Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131343 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kostek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #1155 dnia: Października 08, 2011, 11:25:35 »
    Od wczoraj mam moda i mam mały problemik,  gdy pomagałem Rhodkom podczas oblężenia to na zamek był biały a w mieście są gdzieniegdzie białe tekstury. Co robić? Czy pomoże mi w tym 4 punkt w FAQ, mam zainstalowane spolszczenie i hotfixa.
    jak by tu powiedzieć żeby nie skłamać, samo się naprawiło. Wszystko jest ok.
    « Ostatnia zmiana: Października 08, 2011, 11:58:13 wysłana przez Kostek »

Offline Scatt

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1156 dnia: Października 08, 2011, 12:35:19 »
    Ja na natomiast mam taki problem z włączeniem gry; RGL Error wyskakuje, ale  to co jest opisane w FAQ nr2 nie działa, ściągałem z innego źródła i nic. Proszę o pomoc :)

Offline Gotiko1998

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1157 dnia: Października 08, 2011, 13:24:48 »
    Może ktoś dla mnie wstawić Mount&Blade Warband z wgranym modem Floris na jakiś mirror Prosze !

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #1158 dnia: Października 08, 2011, 13:37:36 »
    No dobra ale co ze mną co robię nie tak? Po wgraniu moda nie ma żadnych zmian. Na pewno robiłem jak trzeba.
    A ustawiłeś w "launcher" Floris Expaned Mod Pack?
    Od wczoraj mam moda i mam mały problemik,  gdy pomagałem Rhodkom podczas oblężenia to na zamek był biały a w mieście są gdzieniegdzie białe tekstury. Co robić? Czy pomoże mi w tym 4 punkt w FAQ, mam zainstalowane spolszczenie i hotfixa.
    jak by tu powiedzieć żeby nie skłamać, samo się naprawiło. Wszystko jest ok.
    Czasami tak jest.Wszyscy wiemy, że M&B nie jest idealnym programem i czasami może coś się nie załadować....

Ja na natomiast mam taki problem z włączeniem gry; RGL Error wyskakuje, ale  to co jest opisane w FAQ nr2 nie działa, ściągałem z innego źródła i nic. Proszę o pomoc :)

Jak grochem o ścianę!!!!!Proponuję nowy zapis do regulaminu: za nieprzeczytanie przynajmniej pierwszej i ostatniej strony danego tematu oraz FAQ(jeżeli takowe istniej) - ostrzeżenie....Szybko się nauczą....

Może ktoś dla mnie wstawić Mount&Blade Warband z wgranym modem Floris na jakiś mirror Prosze !
    To nie jest torrenty.org, ani żaden warez.Tutaj nikt nie będzie łamał warunków licencji i publikował kopii w internecie, bo ktoś ma problem z skopiowaniem folderu do folderu - zapraszamy do FAQ - znajduje się tam przetłumaczony opis instalacji modyfikacji.

Pozdrawiam!

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1159 dnia: Października 08, 2011, 14:36:23 »
    lol, nie dość, ze to w sumie nie byłoby tak do końca legalne, to nikomu nie chciałoby się uploadować chyba powyżej 3 giga dla jednej osoby

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #1160 dnia: Października 08, 2011, 16:04:09 »
    1. DaPik z tego co czytam to wnioskuję tyle: nie wklejaj moda do native! mod ma wersje 2.41 o 2.47 nie słyszałem więc może ściągnąłeś tylko patch (cały mod leciuchno waży około 800mb )
    2. Gotiko tobie chyba brakuje po prostu jakichś tekstur. Weź przeinstaluj warbanda i załaduj moda od nowa może coś pomoże :)
    3. Scatt wywalanie moda przy ładowaniu to nie tylko winna tego z drugiego punktu w FAQ. Aby mod się odpalił trzeba mieć wystarczająco pamięci a wszystko co jest włączone na kompie tą pamięć żre. Więc ja np. muszę wyłączyć nawet neta i antywira bo     
        inaczej się nie uruchomi. Zalecam wyłączenie wszystkiego co nie potrzebne np. komunikatory czy inne bzdety.

