Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131275 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Abba

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Troll seregant
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #1380 dnia: Listopada 05, 2011, 13:11:43 »
    admk23 ładnie to ujął znacznie :D hahahha Native do florisa to jak spalanie malucha do spalania Dodgea Vipera :D

Genialne porównanie. Jakoś zwojowałem problem z C++ Myślę że bardzo pomógł mi link w podpisie adamk23. Za co wieeelkie dzięki :) Mam teraz wkurzające zacinanie się podczas walk nie ważne czy to arena czy potyczka FPS spada na chwile do zera po czym wraca do przedziału 50-70 w dużej odległości a 10-12 w bliskiej heh
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta //Mat Berserker

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #1381 dnia: Listopada 05, 2011, 16:02:26 »
    Genialne porównanie. Jakoś zwojowałem problem z C++ Myślę że bardzo pomógł mi link w podpisie adamk23. Za co wieeelkie dzięki :) Mam teraz wkurzające zacinanie się podczas walk nie ważne czy to arena czy potyczka FPS spada na chwile do zera po czym wraca do przedziału 50-70 w dużej odległości a 10-12 w bliskiej heh
    Bo po to ten link tam jest ale mało kto go zauważa a jeszcze mniej osób raczy go użyć :/
    Co do ścięć to wyzeruj drzewka, trawkę, cienie i trochę szczegółowość można zmniejszyć to powinno chociaż trochę pomóc.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline kamiloos1996

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1382 dnia: Listopada 05, 2011, 16:12:48 »
    Witam mam problem po rozpoczęciu gry (Oryginalna gra z tale worlds patch 1.143) , kiedy wszystkie statystki wybiorę i wybiorę miasto w którym się odrodzę atakuję mnie ten gościu kiedy chcę wykonać jakiś ruch czy to pójść czy zakatować tego gościa gra się ścina po czym muszę wcisnąć ctrl +alt+delete wtedy dopiero przestaje ścinać po czym po ok.10 sek znowu się ścina i tak w kółko 

Offline Toussaint

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1383 dnia: Listopada 05, 2011, 16:22:10 »
    Witam, zmieniłem sobie właśnie animacje na te z Native wg porady Hrabia Darkula (2 strony wcześniej) i teraz wywala mnie z gry gdy używam kuszy/łuku. Ma ktoś pomysł co z tym zrobić?

Offline ONGOLD

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1384 dnia: Listopada 05, 2011, 23:33:02 »
    witam mam problem odpalam grę i wywala mi przy końcu i na końcu tego wpisu jest coś takiego  item_kinds1.txt
    w poradniku jest że cza coś podmienić ale nie piszą co  proszę o pliczek lub łopatologicznie wytłumaczyć co i jak wkleić

Offline Omczak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1385 dnia: Listopada 06, 2011, 14:50:21 »
    Siemka, mam pytań kilka...
    Pierwsze najważniejsze to czy można tu zadawać inne pytania niż "nie działa mi, dlaczego?" itd. Pytania dotyczące rozgrywki, można?
    Drugie, trochę na obejście opiszę, ale mam nadzieje że będziecie wyrozumiali. W M&B pierwszy raz grałem z 2-3 lata temu, potem mi się urwał kontakt z grą, od niedawna gram w Warbanda, z modem Florisa. i Tu pytanie, mam własne państwo, i jak bardzo ważne jest "Prawo do panowania" i jakby mi ktoś mógł wypisać wszystkie zależności z tym czynnikiem. np. że im więcej tego to tym mniej państwa chcą i tym mniej państw chce z nami walczyć.
    Trzecie, Gdy za szambelana/czy premiera jakoś tak (zaraz po założeniu stolicy go mianowaliśmy) to wybrałem bogatego mieszczanina czy coś takiego, i on sam mi mówi żeby go zmienić, gdzieś na forum czytałem że ma on mniej wyborów niż któryś z naszych bohaterów, mógłby mi ktoś napisać jakie to wybory, wiem że to takie trucie dupy, ale chcę się dowiedzieć (następne pytanie) czy ma on opcje i gdzie taką opcje można uzyskać jak, wysłanie oferty pokojowej albo coś w ten deseń.
    Sorry, że tak rozpisuje te pytania.
    więc teraz w strzeszczeniu :
    1. Prawo do panowania i jego zależności?
    2 co daje mianowanie na premiera swojego bohatera?
    3. gdzie jest opcja wysłania pokoju do innej frakcji ?

