aktualizacjami systemu - jeżeli masz oryginalny system i właczone aktualizacje, to napewno masz i MS VC++.
    Rada?Odinstaluj je(Panel sterowania, dodaj usuń p, aktualizacje), następnie wejdź na stronę microsoft.com i pobierz najnowszą bibliotekę.

http://img10.imageshack.us/img10/8311/mbwarband20111228144119.png

To idzie to jakoś naprawić?
    Masz żonę?Marszałka?Spytaj się, kto zrobił ci taki numer... :D

Na poważnie!
    Jak widać, jest to błąd jakiegoś skryptu - może to jest właśnie powód wycofania banku z gry(oprócz przeogromnego wzbogacania się gracza).
    Jak zaradzić?Jeżeli masz zapisaną grę po otrzymaniu długu, to...
    Wchodzi opcja użycia kodu na kasę, spłata i modlenie się, aby to się nie powtórzyło.
    Jeżeli nie chcesz używać i klepać 40.000 razy ctrl + x, to zawsze możesz użyć opcji eksportu i importu postaci.Z tym, że dodajesz sobie 40mln, a następnie spłacasz je w banku...
    Jeżeli się to powtórzy.

Pamiętaj, żeby przed importowaniem postaci, eksportować ją do pliku, aby nie stracić statystyk!

Offline Zjadacz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1578 dnia: Grudnia 29, 2011, 12:31:00 »
    Jak widać, jest to błąd jakiegoś skryptu - może to jest właśnie powód wycofania banku z gry(oprócz przeogromnego wzbogacania się gracza).
    Jak zaradzić?Jeżeli masz zapisaną grę po otrzymaniu długu, to...
    Wchodzi opcja użycia kodu na kasę, spłata i modlenie się, aby to się nie powtórzyło.
    Jeżeli nie chcesz używać i klepać 40.000 razy ctrl + x, to zawsze możesz użyć opcji eksportu i importu postaci.Z tym, że dodajesz sobie 40mln, a następnie spłacasz je w banku...
    Jeżeli się to powtórzy.

Pamiętaj, żeby przed importowaniem postaci, eksportować ją do pliku, aby nie stracić statystyk!
    A jak zrobić ten import/export? I gdzie to zmienić te 40 mln ?

EDIT#
    Naprawiłem już sam za pomocą Cheat Engine'a :)

EDIT#2
    Da rade save z FEMP 2.41 na FEMP 2.5 przenieść ?
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 29, 2011, 16:47:17 wysłana przez Zjadacz »

Offline mat1818

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1579 dnia: Grudnia 29, 2011, 20:21:21 »
    A znacie może mod który by tylko rozszerzał dyplomacje?

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1580 dnia: Grudnia 29, 2011, 21:46:36 »
    A znacie może mod który by tylko rozszerzał dyplomacje?

Jest taki mod, który w pewnym sensie jest częścią Floris.Nazywa się Diplomacy.Ale jeżeli Floris Ci nie odpowiada graficznie(z wymaganiami), to radzę zainstalować wersję Basic.To wersja okrojona graficznie, ale nie wiem czy jest 2.5.

Dziś znajomy przyszedł zaprezentować mi swój nowy nabytek.Programik do porządkowania dysku.Nazywa się Diskeeper.Po długich i monotonnych analizach, czyszczeniach, analizach, w końcu defragmentacji wszystkich partycji, instalacji M&B, Floris, następnej analizie oraz szybkiej defragmentacji odpaliłem moda!
    Wrażenia?Chodzi świetnie.Po 1.5 godzinie grania żadnego błędu(no, oprócz czerwonego ekranu podczas turnieju - sam turniej jest świetny).Poza tym mod chodzi świetnie.
    Zaznaczę, że wpłynęło na to ponowne odpalenie TLD z wielkimi przycinkami(czego wcześniej nie było).Po porządkach, nawet TLD chodził płynnie z zwiększonymi ustawieniami.
    Niestety, uprzejmość kolegi się skończyła, wraz z udostępnieniem tegoż programu.
    Może przy przypływie gotówki zakupię sobie taki programik, naprawdę warto!Komp przyspieszył niesamowicie!

Tak więc!Polecam, polecam, polecam!
    Jeżeli macie problem z działaniem jakiejkolwiek gry,modyfikacji, programu, zróbcie sobie porządek na dyskach.

EDIT!

No dobra!
    Mam małą i dobrą wiadomość dla tych, którym FEMP chodzi, ale drażnią ich przycięcia przy większych bitwach spowodowane sporą ilością walczących w tumanach kurzu.Otóż własnie w nim tkwi problem, a ogólniej rzecz biorąc w pliku nazywającym się particle_systems.txt
    Aby więc zmienić ustawienia na te, z Native, należy skopiować mój plik, do swojego folderu pamiętając przed to, o zrobieniu kopi zapasowej!
    Mój plik: particle_systems.txt File size: 23.74 KB

Plik znajduje się w /M&B Warband/modules/Floris/

PAMIĘTAJCIE O KOPII ZAPASOWEJ!
    Sprzęt dostaje ostrego kopa(szczerze), kosztem native'owskich kłębków kurzu.