PS. Sprawdziłem i co wyszło :) ta wersja co niektórzy piszą 2.4.7 to nic innego jak patch z 2.3 na 2.4 tyle że ma nazwę 2.4.7z xD Ludzie 7z po kropce to znaczy że jest to spakowane "seven zipem"

Niech ktoś mnie trzyma bo padnę :/
    « Ostatnia zmiana: Października 08, 2011, 16:08:53 wysłana przez adamk23 »
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline _czarny_

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1161 dnia: Października 08, 2011, 16:24:25 »
    Mod jest naprawdę świetny choć spolszczenie chwilami kuleje :( Ale mam mały problem: czasem raport o pożyczkach nie chce się wyłączyć, stało mi się to już dwa razy.
    PS: Dość dobrze znam angielski więc mogę pomóc w dalszym tłumaczeniu niestety jestem kompletnie zielony w kwestiach technicznych

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1162 dnia: Października 08, 2011, 16:26:38 »
    Mod jest naprawdę świetny choć spolszczenie chwilami kuleje :( Ale mam mały problem: czasem raport o pożyczkach nie chce się wyłączyć, stało mi się to już dwa razy.
    PS: Dość dobrze znam angielski więc mogę pomóc w dalszym tłumaczeniu niestety jestem kompletnie zielony w kwestiach technicznych
    Tu jest bugfix poprawiający działanie banku http://www.mbrepository.com/file.php?id=2794. Sie czyta sie wie :P
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline Scatt

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1163 dnia: Października 08, 2011, 20:12:15 »
    A ustawiłeś w "launcher" Floris Expaned Mod Pack?Czasami tak jest.Wszyscy wiemy, że M&B nie jest idealnym programem i czasami może coś się nie załadować....

Jak grochem o ścianę!!!!!Proponuję nowy zapis do regulaminu: za nieprzeczytanie przynajmniej pierwszej i ostatniej strony danego tematu oraz FAQ(jeżeli takowe istniej) - ostrzeżenie....Szybko się nauczą....
    To nie jest torrenty.org, ani żaden warez.Tutaj nikt nie będzie łamał warunków licencji i publikował kopii w internecie, bo ktoś ma problem z skopiowaniem folderu do folderu - zapraszamy do FAQ - znajduje się tam przetłumaczony opis instalacji modyfikacji.

Pozdrawiam!

Zrobiłem to co było napisane w punktach 1 i 2 i nic nie dało rady ;/ jakieś sugestie?

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1164 dnia: Października 08, 2011, 20:39:30 »
    Scatt czytałem twój wątek ale wątpię czy ktoś zechce te kilkanaście mb wysyłać. Ten sam efekt powinno dać skopiowanie folderu "sounds" i pliku sounds.txt z "Native" lub jakiegokolwiek innego moda. Miałem tak samo w modzie "shogun" i działało, jedynie parę razy miałem komunikat o brakującym dźwięku .

Offline Scatt

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1165 dnia: Października 08, 2011, 23:34:44 »
    Mój problem rozwiązany, wystarczyło ze pobrałem od nowa m&b. Tak czy siak dzięki za pomoc :P

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #1166 dnia: Października 09, 2011, 00:48:08 »
    Mój problem rozwiązany, wystarczyło ze pobrałem od nowa m&b. Tak czy siak dzięki za pomoc :P

Że co?Wiesz co właśnie zrobiłeś?Czy masz tego świadomość?

Offline michal317pl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1167 dnia: Października 09, 2011, 20:50:13 »
    Że co?Wiesz co właśnie zrobiłeś?Czy masz tego świadomość?
    Przyznał się, że jest piratem, hehe

Offline Scatt

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1168 dnia: Października 09, 2011, 20:56:16 »
    Klucz aktywacyjny kupiłem na Allegro, a moim zdaniem to chyba obojętnie gdzie pobiorę bo potem i tak wklepie klucz.... Więc piratem chyba nie jestem :P

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1169 dnia: Października 09, 2011, 22:20:03 »
    Ej ludzie nie przesadzajcie z tym wyczuleniem na słowo "pobrać" albo "ściągnąć", wiadomo że M&B i WB jest na licencji shareware i każdy może całą grę pobrać legalnie.
    Sam mam pudełkową wersję M&B, z której nigdy nie wyjąłem płytki :P