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Do ONGOLD'a:
    Ja miałem ten błąd gdy miałem jeszcze pirata niezaktualizowanego przed przysłaniem mi oryginała. A i jeszcze problem może leżeć w tym że bugfixa nie ściągnąłeś, którego instalacja jest opisana w pierwszym poście.

Offline robercik8211

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Porucznik Potocki
    « Odpowiedź #1386 dnia: Listopada 06, 2011, 15:02:11 »
    Jeszcze pirata? Ciekawe...
    Vivat Pomerania!

Offline Omczak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1387 dnia: Listopada 06, 2011, 15:04:48 »
    W oczekiwaniu na oryginał, chciałem sobie obejrzeć tego moda, czy to takie wielkie zło ściągając z torrentów wiedząc że za tydzień przyjdzie oryginał?
    Poza tym czy to odpowiedni temat na takie wywody? Myślę że lepszym rozwiązaniem niż napisanie 3 wyrazów i nabijania postów była by odpowiedź na moje pytania, niż szukania sensacji i odzywania się tam gdzie się nie wie, lub niewiele...

Offline robercik8211

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Porucznik Potocki
    « Odpowiedź #1388 dnia: Listopada 06, 2011, 15:06:05 »
    Nie wiem, pytaj moderatorow
    Vivat Pomerania!

Offline Omczak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1389 dnia: Listopada 06, 2011, 15:08:28 »
    Posłużę się teraz Twoją krótką formą wypowiedzi :
    NIE NABIJAJ POSTÓW. I zapytaj się moderatorów, oraz regulaminu czy to słuszne co robisz.

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1390 dnia: Listopada 06, 2011, 15:13:28 »
    W oczekiwaniu na oryginał, chciałem sobie obejrzeć tego moda, czy to takie wielkie zło ściągając z torrentów wiedząc że za tydzień przyjdzie oryginał?
    Nie wiem nie mnie to oceniać :)
    Co do pytań:
    1.Pytania o rozgrywkę nie są zabronione a nawet mogą być miłą odmianą w natłoku narzekań.
    2.Prawo do rządzenia ma raczej niewielki wpływ. Co prawda łatwiej zawrzeć jakieś traktaty ale np. pokój łatwiej się zawiera jeśli mocno dołożymy przeciwnikowi bez względu na nasze prawo do rządzenia. Reszta sojuszy i tak jest dostępna dopiero po tym jak dany władca uzna nasze panowanie.
    3. Ministrem najlepiej mianować towarzysza lub żonę bo mają więcej opcji np. traktaty, prezenty i itp. Wszystkie opcje są dostępne w czasie rozmowy z naszym ministrem

PS. Dajcie sobie spokój z tym piractwem. jak jakiemuś adminowi się to nie podoba to na pewno da wam znać :P
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline Omczak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1391 dnia: Listopada 06, 2011, 15:20:59 »
    a więc odnośnie
    2. A więc gdzie znaleźć ową opcje wysłania pokoju? u ministra jej nie widziałem, chyba że coś niedokładnie przejrzałem. 

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1392 dnia: Listopada 06, 2011, 15:23:24 »
    a więc odnośnie
    2. A więc gdzie znaleźć ową opcje wysłania pokoju? u ministra jej nie widziałem, chyba że coś niedokładnie przejrzałem.  
    Dokładnie coś musiałeś przeoczyć :)

PS. Ważna informacja: wersja 2.5 może się ukazać już pod koniec miesiąca xD

EditVV Chodzi Ci o przeniknięcie przez ścianę areny?! Jeśli tak to faktycznie zdarzyło mi się to ze dwa trzy razy:)
    « Ostatnia zmiana: Listopada 06, 2011, 15:34:11 wysłana przez adamk23 »

Offline Omczak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1393 dnia: Listopada 06, 2011, 15:31:44 »
    Żeby nie było, że narzekanie się skończyło to :
    Czy wy też macie na niektórych arenach możliwość wyjścia z areny? i walczenia w mieście. ? żeby było zabawniej to bez możliwości powrotu :)

UP: Tak dokładnie o to :)
    « Ostatnia zmiana: Listopada 06, 2011, 15:43:05 wysłana przez Omczak »

Offline Domek234

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1394 dnia: Listopada 06, 2011, 15:55:49 »
    Dokładnie coś musiałeś przeoczyć :)

PS. Ważna informacja: wersja 2.5 może się ukazać już pod koniec miesiąca xD

EditVV Chodzi Ci o przeniknięcie przez ścianę areny?! Jeśli tak to faktycznie zdarzyło mi się to ze dwa trzy razy:)

No ale ja też jej nie znalazłem ...