Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131331 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline elonis

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #1305 dnia: Października 29, 2011, 21:29:50 »
    Witam,

Właśnie ściągam ten mod i mam co do niego pytanko. Czy to co jest w zakładce FAQ w pierwszym poście to są mody które wchodzą w skład Floris Expanded Mod Pack? Do uruchomienia tego moda potrzebny jest patch 1.143 tak? I jakie "duże" (czyli zmieniające cały świat, tekstury, frakcje itd.) mody są kompatybilne z tym modem, bo jakoś wędrowanie po przetartych szlakach Calradii (głównie z Denerim do Uxhal w celu zarobienia grosza =.=) mi się niezbyt widzi i chciałbym czegoś nowego ;) Nie interesuje mnie tryb MP. I jeszcze jedno pytanie. Mianowicie jak bardzo ulepszana jest grafika w MB dzięki temu modowi. Jest opcja żeby ją jeszcze bardziej ulepszyć? Mam mocny sprzęt i chciałbym mieć możliwie jak najlepsze doznania wizualne :)

Pozdrawiam

EloNis

ponawiam pytanie

Offline Tubisiowy_Krem

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1306 dnia: Października 29, 2011, 22:08:12 »
    Mam pewien problem. Gdy robię postać nie mogę rozdać jej pkt umiejętności bo poprostu nie widać ich .... Przez to nie mogę zacząć gry. Macie na to jakąś rade ?

Offline dorek32133

• BANITA
    • Użytkownik
      • http://img546.imageshack.us/img546/8864/45105.gif
    « Odpowiedź #1307 dnia: Października 29, 2011, 22:41:10 »
    Ludzie jak macie problemy to sobie poszukajcie jakiś innych zakładek albo napiszcie do kogoś kogo to interesuje ^^

Najlepiej sobie inną zakładke z tym problemem zróbcie (coś wiem o tym ja też miałem taki problem i jakoś nie płacze ; dobra płakałem ale to tylko 2 razy pisałem na ten temat z problemem a pużniej zrozumiałem że nie warto...)

Wątpie żeby ktoś wam odpowiedział jak ostatnie 10 stron dotyczy tego problemu ^^

A propo jak nie chodzi wam 2.4 2.3 i inne wersje to czekajcie na 2.5 może coś naprawią ^^ (Albo poszukajcie nowego moda , jest ich tyle że nie warto liczyć )

(a i jeszcze jedno Tematy typu: Jak mod jest najlepszy i jake wy używacie jest na zakładce Mody/itd więc nie radze pisać bo to nie temat na to

Take tam upomnienie :D

Miłogo dnia/nocy życzę ;)
    By: dorek32133
    WSRH

Offline dorek32133

• BANITA
    • Użytkownik
      • http://img546.imageshack.us/img546/8864/45105.gif
    « Odpowiedź #1308 dnia: Października 29, 2011, 22:45:55 »
    Acha sory że post pod postem mogłem zedytować ale jak szukacie modów możecie napisać do mnie ja wam jakiś tytuł moge wystawić ponieważ dużo szukałem modów , gdy mi nie działał flrois ^^
    WSRH

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1309 dnia: Października 29, 2011, 23:19:14 »
    Siemka Mam problem a mianowicie bawiąc się z włączonymi oszustwami włączyłem w modzie jakieś DEBUGI i ciągle mi teraz to pisze czy jest jakiś sposób żeby to wyłączyć bo nie gówno wkurza ...
    W camp menu chyba sa opcje dotyczace debug messages, jeśli nie to wyłącz cheatmenu, bo to przez nie ci się pojawiają te wiadomości

Witam,

Właśnie ściągam ten mod i mam co do niego pytanko. Czy to co jest w zakładce FAQ w pierwszym poście to są mody które wchodzą w skład Floris Expanded Mod Pack? Do uruchomienia tego moda potrzebny jest patch 1.143 tak? I jakie "duże" (czyli zmieniające cały świat, tekstury, frakcje itd.) mody są kompatybilne z tym modem, bo jakoś wędrowanie po przetartych szlakach Calradii (głównie z Denerim do Uxhal w celu zarobienia grosza =.=) mi się niezbyt widzi i chciałbym czegoś nowego ;) Nie interesuje mnie tryb MP. I jeszcze jedno pytanie. Mianowicie jak bardzo ulepszana jest grafika w MB dzięki temu modowi. Jest opcja żeby ją jeszcze bardziej ulepszyć? Mam mocny sprzęt i chciałbym mieć możliwie jak najlepsze doznania wizualne :)
    "Zakładka FAQ" to obrazek z linkiem, który prowadzi do FAQu. Pod nim owszem są różne mody, packi, które sa zawarte we Florisie, ale nie wiem dokładnie czy w Basic czy Extended, w tym linku masz wypisane wszystko co jest w modzie: http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,148140.0.html
    Ten mod powinien być grany na wersji 1.134, na wersji 1.143 będą bugi związane z brakiem butów/rękawic itp w sklepach.

Jeśli nie chcesz wędrować po Calradii, to nie graj w tego moda. To jest super rozszerzenie native, a nie coś całkowicie zmieniającego rozgrywkę. Jeśli chcesz coś nowego to zagraj w Brytenwaldę, Prophesy of Pendor i inne całkowite modyfikacje, więcej znajdziesz na tej liście, patrz mody singleplayer, kategoria 'total conversion'(ale już trochę nie była uaktualniana): http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,159016.0.html

Floris w wersji Extended znacznie poprawia grafikę, wszystko jest podrasowane i ulepszone(co mocno też obciąża kompa), ma chyba wszystkie graficzne ulepszenia, więc zawiedziony nie będziesz...

