Siemka Mam problem a mianowicie bawiąc się z włączonymi oszustwami włączyłem w modzie jakieś DEBUGI i ciągle mi teraz to pisze czy jest jakiś sposób żeby to wyłączyć bo nie gówno wkurza ...
W camp menu chyba sa opcje dotyczace debug messages, jeśli nie to wyłącz cheatmenu, bo to przez nie ci się pojawiają te wiadomości
Witam,
Właśnie ściągam ten mod i mam co do niego pytanko. Czy to co jest w zakładce FAQ w pierwszym poście to są mody które wchodzą w skład Floris Expanded Mod Pack? Do uruchomienia tego moda potrzebny jest patch 1.143 tak? I jakie "duże" (czyli zmieniające cały świat, tekstury, frakcje itd.) mody są kompatybilne z tym modem, bo jakoś wędrowanie po przetartych szlakach Calradii (głównie z Denerim do Uxhal w celu zarobienia grosza =.=) mi się niezbyt widzi i chciałbym czegoś nowego ;) Nie interesuje mnie tryb MP. I jeszcze jedno pytanie. Mianowicie jak bardzo ulepszana jest grafika w MB dzięki temu modowi. Jest opcja żeby ją jeszcze bardziej ulepszyć? Mam mocny sprzęt i chciałbym mieć możliwie jak najlepsze doznania wizualne :)
"Zakładka FAQ" to obrazek z linkiem, który prowadzi do FAQu. Pod nim owszem są różne mody, packi, które sa zawarte we Florisie, ale nie wiem dokładnie czy w Basic czy Extended, w tym linku masz wypisane wszystko co jest w modzie:
http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,148140.0.htmlTen mod powinien być grany na wersji 1.134, na wersji 1.143 będą bugi związane z brakiem butów/rękawic itp w sklepach.
Jeśli nie chcesz wędrować po Calradii, to nie graj w tego moda. To jest super rozszerzenie native, a nie coś całkowicie zmieniającego rozgrywkę. Jeśli chcesz coś nowego to zagraj w Brytenwaldę, Prophesy of Pendor i inne całkowite modyfikacje, więcej znajdziesz na tej liście, patrz mody singleplayer, kategoria 'total conversion'(ale już trochę nie była uaktualniana):
http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,159016.0.htmlFloris w wersji Extended znacznie poprawia grafikę, wszystko jest podrasowane i ulepszone(co mocno też obciąża kompa), ma chyba wszystkie graficzne ulepszenia, więc zawiedziony nie będziesz...