Zmieniałem tylko kurz.Efekty dymu, ognia itp., pozostawiłem bez zmian!

W razie czego, dajcie znać jak będzie coś naprawdę obleśnego(w sensie źle prezentującego się), żeby coś zmienić, poprawić.
    Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 29, 2011, 22:34:27 wysłana przez ałtsajder »

Offline Jacu1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1581 dnia: Grudnia 30, 2011, 09:36:30 »
    Mam pytanie jak rozkazać trenerowi żeby szkolił mi inne jednostki od swadiańskich w koszarach.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1582 dnia: Grudnia 30, 2011, 19:46:41 »
    Mam pytanie jak rozkazać trenerowi żeby szkolił mi inne jednostki od swadiańskich w koszarach.
    Jeżeli dobrze pamiętam, to  trzeba było wysłać ludzi aby ściągnęli rekrutów, a następnie rozpocząć szkolenie jednostek.Szkolenie zaś mogło odbywać się tylko w jednej lokacji.Mogę się mylić, ale zdaje mi się, że własnie to mnie drażniło...Wczoraj rozpocząłem grę od nowa, tak więc na razie trenuję aby mieć jakieś szanse z bandytami!

Offline Jacu1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1583 dnia: Grudnia 30, 2011, 20:51:46 »
    Dzięki za odpowiedź, ale może trochę źle sformułowałem pytanie. Chodzi mi o żołnierzy szkolonych w koszarach za opłatą ośmiuset denarów. Zawsze dostaję swadian, a chciałbym dostać khergitów.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #1584 dnia: Grudnia 31, 2011, 12:29:57 »
    Dzięki za odpowiedź, ale może trochę źle sformułowałem pytanie. Chodzi mi o żołnierzy szkolonych w koszarach za opłatą ośmiuset denarów. Zawsze dostaję swadian, a chciałbym dostać khergitów.
    Musisz chyba zmienić kulturę swojego państwa albo zależy to od miasta, nie pamiętam dokładnie musisz sprawdzić.

PS. DeNaR jakbyś dokładnie przejrzał przynajmniej pierwszą stronę to i rozwiązanie byś znalazł.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Zjadacz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1585 dnia: Grudnia 31, 2011, 15:47:33 »
    A ja mam takie małe pytanko:
    Co zrobić żeby zamożność np. zamku zmieniła się na bogatą? Z góry dzięki ^^
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 31, 2011, 16:31:46 wysłana przez Zjadacz »

Offline Jacu1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1586 dnia: Grudnia 31, 2011, 15:57:22 »
    Zmieniłem kulturę na khergicką już dawno, nawet patrole składają się z żołnierzy swadiańskich. Miasto które posiadam to Tulga i od razu piszę, że nie jestem żadnym wasalem.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1587 dnia: Grudnia 31, 2011, 16:31:35 »
    A ja mam takie małe pytanko:
    Co zrobić żeby zamożność np. zamku zmieniła się na bogatą? Z góry dzięki ^^
    Musisz rozbudowywać, współpracować z zarządcą, obniżyć podatki - rób wszystko aby było im jak najlepiej!

Zmieniłem kulturę na khergicką już dawno, nawet patrole składają się z żołnierzy swadiańskich. Miasto które posiadam to Tulga i od razu piszę, że nie jestem żadnym wasalem.
    No to nie mam pojęcia!Sprawdzałeś w raportach , jaką masz kulturę?W wersji 2.5 jest troszkę błędów w skryptach.Może nie powodują one crash, ale mieszają opcje.
    Przykładem może być zarządzanie ekwipunkiem towarzysz, gdzie opcja autoplądrowania działa koszmarnie.Zamiast dodawać przedmioty do wspólnego ekwipunku dodaje je do naszego.Strzały nie są traktowane jako strzały, a miecz 1h/2h  nie jest już traktowany jako 1h.Kolejną rzeczą jest turniej.Jak zauważyłem turniej zwycięża nie najlepszy wojownik, ale ten co zwycięży w ostatniej konkurencji.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 01, 2012, 23:57:59 wysłana przez Daedalus »

Offline mk1

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #1588 dnia: Stycznia 02, 2012, 11:37:33 »
    mam problem z    Floris Expanded Mod Pack 2.41a gra podczas bitwy mi sie zacina albo moia postac porusza sie bardzo wolno co mozna zrobic prosze o odpowiedz mam  wersje gry 1 143

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1589 dnia: Stycznia 02, 2012, 12:40:04 »
    mam problem z    Floris Expanded Mod Pack 2.41a gra podczas bitwy mi sie zacina albo moia postac porusza sie bardzo wolno co mozna zrobic prosze o odpowiedz mam  wersje gry 1 143

Kilka postów wyżej pisałem o tym problemie.Zajrzyj do FAQ, zmniejsz ustawienia, spróbuj użyć pliku, który podałem!