Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131268 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #1035 dnia: Września 23, 2011, 11:19:53 »
    Czy coś wiadomo o wersji 2.5?

Na stronie moda nie znalazłem żadnych konkretnych informacji o 2.5 więc w najbliższym czasie bym się jej jeszcze nie spodziewał.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Rifnis

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • ,,A Bóg wiedział że to było dobre"
    « Odpowiedź #1036 dnia: Września 24, 2011, 17:38:13 »

Cieszę się że moje skromne dzieło jest czasem przydatne :)

Co do bitew na morzu to w tym modzie nie są one dostępne a statki to tylko taki kupiecki dodatek. Oczywiście za pomocą kodów dało by się zaatakować taki okręt ale chyba ktoś już tego próbował i z tego co pamiętam to były jakie błędy z teksturami i mapą gry (chyba wcale jej nie było xD ).
    Pistolet trzeba by pewnie edytować tym programem i zaznaczyć mu opcję "merchandise" (chyba tak to się pisze) w pierwszej kolumnie "Flags"
    @Rafinis wybacz ale w takim razie nie mam w tej chwili pomysłu jak Ci pomóc.

Rifnis, ale wielkie dzięki za chęci :D
    W debug mode znalazłem 100 practice arrows i 80 throwing dagger na 1 stronie (jakby ktoś szukał)

Offline nowak080

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1037 dnia: Września 25, 2011, 17:25:10 »
    Ktoś może wykombinował jaki plik edytować by były wojny na morzu? Przed chwilą grałem taką, ale na debug modzie, a tak nie chcę :) Opcja jest w miastach (oszustwa czy coś takiego) i tam wybieramy Kup statek za 50000 i 30 ludzi trzeba mieć, da radę to edytować by można było po prostu wejść na wodę, tak jak w przypadku 1257 AD ?

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1038 dnia: Września 25, 2011, 19:22:39 »
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,136095.0.html Tu masz instrukcję. Musisz mieć source code Florisa oraz module system(i umieć się nim posługiwać)

Najlepsze bitwy morskie są w Brytenwaldzie obecnie. -> http://www.youtube.com/watch?v=nR-AmcNMqXg (nie patrz na grafikę, ktoś to włączył na dx7 :D)

edit: lol, zapomniałem linka :P
    « Ostatnia zmiana: Września 25, 2011, 19:35:22 wysłana przez HUtH »

Offline MR_TABOO

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1039 dnia: Września 26, 2011, 17:07:09 »
    A ja nie mogę grać, bo przed wyborem wizerunku postaci (czasami ale rzadziej po tym wyborze) wyskakuje mi coś takiego - this applications has requested the runtime to terminate it in an unusual way
    Sterowniki, C++, grę i moda instalowałem kilka razy i nic to nie dawało.
    Ma ktoś jakiś pomysł co zrobić?

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #1040 dnia: Września 27, 2011, 12:47:34 »
    A ja nie mogę grać, bo przed wyborem wizerunku postaci (czasami ale rzadziej po tym wyborze) wyskakuje mi coś takiego - this applications has requested the runtime to terminate it in an unusual way
    Sterowniki, C++, grę i moda instalowałem kilka razy i nic to nie dawało.
    Ma ktoś jakiś pomysł co zrobić?

Ależ Ty leniwy....Co najmniej połowa z tych 70 stron jest o takowych problemach.Przejrzyj nawet losowo, którąś ze stron, a na 90% coś znajdziesz...Jeżeli to jest za ciężkie, to zajrzyj do FAQ, które przygotował Adamek.Jeśli nic z tych rzeczy nie pomorze to poczekaj na nowa wersję - podobno w następnej mod ma być zoptymalizowany(mam nadzieję...)

Pozdrawiam!

Offline Bandaro123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1041 dnia: Września 27, 2011, 20:55:15 »
    Witam.
    Jak to jest z tymi liczbami przy strzałkach, kiedy patrzy się na drzewko rozwoju jednostek? Bo z tego wynika, że ja razem z Florisem powinniśmy szybko awansować naszą armię, a awans idzie powoli. Ja mam szkolenie na 10, czyli 80 na dzień, to całkiem szybko armia powinna się wyszkolić, a tak nie jest.

Edit: Jeśli tam jest napisana ilość doświadczenia, to nordycki ochroniarz powinien awansować po 1 dniu. Mi się czekanie na awans znudziło po 10, a szkolenie na 10. Testowałem.
    « Ostatnia zmiana: Września 27, 2011, 21:24:00 wysłana przez Bandaro123 »

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #1042 dnia: Września 28, 2011, 00:23:27 »
    Witam.
    Jak to jest z tymi liczbami przy strzałkach, kiedy patrzy się na drzewko rozwoju jednostek? Bo z tego wynika, że ja razem z Florisem powinniśmy szybko awansować naszą armię, a awans idzie powoli. Ja mam szkolenie na 10, czyli 80 na dzień, to całkiem szybko armia powinna się wyszkolić, a tak nie jest.