Offline Asuno

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1310 dnia: Października 30, 2011, 09:25:02 »
    A więc ja mam taki problem gdy próbuje odpalić grę wszystko ładnie idzie aż pod sam koniec pojawia mi się taki błąd :
    http://imageshack.us/photo/my-images/856/58326880.jpg/

Mam oryginalnego Mount and Blade i mój komp jest wstanie unieść moda ale nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na mój problem.
    ?? Poco tu zaglądasz nigdy tu nie ma nic ciekawego ?

Offline Tubisiowy_Krem

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1311 dnia: Października 30, 2011, 10:04:22 »
    W camp menu chyba sa opcje dotyczace debug messages, jeśli nie to wyłącz cheatmenu, bo to przez nie ci się pojawiają te wiadomości

Nic mi nie wyskakuje :( A tutaj jest screen http://s2.img.pl/wAkvHct.jpg

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #1312 dnia: Października 30, 2011, 11:15:38 »
    Nic mi nie wyskakuje :( A tutaj jest screen http://s2.img.pl/wAkvHct.jpg
    Wywal spolszczenie. To tyczy się wszystkich którzy mają brak jakichkolwiek linijek tekstu.

A więc ja mam taki problem gdy próbuje odpalić grę wszystko ładnie idzie aż pod sam koniec pojawia mi się taki błąd :

Mam oryginalnego Mount and Blade i mój komp jest wstanie unieść moda ale nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na mój problem.
    Ten plik jest z native więc może reinstal gry pomoże. No i nie instalujcie moda do folderu "native" mod ma mieć swój osobny folder, nie wiem czy w tej sytuacji tak jest ale nie raz się to zdarzało

Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Gebarsha

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1313 dnia: Października 30, 2011, 11:37:14 »
    Hah po zainstalowaniu i graniu przez 5 min. odczuwam na moim sprzęcie lekkie ścięcia xD
    Paczka ogólnie fajna ale przydało by się ją bardziej zoptymalizować bo te FPS które ciągle idą w dół i cięcie się dźwięku strasznie "wkurwia" ;)

Offline Mototada

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1314 dnia: Października 30, 2011, 12:39:25 »
    Witam
    Chciałbym się zapytać ,a jeżeli był taki post to przepraszam ale 88 stron nie za bardzo widzi mi się czytać ale do tematu.
    Chciałbym pograć w tego moda ale coś mi nie idzie. Na początku ściągnąłem expanded packa ale mi nie działał (czytałem FAQ) potem na angielskim forum zobaczyłem ze jest na wersje 1.134 a basic jest na wszystkie wiec basica ściągnąłem lecz też mi nie działa (pod koniec ładowania mi wywala z errorem takim jaki ma użytkownik tylko mam zmieniona nazwę z native 1.0 na Floris Basic mod pack 2.4)

I moje pytanie jest następujące:
    Jak zmienić wersję gry z 1.143 na 1.134. Dodam ze Warbanda mam przez steama.

P.S. Gdy zamieniłem pliki z basica w Native to mi odpaliło zwykłego M&B Warbanda
    P.P.S. Jak nie uda się naprawić Expanded packa to wtedy napiszę wskazówki do basica bo wydaje mi się że zmiana wersji jest łatwiejsza
    « Ostatnia zmiana: Października 30, 2011, 12:48:02 wysłana przez Mototada »

Offline Asuno

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1315 dnia: Października 30, 2011, 13:36:58 »
    Mam oddzielny folder do tego moda a i reinstalacja nie za bardzo wiem jak to zbroić (Mam na steam M&B ).

Jeżeli ktoś miał taki problem i udało mu się go "Zwalczyć" proszę o odpowiedź.

Offline Asuno

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1316 dnia: Października 30, 2011, 13:46:23 »
    Hah po zainstalowaniu i graniu przez 5 min. odczuwam na moim sprzęcie lekkie ścięcia xD
    Paczka ogólnie fajna ale przydało by się ją bardziej zoptymalizować bo te FPS które ciągle idą w dół i cięcie się dźwięku strasznie "wkurwia" ;)

Od tego jest Wersja Bastic a tu jest wersja pełna poszukaj w necie a znajdziesz ;]

Offline Tubisiowy_Krem

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1317 dnia: Października 30, 2011, 14:31:51 »
    Wywal spolszczenie. To tyczy się wszystkich którzy mają brak jakichkolwiek linijek tekstu.

Wywaliłem spolszczenie ale i tak to nic nie pomogło :(

Offline MielonyMakumbas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1318 dnia: Października 30, 2011, 14:35:46 »
    Witam
    Bardzo spodobał mi się mod więc postanowiłem go ściągnąć. Zrobiłem wszystko tak jak miało być. Gdy włączam grę nie ma problemów, lecz gdy chcę zacząć nową grę, w czasie ładowania wyskakuje mi runtime error.Czy mogę w tym coś zaradzić? Proszę o odpowiedzi.

Offline elonis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1319 dnia: Października 30, 2011, 15:05:49 »
    @HUtH

błąd z brakiem butów/rękawic/strzał w sklepach MOŻE występować, nie musi. Ja na początku sprawdzam czy mam w tym pierwszym miescie jakies buty/rekawice czy strzaly do kupienia, jezeli sa to super, gram dalej, jezeli nie ma to od nowa postac robilem i do skutku. Za drugim podejściem już wszystko normalnie miałem.
    Chodziło mi o to, co było pod obrazkiem FAQ. Nie zauważyłem że jest to link dlatego nie zwróciłem uwagi na to jak to napisałem. Mea'culpa