Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131277 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Haazheel

• Użytkownik
    • Piwa: 17
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #1500 dnia: Grudnia 13, 2011, 14:19:13 »
    Dacie namiary na Floris Expanded Mod Pack 2.5 ?
    Nie wiem gdzie szukać.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #1501 dnia: Grudnia 13, 2011, 15:25:05 »
    A ja mam taki error w tym modzie ze nagle podczas tej pierwszej batalii z opisem : ,,syk ostrza wysuwającego się z pochwy (:D)'' zawiesza mi się gra i miga mi ekran ;( i jest jakis RLD error czy RLS. Dlatego gram na diplomacy ale chciałbym na tym modzie zagrać więc proszę o wsparcie jeśli ktoś miał podobny problem...
    Było, wiele razy...mozna powiedieć, że 70-80% tego tematu dotyczy właśnie pytaniom tego typu - patrz FAQ, albo przejrzyj wyrywkowo temat...na pewno coś znajdziesz!!!

Dacie namiary na Floris Expanded Mod Pack 2.5 ?
    Nie wiem gdzie szukać.

http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,204391.0.html
    To link, który podsesłał nam jeden z Twórców FLoris monnikje odwiedzając nasze forum, 3 strony wcześniej.... ;)

Jagoda!
    Jakbyś znalazła chwilę czasu, dobrze by było uaktualnić pierwszą stronę, aby zapobiec takim pytaniom, co?
    W poprzednich odsłonach naprawdę świetnie to zaprowadziłaś i wątpię, że ktoś mógłby zrobić to lepiej  ;-)

Z góry, wielkie dzięki!

Pozdrawiam!

Offline Abba

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Troll seregant
    « Odpowiedź #1502 dnia: Grudnia 13, 2011, 15:42:03 »
    W tym modzie brakuje mi jeno jakiejś azjatyckiej frakcji... Bo taliby już tam są :D
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta //Mat Berserker

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1503 dnia: Grudnia 13, 2011, 16:20:53 »
    W tym modzie brakuje mi jeno jakiejś azjatyckiej frakcji... Bo taliby już tam są :D

A co z Khanatem? Czyż nie są oni wystarczająco azjatyccy? Nomadzki sposób walki, itp.No chyba, że chciałbyś Samurajów - Odpuść!Woyo!Stworzył mod, który daje takie możliwości... ;)

Offline Abba

• Użytkownik
    • Troll seregant
    « Odpowiedź #1504 dnia: Grudnia 13, 2011, 16:32:52 »
    A co z Khanatem? Czyż nie są oni wystarczająco azjatyccy? Nomadzki sposób walki, itp.No chyba, że chciałbyś Samurajów - Odpuść!Woyo!Stworzył mod, który daje takie możliwości... ;)

No wiesz mamy tu Nordów z północy rohoków z zachodu swadię i veigrów niemalże z europy... jest też Khanat jako bliski wschód i sarridzi z południa jako taliby... Brak nam dalekigo wschodu i dalekiego zachodu (indiańce i kowboje... f*ck yeah xD)

Edycja
    Poza tym Woyo poprzestał na bardzo zbugowanych betach...

Offline Haazheel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1505 dnia: Grudnia 13, 2011, 16:57:18 »
    Wersja 2.5 wręcz mi śmiga na kompie, jednak przydałoby się porządne spolszczenie, albo sam zacznę je pisać w notatniku, module system w ogóle nie chce u mnie działać, albo nie potrafię go używać.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1506 dnia: Grudnia 13, 2011, 19:10:55 »
    Wersja 2.5 wręcz mi śmiga na kompie, jednak przydałoby się porządne spolszczenie, albo sam zacznę je pisać w notatniku, module system w ogóle nie chce u mnie działać, albo nie potrafię go używać.

Aby zdobyc pliki do spolszczenia nie potrzeba MS'a.
    Wystarczy, że odpalisz grę w trybie edycji i bodajże w trzeciej zakładce(lewy górny róg) eksportujesz pliki językowe.Jeżeli znasz przynajmniej trochę angielski to się pokapujesz.Pliki zostana umieszczone w /modules/Floris/languages/

Offline Haazheel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1507 dnia: Grudnia 13, 2011, 19:34:11 »
    Za wcześnie się cieszyłem, wystarczyło tylko wejść do obozu żeby znów się zacinało, lub żeby ekran migał.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1508 dnia: Grudnia 14, 2011, 06:20:38 »
    Witam.