Edit: Jeśli tam jest napisana ilość doświadczenia, to nordycki ochroniarz powinien awansować po 1 dniu. Mi się czekanie na awans znudziło po 10, a szkolenie na 10. Testowałem.
    To kolego również było poruszane(na tak często jak problem z płynnością)...Jeżeli dobrze pamiętam, to :
    I 5 (250) mówi o tym, że jest to piechota na piątym poziomie a awans(albo utrzymanie - nie pamiętam) kosztuje 250złota

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1043 dnia: Września 28, 2011, 13:20:27 »
    Te liczby na strzałkach to właśnie koszt awansu. Co do szybkości szkolenia to nie zależy tylko od wysokości umiejętności ale też od poziomu postaci. W końcu doświadczenie za szkolenie przyznawane jest jednostką z niższym poziomem niż nasza postać. Wojsko na poziomie 5 i wyżej mają już wysokie levele i ich szkolenie wymaga nie tylko dużo punktów zainwestowanych w umiejętność ale także postaci z wysokim poziomem. Mam postać z chyba 45 levelem i szkoleniem na 10 a wytrenowanie takiego np. C7 ze zwykłego rekruta zajmuje mniej więcej 3 tygodnie :)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline radekxpl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1044 dnia: Września 28, 2011, 17:28:31 »
    takie małe pytanie dotyczące Floris Expanded Mod Pack 2.41a (PL) da sie zrobić tak aby grafika zamków ziemi wody itp zostały takie jak były w podstawce bo mam jakieś problemy np jak chce wejść do wioski zwiedzić ją to wywala mi błąd ze nie mozna załadować tekstury ground czy coś takiego i wychodzi z gry błagam o pomoc moja wersja to 1.134

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1045 dnia: Września 28, 2011, 18:12:17 »
    Przekopiuj cały folder "SceneObj" z native i wszystko powinno wyglądać po staremu. Jednak głowy nie daję, że nie wyskoczy żaden błąd bo kopiowałem tak tylko po kilka plików poszczególnych zamków. Tyle że ten błąd z nie wczytywaniem tekstury to raczej nie jest winą wyglądu lokacji.

Offline blazej79

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1046 dnia: Września 28, 2011, 19:15:39 »
    Witam wszystkich. Mam problem gdyż podczas misji początkowej ...słyszysz syk ostrza naciskam continue i nagle cały ekram mi miga komp zcina i nadaje się tylko do resetu. Wcześniej miałem problem z założeniem postaci bo nie było widać żadnych umiejętności ale usunołem plik 'sounds' bo ktoś już o tym pisał. Proszę o szybką odpowieź gdyż wprost ślinie się na tego moda. Z góry dzięki.

PS. Szukałem już na forum dość długo lecz nie znalazłem odpowiedzi.

Ten błąd nazywa się GRL
    « Ostatnia zmiana: Września 28, 2011, 19:36:52 wysłana przez blazej79 »

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1047 dnia: Września 28, 2011, 20:01:23 »
    O błędzie "GRL" pierwsze słyszę. Chodzi  Ci chyba o "RGL" ;). Jeśli szukałeś na forum to nie wiem jakim cudem przegapiłeś FAQ moda. Zajrzyj tam zrób co trzeba i jeśli dalej nic nie pomaga to wtedy zadawaj pytania.

EditVV:
    Tam nie znalazłem ani słowa o error "RGL" więc prosze aby ktoś mi odpowiedział. Jak zrobie dokładnie tak jak jest pokazane to przy tworzeniu postaci nie ma umiejętności i nie moge kontynuować.

Faktycznie nie dopisałem "RGL" no ale myślałem że skoro pół wątku jest wałkowane o tym błędzie to oczywistym będzie że FAQ zawiera odpowiednie porady :)

PS. Jeśli masz zainstalowane spolszczenie to je wywal.
    « Ostatnia zmiana: Września 28, 2011, 21:15:29 wysłana przez adamk23 »

Offline blazej79

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1048 dnia: Września 28, 2011, 20:51:49 »
    Teraz gra się nie uruchamia jest warning coś tam i strasznie dużo napisane. Zrobilem to co pisaleś zmienilem to na 3gb...... Proszę o pomoc
    « Ostatnia zmiana: Września 28, 2011, 21:43:34 wysłana przez blazej79 »

Offline Wandal

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1049 dnia: Września 29, 2011, 10:14:12 »
    Cześć, mój problem związany z tym modem polega na tym, że po tworzeniu postaci, przy ekranie z napisem "... słyszysz dźwięk ostrza wysuwającego się z pochwy" (coś takiego) wyskakuje mi Microsoft Visual C++ Runtime Error - wie ktoś, co na to poradzić?

@EDIT - Zainstalowałem od nowa bibliotekę i tego Fix'a - wyskakuje błąd "Nieprawidłowe opcje dialogowe", po czym gra się zacina i muszę się męczyć nad wyłączeniem zawieszonej gry.
    « Ostatnia zmiana: Września 29, 2011, 10:35:51 wysłana przez Wandal »