Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131274 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #915 dnia: Lipca 31, 2011, 18:57:03 »
    Przeszukaj pierwsze strony tematu. Sam kiedyś o to prosiłem i Jagoda w lepszej rozdzielczości wrzuciła ;]

Offline michal317pl

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #916 dnia: Lipca 31, 2011, 19:01:52 »
    Tak, pobierz za pomocą torrentów - nie miałem żadnych problemów :)

Kaway Noku - widzisz, człowiek stary, doświadczony, a nadal nie robi podstawowych rzeczy :x

Istotnie FAQ rozwiązało mój problem (konkretniej drugi podpunkt punktu pierwszego :)), za co bardzo dziękuję. Może dałoby się wstawić chociażby odnośnik do FAQ w pierwszym poście? Żeby nie musieć używać powyższej wyszukiwarki do szukania :)

EDIT:

Mam jedno pytanie dotyczące rozwoju jednostek - gdzie można znaleźć wyższej jakości zdjęcia przedstawiające nowe drzewka rozwoju? Bo te z pierwszego posta Jagody są strasznie małe :)

Link do FAQ jest na pierwszej stronie i dość trudno go nie zauważyć. :)

Drzewka rozwoju są w menu raporty pierwsze od góry. Klikając na każdą jednostkę dowiesz się o niej wszystko.

Offline Yoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #917 dnia: Lipca 31, 2011, 19:30:46 »
    Link do FAQ jest na pierwszej stronie i dość trudno go nie zauważyć. :)

Drzewka rozwoju są w menu raporty pierwsze od góry. Klikając na każdą jednostkę dowiesz się o niej wszystko.

<jebudu>

Więcej chyba nie piszę :x

Szukałem odnośnika w formie tekstu, a tam jest odnośnik w formie obrazka ...

Co do jednostek - na stronie 6 tematu można znaleźć wrzucone przez Jagodę powiększone drzewka, a co do menu raporty - później sprawdzę :)

Dzięki wielkie za wszelką pomoc :))

EDIT:

Czy i gdzie można zgłaszać błędy związane z polonizacją? Bo rzeczy takie jak "turz przed bitwą" czy "udeżenie" bądź "żut", trochę bolą :)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 31, 2011, 21:14:00 wysłana przez Yoda »

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #918 dnia: Sierpnia 01, 2011, 11:43:21 »
    Czy i gdzie można zgłaszać błędy związane z polonizacją? Bo rzeczy takie jak "turz przed bitwą" czy "udeżenie" bądź "żut", trochę bolą :)

Nie wiem czy zgłaszanie błędów gdziekolwiek ma jakiś sens bo chyba na chwile obecną nikt nie prowadzi prac nad spolszczeniem. Można by spróbować u autora spolszczenia @Twinfire ale on też chyba już nie zajmuje się dalszą pracą nad spolszczeniem.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #919 dnia: Sierpnia 01, 2011, 17:46:54 »
    Ktoś już nawet proponował poprawę spolszczenia, ale nie było odzewu ze strony forumowicza Twinfire.

Offline Darson

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #920 dnia: Sierpnia 01, 2011, 18:56:23 »
    Nie mam pewności, więc spytam, czy jest spolszczenie do najnowszej wersji Florisa??
    jeśli tak proszę o link.
    ดิ๊กในผู้ดูแลระบบตูด!

นอกจากนี้คุณยัง

Offline Kaway Noku

• Użytkownik
    « Odpowiedź #921 dnia: Sierpnia 01, 2011, 19:14:09 »
    Wiem, że ciężko czytać pierwszy post gdy jest długi, ale jednak polecam.
    Lecz znaj moją dobroć.
    Ta Polska flaga pod koniec pierwszego posta to właśnie link do spolszczenia.

Offline michal317pl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #922 dnia: Sierpnia 01, 2011, 19:26:08 »
    Wiem, że ciężko czytać pierwszy post gdy jest długi, ale jednak polecam.