@ Sir Victor - Chyba chodzi Ci o RGL error ?:) Ja grałam przez ponad rok jak nie dłużej na modyfikacji Florisa. Wszystko chodziło pięknie ślicznie, aż tu  pewnego dnia w trakcie wczytywania gry wyskoczył mi RGL run time error :( Totalna załamka. Odpuściłam sobie M&B WR i zaczęłam grać w inne gry. Ostatnio system mi padł i zainstalowałam winde od nowa. Odziwo M&BWB znowu pięknie mi śmiga :) na wersji 2.5. Tylko, że teraz po jakimś czasie, jak "mój" konik jedzie na mapie, to przycina przy każdej zmianie pory dnia. Wy też tak macie ? Dziwne, trochę denerwuje mnie to, bo gra nie działa płynnie :/ No, ale to ciągle wersja próbna, więc może dlatego.
    Mimo wszsytko modyfikacja Florisa jest wręcz genialna obecnie znajduje siew nie ponad 150 modów i skryptów. Geez sporo tego :)

Edit:
    Ok teraz  gra już śmiga :) Wyłączyłam w opcjach modu coś z datą i godziną. I ustawiłam lepsze ustawienia graficzne. Dziwne, bo ustawiłam na max ustawienia graficzne, a nadal mam 118%. Wcześniej miałam na 180%. Ale o ile dobrze pamiętam to większośc zabierał Battle sizer, którego de facto nie mam zainstalowanego. :/

@ ałtsajder - Zrobię aktualizacje pierwszego wątku, jak tylko znajdę czas. Dobrze? :)

W tej wersji 2.5 Open Beta, nie widzę opcji banku. Jestem slepa, czy faktycznie usuneli go?
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 14, 2011, 06:55:09 wysłana przez Jagoda »

Offline Abba

• Użytkownik
    • Troll seregant
    « Odpowiedź #1509 dnia: Grudnia 14, 2011, 14:14:27 »
    Witam.

Wszystko chodziło pięknie ślicznie, aż tu  pewnego dnia w trakcie wczytywania gry wyskoczył mi RGL run time error :( Totalna załamka. Odpuściłam sobie M&B WR i zaczęłam grać w inne gry. Ostatnio system mi padł i zainstalowałam winde od nowa.

W tej wersji 2.5 Open Beta, nie widzę opcji banku. Jestem slepa, czy faktycznie usuneli go?

Jaguś. Najprawdopodobniej uszkodzone zostały jakieś pliki związane z grą. Dla osób emulujących romy wiedzą o co chodzi. Ustawienia mieszają się i aby je naprawić trzeba podmienić z oryginalnymi plikami programu emulującego. A co do banku. Tak usunęli go :((

Offline jakozfifi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1510 dnia: Grudnia 14, 2011, 17:23:48 »
    A ja mam problem, sciagnelem sobie open beta 2.5 i jak jest wczytywanie danych ustawień to mnie wyrzuca

Offline Abba

• Użytkownik
    • Troll seregant
    « Odpowiedź #1511 dnia: Grudnia 14, 2011, 23:37:36 »
    Doobra... Przejdźmy do języka obrazkowego. A na poważnie dane techniczne podaj takie jak:

Specyfikacja komputera
    Wersja warbanda
    wersja modyfikacji 2.5(beta)
    Wyskakuje jakieś powiadomienie o błędzie?

Miejsca bez danych uzupełnij i może coś się zaradzi.

Offline Van De Shider

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1512 dnia: Grudnia 15, 2011, 13:18:10 »
    A ja  mam taki problem , że w ostatnich sekundach pobierania  zacina mi sie i po chwili pisze , że przerwano.No cóż będe dalej próbował  pobierać.

Offline Haazheel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1513 dnia: Grudnia 15, 2011, 13:46:21 »
    To akurat pytanie nie na miejscu ale jest związane z modem, staram się poddać moda polonizacji, mam Notepad ++ i w jakim formacie mam zapisać żeby to spolszczenie mogło działać?
    Bo w chwili zapisu to mam masę opcji formatu i nie wiem w którym.

I proszę nie pisać że już było takich pytań co nie miara, bo sprawdziłem każde i nigdzie nie pisało jakiego formatu użyć, a w tych starych postach nie chciałem pisać.

Offline michal891

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1514 dnia: Grudnia 15, 2011, 14:32:25 »
    Moj problem polega na tym ze nie moge wczytac żadnego  save... 354 dzien wszystkie save uszkodzone:/ tylko nie wiem czemu, nic nie kombinowałem poprostu przestaly działac.... wersja gry to 1.34 reinstalacja nie pomogła. Podczas wczytywania save wywala RLG lub C++... patche zainstalowane. wszystko dobrze chodziło az do teraz....