Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131262 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #1065 dnia: Października 01, 2011, 14:28:42 »
    A z kąd moge pobrać tą paczke bez "polepszaczy graficznych" ? jbc moja katra graficzna to ATI radeon HD 3200 graphic

Tu jest jak zrobić sobie wersje BASIC PLUS http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,152435.0.html a linki do samej wersji Basic są tam gdzie i te do Expanded.

O nie!!! Następny dzień ściągania paczki, z kąd ty ściągnąłeś? żeby się to nie powtórzyło?
    Dzieki
    Nie wiem jak ałtsajder ale ja ściągałem z M&BRepository.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline OmeGa190596

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1066 dnia: Października 01, 2011, 17:08:38 »
    Mogłby ktoś napisać jak dokładnie zainstalować tego moda? Bo z tej instalacji nie rozumiem NIC A NIC.. Co pokolei sciągnąć, wpakować itp.. :<

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1067 dnia: Października 01, 2011, 17:15:02 »
    A co tam rozumieć?! Ściągasz moda wypakowujesz, potem bugfixa ładujesz do folderu z modem a spolszczenie możesz sobie darować (więcej problemu niż pożytku)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline OmeGa190596

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1068 dnia: Października 01, 2011, 17:26:09 »
    wgrać to : : Floris Expanded Mod Pack 2.4.7z czy to Floris Expanded Mod Pack 2.3 with Native Troop Tree + hot fix

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1069 dnia: Października 01, 2011, 17:34:37 »
    Ściągnij moda z stąd http://www.mbrepository.com/file.php?id=2420 i muzykę do niego -> http://www.mbrepository.com/file.php?id=2419 a bugfixa masz tu http://www.mbrepository.com/file.php?id=2794

PS Za stary już na to jestem :P

Offline OmeGa190596

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1070 dnia: Października 01, 2011, 17:40:38 »
    Sciągać mi się bedzie 12 godzin z ich strony.. -.-

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #1071 dnia: Października 01, 2011, 20:05:17 »
    O nie!!! Następny dzień ściągania paczki, z kąd ty ściągnąłeś? żeby się to nie powtórzyło?
    Dzieki
    Megaupload - działa bez problemu(nie licząc CTD;))

Ta paczka, o której pisze Adamek to paczka wypośrodkowana...coś pomiędzy Basic a Expaned.Zawiera wszystko oprócz dodatków graficznych....

Mogłby ktoś napisać jak dokładnie zainstalować tego moda? Bo z tej instalacji nie rozumiem NIC A NIC.. Co pokolei sciągnąć, wpakować itp.. :<
    Zdaje mi się, że jest to w FAQ
    PS Za stary już na to jestem :P
    hehe...meczy to na okrągło powtarzanie się, co nie?:p

Sciągać mi się bedzie 12 godzin z ich strony.. -.-
    Spróbuj użyć menadżerów.Nie dość , że szybciej, to jeszcze bezpieczniej....Serwer M&BRepository jest tyć słaby i może niespodziewanie zakończyć ściąganie...

Pozdrawiam!

Offline KyloTBG

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1072 dnia: Października 02, 2011, 09:04:01 »
    Tu jest jak zrobić sobie wersje BASIC PLUS http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,152435.0.html a linki do samej wersji Basic są tam gdzie i te do Expanded.

Już patrze...wielkie dzięki :)

Offline KyloTBG

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1073 dnia: Października 02, 2011, 09:10:47 »
    I moje ostatnie pytanie o co chodzi z tym mykiem z plikami stronnicowania i jak go zrobić

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1074 dnia: Października 02, 2011, 10:56:05 »
    hehe...meczy to na okrągło powtarzanie się, co nie?:p
    Oj i to nawet bardzo ;)

I moje ostatnie pytanie o co chodzi z tym mykiem z plikami stronnicowania i jak go zrobić
    Przecież w FAQ jest napisane co i jak a poza tym w necie można znaleźć bardzo dokładne instrukcje wystarczy wpisać " zmiana pamięci wirtualnej (swój system)" i tyle.