No właśnie, ten pierwszy post to coś w rodzaju instrukcji obsługi.

Lecz znaj moją dobroć.

Ciekawe co się stanie gdy będziesz zły :D

Offline Kaway Noku

• Użytkownik
    « Odpowiedź #923 dnia: Sierpnia 01, 2011, 19:41:59 »
    Jak jestem zły, to się w Diablo zmieniam. ;D

Offline Yoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #924 dnia: Sierpnia 01, 2011, 20:14:27 »
    Jak jestem zły, to się w Diablo zmieniam. ;D

Zawsze wolałem Duriela. Dla mnie najcięższy boss.

Spolszczenie działa na najnowszej wersji Florisa, aczkolwiek jest sporo błędów, nieprzetłumaczonych tekstów (m.in. przedmioty), no i kilka dziwnych kruczków (patrycjusz-zdenerwowany Raichais??). Ale warto :)

Offline michal317pl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #925 dnia: Sierpnia 02, 2011, 09:53:48 »
    Spolszczenie działa na najnowszej wersji Florisa, aczkolwiek jest sporo błędów, nieprzetłumaczonych tekstów (m.in. przedmioty), no i kilka dziwnych kruczków (patrycjusz-zdenerwowany Raichais??). Ale warto :)

To nie jest błąd tylko słowo określające stosunek do króla danej frakcji. W tym przypadku do Doży Gravetha.

Offline Yoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #926 dnia: Sierpnia 02, 2011, 13:05:54 »
    Wiem, że to nie jest błąd, ale wygląda to niefajnie (opisy postaci powinny ograniczać się do jego pozycji, zaś stosunki z władcą to jego osobista sprawa). Bo zakładając nową frakcję i chcąc przekabacić lordów, z góry będę wiedział, do kogoś iść. A tak, to bym musiał zapamiętać, że ten jest zdenerwowany, ten go nie lubi itp. Bardziej realistyczne podejście do sprawy (o ile o realizmie w przypadku Warbanda można w ogóle mówić :)).

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #927 dnia: Sierpnia 02, 2011, 18:00:28 »
    Wiem, że to nie jest błąd, ale wygląda to niefajnie (opisy postaci powinny ograniczać się do jego pozycji, zaś stosunki z władcą to jego osobista sprawa). Bo zakładając nową frakcję i chcąc przekabacić lordów, z góry będę wiedział, do kogoś iść. A tak, to bym musiał zapamiętać, że ten jest zdenerwowany, ten go nie lubi itp. Bardziej realistyczne podejście do sprawy (o ile o realizmie w przypadku Warbanda można w ogóle mówić :)).

Tak, ale to o czym ty piszesz, to najzwyczajniej zmienienie systemu gry. Tak napisali twórcy gry i raczej tego powinno się trzymać. Takie jest przynajmniej moje zdanie, bo generalnie nie widzę powodu, dla którego trzeba było by to zmieniać. Autor spolszczania trzymał się tego, co stworzyli twórcy gry i dobrze, bo aż strach pomyśleć co by było, gdyby każdy sam, na własną rękę pisał w spolszczeniach to, co mu się podoba.

Offline Yoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #928 dnia: Sierpnia 02, 2011, 18:18:06 »
    Nie pamiętam, żeby w native występowały stwierdzenia takie jak "Hrabia-zadowolony Renald", ale może za krótko grałem. Skoro tak jest podług gry, to niech będzie :)

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #929 dnia: Sierpnia 02, 2011, 18:39:46 »
    Ja też bardzo dawno nie grałam w Native i przyznam się, że też tego nie pamiętam. Ale pamiętam za to, że ostatnio była o tym mowa, że są pokazane relacje względem nas i samego króla. Wątpię też w to, by forumowicz Twinfire, który dokonał polonizacji dodał by takie oznaczenia. Chyba, że kopiował jak leci z modyfikacji Dyplomacy, z której de facto jak sam się przyznał, użył spolszczenia.