Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131363 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kaway Noku

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #900 dnia: Lipca 30, 2011, 13:59:00 »
    Możliwe, aczkolwiek żadne to pocieszenie ;P

Offline michal317pl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #901 dnia: Lipca 30, 2011, 14:28:17 »
    Ja na moim super sprzęcie (procesor 1.9 jednordzeniowy, karta geforce 7300 gs 256 mb, 1.5 gb ram) gram aż miło a problemów RGL itp. nie mam. Miałem je ale zrobiłem jeszcze jedno, otóż utworzyłem nowe konto na XP. W starym miałem wszelakie problemy ale już ich nie mam, a poza tym jest FAQ. Jeśli ja sobie poradziłem (mam 14 lat :D) to i wy sobie poradzicie.

Czy wyjdą nowe wersje spolszczenia? To obecne jest fajne umila grę, ale to ma kilka błędów i niedoróbek np.:

- Okno "Plan gry"
    - Błąd w dialogach czyli gdy pytam się jakiegoś lorda Czy mogę odwiedzić twoją córkę, on odpowiada Lady (imię córki) i nic się nie dzieje
    - Sarranidzki Wojownik Pustyni nazywa się Wokownik Pustyni
    - Itemy

Sory że się czepiam ale moje lenistwo nie pozwala mi na te poprawki :)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 30, 2011, 14:53:00 wysłana przez michal317pl »

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #902 dnia: Lipca 30, 2011, 19:42:56 »
    Chociaż jedna osoba zadowolona z FAQ xD

Spolszczenie jest jakie jest. Parę stron wcześniej ktoś pisał, że planuje poprawki ale coś nic nie słychać o postępach więc trzeba sobie radzić z tym obecnym albo po angielsku .
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Kaway Noku

• Użytkownik
    « Odpowiedź #903 dnia: Lipca 30, 2011, 20:42:23 »
    Heh, raczej dwie ;D

Offline michal317pl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #904 dnia: Lipca 30, 2011, 20:51:22 »
    No właśnie, my zadowoleni z FAQ musimy się trzymać razem xD

Offline Kaway Noku

• Użytkownik
    « Odpowiedź #905 dnia: Lipca 30, 2011, 21:33:28 »
    Tak, tak trzymajmy się razem ;D ( Mod jest świetny, a dzięki sposobom podanym w FAQ znacznie wzrosła u mnie stabilność ).
    @adamk23 Chwała ci za to FAQ ;D

Nie mogę znaleźć tylko tego Tajemniczego Handlarza. Może do niego też jakieś FAQ by się przydało? ;D
    « Ostatnia zmiana: Lipca 30, 2011, 21:38:08 wysłana przez Kaway Noku »

Offline michal317pl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #906 dnia: Lipca 31, 2011, 11:07:14 »
    Tajemniczy handlarz łazi po całej mapie tak jak pośrednik okupów i towarzysze typu Nizar, Jeremus itp. Odwiedzaj każdą tawernę, mają taką jasną kurtkę podobną do tej którą nosi Kim Dzong- Il :D

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #907 dnia: Lipca 31, 2011, 11:22:50 »
    Tak handlarz łazi po całej krainie a właściwie handlarze bo jest ich co najmniej 3. Każdy ma trochę inny sprzęt ale zakupy u nich to czysta loteria nigdy nie jest się pewnym czy nie zapłacimy kupę kasy za bubel. Lepiej zainwestować w umiejętność "looting" i powalczyć z lordami (nie ma to jak zdobyczna zbroja płytowa xD )

PS. Cieszę się, że na coś się przydałem ;)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Kaway Noku

• Użytkownik
    « Odpowiedź #908 dnia: Lipca 31, 2011, 12:18:20 »
    OK. Dzięki panowie.