A co do pobierania z M&BRepository to przy moim łączu 1 mb/s nie zauważyłem większych problemów no może ze dwa razy zdarzyło się zerwanie pobierania.

Offline KotexPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1075 dnia: Października 02, 2011, 11:03:18 »
    Wielki ruch w temacie i tyle pytań. Podejrzewam że spowodowane jest to nagrywaniem serii Let's Play przez Dżuniora właśnie na tym modzie. Link do serii Która jak myśle będzie też kolejną dobrą prezentacją dla moda: http://www.youtube.com/watch?v=PF9TWxvwh4o&feature=feedu.

PS: Wcale go nie reklamuje tylko myślę że to właśnie jest powodem nagłego nasypu głupich pytań od ludzi którzy nie wiedzą co to FAQ.

PSS: Mój pierwszy post!!!

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #1076 dnia: Października 02, 2011, 11:10:45 »
    A co do pobierania z M&BRepository to przy moim łączu 1 mb/s nie zauważyłem większych problemów no może ze dwa razy zdarzyło się zerwanie pobierania.
    Ja ostatnio pobierałem paczkę graficzna do brytenwaldy(102MB), pobieranie zakończyło się przy ok. 25MB(DSL 6mb/s)

Poza tym prędkość pobierania przez przeglądarkę to 40-50kB/s
    Wielki ruch w temacie i tyle pytań. Podejrzewam że spowodowane jest to nagrywaniem serii Let's Play przez Dżuniora właśnie na tym modzie. Link do serii Która jak myśle będzie też kolejną dobrą prezentacją dla moda: http://www.youtube.com/watch?v=PF9TWxvwh4o&feature=feedu.

PS: Wcale go nie reklamuje tylko myślę że to właśnie jest powodem nagłego nasypu głupich pytań od ludzi którzy nie wiedzą co to FAQ.

PSS: Mój pierwszy post!!!
    1.Sorry, ale pierwsze co słyszę, o jakimś Dżunioru i jego nagraniach...(bez obrazy, oczywiście ;))
    2.Wcale nie reklamujesz?hahaha....wybacz, ale tak zajechało reklamówką, że zieleniałem....No ale jak już reklamujesz, to warto rzucić okiem...
    3.Cześć!

PS.Prawdę mówiąc, ten mod nie potrzebuje reklamy ;]

Offline OmeGa190596

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1077 dnia: Października 02, 2011, 11:19:21 »
    Witam.. mam problem z tym modem..  Wklejam go do Steam>SteamApps>common>mount blade warband>modules>NATIVE> i tutaj wklejalem to po włączeniu gry nie mam nigdzie do wyboru modulu bo jest tylko moduł Native . A po włączeniu gry wszystko mi muli , zacina się gra i wyłącza.. Pomożecie? Prosze.. :(

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1078 dnia: Października 02, 2011, 11:28:10 »
    No nie wiem, jak zwykle pobieram to prędkość jest ok. 120kb/s no chyba że net mi muli co się często zdarz ostatnio :(

Witam.. mam problem z tym modem..  Wklejam go do Steam>SteamApps>common>mount blade warband>modules>NATIVE> i tutaj wklejalem to po włączeniu gry nie mam nigdzie do wyboru modulu bo jest tylko moduł Native . A po włączeniu gry wszystko mi muli , zacina się gra i wyłącza.. Pomożecie? Prosze.. :(
    Wysłałem Ci na pw co i jak :)

@KotexPL witam Cię serdecznie na forum .

Offline OmeGa190596

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1079 dnia: Października 02, 2011, 11:36:53 »
    Dzięki adamk, wysłałem Ci też na PW dalsze problemy, i tutaj też napiszę, może ktoś będzie wiedział , jakbyś Ty nie wiedział :) Zatem po wgraniu moda wyskoczyło mi takie coś http://imageshack.us/photo/my-images/210/beztytuurpk.jpg/ . Wiecie co robić?:)