A no witaj Mirro!
Jesteś (chyba?) jedynym z ostatnich wielu nowych użytkowników, którzy zanim wypowiedzieli się na forum, postanowili przynajmniej spróbować samemu rozwiązać dany problem - winszuje!
1.Jeżeli chodzi o ten system wydawania rozkazów.Podobnie jak adamk, nigdy się nie zagłębiałem, tylko z przyzwyczajenia, po rozpoczęciu bitwy ustawiałem wojsko.
Mechanika M&B nie jest ciężka, ale warto rozejrzeć się za wskazówkami.Przyznam się, że po dłuuugim czasie grania w M&B, zauważyłem taką funkcję jak "okno dowódcy"(czy jak to inaczej nazwać), które włączamy za pomocą "backspace".
Niewiele wcześniej zauważyłem, że można kogoś zranić nachylona lancą, wiem...wioska :p A jeszcze później dowiedziałem się, że nie trzeba latać na drugi koniec mapy, aby kazać stanąć oddziałowi w wybranym miejscu - wystarczy przytrzymać F1.
2.W moda dawno nie grałem, ale jeżeli dobrze pamiętam, to zaznaczenie tej opcji powoduje to, że po Twoim upadku wszystkie Twoje jednostki otrzymają rozkaz "Do ataku". Jest to taka alternatywa dla co pozostawili jakieś wojsko na tyłach...
To, że opcja jest aktywna poznać po podpisie Wszyscy, Do ataku w lewym dolnym rogu...