Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131272 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #1050 dnia: Września 29, 2011, 10:27:40 »
    Cześć, mój problem związany z tym modem polega na tym, że po tworzeniu postaci, przy ekranie z napisem "... słyszysz dźwięk ostrza wysuwającego się z pochwy" (coś takiego) wyskakuje mi Microsoft Visual C++ Runtime Error - wie ktoś, co na to poradzić?

A wiesz jak poradzić sobie z ludźmi, którym leniwo zajrzeć do FAQ'u?
    Przed chwilą, o tym pisaliśmy...
    Normalnie zacytuję sam siebie, z tej strony:

Ależ Ty leniwy....Co najmniej połowa z tych 70 stron jest o takowych problemach.Przejrzyj nawet losowo, którąś ze stron, a na 90% coś znajdziesz...Jeżeli to jest za ciężkie, to zajrzyj do FAQ, które przygotował Adamek.Jeśli nic z tych rzeczy nie pomorze to poczekaj na nowa wersję - podobno w następnej mod ma być zoptymalizowany(mam nadzieję...)

Pozdrawiam!

Brak słów!

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #1051 dnia: Września 29, 2011, 11:25:01 »
    Teraz gra się nie uruchamia jest warning coś tam i strasznie dużo napisane. Zrobilem to co pisaleś zmienilem to na 3gb...... Proszę o pomoc

Jeśli wszystko byłoby dobrze zrobione to nie powinien pojawić się żaden błąd. Sprawdź dokładnie i powoli czy nie popełniłeś jakiegoś błędu (wystarczy pomylić jedną literkę i po robocie) a jeżeli nie bardzo się w tym łapiesz to poproś kogoś lepiej zorientowanego. Napisz też jaki masz system i ile ramu.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1052 dnia: Września 29, 2011, 12:35:08 »

Jeśli wszystko byłoby dobrze zrobione to nie powinien pojawić się żaden błąd. Sprawdź dokładnie i powoli czy nie popełniłeś jakiegoś błędu (wystarczy pomylić jedną literkę i po robocie) a jeżeli nie bardzo się w tym łapiesz to poproś kogoś lepiej zorientowanego. Napisz też jaki masz system i ile ramu.
    Na niektórych konfiguracjach, ten mod może nie działać swobodnie, pomimo odpowiedniego sprzętu - przyznali to nawet jego Twórcy, w następnej wersji zapowiadają lepszą optymalizację, a więc...pozostaje nam czekać :]

Offline Wojdal

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1053 dnia: Września 29, 2011, 13:00:57 »
    Czy poda mi ktoś link do starszej wersji ? Byle nie z torrentów. Bo z tą 2.41 mam problemy ,a starsza chodziła.

Offline blazej79

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1054 dnia: Września 29, 2011, 15:33:16 »
    Wszystko dobrze zrobilem sprawdziłem dokładnie i to z 7 razy. Teraz mi komp zaczeło lagować i tak dziwnie miga jak się odświerza.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1055 dnia: Września 29, 2011, 16:15:21 »
    Czy poda mi ktoś link do starszej wersji ? Byle nie z torrentów. Bo z tą 2.41 mam problemy ,a starsza chodziła.
    Tu masz kolejne wydania: http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,148140.msg3589076/topicseen.html#msg3589076

Wszystko dobrze zrobilem sprawdziłem dokładnie i to z 7 razy. Teraz mi komp zaczeło lagować i tak dziwnie miga jak się odświerza.
    Jaki masz sprzęt?

Offline blazej79

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1056 dnia: Września 29, 2011, 18:52:23 »
    Windows XP Pro
    Karta graficzna ATI Radeon 4800 Series
    Procesor AMD 4850e, 2.50 GHz, 3,25GB RAM

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #1057 dnia: Września 29, 2011, 19:03:02 »
    Windows XP Pro
    Karta graficzna ATI Radeon 4800 Series
    Procesor AMD 4850e, 2.50 GHz, 3,25GB RAM

Sam nie wiem czemu Ci komp się muli jeśli zrobiłeś wszystko dokładnie. Też mam XP i wszystko jest w najlepszym porządku. Możliwe, że to wina karty bo przy paru modach karty ATI podobno były przyczyną błędów. 

EditVV:
    Nagle wszytko działa. Dzięki za wszelkie pomoce i pozdrawiam.
    W takim razie miłego grania życzę ;)
    « Ostatnia zmiana: Września 29, 2011, 21:55:42 wysłana przez adamk23 »
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline blazej79

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1058 dnia: Września 29, 2011, 20:24:26 »
    Nagle wszytko działa. Dzięki za wszelkie pomoce i pozdrawiam.

Offline KyloTBG

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1059 dnia: Października 01, 2011, 11:16:40 »
    Pomocy... wyskakuje mi błąd związany visual C++. Czytałem FAQ. Zainstalowałem sterowniki i nic, zmieniłem ustawienia na najniższe i wszystko eleganko...pokonałem tego bandyte potem byłem u tego kupca i znowu visual C++. Co mogę jeszcze zrobic? Warband działał mi perfekcyjnie

Offline Cielak1357

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1060 dnia: Października 01, 2011, 11:57:35 »
    Ja mam taki problem: w czasie ładowania wyskakuje mi taki błąd, Unable to open file: CommonRes/weapon_meshes_e.brf.
    Próbowałem parę rzeczy z FAQ, przeinstalowałem całego Warbanda i moda. Przejrzałem ten folder CommonRes i były tam pliki weapon_meshes_(zamiast e było tu np. a, b ,d ale nie było pliku z końcówką e).brf
    Jakby co to przejrzałem tylko FAQ i parę losowych stron, nie chciało mi się czytać wszystkich 91 :0

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1061 dnia: Października 01, 2011, 12:02:20 »
    Pomocy... wyskakuje mi błąd związany visual C++. Czytałem FAQ. Zainstalowałem sterowniki i nic, zmieniłem ustawienia na najniższe i wszystko eleganko...pokonałem tego bandyte potem byłem u tego kupca i znowu visual C++. Co mogę jeszcze zrobic? Warband działał mi perfekcyjnie
    Zrobiłeś "myk" z plikami stronnicowania?
    Może być że Twój sprzęt nie dźwiga, spróbuj zainstalować paczkę bez "graficznych polepszaczy" - Basic + dodatki

Ja mam taki problem: w czasie ładowania wyskakuje mi taki błąd, Unable to open file: CommonRes/weapon_meshes_e.brf.
    Próbowałem parę rzeczy z FAQ, przeinstalowałem całego Warbanda i moda. Przejrzałem ten folder CommonRes i były tam pliki weapon_meshes_(zamiast e było tu np. a, b ,d ale nie było pliku z końcówką e).brf
    Jakby co to przejrzałem tylko FAQ i parę losowych stron, nie chciało mi się czytać wszystkich 91 :0
    Pamiętam, że któryś ze źródeł posiadał uszkodzoną paczkę, spróbuj pobrać z innego źródła...

Offline Cielak1357

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1062 dnia: Października 01, 2011, 12:27:45 »
    O nie!!! Następny dzień ściągania paczki, z kąd ty ściągnąłeś? żeby się to nie powtórzyło?
    Dzieki

Offline AltairPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1063 dnia: Października 01, 2011, 12:56:45 »
    Może jest takie coś jak torrenty -.- 15 minut i już masz...

Offline KyloTBG

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1064 dnia: Października 01, 2011, 13:10:47 »
    A z kąd moge pobrać tą paczke bez "polepszaczy graficznych" ? jbc moja katra graficzna to ATI radeon HD 3200 graphic