Offline michal317pl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #909 dnia: Lipca 31, 2011, 12:54:18 »
    Ci handlarze mają swoje plusy i minusy. Plusem jest to, iż można dzięki nim mieć fajny item, jednak nigdy nie wiadomo na co się trafi. Ja kupiłem (wygrałem) arbalesta mistrzowskiej ręki za 2 tys., teraz mogę ją sprzedać za 5,8 tys. Minusem jest to że innym razem kupiłem miecz za 3 tys. kiepskiej ostrości, cena sprzedaży- 500. Kolejnym minusem jest to, że nie widać co kupujesz. Czyli jak to coś wygląda i jakie ma przeciętne wartości w ataku czy obronie. W nowej wersji Brytenwaldy widać wszystko, ale to już inna bajka. Więc chyba lepiej postąpić tak jak pisze kolega wyżej- umiejętność Looting(zdobywanie łupów). Tym bardziej że nie musisz nic płacić.

Offline Yoda

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #910 dnia: Lipca 31, 2011, 13:00:27 »
    Pierwsze podejście do Florisa - miasto się włączyło, pierwszy bandyta pokonany, umowa z kupcem zawarta, naciskam tab i ... crash.

Drugie podejście do Florisa - jak wyżej, tylko po naciśnięciu tab mogłem spokojnie podróżować, zatrudniłem 5 chłopa, wróciłem do miasta, sprzedałem co miałem, wziąłem udział w turnieju, pierwszą rundę wygrałem, chcę grać drugą i ... crash (runtime error).

Trzecie podejście do Florisa - jak wyżej, tylko zacięło się podczas trwania pierwszej rundy.

Czwarte podejście do Florisa - przebiegło tak samo, jak trzecie.

A zapowiadało się tak fajnie.

Offline Kaway Noku

• Użytkownik
    « Odpowiedź #911 dnia: Lipca 31, 2011, 13:03:45 »
    Polecam spojrzeć do FAQ.

Offline matitkocz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #912 dnia: Lipca 31, 2011, 15:48:58 »
    Witam

Postanowiłem znowu opowiedzieć moja historie:
    1. ściągnąłem Florisa a przy przerzucaniu do Modules otwarło mi się okno w którym wyświetlały mi się błędy (było ich 4000 czyli jak sądzę wszystkie pliki były zepsute)
    2. ściągam drugi raz też z MegaUploada i znowu nic ( odmowa dostępu już przy pierwszym pliku)
    3. trzecie podejście ( ściągnąłem  z innego źródła i nadal nic)

Jakieś pomysły?

Offline michal317pl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #913 dnia: Lipca 31, 2011, 18:41:37 »
    Najpierw zajrzyj do FAQ i zrób tak jak tam pisze. Ewentualnie zainstaluj od nowa grę. Innym sposobem który zadziałał w moim przypadku był taki, że podmieniłem Florisowy folder SceneObj na ten z Native. Wizualnie chyba nic się nie zmieniło, a gra działa. Polecam także zmienić ustawienia graficzne na Niskie. Po właściwym działaniu gry ewentualnie spróbujcie polepszać te ustawienia.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 31, 2011, 18:50:17 wysłana przez michal317pl »

Offline Yoda

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #914 dnia: Lipca 31, 2011, 18:49:09 »
    Tak, pobierz za pomocą torrentów - nie miałem żadnych problemów :)

Kaway Noku - widzisz, człowiek stary, doświadczony, a nadal nie robi podstawowych rzeczy :x

Istotnie FAQ rozwiązało mój problem (konkretniej drugi podpunkt punktu pierwszego :)), za co bardzo dziękuję. Może dałoby się wstawić chociażby odnośnik do FAQ w pierwszym poście? Żeby nie musieć używać powyższej wyszukiwarki do szukania :)

EDIT:

Mam jedno pytanie dotyczące rozwoju jednostek - gdzie można znaleźć wyższej jakości zdjęcia przedstawiające nowe drzewka rozwoju? Bo te z pierwszego posta Jagody są strasznie małe :)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 31, 2011, 18:53:16 wysłana przez Yoda »